ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ASAYİŞ
25 Eylül 2020 Cuma - 07:24

‘FETÖ’ye sadece terör örgütü dersek yanılırız’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu güne kadar 247 bin soruşturma yapmışız. Tüm Türkiye’de 247 bin toplam 603 bin orada mahkemelerin ifadeye çağırdıkları falan var. Türkiye’de 125 bin kişi kamudan ihraç edildi. Bunun kaçı içişleri bakanlığı biliyor musunuz? 44 bin kişisi İçişleri bakanlığından” dedi

‘FETÖ’ye sadece terör örgütü dersek yanılırız’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu güne kadar 247 bin soruşturma yapmışız. Tüm Türkiye’de 247 bin toplam 603 bin orada mahkemelerin ifadeye çağırdıkları falan var. Türkiye’de 125 bin kişi kamudan ihraç edildi. Bunun kaçı içişleri bakanlığı biliyor musunuz? 44 bin kişisi İçişleri bakanlığından” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber Gündem Özel programına konuk oldu. Bakan Soylu, programda Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç ve Türkiye Gazetesi yazarları Cem Küçük ile Süleyman Özışık sorularını yanıtladı.
“TÜM TÜRKİYE’DE BU GÜNE KADAR 247 BİN SORUŞTURMA YAPMIŞIZ”
FETÖ’yle ilglii yapılan soruşturmalarla ilgili bilgiler aktaran İçişleri Bakan Süleyman Soylu, “FETÖ soruşturmaları yapılıyor. Bu güne kadar 247 bin soruşturma yapmışız. Tüm Türkiye’de 247 bin toplam 603 bin orada mahkemelerin ifadeye çağırdıkları falan var. Türkiye’de 125 bin kişi kamudan ihraç edildi. Bunun kaçı içişleri bakanlığı biliyor musunuz? 44 bin kişisi İçişleri bakanlığından. Geçen gün bir kaymakam açığa alınma oldu. Bu nasıl süreç? Ankara sınırları içerisinde bu yıl sadece tespit ettiğimiz FETÖ’cü bin 600 kişi, 2019’da 2 bin kişi, daha yeni tespit. Mahrem imamları onlar ortaya koyuyorlar, iki ifadeler, üç gaybubet evleri, çalışma evleri, ardışık arama soruşturmaları, ankesör soruşturmaları, hat soruşturmaları ayrı ayrı kompartımanız var. Size yeni bir şey daha söyleyeyim şu ana kadar 2 milyon 200 bin dijital veri çözdük. Bunu siber başkanlığımız çözdü. Avrupa’nın 4 yıldakinin tamamına denk geliyor. Bu verilerde çözemediklerimiz, ağır hasarlı olanlar var. Oradan çıkanlar var. Yeni ankesör soruşturmalarından elde ettiklerimiz var. 19 bin 500 kişi ankesör soruşturmalarında kusurlu bulduğumuz var. Bu kişilerin yüzde 39’u 7 bin 700 kişisi evet bu işi yaptık. Dünyada hiçbir soruşturmada ben bu işi yaptım diyen bir sonuca yakalasınlar gelsinler benim anlıma şaplağı yapıştırsınlar. Ankesör soruşturmalarında 19 bin 189 bunun 7 bin 454’ü yüzde 39 oranında etkin pişman oldum diyor. Dünyada böyle bir sonuç yok. Neticede bu güne kadar da kaç kaymakam ve Mülki amir ihraç ettiğimizi sorarsanız. Toplam bin 700 tane var. Bu rakamın yüzde 36-37 gibisini ihraç ettik, 853’üne soruşturma açtık, ifadelerde adı geçen. Yenilerini niye ihraç ettiniz diye sorarsanız ankesör, operasyonel hat ve ardışık gördük. Bunların hepsine bakarım. Birisiyle ilgili hak var orada. Doğru olup olmadığını ve devlette çalışılıp çalışılmayacağını yeter ki göreyim. Yaklaşık 3 gün toplantı yaptık. Arkadaşlar bizim burada yapmamız gereken tedbirdir ve biz bunları açığa alalım dedik” dedi.
“EMNİYET, HAKİMLER, SAVCILAR TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BELASINI ÇÖZÜYORLAR”
Ahlat’taki törenle ilgili konuşan Bakan Soylu, “Erkan İsa Arat, Ağrı Tutak Kayyumu, hakkında bir ifade var. İfade kuvvetli bir ifade değil. Şuradaki ev sohbetlerinde gördüm diye ifade var. Olabilir bir iki ev sohbetine gitmiş olabilir. Terör örgütünün içerisinde olmaz, buna ait soruşturma açılmış. Ne zaman ki ankesör geldi. Oturup değerlendirmemiz Ahlat’tan sonra oldu. Törenden sonra oldu. Oturduk 2-3 gün üzerinde çalıştık, sonra baktık ki bunu tutmak mümkün değil. Bir iki tane sohbete ettiği konusunda bir ifade var. Ama öyle çok ifadeler var. Tutak’tan aldık, Ahlat’a getirdik. By-Lock gördüğünüz zaman operasyonu yapıyorsunuz, ifade olduğu zaman operasyonu yapıyorsunuz. Onun dışında başka bir şey yoksa bunu izlemeye alıyorsunuz, operasyonel hat çıktığı andan itibaren yeni bir ifade geldi, şu tarihte gördük bu ev abisiydi, gibi dedikten itibaren bunlar güçlü karineler alırsın bunun çalışmasını yaparsın. Bunu söyleyenler mahkemede ifade verenler. Her türlü ilişkilerin tamamına bakıyoruz. Bununla ilgili değerlendirme var mıdır diye bakıyoruz. Bu bahsettiklerimin önemli bir bölümü beraat etmişler. Biz yeni bir delil bulduk, tedbiren bu delille birlikte açığa aldık, bundan sonrada olur. İçerde mengeneyi sıkıştırdık, hareket kabiliyeti daraldı, yok. Benim beklentimden biraz daha önce oldu. Esas FETÖ’cü Amerika, Avrupa ve diğer ülkelerdedir. Dışarıdaki FETÖ’cülerde kutuplaşmalar, dağılmalar, birbirlerine iftiralar ciddi bir şekilde başladı. eğer biz içerideki mengeneyi iyi sıkar iyi bir noktaya getirirsek ve buradan vazgeçmezsek inanıyorum ki buradan FETÖ’yü tasfiye eden bir süreç ortaya çıkar. Bir ipucu vereyim. FETÖ tartışmaları geçen hafta manipüle edildi. Onların Türkiye’deki bir ülkenin büyükelçileriyle sıkı ilişkileri var. Meseleleri sulandırmaya çalışıyorlar. Adalet Bakanlığıyla İçişleri Bakanlığı sırt sırta vermişler emniyet, hakimler, savcılar Türkiye’nin en büyük belasını çözüyorlar ve ülkeden def ediyorlar. Bununla beraber dışarıyı da sıkıştırıyorlar. Bu bizim için kaybedilmeyecek bir fırsattır. Bu sadece bir belayı def etmek değil, Türkiye ile uğraşanlara bir özgürlük ilanıdır” diye konuştu.
“BİZ SANA SADECE TERÖR ÖRGÜTÜ DERSEK YANILIRIZ”
FETÖ’nün istihbari örgüt olduğunu söyleyerek konuşmasını söyleyen Bakan Soylu, “FETÖ istihbari terör örgütüdür. Biz sana sadece terör örgütü dersek yanılırız. Büyük bir istihbarat örgütü aynı zamanda. Yani demin söyledim kripto mesajlar çözüyoruz. Okuyoruz yeni bir şeyler buluyoruz. Böyle bir kripto örgütün kırıntıları olacaktır. Eğer sen zafiyet gösterirsen tepene binebilecek bir gücü bulmaya çalışacaklardır. Ama muhakkak kripto olacak olmayacak dersem, Türkiye’de bir şey oluşturabilecek bir etkinliği söz konusu değil şu anda” dedi.

 
34 tarımsal projeye destek
 
‘Dünyada başka bir örneği yok’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kop tünelinde patlama: 11 yaralı
Bayburt-Erzurum karayolu üzerindeki Kop tünelinde meydana gelen patlamada ...
Uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ...
Defineciler suçüstü yakalandı
Kağızman’da define arayan 6 kişi jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
 
Turuncu listeye bir çizik daha
Turuncu kategoride aranan PKK-KCK terör örgütü üyesi "Baver-Çektar" kod ...
HDP’li Akkuş davası ertelendi
İçişleri Bakanlığı tarafindan hakkında yürütülen terör soruşturması nedeniyle ...
Tezkeresini beklerken ölüm haberi geldi
24 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 62 gün Erzurum Eğitim ve Araştırma ...
 
‘8 yıldır içimiz yanıyordu’
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesinde bulunan şehit ailesi, ...
Güneyce katliamının acısı dinmiyor
Şırnak merkeze bağlı Gabar Dağı'nın eteğinde bulunan Güneyce köyünde 33 ...
Gül: ‘Kimse toplum yargıçlığına soyunmasın’
Türkiye Adalet Akademisi bünyesinde kurulan Akademi Uygulama Adliyesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva