ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EĞİTİM
30 Aralık 2017 Cumartesi - 10:31

Eşit-İm ekibinden proje başarısı

Dezavantajlı ve avantajlı okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini eşit imkanlarda buluşturmayı hedefleyen Eşit-İm ekibi proje kapsamında kısa zamanda 10 ile ulaşarak 3 bin gönüllü ve 500 ekip üyesi ile çocukların gizli kalmış potansiyellerini ortaya çıkartıyor.

Eşit-İm ekibinden proje başarısı

Türkiye'de bulunan dezavantajlı ve avantajlı okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini eşit imkanlarda buluşturmayı hedefleyen Eşit-İm ekibi proje kapsamında kısa zamanda 10 ile ulaşarak 3 bin gönüllü ve 500 ekip üyesi ile çocukların gizli kalmış potansiyellerini ortaya çıkartıyor. Hedefinin büyük bir vakıf kurmak olduğunu söyleyen proje kurucusu Esra Karaduman, “Hedefim çocukların tek bir alanda değil de bütün alanlarda kendisini geliştirip lise ve üniversiteye güzel bir şekilde ilerlemelerini sağlamak. Gaziantep’te büyük bir farkındalık yaratmak istiyorum” dedi.
PROJEMİZLE 45 İLE ULAŞTIK
Projeyi geçen sene üniversite öğrencisiyken TÜBİTAK projesi olarak başlattığını söyleyen Esra Karaduman, “Geçen sene üniversite öğrencisiyken Genç Tema Başkanlığı yaptım bu nedenle güzel diyaloglarım vardı. Her ilde birer tane üniversite arkadaşım olduğu için işbirliği halinde Türkiye genelinde duyurma projesi yaptık ve bu sayede 3 bin gönüllüye ulaştık. Bizim grubumuz içerisinde 10 kategoriyle ilgilenen arkadaşlarımız bulunuyor. Eğer güzel bir alt yapı kurabilirsek 50 bin gönüllüye ulaşacağımızı düşünüyorum. Geçen sene 45 ile ulaştık. Bunun da dezavantajları oldu. 15 Temmuz zamanı çok riskli bir döneme gelmiştik o nedenle projeyi kapattık. Gerekli düzenlemeler yaptıktan sonra projemizi tekrar hayata geçirdik. 18 Eylül 2017’de projeyi tekrar başlattım” şeklinde konuştu.
10 İL PROJEMİZİN İÇERİSİNDE
Üniversite öğrencilerini merkeze alan bir proje olduğunun altını çizen Karaduman, “Üniversite öğrencilerinin dinamik yapısıyla illerdeki il temsilcileri birlikte avantajlı ve dezavantajlı okullarda okuyan öğrencilerimizin eşit imkanlarında buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Her bölge kendi ilinde tampon oluşturuyor. Yavaş yavaş yayılmaya başladık, 10 il projemizin içerisinde. Şu an Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Eskişehir, Nevşehir, Kastamonu, İstanbul, Adana, Manisa, Bayburt illerinde ekip arkadaşlarımız var” ifadelerine yer verdi.
SOSYOKÜLTÜREL FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ
“Gaziantep’te TEGEV’in destekleriyle Oğuzeli’ndeki iki köy okulumuzdaki 60 öğrenciye programlama ve robotik eğitimi verdik.” diyen Esra Karaduman; “Hiç bilgisayara dokunmamış çocuklarımız o gün robotik ve programlama etkinliğinde inanılmaz eğlendiler. Bir okula gidip 3 boyutlu yazıcıyı tanıttık ve oradan bir baskı almalarını sağladık. Bu etkinliklerle çocukların sosyokültürel faaliyetlerine katkı sağlamak ve baştan aşağı gelişimini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
‘ÇOCUKLAR İÇİN SOKAKTA ÇAL’DILAR
Diğer illerde de etkin bir şekilde çalışmaların yürütüldüğünü herkesin gönüllü olarak en iyisini yapmaya çalıştığını dile getiren Esra Karaduman, “Nevşehir’de kitap yardımı yapıldı. Sanatla ilgili bir etkinlik gerçekleştirdik, hiç sinemaya gitmeyen çocuklar sinemaya gittiler. Eskişehir’de ‘Çocuklar İçin Sokakta Çal’ projesi hayata geçti bunun geliriyle çocuklara bağış yapılacak. Şu anda iki okulun ihtiyacını karşıladılar” dedi.
DİĞER STK’LARLA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ
Eşit İmkanlar Projesi’nin diğer projelerden büyük farklılıkları olduğunu sözlerine ekleyen Karaduman şu şekilde konuştu; “Diğer projeler sadece belirli kategoriye odaklanılıyor, hep ihtiyaç belirlemeye ve giderilmeye yönelik çalışıyorlar ama çocukların iş dünyasındaki ihtiyaçları hiçbir şekilde giderilmiyor. Bizim projede İnovasyon, Girişimcilik, Mühendislik, Robotik ve Kodlama, Bilişim, Spor, Doğa, Eğitim, Sağlık, Sosyal Yardım’ın içerisinde olduğu 10 farklı kategorinin olması ve bunları farklı şekillerde uygulamamız bizim farkımız. Gelecek sene her ay farklı etkinlikler yapılacak mesela Eylül ayı eğitim ayı olacak tüm illerde eğitim alanında yardımlar yapılacak. Çocukların eksikliklerin ne olduğunu belirleyen gönüllü öğretmenlerimiz hem eğitim verecek hem de eksiklikleri giderecek. Üniversite öğrencilerinin merkezde olması, hiçbir yardım projesinde merkezde öğrenciler yok. Bizim amacımız TEGEV, TEMA gibi üniversite öğrencileri ile çok iç içe olmak ve ön plana almak istiyoruz. Bir farkımız da diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği halinde çalışmak.”
ÇOCUKLARIN GİZLİ KALMIŞ POTANSİYELLERİNİ ORTAYA ÇIKARTACAK
Bu işe hayalini gerçekleştirmek için adım attığını sözlerine ekleyen Esra Karaduman, “Benim küçüklükten beri hayalimdi vakıf kurmak, hedefim çocukların tek bir alanda değil de bütün alanlarda kendisini geliştirip lise ve üniversiteye güzel bir şekilde ilerlemelerini sağlamak. Çocuklardaki gizli kalmış potansiyelleri ortaya çıkartmak için kurulmuş bir proje. Hedefim büyük bir vakıf olup her alanda çocukların gelişimine katkı sağlamak. Gaziantep’te büyük bir farkındalık yaratmak istiyorum. Yaptığım etkinlikler dolayısıyla çok güzel tepkiler alıyorum. Sosyal medya üzerinden büyük bir ağ oluşturduk” dedi.

 
Türkiye Haber Kameramanlarından örnek etkinlik
 
Tekman’da servis şoförlerine eğitim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Haber Kameramanlarından örnek etkinlik
Türkiye Haber Kameramanları Derneği, bir proje başlatarak köy okullarındaki ...
ETÜ'de Yaya Öncelikli Kampüs Uygulaması
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Yaya Öncelikli Kampüs Uygulaması başladı
12 Martlı öğrencileri sevindirdiler
Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden bir gurup öğrenci ...
 
Koçak İlköğretim okulunda ilk ders zili çaldı
İlçesi’nde İstasyon Mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan ...
Servis sürücülerine eğitim
Erzurum'un Çat ilçesinde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri, ...
Bilimsel başarıya ödül
Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünün (GEBİP) bu yılki sahibi, Atatürk ...
 
Yaylalı Lise öğrencileriyle buluştu
Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Fen Lisesi ...
Derslerini AFAD’ta işlediler
AFAD Erzurum İl Müdürü Karslı “AFAD Erzurum eğitimde 2017’de 41 bin kişiye ulaştı”
Eğitim Bir Sen'den tepki
Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Karataş: “Bilginin gücünü cehaletin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva