ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
12 Ağustos 2010 Perşembe - 02:01

Fırsatçılarla mücadelede özel ekip

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Ramazan fırsatçıları için 75 ilde 3’er kişilik gönüllü özel ekip kurdu.

Fırsatçılarla mücadelede özel ekip

Kurulan ekipler Ramazan ayı boyunca bulundukları yerde açıkta satılan gıda maddelerini, İftar çadırlarını, Açık büfe yiyecekleri, Et ve et ürünlerini, Süt ve süt ürünlerini, Ekmek ve patiseri ürünlerini, Satışa arz edilen sebze ve meyve ürünlerini, Tatlı, pasta, şekerleme ürünlerini, Halka arz edilen her çeşit baharatı, aktariyeyi kontrol edip denetleyip, eksik ve hatalı görüleni, yasaya uygun olmayanı, sağlıklı koşulları taşımayanlar hakkında yasal işlem yapılmasını sağlayacak.

//DENETİM YAPILACAK İLLER

Osmaniye, Hatay, Bingöl, Kayseri, Karaman, Niğde, Aksaray, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Denizli, Bursa, Zonguldak, Rize, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Bitlis, Kars, Kilis, Edirne, Mersin, Afyon, Adana, Gümüşhane, Düzce, Giresun, Iğdır, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Tokat,

Trabzon, Yozgat, Mardin, Kırklareli, Samsun, Karabük, Kocaeli, Konya, Uşak, Manisa, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Amasya, Ardahan, Edirne, Ağrı, Batman, Bartın, Muş, Sakarya, İstanbul, Ankara, İzmir, Siirt, Kastamonu, Kocaeli, Karabük ve Muğla

//RAMAZAN FIRSATÇILARINA GÖZ AÇTIRMAYACAKLAR

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Ramazan ayının gelmesi ile Ramazan fırsatçılarının hızla artış gösterdiğini hatırlatarak vatandaşları uyardı. Tüketici vatandaşlara, “Açıkta ulu orta satılan yiyecek ve içecekleri tüketmeyin. Sonrasında çeşitli hastalıklarla boğuşan siz oluyorsunuz. Açıkta satılan çok sayıda yiyecek gıda maddesi özellikle şu yaz aylarında bakteri oluşturuyor. Tüketiciler aldanmasınlar. Açıkta satılan malları almasınlar” dedi.

//DENETİM EKSİKLİĞİ VAR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Tüketicilere ne söylesek, ne desek, nasıl bir açıklama yapsak o yerli değiller. Çok yanlış. Yiten giden kendi sağlıklı yaşamları. Farkında değiller. Merdiven altı tabir edilen kaçak göçek korsan çalışanların ürettikleri ve nasıl ürettikleri belli olmayan gıda maddelerini tükettiklerini bilmiyorlar. Yazık. Bu işle ilgili devlette denetimi arttırmıyor. Özellikle Belediyeler denetim yapmıyorlar. Tarım müdürlüğü yetkilileri, sağlık müdürlüğü yetkilileri, belediyeler ve kolluk kuvveti ortak hareket edip halkın sağlığı ile oynayanlara dur demeli" dedi.

//TÜKETİCİLER UYARILDI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Kaynağını bilmediğiniz yiyecek ve içecekleri tüketirken dikkatli olun. Tuvalete gittikten sonra ve yemek yemeden önce mutlaka ellerinizi yıkayın. Açıkta satılan, çiğ tüketilen, pişirilmemiş ya da az pişirilmiş gıdalar, klorlanmamış musluk suları, bu tür kirli sulardan elde edilmiş buz kalıplarını tüketmeyin. Beklemiş yemekleri yemeyin, yeni ve iyi pişirilmiş sıcak yemekleri seçmeye özen gösterin. Görünümü kötü olan yiyecekleri tüketmeyin. Güvenirliliğinden emin olmadığınız açıkta satılan dondurma ve tatlı ve tatlı ürünlerini tüketmeyin. Kirletilmiş bölgelerde yakalanan balıkları deniz ürünlerini veya az pişmiş deniz ürünleri yemeyin. Sebze ve meyveleri kabuğu soyulmadan, çiğ olarak yemekten kaçının. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri tüketmeyin. Eğer bulunduğunuz yerdeki içme suyunun güvenirliliği ile ilgili bir kuşkunuz var ise, yiyeceklerinizi yıkamadan veya dişlerinizi fırçalamadan önce kullanacağınız suyu mutlaka kaynatın yada şişe sularını kullanmayı tercih edin" dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Tüketicilerimiz çok dikkatli olsunlar. Piyasada insan sağlığını hiçe sayan, yaşamımızı alt üst eden zihniyete sahip bir kitle var. ÇETKODER olarak kurduğumuz gönüllü denetim timleri bu gün itibari ile 75 ilde 30 gün boyunca çarşı pazar gezip denetim yapacaklar. Elde ettiğimiz verileri ilgili ve yetkili makamlarla paylaşacağız ve bunların cezalandırılmalarını sağlayacağız. Yürürlükte 4077 sayılı Tüketiciyi koruma kanunu var. Gıda yönetmelikleri ve ilgili mevzuat var. Ayrıca Kabahatler kanunu var. Tüm kanunların uygulanması ve işlemesi için bir gayret sarf edeceğiz. İnsanlarımızı da bu hususta duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yetkili ve ilgiliye yardımcı olsunlar” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekman, atık su tesisine kavuşuyor
Erzurum'un Tekman ilçesinde belediye atık su arıtma tesisi yaptırmak için ...
Memurlar evet diyecek
Erzurum İli Memurlar Derneği (ERİMDER) Başkanı Ahmet Turan Aksoy, anayasa ...
Tortum Kaymakamı Kurt göreve başladı
Hakkari Vali Yardımcısı iken Tortum Kaymakamlığı'na atanan Yılmaz Kurt yeni görevine başladı.
 
Yakutiye’den Ramazana özel
Yakutiye Belediyesi, Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda ...
Farkında mıyız?
İşsiz sayımız yüzde 30’un üzerinde. Binlerce aile aç. Yani açımız ve açıkta ...
Palandöken'de bin aileye yardım
Palandöken Kaymakamlığı, Ramazan ayında ilçedeki ihtiyaç sahibi bin aileye ...
 
EGC koşuyor
Kuruluşunun üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen Erzurum’daki gazetecilerin ...
Başbakan 2011 tesislerini gezecek
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na evsahipliği yapacak Erzurum'da ...
Kimlikte taksitli çıkıyor
Erzurum merkezde 7 ay içerisinde kimliğini kaybeden 3 bin 387 kişiye, 2 bin TL para cezası kesildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva