ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>GUNCEL
15 Mayıs 2013 Çarşamba - 12:53

Ev aldı, hayatı karardı

İzmit’e bağlı Gölçük ilçesinde yaşayan Erzurum’lu İsmail Karagöz’ün başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.

Ev aldı, hayatı karardı

ERZURUM (İHA) - İzmit’e bağlı Gölçük ilçesinde yaşayan Erzurum’lu İsmail Karagöz’ün başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Dolandırıcıların gazabına uğrayan İsmail Karagöz, hem oturduğu evinden oldu hem de maaşına icra geldi. Dolandırıcılarla hukuk mücadelesi başlatan İsmail Karagöz, “Evraklarda sahtecilik yaparak beni dolandıranların cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.
Gölçük İhsaniye’de bulunan Uydukent Yapı Kooperatifinden 2007 yılında bir daire satın aldığını ifade eden İsmail Karagöz, “O dönem 7 bin 500 TL peşinat verilerek kooperatife üye olunurken ben 35 bin TL ödedim. Geriye kalan 20 bin TL’yi de tapuyu alırken vermeyi taahhüt ettim. Ne olduysa ondan sonra oldu. İl dışında çalıştığım dönemlerde ikamet adresime gönderilen 2010 tarihli ilamsız takip ödeme emriyle 2006 yılından itibaren toplam 15 bin 580 TL aidat borcum olduğunu ve icra takibine başlandığını öğrendim. Borcum olmadığı halde Düzce'de bulunan Türk Kablo A.Ş.‘deki maaşıma haciz konuldu, 26 ay boyunca maaşımdan kesinti yapıldı.” şeklinde konuştu.
Ödeme emrinin duyurulmasından sonra kooperatifle yaptığı görüşmede aidat borcu için verilen 17 bin 100 TL tutarındaki senetten dolayı icra takibine başlandığını öğrendiğini vurgulayan İsmail Karagöz, daireyi satın aldığı tarihten günümüze kadar 17 bin 100 TL‘lik senet tanzim ve imza edilmediğinden, sahte senetle dolandırıldığını anladığını söyledi.
SUÇ DUYUSUNDA BULUNDU
Dolandırıldığını anladıktan sonra Cumhuriyet Savcılığına kooperatif başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden İsmail Karagöz, şöyle konuştu “Takipsizlik kararı verildiğinden, maddi durumum da iyi olmadığından hukuki mücadelemi devam ettiremedim. Bu arada İcra Müdürlüğü aile konutu olarak kullandığım daireyi açık artırmayla satmaya kalktı. Hem İcra Müdürlüğü‘ne ve hem de İcra Mahkemesi Hakimliği‘ne yaptığım başvurulara rağmen dairem yarı fiyatına satıldı. Kooperatifin adamı olduğu konuşulan biri satışa girdi, 61 bin TL‘ye dairemi alarak daha fazla mağdur olmama sebep oldu.Kendi gayretlerimle yaptığım araştırmada kooperatif hakkında çok sayıda dava olduğunu ve suç duyurusunda bulunulduğunu öğrendim. Kooperatifin kanuni ve hukuki olanakları kullanılarak piyasayı dolandırdıklarını; Dirsek temasında bulundukları kişiler adına sermaye şirketi kurarak inşaatta kullanılacak tüm malzemeleri kendi firmalarından temin ederek hem haksız kazanç ve hem de vergi kaybına sebebiyet verdiklerini; Bazı daireleri beş yıllık süre içinde başka kişilere devrederek hem kooperatife borçlandırma hem de devir alan kişiden vergilendirilmemiş haksız kazanç elde ettiklerini; Evraklarda sahtecilik yaptıklarını belirledim.”
“BORCUMU ÖDEDİM “
Kooperatiften temin edilen, ödemeleri gösterir belgede de daireyi satın aldığının göründüğün, ifade eden İsmail Karagöz, “İlamsız takip ödeme emriyle de satın aldığım tarihten evvelki borç miktarının da tarafımdan tahsili cihetine gidildiği, o dönemde üye olan asıl borçlu hakkında icra takibine başlanılmaması iddialarımın doğruluğunu gösteriyor. Kooperatifin hiçbir genel kuruluna katılmadım, tüm komşuların ifadelerine göre de genel kurullarının ne zaman ve nerede yapıldığı bilinmiyor. Kooperatifin kanuni olanaklarını kullanarak piyasayı dolandıran eski yönetimin il dışına kaçarak adreslerini kaybettirdikleri de biliniyor. Yeni yönetimin ise ne şekilde yönetime geldiği bilinmiyor. Ancak bilinen bir şey var, çalıştığım iş yerinden son üç aylık maaşımı alamadım. Tazminatım ödenmedi, maaşımdan yapılan kesintinin icra müdürlüğüne aktarılmadığı haberini icradan yeni öğrendim. Maaşıma haciz koyan icra müdürlüğü de mağduriyetime sebebiyet verdi. Artık hukuki mücadelemi devam ettirecek maddi ve manevi gücüm kalmadı. Eşim ev hanımı, ilk ve orta öğrenimde okuyan iki çocuğum var. Birinci derece yakın akrabalarımın desteğiyle hayatımızı devam ettiriyorum.”şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARIMI OKUTACAK GÜCÜM KALMADI
“Ağaçlara çıkıp derdini anlatmaya çalışanlardan, intihar etmeye kalkanlardan, cinnet getirenlerden, devlete ve siyasi iradeye karşı eylem yapanlardan birisi değilim.” diyen İsmail Karagöz, “Ancak bu dolandırıcılar dairemi elimden alarak umutlarımı tükettiler. Geçtiğimiz şubat ayında emekli oldum. Emekli maaşımın haricinde hiçbir gelirim yok. İki çocuğumun eğitimine son vermek zorunda kalacağım. Biçare vaziyette herkesin desteğini bekliyorum” dedi.
 

 
Bu çirkinliğe dur denilmeli..!
 
Kadına şiddete emsal karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik’ten 19 Mayıs açıklaması
Erzurum Valiliği Reyhanlı’da yaşanan elim olaydan sonra 19 Mayıs Atatürk'ü ...
Vefa Derneği’nden Bahar Kermesi
Vefa Derneği’nce Yoncalık semtinde Bahar Kermesi düzenlendi.
Bakımevi’nde anneler Günü Kutlaması
Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yazı işleri Müdürü Fethi Yurttaş ve ...
 
Bağış’tan atama değerlendirmesi
Bağış, “Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum'a atandı. İzmir Valisi ...
Duman Köylüleri destek bekliyor
Karaçoban İlçesi'ne bağlı Duman Köyü Muhtarı Metin Tiryaki, 1971 tarihinde ...
‘Teröre asla boyun eğmeyeceğiz’
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatlarını ...
 
Yılmaz sılayı rahim yaptı
Hemşerileriyle bir araya gelen Yılmaz, "Pasinler'e her geldiğimde burada ...
‘Anneler toplumun temeli’
Anneler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Erzurum Milletvekili ...
Çağ nerede, biz nerede…!
Erzurum’un tanıtım sorunu, ilin sosyal, kültürel ve ekonomik aktiviteler, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva