ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Eylül 2019 Pazar - 12:14

Filistinli Musa Hicazi’nin ‘Erdoğan’ sevgisi

Filistinli Musa Hicazi, gezmek için geldiği Erzurum’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dile getirerek, "Recep Tayyip Erdoğan’a Sultan Abdülhamid Han olarak bakıyoruz” dedi.

Filistinli Musa Hicazi’nin ‘Erdoğan’ sevgisi

Filistinli Musa Hicazi, gezmek için geldiği Erzurum’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dile getirerek, "Recep Tayyip Erdoğan’a Sultan Abdülhamid Han olarak bakıyoruz” dedi.

Kadim Kudüs Burj Al Laklak Derneği Başkanı Musa Hicazi ve eşi Reca Hicazi, tarihi yerleri gezmek için Erzurum’a geldi. İlk olarak Aziziye Tabyaları’nda bulunan Nene Hatun’un mezarını ziyaret eden Hicazi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Sultan Abdülhamid Han’ı olduğunu söyledi. Erzurum’un tarihi bakımından Türkiye’nin büyük şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Hicazi, “Ben Filistin Kudüslüyüm. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunuyum. Kendim inşaat mühendisiyim. 1984 yılında Türkiye’den mezun oldum. İlk defa Erzurum’a geliyorum. Yani öğrenci olduğumdan beri, 1980'den beri hep Erzurum’a gelmeyi düşündüm. Hamdolsun bugün fırsat oldu. Birlikte geldiğim arkadaşlarım Erzurumlu, Türkiye’de olduğumuzu bilince bizi davet ettiler. Ben de o daveti kırmadım geldim ve çok sevindim. Çünkü Erzurum Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisidir. Tarihi bakımından, Erzurum Türkü simgeleyen bir yerdir. Buradaki yaşayan insanlar, öz Türk’tür” diye konuştu.

“OSMANLI’DAN SONRA GÜZEL GÜNLER GÖRMEDİK”

Osmanlı Kudüs’ten çıktığından beri durumun kötüye gittiğini kaydeden Hicazi, “Ben 1980 yılında mühendisliği bitirdim, Kudüs’e döndüm. Kudüs’e gelince biliyorsunuz 1917’den beri Kudüs yaralıdır. Osmanlı Kudüs’ten çıktığından beri durum kötü. Osmanlılar çıktı İngilizler geldi, İngilizler çıkmadan önce tüm dünyanın Yahudilerini Filistin’e getirdiler yerleştirdiler. O günlerden beri böyle güzel günler görmedik. Bilindiği gibi Osmanlılar ve Müslümanlar oralarda olunca Kudüs’e Müslümanlar sahip çıktılar. Osmanlı çıktığında maalesef her gün basılıyor. Filistinlilerin toprakları Yahudilerin eline geçti. Çok mescitlerimizi özellikle 1948 yılında işgal edilen bölgelerde yok ettiler, yıktılar. Bir kısmını bar olarak kullanıyorlar. Bir kısmını ev olarak kullanıyorlar. İnşallah bu aziz günlere tekrar döneriz. Çünkü bizce Osmanlı bir araya çıktı, fakat illaki bir gün anasına, yani çocuğuna dönecektir. Tüm Müslümanlar olarak biz bekliyoruz. Bizler geri dönmelerini hep bekliyoruz. Tarih boyunca Kudüs azizken tüm Müslümanlar azizdi. Müslümanlar cihat yolunu seçtiklerinde bizler cihatla kimselere saldırmak istemiyoruz. Durmakta istemiyoruz. İslam’ı korumak için bizler çalıştık. İnşallah bir gün gelecek hepimiz Mescid-i Aksa’da namazımızı kılacağız. Hepimiz tekrar kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ LİDER GÖRMEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sultan Abdülhamid Han olarak baktıklarını kaydeden Hicazi, “Tabii bizler bu aslana, yani uzun adama hep dua ediyoruz. Çünkü Recep Tayyip gibi böyle bir lider 100 seneden beridir görmedik. Çünkü bu biz Osmanlı torunu olarak ona bakıyoruz. Yani Sultan Abdülhamid Han olarak bizler ona öyle bakıyoruz. Ben 1980 yılında buradayken Türkiye tıpkı üçüncü dünya savaşı yaşar gibi görünüyordu. Ben İstanbul’da yaşadım. Elektrik kesiliyordu, sular kesiliyordu, yollar çok bozuktu, köprülerin sayısı çok azdı, millet sıkıntı içerisindeydi. Fakat hamdolsun ki o geldiğinden beridir Türkiye çok büyük ülke oldu. Herkes Türkiye’ye saygı ile bakıyor. Allah bu adamı korusun. Bu adamın tarihi hep Sultan Abdülhamid Han’ı hatırlatıyor. Bu adam Müslümanları merak ediyor, Müslümanlara yardım ediyor. Düşmanlara karşı sert tutumu var. Maalesef bu adama karşı muhalefet çok bilmiyorum neden. Bu adam Türkiye’ye ve Müslümanlara iyi şeyler yaptı. Özellikle bakıyoruz bazı gençler Türkiye’nin nasıl bir halde olduğunu bilmedikleri için sanki Recep Tayyip Erdoğan’dan veya AK Parti’den bıkmışlar, fakat onlar çok güzel şeyler yaptılar. Bizler tabii ki Türkiye’nin haberlerini takip ediyoruz. Halen daha Osmanlı dünyasında yaşıyoruz. Çünkü Türkiye bizim kalemizdir” dedi.

“TÜRKİYE, TÜM MAZLUMLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR KALEDİR”

Düşmanların Türkiye’yi düşürmeye çalıştığını vurgulayan Hicazi, “Diğer İslam ülkeleri gibi, yani Suriye gibi, Irak gibi yapmak istiyorlar. Bunlara karşı sizlerin uyanık olmasını rica ediyoruz. Bir olmanız lazım. Hepiniz güzel kalplisiniz, yani kısaca Türkiye’nin komünisti olsun, dindarı olsun, ben daha açıkça söyleyeyim CHP, AK Parti ve MHP hepiniz uyanık olun, çünkü düşmanlar hepinizi yemek istiyorlar. Hepinizi düşürmek istiyorlar. Bu sebepten biraz uyanık olun. Yani, Türkiye partiden daha büyüktür. Türkiye yalnızca Türkler için değil tüm İslam ümmeti için, tüm mazlumlar için önemli bir kaledir. Bu kaleyi düşürmemeliyiz. Bu kaleyi korumamız lazım” açıklamalarında bulundu.

 
Oltulu sanatkardan ‘Bir Kuşta Sen Barındır’ girişimi
 
Kars – Erzurum yolunda trafik ve asayiş uygulaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamide Bozdemir 10 Şubat 2020 Pazartesi 17:22

Çok güzel şeyler söylmiş

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltulu sanatkardan ‘Bir Kuşta Sen Barındır’ girişimi
Soğuk havaların yaklaşması ile birlikte doğadaki kuşları unutmayan Oltulu ...
ABB’den hainleri telin
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Diyarbakır’ın ...
Erzurum’da binlerce kişiye aşure dağıtıldı
Erzurum’da Muharrem Ayı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde cuma ...
 
Büyükşehir Bakan Turhan’ı ağırladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
Ölümden döndü
Erzurum'da bir çocuk, annesinin mutfakta bıraktığı ısıtıcıda bulunan kaynar ...
Memiş Kardelen TV'de soruları yanıtladı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Prof. Dr. Mevlüt Özben’in sunuculuğunu yaptığı ...
 
Mülteci çocuklara ‘Sıfır Atık Projesi’ semineri
Sıfır Atık Projesi” kapsamında Çocuk Hakları Erzurum İl Temsilciliği tarafından ...
ATA Teknokentte sıfır atık yaklaşımı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve israfın önlenmesi, ...
ŞEHİRDER’den tepki
Eğilmez çocuklarını terör örgütüne kaptıran ve geri almak için Diyarbakır’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva