ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Mayıs 2015 Salı - 01:48

Esenyurt’ta Erzurumlular Şöleni

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce’nin katılımıyla Esenyurt Belediyesi tarafından “Erzurumlular Şöleni” düzenlendi. Gecede, Erzurumlular hem coştu, hem de coşturdu.

Esenyurt’ta Erzurumlular Şöleni

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce’nin katılımıyla Esenyurt Belediyesi tarafından “Erzurumlular Şöleni” düzenlendi. Gecede, Erzurumlular hem coştu, hem de coşturdu.

Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Stadı’nda “Erzurumlular Şöleni” düzenlendi. Geceye, Bakan Güllüce’nin yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer ve vatandaşlar katıldı. Gecede, stada gelen Bakan İdris Güllüce atlı cirit ekibi eşliğinde stat boyunca yürüyerek vatandaşları selamladı. Ardından protokoldeki yerine geçen Bakan Güllüce yöresel halk oyunlarını izleyerek, türkü dinledi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdikleri gecede, birbirinden değerli sanatçıların türküleri eşliğinde bol bol halay çekti. Bakan Güllüce de vatandaşlarla “selfie” çektirdi. Geceye katılan vatandaşlar adeta müziğe doyarken, sanatçı bir ara tribündekilerden cep telefonlarının ışıklarını açmasını istedi. Vatandaşlarla birlikte Bakan Güllüce de, kendi telefonunun ışığını açarak sahneye doğru bir süre salladı. Vatandaşlar halay çektiği esnada Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu yine atlı cirit takımı eşliğinde alana geldi. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Kadıoğlu, protokoldeki yerine çıkarak Bakan Güllüce ile tokalaştı.

KADIOĞLU’NUN SUNUMU

Gecede bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi Taksim için, ‘Müslümanların kutsal mekanı kabedir, emekçilerin de kabesi Taksim’dir’ sözlerini kullanmasına ilişkin, “Bu benzetmeye ne dersiniz? Doğru mu, doğru değil. Arkasından ilave ediyor diyor ki, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ve okullardan din dersini kaldıracağım.’ Ya Erzurumlular varken sen neyi kaldırıyorsun? Sen dönerde kuyruğundaki ağabeylerine yaranmak için bu Müslüman millete Ermenilere zulüm yaptı dersen, seni sandığa gömerler. Sen dağlardaki ve köylerdeki insanları korkutarak oy istemeyi bellettin, biz onu görüyoruz ama bizde sana bu vatanın bölünmeyeceğini göstereceğiz” dedi.

Nemci Kadıoğlu, “Benim o köylerdeki savunmasız Kürt kardeşlerime silah dayıyorsun ve oyunu buraya atmazsan bunun hesabını sana sorarız diyorsun. Bu nasıl demokrasi, kardeşlik ve insanlık? Bu ülkede kardeş olmak zorundayız. Biz inanan Kürt ve Türk kardeşlerimizle bin yıldır bu topraklarda nasıl yaşıyorsak, yine de öyle yaşayacağız. Beğenmeyen de terk etsin gitsin. Ben o coğrafyada bu ülkeyi seven bu vatan için heyecanını toprağa vermiş benim dindar Kürt kardeşlerim var. Ben onlarla yürümeye devam ederim. Boşuna barış diyerek milleti kandırma. Silahları bırak, insanlara doğrultma, kimseye tehdit mektupları gönderme o zaman bende sana adam diyeyim. Erzurum Dadaş bu oyunu bozacaksın, hem de 3’ünü birden postalayıp göndereceksin, mektubunu Pensilvanya’daki adam okusun. Okusun ki onun arkasındaki ağababaları bir daha bu millete bedel ödetemezsin” dedi.

Bakan Güllüce ise, İstanbul 1’inci Bölge 1’inci ve 2’inci sıra Milletvekili adaylıklarını Erzurumlulara verdiği için Başbakan Davutoğlu’na teşekkür ederek, “Benim kıblem Taksim’dir diyenler, haşa Kürt kardeşlerimi tenzih ederim. Bu ülkenin hiçbir Kürdü Taksim’i kıble yapmaz, Yahudi’nin yanında olup da Kudüs’ü vermek istemez” diye konuştu.

 
Büyük mütefekkire vefa etkinliği
 
Erzurum’dan Oltu’ya hizmet seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük mütefekkire vefa etkinliği
Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İbrahim Hakkı Hazretlerinin ...
Yakutiye’de El Sanatları Sergisi açıldı
Erzurum’da Yakutiye Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ...
Kütüklügöl ilham kaynağı oldu
Oltu’nun Obayayla köyü Kütüklü göl Mesire alanı Halk ozanlarının uğrak ...
 
Aşıklar Mevlüt İhsani için söyledi
Bu yıl 24’ncüsü düzenlenen Oltulu Âşık Mevlüt İhsani’yi Anma Programı ...
EŞT dejenerasyonu sahneledi
Erzurum Şehir Tiyatrosu Kültür ve Turizm bakanlığı katkılarıyla sezonun ...
Tarih önünde, Tarihi Şölen
Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Gençler Halk Oyunları ...
 
Güneş Vakfı’nda Müzeler Haftası etkinliği
18-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında Erzurum Müze Müdürlüğü ve Güneş Vakfı ...
Esenler’de Nene Hatun gündemi
Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili ...
23 şehirden 30 Ekip Erzurum’da yarışıyor
Gençler Arası Halk oyunları Türkiye Şampiyonası yarışmaları "Uyuşturucuya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva