ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>SPOR
28 Şubat 2016 Pazar - 13:18

Erzurumspor ‘kızılca’ kıyamet kopardı

RECEP DAĞ-15’inci haftadaki Silivrispor deplasman maçıyla başlayan, Altay, Turgutluspor, Yeşil Bursa, Zonguldak Kömürspor ve Erzinspor maçlarıyla devam eden deplasman hüsranı nihayet sona erdi.

Erzurumspor ‘kızılca’ kıyamet kopardı

15’inci haftadaki Silivrispor deplasman maçıyla başlayan, Altay, Turgutluspor, Yeşil Bursa, Zonguldak Kömürspor ve Erzinspor maçlarıyla devam eden deplasman hüsranı nihayet sona erdi. Üst üste 6 deplasman maçını kaybeden maavbeyazlı ekip en zor deplasman maçını kazanarak yenilgi serisini sonlandırırken, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.

İNANÇ GALİBİYET GETİRDİ

Erzurumspor mutlak puan için çıktığı, kaybetmesi halinde playoffa mecbur kalacağı maça atak başladı. 23’üncü dakikada Mehmet albayrak’ın golü ile öne geçen ekip, soyunma odasına önde gitti. Maçın ikinci yarısında da kontra ataklarla gol arayan ekip, 59’uncu dakikada kazandığı penaltıyı Halil uysal’ın gole çevirmesiyle farkı ikiye çıkardı.

MAÇI ON KİŞİ TAMAMLADILAR

67’inci dakikada ev sahibi takımdan Kerim Bölük attığı golle farkı bire indirdi: 1-2.  Kalesinde gördüğü gole rağmen disiplinini bozmayan Erzurumspor  77’inci dakikada yeni transferlerinden Erhan Koç’un golüyle yeniden farkı ikiye çıkardı. 1-3. Eev sahibi ekip 90+’da kazandığı penaltıyı Hakan Akman’la gole çevirince, maç 3-2 Erzurumspor’un galibiyetiyle sonuçlandı. Penaltı pozisyonuna neden olan Doğan Can Otman kırmızı kart gördü.

İKİNCİ SEZONDA İLK DEPLASMAN GALİBİYETİ

Erzurumspor 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında ilk kez deplasman maçı kazanırken, Aymet Yıldırım ile çıktığı 8’inci maçında 5’inci galibiyetini elde etti. Mavibeyazlı ekip 1’inci gurup iç saha performansı başarı sıralamasında 27 puan ile 3’üncü sıradaki yerini korurken, dış saha gurup başarı sıralamasında, bir önceki haftaya göre beş sıra birden atlayarak 19 puanla ikinci sıraya yerleşti.

26’INCI MAÇTA 13’ÜNCÜ GALİBİYET

Erzurumspor Kızılcabölükspor’dan aldığı 3 puan ile 26’ıncı maçında 13’üncü kez galip geldi. Biri deplasmanda, 6’sı iç sahada olmak üzere 7 beraberliği bulunan ekip 6 maçını kaybetti. 26 maçta 44 gol atan mavibeyazlı ekip kalesinde 18 gol gördü ve averajını 18’e yükseltti. Erzurumspor’un maç başına düşen gol ortalaması ise 1.69’a çıktı.

ERZURUMSPOR DEPLASMANDA 6’INCI KEZ KAZANDI

Erzurumspor 13’üncü deplasman maçında 6’ıncı kez galip geldi. Dış sahada Tekirdağspor ile berabere kalan 6 maçını da kaybeden mavibeyazlı ekip, deplasmanda 20 gol attı, 14 gol yedi ve 19 puan toplayarak ikinci sıraya çıktı. Erzurumspor evinde ise 13 maçın 7’sini kazandı, 6 maçında berabere kalarak 12 puan yitirdi. Kazım Karabekir Stadyumunda 24 gol atan ekip 12 golü ağlarından çıkardı.

Mavibeyazlı ekip aldığı deplasman galibiyeti ile zirve yarışındaki rakipleriyle olan puan farkını düşürdü. Kızılcabölükspor ile olan puan farkı 2’ye düşen Erzurumspor, bir maçı eksik olan ve bay hakkını kullanan Tire 1922 Spor ile aynı puana erişti. Ekibin Zonguldak Kömürspor ile olan puan farkı 4’te kalırken, Düzyurtspor ile olan puan farkı 5’e yükseldi.

GURUPTA CİZRE ETKİSİ

Cizrespor maçlarının sürekli ertelenmesi, ligden çekilme kararının resmen açıklanmaması, 1’inci gurupta zirve yarışı veren takımların dengesini de olumsuz etkilemeyi sürdürdü. Erzurumspor’dan sonra Tire 1922 Spor’un Cizrespor ile yapacağı maç ertelendi. Her iki takıma 3 puan eklenmesi durumunda iki takımın puanı 49 olacak. Ancak Tire 1922 Spor bay hakkını kullandığı için, Erzurumspor Tire 1922 Spor’un önüne geçmek için bay kalacağı 31’inci haftada Ege ekibinin puan kaybetmesini bekleyecek, ya da deplasmanda Tire 1922 Spor’u mağlup edecek.

TARAFTAR  COŞKU İÇİNDE

Erzurumspor’un 3’üncü Lig 1’inci gurubun güçle ikibi ve lideri Kızılcabölükspor’u deplasmanda yenmesi, Erzurum’da maçı endişeyle takip eden taraftarını sevince boğdu. Yeniden şampiyonluk potasına giren takımları için sevinen taraftarlar, gelecek hafta Kırıkhanspor maçının kazanılması,  Kızılcabölükspor’un Düzyurt deplasmanında, Tire 1922 Spor’un da evinde Tekirdağspor’un kaybetmesini beklediklerini belirterek, kent caddelerinde ‘Şampiyon Erzurumspor’ tezahüratıyla coşku turu yaptılar.

HAFTANIN YORUMU

Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Gurupta 28’inci hafta karşılaşmalarında 24 gol kaydedildi. Cizrespor-Tire 1922 Spor karşılaşmasının ertelendiği haftada 2 maç berabere bitti, 23 maçı ev sahibi ekipler kazanırken, 3 maçtan da deplasman takımları 3 puanla ayrıldı. Haftanın sürprizini deplasmanda lideri deviren Erzurumspor yaptı.

 24 GOL ATILDI

Bol gollü haftada, en çok sayıda golün kaydedildiği karşılaşmalar 4-2 ev sahibi ekibin galibiyetiyle biten Tekirdağspor-Altay, 3-2 deplasman takımının galibiyetiyle sonuçlanan Kızılcabölük-Erzurumspor karşılaşmaları oldu. Haftanın golsüz sonuçlanan tek maçı Kozan Belediyespor- Turgutluspor karşılaşması oldu.

PUAN SIRALAMASI

28’inci hafta maçları sonucunda, Erzurumspor’a evinde yenilen Kızılcabölükspor 48 puanla liderliğini sürdürdü, haftayı maçsız geçiren ve bir maçı estik olan Tire 1922 Spor 46 puanla üçüncü sıraya inerken, puanını 46’ya yükselten Erzurumspor gol averajı ile ikinci sıraya yerleşti.  42 puanlı Zonguldak Kömürspor 4, 41 puanlı Düzyurtspor 5’inci sırayı aldı.

 

HAFTANIN MAÇLARI

Cizre Spor - Tire 1922 Spor :ERTELENDİ

Kozan Bld.  0-0 Turgutluspor

Gölbaşıspor A.Ş. 0-1 Silivrispor

Düzcespor  1-1 B.N. Düzyurtspor

Erzin Belediyespor 4-0 Arsinspor

Kızılcabölükspor  2-3  B.B. Erzurumspor

Kırıkhanspor  1-2 B. Nilüferspor A.Ş.

Z. Kömürspor  2-1 Maltepespor

Tekirdağspor 4-2 Altay

 

29.HAFTA MAÇ PROGRAMI

Arsinspor - Düzcespor

Tire 1922 Spor - Tekirdağspor

Yeşil Bursa A.Ş.- Kozan Bld.Spor

B.B. Erzurumspor - Kırıkhanspor

Altay - Zonguldak Kömürspor

Silivrispor - Erzin Belediyespor

B.N. Düzyurtspor - Kızılcabölükspor

Maltepespor - Gölbaşıspor A.Ş.

Turgutluspor - Cizre Spor

 
Yavilioğlu: “Âlimler dünyanın nuru gibidir”
 
Erzin farka gitti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizli horozu 28 Şubat 2016 Pazar 19:57

KIZILCABÖLÜK MAÇINA GİDEN YAKIN ARKADAŞIMA BANA DENİZLİDEN HOROZ GETİRMESİNİ İSTEDİM MAÇ SONUNDA BANA BU GURUBUN HOROZU DADAŞ DEDİ O ZAMAN GETİRME DEDİM BİR YERDE İKİ TANE HOROZ OLMAZ NE YAZIK Kİ DENİZLİNİN HOROZU ZAMANSIZ VE ERKEN ÖTTÜ AMA SEN GEL BUNU DADAŞA ANLAT DADAŞ BÖYLE BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAZ İŞİNE BAKAR HAFTAYA GEL SEYİRCİYE BAK

Yorumu oyla      9      6  
HAYDİ ERZURUM ŞAMPİYON OL 28 Şubat 2016 Pazar 15:57

Yenmemiz süper olmuş ama sezonda hiç görmediğimiz kadar KART gördük(7 SARI kart 1 KIRMIZI kart) ve bundan dolayı da türkiye futbol federasyonu tarafından PARA CEZASI ile cezalandırılacağız yine de takımımız 3 puan alması çok iyi oldu.Şimdi önümüzdeki maçlarda puan kaybetmezsek ve rakiplerimiz tire ve kızılcabölük puan kaybederse ŞAMPİYON olabiliriz.Bu arada AŞKALE BELEDİYESPORUMUZ da kendi evinde komşu ilin takımı olan tercansporu 3-1 ile geçti.Masallah bu hafta her iki takımımızda yendi.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Genç Kafkars’a set vermedi
Palandöken Belediyesi Erkek Voleybol Takımı, evinde konuk ettiği Genç ...
Kızılcabölük maçını Sağlam yönetecek
RECEP DAĞ-Erzurumspor’un deplasmanda oynayacağı Kızılcabölükspor maçını ...
Şampiyonluk yolu Kızılcabölük’ten geçiyor
Y.TOPAL-BB Erzurumspor, Spor Toto 3. Lig 1. Grubun 27. Haftasında lider ...
 
Taşkesenligil 'iptal'e açıklık getirdi
Taşkesenligil, “Biz curling salonunu aylar öncesinde hazır hale getirmemize ...
Buz Hokeyinde ETÜ farkı
ETÜ Buz Hokeyi Takımı, İstanbul Silivrikapı Buz Pisti’nde düzenlenen, ...
Yıldırım: ‘Kazanmak için oynayacağız’
Spor Toto 3 Lig 1. Grup Lideri Kızılcabölükspor ile Pazar günü deplasmanda ...
 
Erzurum esnafından galibiyet pirimi
Y.TOPAL-Spor Toto 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren BB Erzurumspor'da ...
Serdar Deniz Kızılcabölükspor maçında yok
YAVUZ TOPAL-Spor Toto 3. Lig 1. Grubun 26. Haftasında sahasında konuk ...
Çetin, Yakutiye’nin gururu oldu
Yakutiye Spor Kulübü Boks takımının başarılı sporcularından Hamza Çetin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva