ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
22 Eylül 2018 Cumartesi - 12:09

Et sektörünün kalbi ETB’de attı

Erzurum Ticaret Borsası’nın ev sahipliği yaptığı, Erzurum Kırmızı Et Yönetim Kurulu Toplantısı; Sektör Temsilcileri, Erzurum Milletvekilleri ve Sivil Toplum Örgütü Başkanları’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Et sektörünün kalbi ETB’de attı

Erzurum Ticaret Borsası’nın ev sahipliği yaptığı, Erzurum Kırmızı Et Yönetim Kurulu Toplantısı; Sektör Temsilcileri, Erzurum Milletvekilleri ve Sivil Toplum Örgütü Başkanları’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yönetişim ve Strateji Çalışma Grubu olarak adlandırılan, Erzurum Kırmız Et Kümelenme Yönetim Kurulu; Et sektöründeki sorunların ve çözüm yollarının aşılabilmesi için yapılacak çalışmaları görüşmek üzere ilk toplantısını bugün Erzurum Ticaret Borsası toplantı salonunda yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Erzurum Kırmızı Et Kümelenme Ekibi’nin kısa süre zarfında büyük işler gerçekleştirdiğini ifade ederek, “İlimizde önceliği tarım ve hayvancılık almaktadır. Bizler Kırmızı Et Kümelenme Ekibi olarak, Et Sektörünün önündeki temel sorunları paydaşlarımız ile görüşerek, bu sorunlara yerinde çözüm bulmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Çok değerli milletvekillerimiz, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizin değerli temsilcileri de bizleri burada yalnız bırakmayarak davetimize icabet ettiler. Burada Erzurum ve bölgemizin temel sorunlarına değinip, yapılması gerekenleri masaya yatırarak; Köklü çözüm yolları bulmaya çalışacağız” dedi.

Daha sonra söz alan, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Tülin Teker ise Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Tülin Teker sunumunda kümelenme bazlı destek sistemi için ilk pilot uygulamanın Erzurum’da yapıldığını ve elde edilen tecrübenin ulusal platformda paylaşılarak kümelenme modelinin Tarım ve Hayvancılık sektörlerinin rekabetçiliğinin artırılması için kullanımının yaygınlaştırılabileceğini söyledi.

Erzurum Kırmızı Et Teknik Destek Ekibinden Kümelenme Uzmanı Barış Cihan Başer tarafından, Erzurum Kırmızı Et Kümelenmesi için hazırlanan yönetişim modeli ile ilgili bilgi verildi. Operasyonel ve izlenebilir bir yönetişim yapısı hedeflediklerini söyleyen Başer, sektör paydaşlarının küme yönetiminde etkin olarak yer alması ile hedeflere ulaşılabileceğini kaydetti.

Öte yandan toplantıda söz alan Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydemir; ‘İnovasyona dayalı paydaşlarla ilintili olan sektörlerin çalışmaları her zaman başarılı olmuştur.’ Şeklinde görüş belirtirken, İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’de, kendisinin geçmişte farklı bir sektörde kümelenme çalışması yaptığını, bu nedenle çalışmaları başarılı bulduğunu ve desteklediğini ifade etti.

Vali Yardımcısı Sadettin Doğan ise, Et Sektörünün Kümelenme aşamasında gerçekleştirdi bu toplantının ilk olması hasebiyle olumlu geçtiğini ve böylesine toplantıların sürekli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Düzenlenen Toplantıya Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Vali Yardımcısı Sadettin Doğan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Hüseyin Koçan, Atatürk Üniversitesi Gıda Hayvancılık Uygulama Merkezi Müdürü Prof Dr. Mustafa Yaprak, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar , Tarım Orman İl Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ahmet Kılıç, ETSO Meclis Üyesi Haydar Kavurmacı, Aziziye Ziraat Odası Başkanı Şahset Kahraman ile Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım katıldılar.

 
Altıparmak: “Beklemediğimiz bir mağlubiyet”
 
“56 terörist etkisiz hale getirildi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum yatırım için fırsatlar adresi’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 27’inci Yasama Dönemi Erzurum ...
Pasinler’de marka açılımı
Pasinler Belediye Başkanı Sertoğlu yatırımın ilçe ekonomik vizyonuna önemli ...
Erzurum ekonomisinde denge değişmedi
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 2018’in ocak-ağustos ayları kapsamında kişi başına ...
 
ETB’den üyelerine ‘Nefes Kredisi’
Erzurum Ticaret Borsası ( ETB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ...
ETSO’dan tarım yaklaşımı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) faaliyet gösteren Avrupa Birliği ...
Erzurum ekonomisinde tarım gündemi
Büyükşehir Belediyesi ile TÜYAP Anadolu Fuarları Anonim Şirketi’nin işbirliğinde ...
 
Erzurum’da 8 ayda 5 bin konut satıldı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Ağustos ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 401'e ulaştı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 401’e yükseldi.
ETB’den Ekonomide Ukrayna yaklaşımı
Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığınca Türkiye-Ukrayna arasındaki ekonomik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva