ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
11 Temmuz 2019 Perşembe - 15:51

“Eşimle helalleşerek sokağa çıktım”

Türkiye’de İstanbul ve Ankara’dan sonra 15 Temmuz hain kalkışmayı en yoğun yaşayan illerden birisi olan Kars’ta geçen 3 yıllık süreçte yaşananlar hafızalardan silinmiyor.

“Eşimle helalleşerek sokağa çıktım”

Türkiye’de İstanbul ve Ankara’dan sonra 15 Temmuz hain kalkışmayı en yoğun yaşayan illerden birisi olan Kars’ta geçen 3 yıllık süreçte yaşananlar hafızalardan silinmiyor.

15 Temmuz gecesi evinin önünde darbeciler tarafından pusu kurulan ve alınması gereken 5 kişiden birisi olan AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, darbecileri Karslılarla birlikte püskürttü.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 16 tank, 25 zırhlı araçla kuşattığı Kars'ta, AK Parti’nin genç İl Başkanı Adem Çalkın, vatandaşları parti binası önünde toplayarak emniyet güçleriyle birlikte sabaha kadar direndi. Sabah il ışıklarıyla birlikte püskürtülen darbeciler, Gazi Kars’ta adeta silindi.

“Eşimle helalleşerek sokağa çıktım”

FETÖ’cü askerler tarafından alınması için Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde pusu kurulan İl Başkanı Adem Çalkın, eşi Aydan Çalkın ile helalleşerek sokağa çıktı. Çalkın, 15 Temmuz gecesi yaşananları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Tabi 3. Yılına giriyoruz. Demokrasimize Cumhuriyetimize, birlik beraberliğimize, vurulan Cumhuriyet tarihindeki en büyük darbelerden birisiydi. O gün Kars, Gazi Kars kendine yakışanı yaptı. Türkiye’de birçok ilde bu kalkışma olmuştur. İstanbul, Ankara’da şehitler vermişizdir. Ancak Kars’ta bu kalkışmanın en yoğun olduğu illerden birisi olmuştur. Kars düşünüldüğü zaman tek başına bir ilde değil, sınır ili olması münasebetiyle Iğdır, Ardahan’ı da düşünürseniz burası bir serhat illeri bölgesidir. Belki de Kars o gece düşmüş olsaydı. Olayın seyri değişebilirdi diye düşünüyorum. Tabi 16 tank, Kars gibi küçük bir yerde çok büyük bir rakam, yüzlere asker, binlerce teçhizat, mermi tabi bunlar, bu vatan hainleri kendi halklarına değil sanki düşmanın üzerine gider gibi hazırlık yapmışlardı. O akşam evde hanım evin önünde bir kavganın olduğunu söyleyince pencereden baktım. Evin önünde bir araç yolu kesercesine arabayı çekmiş ve arkasında yüzlerce metre bir kuyruk oluşmuş. Bir keşme keşlik var. Ben aşağı indim. Ben ininceye kadar trafik polisi aracı çektirmişti. Birkaç polis arkadaşta oradaydı. O aracın orada niye yol kestiği, benim evimin önünde daha sonra bu ortaya çıktı. Bir grup asker beni almak için hazırlık yapmış, bir ekip oluşturmuş. Ve Kars’ta tutuklanacak ilk 5 adam içerisinde benimde olduğum, şuanda da bunun mahkemesi görüldü. Bundan dolayı birkaç kişi de tutuklu. Şimdi onlar öyle bir hazırlık peşindeyken, şöyle bir ayet vardır. “Tuzak kuranların en hayırlısı cenabı Allah’tır” ve onların tuzaklarını başlarına geçirdi” bizzat yaşadık” dedi.

“İki polis beni uyardı”

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, hain darbecilerin kendisini almak için hazırlık yaptığı sırada yanına yaklaşan iki sivil polisin kendisini uyardığını söyledi.

Adem Çalkın, “ O gün onlar beni almak için hazırlık yaparlarken, iki polis arkadaş geldi. ‘Başkanım işte köprüyü kesmişler’ baksanıza internetten, bende bakınca hakikaten köprüyü kesmişler. Ve bir anormallik olduğu belli. Ben hemen eve yönlendim. Hazırlığımı yaptım, abdestimi aldım. En ilgin olanı hanımla tabi helalleştim. Tabi hanımda yüzüme bakıyor. Bu ne halelliğidir diye; farkında değil. Evden ayrıldım, yürüyerek gittim, aracı tercih etmedim. Yürüyerek partiye gittim. Partiye gittikten sonra Allah öyle güzel dizayn etti ki, yani 15-20 dakika içerisinde herkes toplandı. Baktım emniyet müdürlüğünün önünde bir hazırlık var. Bizden başka, bizim teşkilatımızdan başka bu olaya haberi olan kimse yoktu. Bütün ilçe başkanlarını aradım. Talimat verdim parti binalarını açın oturun. Allah’ın izniyle sabaha kadar canımız pahasına direneceğimizi söyledim. Biz emniyetimizi polislerimizi orada hain darbecilerle karşı karşıya bırakamazdık. Yalnız bırakamazdık. Öyle bir şey olamazdı. Emniyet müdürümüzle kısa bir istişare yaptık. Emniyet müdürümüzle beraber halkı direnişe davet ettik. Hemen herkese mesaj attım. Öne 40-50 kişiyle beraber Allah-u Ekber nidalarıyla tanklara doğru yürüdük. Gecenin ilerleyen saatlerinde Karslılar sokaklara döküldü. Gerçekten o gece Allah ümmete ve Türkiye’mize ve bizlere yardım etti. O kadar cesaretlendirdi ki rabbim, biz o koca tanklara karşı, silahlı insanlara karşı yürüdük. Allah bizi o gün onların önünde çok farklı kıldı. Allah’ın yardımıyla, milletimizin sağduyuyla ve Gazi Karslı, çok kıymetli Karslı hemşehrilerimle birlikte gecenin ilerleyen saatlerinde, aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın da çağrıyla birlikte kalabalık 5 katına 10 katına ve 20 katına çıkmaya başladı” diye konuştu.

“Karslılarla beraber ilerlerken, hiç aklıma ölmek korkusu gelmedi”

AK Parti İl Başkanlığı önünde darbeciler karşı direnişin başladığına dikkat çeken Çalkın, “Direniş burada başladı. Ben buraya Demokrasi Meydanı diyorum. Orada biz gelen askerlere karşı, darbeci askerlere karşı, tabi bir tarafta asker silahlarını çekmiş, bir tarafta polis silahlarını çekmiş ve bir kıvılcım bekliyor. Tabi orada bana düşen şuydu. Allah razı olsun Karslılardan hepsi bize o görevi, o yetkiyi verdi. Biz bu gidiş gelişleri sağladık. Ben orada dedim ki, ‘asker bizim, polis bizim’ tekbir insanın canı yanmasın. Tek bir mermi atılsaydı o gece inanın Kars’taki şehit sayısı çok fazla olurdu. Belki Türkiye’deki en fazla sayıya ulaşırdı. Biz orada bir arada durduk ve dedik ki, biz bu arada duracağız. Siper olacağız ve hiç kimseye de bu imkanı vermeyeceğiz. Bizim kandırılmış askerlerimiz vardı. Bu askerlerin içerisinde, ne olduğunu anlamayanlar vardı. Ama çok bilinçli olanlarda vardı. Tabi polis arkadaşlarım o gün çok cesaretli bir şekilde emniyet müdürlerine sahip çıktılar. Bizler polisimize ve emniyet müdürümüze sahip çıktık. Orada hep birlikte, hep beraber, zaten ilerleyen saatlerde Kars halkı zor günde nasıl beraber olacaklarını Kürdüyle, Azerisiyle, Terekemesiyle, Yerlisiyle, Alevisiyle, tek yumruk oldular. İnanın o gece asker ateşte etseydi o mermilerin üzerine yürüyecek Karslılar vardı. Sabaha doğru başlattığımız direnişe herkes geldi. Karslı hemşehrilerim çıkıp Cumhurbaşkanlarına, Cumhuriyetlerine, vatanlarına, bayraklarına sahip çıkmışlardır. Allah’ta bana o fırsatı verdi. Ben en önde Karslılarla beraber ilerlerken, hiç aklıma ölmek korkusu gelmedi. Allah korkuyu aldı o gece bizden, ve şunu gördüm bu millete kimse dokunamaz. Birliğine beraberliğine kimse dokunamaz. Dokunduğu an herkes vatanı için, bayrağı için, devleti için, ezanı için tek yumruk olur. Bu bilinç bu millette var. 15 Temmuz’da da bunu tekrar Çanakkale’den sonra, Sarıkamış’tan sonra, Kurtuluş mücadelesinden sonra 15 Temmuz tekrar bunun ispatıdır diye düşünüyorum. Ve dünyaya da verilmiş çok önemli bir mesajdır 15 Temmuz, aklını yitiren varsa Türkiye’ye hainlik düşünür, kimse Türkiye’ye dokunamaz Allah’ın izniyle, yeter ki bizim bu birliğimiz beraberliğimizden doğan gücümüz elimizden gitmesin. Allah ezanlarımızı susturmasın, bayrağımızı indirtmesin. Türkiye ümmetin umududur. Mazlum ve mağdurların umududur. Cenabı Allah Türkiye’mizin birlik ve beraberliğini bozdurtmasın. Bir daha ülkemizde 15 Temmuzlar yaşanmasın” şeklinde konuştu.

 
TİM’de Tekstilkent gündemi
 
Türkiye'nin nüfus haritası açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18 saat sonra bulundu
Oltu’da kaybolan zihinsel engelli çocuk menfez içerisinde bulundu. Engelli ...
PKK’da şimdi sıra kimde korkusu had safhada
Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivil yerleşim yerlerine ve sivillere zarar ...
2 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı.
 
2 ilde DEAŞ operasyonu: 8 gözaltı
2 ilde terör örgütü DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 8 kişi ...
Bingöl yolunda kaza: 7 yaralı
Bingöl’ün Genç ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı.
Hainlere büyük darbe
Kağızman’da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 10 sığınak bulundu.
 
Taş ocağında yaşanan dehşeti paylaştı
Ardahan’da 3 kişinin öldüğü taş ocağında ki patlamada yaralı olarak kurtulan ...
Hainlere lanet yağdırdılar
Şırnak merkeze bağlı Geçitboyu köyünde dün PKK'lı teröristlerce katledilen ...
El freni çekilmeyen otomobil dereye uçtu
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde el freni çekilmeyen otomobil dereye uçtu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva