ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
25 Eylül 2016 Pazar - 07:12

FETÖ operasyonlarında ilginç detaylar

FETÖ’nün darbe girişiminde rol alanların ortaya çıkartılması ve örgütün çökertilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı.

FETÖ operasyonlarında ilginç detaylar

Kars’ta FETÖ’nün darbe girişiminde rol alanların ortaya çıkartılması ve örgütün çökertilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı.

 Kars Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 15 Temmuz darbe girişimin ardından büyük titizlikle yaptıkları çalışmalarda FETÖ’nün Kars Emniyet Müdürlüğü imamı ve İstihbarat Şube İmamı tespit edildi. Yapılan çalışmalarda FETÖ’nün örgüt içerisindeki tüm imamlarının öğretmen görevini icra eden şahıslar olduğu belirlendi.

 “İSTİHBARAT ŞUBESİ’NİN KODU İNGİLİZCE”

 FETÖ’nün kod olarak kullandığı İngilizce yani İstihbarat Şubesi’nin imamı öğretmen N.A., ifadesinde 17/25 Aralık sürecinden sonra sohbetler dikkat çekmemek için aileleriyle gittiklerini anlatarak, “17/25 Aralık operasyonları olarak adlandırılan dönemin kısa bir öncesi ve dönemin sonrasında Fahrettin kod isimli bir abi bize, ‘polis lojmanlarına araçlarınızla gitmeyin’, ‘sohbet verdiğimiz gruplarda kendiniz dahil 3 aileyi aşmayın’, ‘sohbetlere yine eşli ve aile şeklinde gidin gelin’, ‘sohbet aralıklarını uzatın’, ‘hizmet hareketi içerisinde bulunan polis memurları daha çok kendi aralarında yine 3 aileyi aşmamak üzere cemaat sohbeti yapsınlar’, cemaat mensupları iş yerinde hükümeti eleştirmesin ve ya cemaati haklı gösterecek ifadeler kullanmasınlar” ifadelerini kullandı.

 “KARS’TA DA KOMİSER YARDIMCILIĞI SINAVINA GİRECEK EMNİYET MENSUPLARININ BİR ARAYA GELİP SINAVA HAZIRLANMIŞLARDI”

 N.A., cemaat içerisinde farklı isimler kullandıklarını aktararak, “Yaptığımız sohbetler ve hizmet harekatı içerinde bulunduğumuz sürelerde tedbir amaçlı farklı isimler kullanırdık. Sohbetlere giderken misafir görüntüsü vermek amacıyla ailecek gidip gelmeye çalıştık. Sohbetlere gelen polisler ile hiç telefonda görüşmezdik. Emniyette açılan komiser yardımcılığı sınavlarının olduğunu biliyordum. Hizmet içerisinde yer alan polisler ders çalışmak amacıyla toplanırlardı. Kars’ta da komiser yardımcılığı sınavına girecek emniyet mensuplarının bir araya gelip sınava hazırlanmışlardı” şeklinde ifadesini sürdürdü.

 “SEÇİM DÖNEMİNDE AK PARTİ KAZANMASIN DİYE BAŞKA PARTİLERE OY VERMİŞLER”

 Seçim dönemlerinde AK Parti’nin kazanmaması için başka partilere destek verdiklerini vurgulayan N.A.,“Kars’ta bulduğum süre içinde 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerden önce Fahrettin isimli abi bize hizmet harekatının her ilde AK Parti’den sonra 2. Sıradan bulunan parti adayının desteklenmesi yönünde bir politikasının olduğunu bize söylemişti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti ile ilgili eski algı hizmet harekatı içerisinde tamamen yerleşmişti yani cemaat mensupları AK Parti’den sonra hangi aday güçlü ise o parti ve adama oy verecekti, muhtemelen de böyle olmuştu” şeklinde konuştu.

 Polislerden sorumlu imamlardan H.A. da, “Kamuoyunda 17/25 Aralık olarak adlandırılan dönemin sonrasındaki sıkıntılar nedeniyle polis memurlarıyla lojmanlarda görüşme olmuyordu. Lojman haricinde dışarıda ikamet edenlerin müsait olanların evlerinde toplantılar yapılıyordu. İkametlerin dışında başka bir yerde görüşme yapılmıyordu. Ben polis memurlarından sadece dini sohbetler çerçevesinde sorumluydum. 2016 Şubat aynından itibaren arkadaşlarla görüşmeyi seyrekleştirdim bu zaman zarfında buradaki literatürün de bu arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla biliyorum. Bildiklerim KOM Şubesinin Kimya, TEM Şubesinin Tarih, Özel Harekatın Beden Eğitimi, Çevik Kuvvetin İlk Yardım olarak söylediğidir. Ben 2010 KPSS dava duruşmalarından dolayı böyle bilgilere vakıf olmamaya özen gösterdim” dedi.

 H.A., FETÖ’nün yapılanması hakkında bilgi vererek şöyle devam etti:

 “İl imamı o ilin cemaat içerisindeki en üst sorumlusudur. Ülke imamı o ülkenin cemaat içerisindeki en üst düzey sorumlusudur. Himmet, yardım için toplanan paradır. Talebe mesulü üniversite, orta okul ve lise öğrencileriyle ilgilenen sorumludur. Eğitim danışmanı o ilin bütün kademelerdeki öğrencilerden sorumlu kişidir. Mütevelli heyeti bir ilde o il ile ilgili maddi konularda ihtiyaçları karşılamak için bir araya gelen ve genellikle maddi durumları iyi olan esnaf heyetidir. Şakirt Risale-i Nur kitabında geçen kuran talebesi anlamında kullanılan bir tabir. Altın nesli, Fethullah Gülen’in kitaplarında kendi kafasında ideal bir insan olarak yetişmiş olan insanlardan oluşan nesil.” H.A., FETÖ örgütünün gizli mesajlaşma olarak kullandığı Bylock sistemini kullandığını itiraf ederek, oluşturulan gruptaki kişilerin hepsinin kod isim kullandığını belirtti.

 Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak FETÖ/PDY Terör örgütüne yönelik çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir” denildi.

 
Bakan Akdağ'dan işaret diliyle mesaj
 
'Bizim kaynağımız millettir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düğünde ateş eden iki şüpheli gözaltına alındı
Narman ilçesinde düzenlenen düğün merasiminde tabancayla rastgele ateş ...
Horasan Bulgurlu’da silahlı kavga: 8 yaralı
Horasan ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki aile fertleri arasında ...
Köprüköy’de terör operasyonu
Köprüköy ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan yol uygulamasında hakkında ...
 
Bölücü hainlere bir darbe daha
Şenkaya ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı tespit ...
Kamyonla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Horasan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Şehit Ahmet Ece, dualarla uğurlandı
Kars’ın Kağızman ilçesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit ...
 
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Erzurum’da yapılan yol kontrolü sırasında durdurulan otobüs bagajından ...
Hınıs’ta terör operasyonu: 30 gözaltı
Erzurum’un Hınıs ilçesinde PKK terör örgütünün şehir yapılanmasına yönelik ...
292 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvetleri (TSK), Hakkari genelinde 4 Ağustos-20 Eylül tarihleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva