ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>GUNCEL
11 Haziran 2012 Pazartesi - 14:30

Fuhuş çetesine ceza yağdı

Gürcistan’a sınır olan Ardahan Türkgözü sınır kapısı ile Artvin’in Hopa ilçesinden getirdikleri yabancı uyruklu 15 kadına ölüm tehdidi ve baskı sonucu zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 40 kişi, toplam 416,5 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fuhuş çetesine ceza yağdı

ERZURUM (İHA) - Gürcistan’a sınır olan Ardahan Türkgözü sınır kapısı ile Artvin’in Hopa ilçesinden getirdikleri yabancı uyruklu 15 kadına ölüm tehdidi ve baskı sonucu zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 40 kişi, toplam 416,5 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Ardahan ve Posof’ta 13 Şubat 2010 günü Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın telefon dinleme kararı ile başlatılan soruşturma kapsamında; özellikle Gürcistan’a sınır bölgesi olan Türkgözü Sınır Kapısı’ndan giriş yaparak Ardahan’a bavul ticareti yapmak için gelen ve pasaport vizelerinin dolmasına rağmen ‘ölüm tehdidi ve baskı’ sonucu 50, 30, 20 TL karşılığında fuhuş yaptırılan 15 yabancı uyruklu kadın, şikayetçi oldu. Polisin teknik ve fiziki takip başlattığı operasyonda 40 sanıktan 28’i tutuklandı. Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan 40 sanığa “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve yardım etmek, fuhuş teşvik, aracılık ve yer temini etmek’ suçlarından dava açıldı. Soruşturma kapsamında gizli tanık olarak belirlenen ahlak polisi, fuhuşun yapıldığı otellere müşteri olarak girerek fuhuşun yapıldığını belgeleyerek tutanak tuttu. Telefon dinlemelerinde en ilginç konuşma ise Nihat Y.’nin sahibi olduğu gazinoya müşteri çekmesi için, ‘Müşteri getirin, müşteriyi hem soyalım hem kadınlarda kazansın, sizde kazanın hem de biz kazanalım’ dediği telefon kayıtlarına geçti.
Polisin iki yıl süreyle dinlemeye aldığı fuhuş çetesi üyelerinin, kadınları pazarlama konusunda kullandıkları şifreli konuşmalarda; ”Sarı ceylan hazır mı’, ‘İki tane getir ceylan olsun, Allah beline kuvvet versin’, ‘uçuşçu var mı uçuşcu!’, ’Üç tane büyük yatak güzel olsun’, ‘Vay, vay hele gel bir ortama bak. Babamı gel gözünle gör, gözünle’, ’Kaç kişilik inek olsun’, ‘Burada satılacak bir inek var, gel sana vereyim’, ‘İnekler güzel olmazsa para yok’ ifadeleri dikkat çekti.
Yabancı uyruklu kadınların çalıştırıldığı Ardahan kent merkezi ile Posof’ta çok sayıda simkart, viagra ve prezervatif ve otellerdeki müşteri çetelesi de adli emanete geçirilmişti. Mahkeme kararında adli emanette tutulan bu malzemelerin de imhasını istedi.
Fuhuş yapmak için gazinoya giden Hanak İlçe Jandarma Komutanlığı’nde görevli Astsubay Ü.D. ile Uzman Çavuş Ö.M. fuhuş yapmaları konusunda Çete Üyesi Eren H.’nın,”Ver ayarı gönder komutanları’ diyerek görevli askerleri özel davet ederek fuhuş yaptırdığı karar mütalaasında yer aldı.
Ardahan Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olan Erkan S.Ç.’nın ise; otelde kalan Ermeni uyruklu Esmıra Sarkorova isimli bayanla birlikte olmasına müsaade edilmesi ile otele baskın yapılmadığını belirledi. Erkan S.Ç.’nin, yabancı uyruklu kadınla ilişkiye girerek, “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, suçu önlemekle görevli memur olması görevini yapmaması karşılığında fuhuş yapması için kadın tedarik ve menfaat temin ettiği” suçlarını işlediğini belirlendi.
40 SANIĞA 416.5 YIL HAPİS, 21 SANIĞA TUTUKLAMA KARARI
Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi 40 sanığı; fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temini etmek’ suçlarından toplam 416,5 yıl hapis cezası ile 1 milyon 966 bin 940 lira para cezasına çarptırdı. Fuhuş davasında yargılanan Gürcistan uyruklu Gocha Kurtsıkıdze ise 18 yıl 9 ay hapis, 112 bin lira adli para cezasına çarptırdı.
Mahkeme tutuksuz olarak yargılanan Barış H., Vatan K., Celil Y.,Topcu A., Oktay K., Bülent H., Bülent Ö., Murat A., Gürcistan uyruklu Gocha Kurttsıkadze, İshak İ., Niyazi Y., Hamza K., Eren H., Ayhan Y., Murat B., Çiçek Ö., Yiğit H., Muhittin H., Ufuk Ç., Bayram H. hakkında verilen hükümle birlikte yakalanmaları için haklarında gıyabi tevkif müzekkeresi çıkarıldı. Mahkeme sanıklar hakkındaki, ‘Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek ve insan ticareti yapmak’ suçlarından beraatlarına karar verdi.
Mahkeme, fuhuş çetesinde yargılanan Ardahan Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Erkan Ç. ile Hanak İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Ü.D. ile Uzman Çavuş Ö.M. hakkında, ‘Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, suçu önlemekle görevli memur olması görevini yapmaması karşılığında fuhuş yapması için kadın tedarik edilmesi’ suçlarından 12’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

 
Sağlıkta bilgilendirme seferberliği
 
Çam’a milli görev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlardan Nene Hatun’a vefa
Milli kahraman, Nenehatun Ankara’da gerçekleştirilen bir etkinlikle anıldı. ...
Pasinler Bayram için ağladı
Trafik kazası sonucu şehit olan Kars Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde ...
Bariyersiz yol sürücüleri korkutuyor
Erzurum’un Karaçoban ve Karayazı ilçesinden başlayıp Van’a kadar giden ...
 
Koru Başkanlık sistemini anlattı
Star medya gurubu “Başkanlık Sistemi ” konulu Erzurum’da panel düzenledi. ...
Olur’da hafif şiddetli deprem
Olur ilçesine bağlı Karakoçlar Köyünde 3.4 ve 2.6 büyüklüğünde hafif şiddetli ...
Karakoç gözyaşlarıyla uğurlandı
Türk Kültür, Sanat ve Tefekkür dünyasının mümtaz siması, şair ve yazar ...
 
‘Vatandaşlarımız sabırlı olsun’
Bulutlar, yapılan çalışmaları bizzat yerinde takip ederek bilgi aldı. ...
Kadınlar hizmetleri denetledi
Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen “Kadın Gözüyle Büyükşehir” adlı projenin ...
‘Makamı cennet olsun’
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, tedavi görmekte olduğu hastanede ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva