ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Aralık 2008 Çarşamba - 14:55

Festivalde 2011 Damgası

Geleneksel olarak düzenlenen İzmir Saat Kulesi Festivali’ne Erzurum damgası vuruldu. Erzurum’u ve 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarını dünyaya tanıtmak için, tanıtım meşalesinin yakıldığı festivale, Türkiye’nin dört bir yanındaki Erzurumluların yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden de davetli katıldı.

Festivalde 2011 Damgası

FESTİVALDE 2011 TANITIMI

İzmir’deki Erzurumlular tarafından düzenlenen festivale Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonyan, Sırbistan ve Rusya’dan katılan davetliler, Çifte Minareli Medrese, çift başlı kartal ve İzmir Saat Kulesi modelini yakından görebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Festivalin organizasyonunu üstlenen Komite Başkanı Avrasya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nihat Sözeri, “Festivale dadaş damgası vurmak günü anlamlı kıldı” dedi.

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın tanıtımı için İzmir’deki Erzurumluların seferber olduklarını belirten Sözeri, 29 Kasım’da İzmir Torbalı’da başlayan ve iki gün süren festivalde yakılan tanıtım meşalesinin Ocak ayında Bulgaristan’da, Nisan ayında Ukrayna’da daha sonra St.  Petersburg gibi dünyanın sayılı yerlerine gideceğini belirtti.

ERZURUMLULAR FESTİVALDE BULUŞTU

Aslen Erzurumlu olan İzmir Vali Yardımcısı Ömer Karaman, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Konya Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, Tortum Şenyurt Belediye Başkanı Lokman Akça, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden İkram Sönmez, GESKOP Başkanı Metin Taşkın, Erzurumlular Vakfı Başkanı Cevat Kırkpınar, Erzurumlular Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Sağır ile çok sayıda davetlinin katıldığı festivale, Ege Bölgesi’nin yaygın ve yerel basını da büyük ilgi gösterdi.

SÖZERİ 2011’İN ÖNEMİ ANLATTI

Festival Komitesi Başkanı Nihat Sözeri, Erzurum ve 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın uluslararası tanıtımına, İzmir Torbalı Belediyesi, Dünya Kuaförler Konfederasyonu (CMC), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kültür Müdürlüğü, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Zerek Petrol, Ege TV, Avrasya Gazetesi, İZBA, Ege FMS’nin büyük destek verdiğini kaydetti.

ERZURUM SİNEVİZYONLA TANITILDI

İzmir Fuarı İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen festivalde Erzurum’u tanıtmak için sinevizyon gösterimlerinin yapıldığına dikkat çeken Sözeri, sadece Türkiye’den değil, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Makedonya, İtalya, Sırbistan ve Kosova'dan çok sayıda belediyenin de, festivale destek verdiğini vurgulayarak, “Gelecek aylarda yurt dışında yapılacak olan festivallerde yine aynı destekleri alacağımız için Erzurum çok şanslı. Yakılan tanıtım meşalesi verilen destekler sayesinde dünyanın dört bir yanında yanacak” şeklinde konuştu.

KUAFÖR ÖZERBAŞ DİKKATLERİ TOPLADI

29 Kasım Akşamı Torbalı Çetineller İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu’nda start alan festivalin ikinci ayağı İzmir Fuarı İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti. Çok sayıda yabancı davetlinin katıldığı gecede, sadece Türk halk dansları değil, yabancı ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri de gösteriler sundu.

Festivale damga vuran saç modellerini İzmir’e götüren Erzurumlu Kuaför Ahmet Kemal Özerbaş, “Erzurum’un tanıtımı için ne gerekiyorsa yaparım. Yaptığım saç modelleri ile sadece burada değil, dünyanın dört bir yanında ilgi odağı olacağına inanıyorum. CMC Türkiye Başkanı Harun Cici ve CMC İzmir Bölge Temsilcisi Mehmet Aktekin katkılarıyla saçlara uyarladığımız modelleri gittiğimiz her yerde sergileyeceğiz” dedi.

Özerbaş, Çifte Minareli Medrese saç modelinin Bulgaristan’daki kuaförlerin istediğini belirterek, “Modeli istediler. Çünkü dünyada tek. Orada yapılacak olan festivalde ve şov yarışmasında sahneye çıkartmak için aylardır Bulgaristan’dan teklif geliyor” ifadesini kullandı.

BAR, RUYGULANDIRDI

CMC Türkiye 1. Saç Stil Yarışması’nın da gerçekleştirildiği festivalde 40’a yakın kuaför yarışmacı olarak katıldı. Yaptıkları bir birinden güzel modellerle dereceye girmek için kıyasıya yarışan kuaförler arasında Ali Temur birinci, Elif Mandus ikinci ve Ukraynalı Alıce üçüncü olurken, festivale katılan bütün kuaförlere günün anısına birer sertifika verildi.

Festivalde sahne alan Erzurumlu sanatçı Mahmut Arı söylediği parçalarla davetlilere unutamayacakları bir gün yaşattı. Arı’nın söylediği parçalarla kendinden geçen davetliler sahneye çıkıp halaylar çekip stres atılar. Festivalde sahne alan Guşgana Fuat, yaptığı skeçlerle herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Erzurumlu Mahmut Arı ile birlikte Guşgana Fuat tiplemesiyle sahneye çıkan Fuat Özalpoğlu’nun yaptıkları gösteriyi izleyen davetliler, iki sanatçıyı dakikalarca alkışladılar. Program sonunda İzmir Saat Kulesi Festivali’ne katılan davetlilere plaket verilirken, ödüle layık görülenlere de, protokol tarafından hediyeleri sunuldu. 

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Reyhani’yi Unutmayalım !
Erzurumlu ünlü Halk Ozanı Aşık Yaşar Reyhani, 10 Aralık 2008’de, ölümünün ...
Oltu’da ‘ Show’ Var!
ERZURUM gazetesi Oltu ilçe Belediyesi Tiyatrosu iki yıl aradan sonra ...
Ünlü Mankenler Kayak Reyonunu Tanıttı
Ünlü mankenler Vahe Kılıçarslan ve Başak Emre, 2011 UNİVERSİAD Kış Oyunlarının ...
 
Ebu İshak Kazeruni Türbesi Restore Edildi
Erzurum Kalesi’nde yapılan restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına, ...
Namık Kemal, Ölümünün 120. Yılında Anıldı
Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, ölümünün 120. yıldönümünde Çanakkale'nin ...
Hz. Mevlana'yı Anıyor ve Anlıyoruz
Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Şebi Arus’un 735. yıldönümünde anılıyor.
 
Girik, Erzurum’a Hayran Kaldı
Erzurum’da devam eden 3. Dadaş Film Festivaline katılan Yeşilçam’ın ünlü yıldızları Erzurum’u gezdi.
Türk Dahisi Kaşgarlı Mahmud Bininci Yaşında
İlk Türk dil bilimci Kaşgarlı Mahmud, doğumunun bininci yıl dönümünde ...
Bulut: Festivaller Erzurum’a Renk Katıyor
Erzurum Valisi Sami Bulut, 3. Dadaş Film Festivali kapsamında açılan sinema ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva