ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>SPOR
17 Nisan 2020 Cuma - 04:00

GSB’den ‘Gönüllülük’ açılımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında imzalanan iş birliği protokolü ile ‘Gönüllülük Çalışmaları’ üniversitelerde seçmeli ders olacak.

GSB’den ‘Gönüllülük’ açılımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında imzalanan iş birliği protokolü ile ‘Gönüllülük Çalışmaları’ üniversitelerde seçmeli ders olacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde “Sen de gönül ver!” sloganıyla ülkede bir gönüllülük kültürü oluşturmak amacıyla hayata geçirilen faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.
Öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin gönüllülük faaliyetlerine katılımını arttırması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde lisans ve ön lisans öğrencileri ortak dersler altında seçebileceği “Gönüllülük Çalışmaları” adında yeni bir ders eklendi.
Öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca edindikleri bilgi, beceri ve birikimleri kullanarak üniversiteler ile toplum arasındaki bağı güçlendirmenin amaçlandığı seçmeli ders, hem teorik he m de uygulamalı olarak hayata geçecek.
Dersin ilk dört hafta teori uygulamasının ardından üniversite öğrencileri bireysel ve takım olarak STK'larda gönüllülük çalışmalarına katılım sağlayabilecekler.
Dersin kapsamında ise Yönetim ve Organizasyon Kavramları; Gönüllülük Kavramı ve Gönüllü Yönetimi; Temel Gönüllülük, Kamu Kurumları ile Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) Gönüllü Çalışmalara Katılım; Toplumda Risk Grupları ve Gönüllülük; Göçmenler ve Gönüllülük gibi konular yer alacak.
"BU ADIM GÖNÜLLÜLÜK BİLİNCİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Hayata geçirilen bu protokolle ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu atılan adımın önemini vurgulayarak, “YÖK ile sürdürdüğümüz güçlü işbirliğimiz kapsamında, gönüllüğün seçmeli ders olarak üniversitelerde uygulanması için çalışmalarımız vardı. Sürecin tamamlandığını ve artık gönüllüğün seçmeli ders olarak akademik takvimde yer aldığını belirtmek istiyorum. Ders içeriği teorik eğitimin yanında, saha çalışmalarını da kapsıyor. Bu nedenle gerek bireysel çalışmalarda, gerekse STK'larla, kamu kurumlarıyla, belediyelerle gerçekleştirilen takım çalışmalarında önemli bir ivme sağlanacak. Ayrıca bu adımın, gönüllülük bilincinin yerleşmesi ve toplumumuzda sistematik olarak uygulanması noktasında son derece kritik bir adım olduğu kanaatindeyiz. Gençlerimiz için, akademi dünyamız için, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve tüm YÖK ailesine de özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“GÖNÜLLÜK İÇERİKLİ PROJELERİ DESTEKLİYORUZ”
Gönüllülük faaliyetleri hakkında bilgiler de veren Bakan Kasapoğlu, Bakanlık olarak gönüllülük içerikli projelere destek verdiklerini de belirtti. Gençlik Merkezleri ve üniversitelerde açılan Genç Ofislerin önemini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Bakanlığımızca gönüllü faaliyetlerin, gençlerin ruh dünyalarına yeni ufuklar açacağı, kişilik ve şahsiyetlerinin biçimlenmesinde etkili olacağı, sorumluluk bilinçlerini ve toplumsal sorunlara duyarlılıklarını artıracağı düşünülmektedir. Bu kapsamda gönüllülük içerikli projeler teşvik edilmekte ve maddi olarak desteklenmektedir. Gençlik Merkezleri ve üniversitelerde açılan Genç Ofislerin temel faaliyetlerinin başında gençlerin toplumsal sorunların çözümünde aktif rol alması için gönüllü faaliyetlere teşvik edilmesi, yönlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gelmektedir” şeklinde konuştu.
İlgili bakanlıklarla koordineli bir şekilde çalıştıklarını da belirten Bakan Kasapoğlu, “Bakanlığımız ile ilgili bakanlıklar arasında protokol yapılarak, Üniversitelerimizin Eğitim Fakülteleri başta olmak üzere Spor Bilimleri ve Güzel sanatlar fakültelerinde okuyan gençlerimiz, aldıkları akademik eğitime uygun şekilde dezavantajlı okullarda etüt, çeşitli kültürel, sanatsal ve spor içerikli kurslar gerçekleştirilmiştir. Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında eğitim gören gönüllü gençlerimizin, sevgi evlerine, huzur evlerine ve hastanelere vb. yönlendirilerek yapılan çalışmalara destek olmaları sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
“Gönüllülük Faaliyetlerimizi El Ele Vererek Geliştireceğiz”
2019 yılını Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gönüllülük yılı ilan ettiklerini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, gençlere bir de çağrıda bulundu. Gönüllülük faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Bundan sonra her yıl bizim için gönüllülük yılı. Yirmi milyonu aşan genç nüfusumuzla Avrupa'nın en genç ülkesiyiz. Bugün Türkiye emin adımlarla gelecek hedeflerine yürürken en büyük güvencemiz yine gençlerimizdir. Her bir gencimizi oluşturduğumuz Genç Gönüllüler Platformu'na (https://www.gencgonulluler.gov.tr/) katılmalarını istiyoruz. Gönüllülük faaliyetlerimizi el ele vererek geliştireceğiz" İfadelerini kullandı.

 
Karantinadaki mahalleler havadan görüntülendi
 
Doğu Anadolu’ya 3 bin 916 teşvikli yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasapoğlu KYK verilerini paylaştı
Kasapoğlu, yurt dışından getirilen vatandaşların, 14 günlük karantina ...
Erzurumspor’dan İbrahim Erkal’a vefa
BB Erzurumspor, Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal’ı 3 yıl önce beyin kanaması ...
Erzurumspor’un efsane futbolcusu Songün hayatını kaybetti
BB Erzurumspor’un efsane futbolcularından Yalçın Songün beyin kanaması ...
 
Kasapoğlu spor camiasına seslendi
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, korona virüs salgını ...
Aziziye GM’den polise emniyete maske desteği
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Aziziye Gençlik Merkezi, Polis Haftası ...
Erzurum’da evde spor zamanı
Erzurum’da spor dünyası sporu eve sığdırırken, oldukça ilginç anlarlar ...
 
"Ligler en erken haziran ayında oynanabilecek"
Türkiye Futbol Federasyonu, yaptığı açıklamada liglerin en erken haziran ...
KYK yurt ücretlerini iade ediyor
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Genel ...
Özdilek’ten duygusal mesaj
Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, doğum günü olması nedeniyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva