ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
OBM araç parkını güncelledi
OBM araç parkını güncelledi
Sekmen’den Kitap fuarına davet
Sekmen’den Kitap fuarına davet
Oral: ‘Önceliğimiz Erzurum’un tanıtımı’
Oral: ‘Önceliğimiz Erzurum’un tanıtımı’
Çakmak eşitlik kavramını değerlendirdi
Çakmak eşitlik kavramını değerlendirdi
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Kasım 2011 Çarşamba - 00:08

Evliya Çelebiye panelli vefa

Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mevlüt Yüksel Evliya Çelebi'nin kişiliği, Bayburt PMYO eğitmeni Mutlu Adak ise Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi hakkında bilgi verdi. Bayburt’ta “Evliya Çelebi’nin Dünyası” adlı sergii Şair Zihni Kültür Merkezi salonunda açıldı.

Evliya Çelebiye panelli vefa

ERZURUM
Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Evliya Çelebi'nin doğumunun 400.yıldönümü etkinleri kapsamında "Evliya Çelebi Seyahatnamesi ve Bayburt" konulu panel düzenlendi.
Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıldönümü etkinleri kapsamında "Evliya Çelebi Seyahatnamesi ve Bayburt" konulu panel düzenlendi.
AKBULUT’UN SUNUMU
Şair Zihni Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mete Emir, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Altan, Bayburt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet İhsan Çubukçu, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, daire amirleri ve öğrenciler ile panelistler Kültür ve Turizm Şube Müdürü Adnan Okumuş, Bayburt PMYO eğitmeni Mutlu Adak ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mevlüt Yüksel katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Akbulut, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Kültür Bakanlığının 2011 yılının Evliya Çelebi Yılı olması nedeni ile yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, geçmişin armağanı olan değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için bunun gerekli olduğunu söyledi.
Tarihin geçmişten günümüze uzanan bir kültür ve medeniyet süreci olduğunu ifade eden Akbulut, "Bu süreç içerisinde bakıldığında, kültürel birikimler, yaşam içerisinde oluşarak, geleceğe bir değişim, gelişim ve süreklilik içerisinde aktarılırlar. Bu aktarma işi de toplumlarca üretilip tüketilen bilgi, beceri ve değer yargılarının yaşama geçirilmesi ile gerçekleştirilebilmektedir. Bir milletin kültürü ve o kültür içinde yer alan unsurlar, o milletin insanlarının geçmişi ve gelecek kuşakların bağ kurmasında Evliya Çelebi gibi değerlerimiz çok önemli rol oynar. Bu nedenle Seyyah-ı Alem olan Evliya Çelebi'nin yaşam kültürü ve bu yaşam içerisinde oluşan değerlerin gelecek kuşaklara çok iyi bir şekilde aktarılması gerekir. Çünkü kültür var olmanın ve değişmenin temelidir" dedi.
Panel moderatörü İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mete Emir ise Avrupa Konseyi'nin geçen dönemde Evliya Çelebi'yi insanlık tarihine yön veren 20 kişiden biri olarak ilan ettiğini ifade ederek, "Unesco hatırlatmasa biz bu değerin fazla farkında olmamaya devam edecektik. Onu daha çok esprileri, anlatışları ile biliriz. Onunla ilgili anlatılan hikayelerden dolayı biliriz. Evliya Çelebi bu topraklarda yaşayan herkes için daha fazla şey ifade ediyor" diye konuştu.
YÜKSEL EVLİYA ÇELEBİ’Yİ ANLATTI
Panelistlerden Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mevlüt Yüksel Evliya Çelebi'nin kişiliği, Bayburt PMYO eğitmeni Mutlu Adak ise Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi hakkında bilgi verdi.
"Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Bayburt" konulu sunum yapan Kültür ve Turizm Şube Müdürü Adnan Okumuş, Evliya Çelebi'nin 1647 yılında Bayburt'a geldiğini kaydederek, Evliya Çelebi'nin eserinde Bayburt adından bahsettiğini, şehirdeki bitki örtüsünden bilgiler aktardığını, Kadızade Mehmed Çelebi Cami önünde kurulan pazarı tarif ettiğini, Çoruh Nehri aşağısındaki mahalleden ise Yurt Mahallesi diye bahsettiğini söyledi.
Panel moderatörü Emir, panelin kapanışında yaptığı konuşmada, Evliya Çelebi'nin gittiği yerlerin gelenek ve göreneklerini, kişilerini, toplumsal yapılarını anlattığını, bu yönüyle de onun çok kıymetli bir halk bilimci olduğunu kaydetti.
Panel sonunda panelistlere günün anısına plaket verildi.
 

 
YTTK eğitimi tamamlandı
 
Soğuk günlük hayatı olumsuz etkiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herkes mi Hırsız?
Devlet Tiyatroları, aralık ayında 8 yeni oyunu izleyiciyle buluşturacak. ...
‘Mihrap görevi, mukaddes görev’
Yeryüzünde mihrap görevinden daha mukaddes başka bir iş olmadığını ifade ...
Diyanet’ten Erzurum çıkarması
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Erzurum ...
 
Tarihi yok ettiler..!
Urartular döneminde yaptırılan tarihi taş köprü, köylüler tarafından yıkılıp ...
BSO 6 aralıkta konser verecek
Bilkent Senfoni Orkestrası 6 Aralık Salı günü Bilkent Erzurum Konser Salonu'nda ...
Tazeoğlu şiirlerini öğrencilerle paylaştı
Atatürk Üniversitesi öğrencileri Mavi Noktalar Platformunun düzenlediği ...
 
İki devlet, tek millet buluşması
''Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan -Türkiye İlişkileri'' konulu ...
Ciritte Atlıspor damgası
Geleneksel Sporlar Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında yer ...
Yakutiye’nin vizyonu değişiyor
Ak Parti İlçe Kongresinde bir konuşma yapan Yakutiye Belediye Başkanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva