ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Haziran 2012 Pazar - 14:39

Fırat’ta base jump çılgınlığı

Kemaliye ilçesinde düzenlenen doğa sporları festivalinde, dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Karanlık Kanyon'da düzenlenen Base Jump (Serbest Atlayış) gösterisi nefes kesti. Avusturalya, İngiltere, Almanya, Fransa, Slovenya, Amerika, Avusturya ve Türkiye’den 2’si bayan toplam 15 sporcu atlayış gerçekleştirdi.

Fırat’ta base jump çılgınlığı

COŞKUN MENEK
ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen doğa sporları festivalinde, dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Karanlık Kanyon'da düzenlenen Base Jump (Serbest Atlayış) gösterisi nefes kesti. Avusturalya, İngiltere, Almanya, Fransa, Slovenya, Amerika, Avusturya ve Türkiye’den 2’si bayan toplam 15 sporcu atlayış gerçekleştirdi.
Bu yıl 34’ncüsü düzenlenen Doğa Sporları Şenlikleri başladı. 3 gün sürecek olan festivalde Türkiye'nin değişik bölgelerinde gelen yerli ve yabancı sporcular ile turistler, festival süresince düzenlelen doğa sporları aktivitelerine katılıyor. Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Milletvekil Sebahattin Karakelle, Maliye Bakanlığı Eski Müsteşarı ve KEMAV Onursal Başkanı Hasan Basri Aktan, KEMAV Başkanı İsmail Yücel başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve davetlinin katıldığı şenliklerin ilk gününde Kemaliyeli gençler tarafından Karanlık Kanyon'da gerçekleşen rafting gösterisi, izleyiciler tarafından büyük beğeniyle izlendi. Daha sonra üçü Türk olmak üzere 15 sporcu Karanlık Kanyon'da base jump atlayışı gerçekleştirdi.
ATLAMA PARKURU 10 GÜNDE YAPILDI
Kemaliye ilçesinde bulunan karanlık kanyonda 10 teknik ekip 20 yardımcı eleman olmak üzere toplam 30 kişinin 10 günlük çalışmasıyla atlayış parkuru yeni sistemle hazır hale getirildi. Kanyonun 500 metre yüksekliğindeki Sandık köyü mevkii ile 450 metre yüksekliğindeki Karakoçlu mevkii arasına 500 metresi çelik halat olmak üzere toplam bin 500 metre ip çekildi. Türkiye'de ilk kanyon atlayışı ile en yüksek ve en uzun parkur olma özelliğini taşıyan atlayış, sporculardan çok izleyenleri heyecanlandırdı. Atlayışı izleyenler zaman zaman büyük panik yaşadılar. İzleyicilerden bazıları yapılan base jump gösterisinin ilçenin tanıtımı için çok güzel olduğunu belirtirken, bazıları ise heyecan dolu dakikalar yaşadıklarını belirttiler.
İZLEYENLERİN YÜREKLERİ AĞZINA GELDİ
Köprü, kule, vadi gibi yüksek yerlerden serbest atlayış yapmaya dayanan Base Jump sporu, Kemaliye'de bulanan ve dünyada ikinci olarak gösterilen Karanlık Kanyon'da büyük ilgi gördü. 500 metre metre yüksekliğindeki ve uzunluğu 500 metre olan kanyondan kendini aşağı bırakan Base Jump sporcuları izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Atlayışı izlemeye gelenler, sporcuların cesaretlerine hayran kaldı. Kanyonun iki yakasına gerilen halat üzerinde kanyonun ortasına kadar gelen sporcular kendilerini kanyonun derinliklerine bıraktı. Kanyonun zeminine yaklaşık 100 ila 75 metre kala paraşütlerini açan sporcular, bu zor atlayışı gerçekleştirirken izleyenlerin de yüreklerini ağızlarına getirdi. Yapılan atlayışlar 41 yılda yapımı tamamlanan Taşyol'dan net bir şekilde izlendi.
Atlayışlar sırasında bazı sporcular belirlenen iniş noktasına inemeyince Fırat nehrine iniş yapmak zorunda kaldı. Olay yerinde hazır bulunan bot, suya düşen sporculara müdahale etti. 3 gün sürecek festivalde doğa sporları etkinlikleri kapsamında kaya tırmanışı, dağcılık faaliyetleri, dağ bisikleti yarışı, dağ yürüyüşü faaliyetleri, karanlık kanyonda base jump atlayışı, Karasu Nehri'nde kano ve tekne turu ile foto safari etkinlikleri gerçekleştiriliyor.
Öte yandan; şenlikler kapsamında akşamları düzenlenecek olan müzik eğlence programları, Hakkari’de meydana gelen terör saldırısında 8 askerin şehit edilmesi sebebiyle iptal edildi.

 
Sanat onların da hakkı…
 
Aziziye sezona hızlı girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi gizem çözülecek
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü ...
KAÜ mezunlarını uğurladı
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de 2012 Akademik yılı dolayısıyla mezuniyet töreni düzenledi.
Bölücü örgüte bir darbe daha
Ağrı’nın Patnos ilçesine silahlı eylem yapmak için gelen PKK’nın sözde ...
 
Doğa Sporları Festivali başlıyor
Erzincan’ın Kemaliye ilçesi, 23-26 Haziran tarihleri arasında Uluslararası ...
Silahların kriminal sonuçları açıklandı
Nisan 2012 günü Bingöl ili Merkez ilçesi Ortaçanak bölgesinde icra edilen ...
Kaya görevinden uzaklaştırıldı
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.
 
MTA’nın korkutan deprem raporu
Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün 23 Ekim 2011 tarihinde ...
Babalar gününe ciritli kutlama
Kars’ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde Babalar Günü sebebiyle düzenlenen ...
Murat Nehri 2 can aldı
Muş’un Bulanık ilçesinde serinlemek için girdikleri Murat Nehri’nde 3 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva