ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SPOR
18 Mayıs 2015 Pazartesi - 06:34

Erzurumspor için son şans

Erzurumspor play off sürecinde bugün Sakaryaspor karşısında rövanş maçına çıkıyor. Gollü her türlü beraberlik ve alacağı her türlü galibiyet ile 2’inci tura yükselecek olan Erzurumspor, Sakarya maçında son şansını deneyecek.

Erzurumspor için son şans

Erzurumspor play off sürecinde bugün Sakaryaspor karşısında rövanş maçına çıkıyor. Gollü her türlü beraberlik ve alacağı her türlü galibiyet ile 2’inci tura yükselecek olan Erzurumspor, Sakarya maçında son şansını deneyecek. Mavibeyazlı ekip tur atlaması halinde Ankara Demirspor-Silivri maçının sonucunu bekleyecek.

SAKARYA’DA MAÇ KAYBETMEDİK

Lig istatistiklerine göre, Erzurumspor Sakarya’da bugüne dek hiç maç kaybetmedi. Son iki sezonda deplasmanda iki kez yeşil siyahlı ekiple karşılayan Erzurumspor her iki maçından da 1-1’lik sonuçlarla ayrıldı. Erzurumspor bugün 16:30’da çıkacağı maçta da aynı sonucu alırsa play off ikinci turuna yükselecek ve taraftarına bayram ettirecek.

4 SEZONDA 4 TEKNİK DİREKTÖR

Erzurumspor son dört sezonda 4 ayrı teknik direktörle mücadele verdiği 3’üncü Lig’de ikinci kez play off yarı finaline çıkacak. 2011-2012 sezonunda Hasan Çelik, 2012-2013 sezonunda Taşkın Güngör, 2013-2014 sezonunda Yavuz İncedal, 2014-2015 sezonunda Taşkın Güngör ve Turhan Özyazanlar yönetiminde sezonları geçen Erzurumspor, Sakaryaspor karşısında ya tamam ya da devam diyecek.

ÇAKMAK VE GÜNGÖR DÖNEMİ

Erzurumspor Hasan Çelik’in Teknik Direktör olduğu 2011-2012 sezonunu 53 puanla 6’ıncı sırada tamamlamış, play off’a kalamamıştı. Mavibeyazlı ekip, 2012-2013 sezonunda Taşkın Güngör yönetiminde sezonu 64 puan ve 6’ıncı sırada kapatmış, son maçında Y.Yozgatspor’u deplasmanda yenmesine rağmen Altınordu’nun Gümüşhanespor’a tartışılan biçimde yenilmesi sonucunda play off yarı finali umudunu kaybetmişti.

İNCEDAL İLE KAÇIRILAN 2’İNCİ LİG FIRSATI

Mavibeyazlı ekip 2013-2014 sezonuna Yavuz incedal ile 2’inci gurupta başlamış, sezonu 56 puan ile beşinci sırada kapatmış ve play off yarı finali oynamaya hak kazanmıştı.  Erzurumspor 13 Mayıs 2014’te Kahramanmaraş’ta yapılan play off finali ilk etap maçında Mustafa Özkaya ve Güner Okay’ın kaydettiği gollere rağmen  Hacettepespor’a 3-2 yenilmiş, 2’inci tura çıkamamıştı.  Geçen sezonki play off yarı final maçında bugün de kadroda bulunan Sefer Sever ve Ekrem Sütçü’de yer almıştı.

GÖNGÖR’LE BAŞLADIK, ÖZYAZANLAR7LA SÜRDÜRDÜK

Erzurumspor 2014-2015 sezonunda ise iki teknik direktörle çalıştı. Sezona Taşkın Güngör’le başlayan ekibin başına, 14’üncü hafta sonunda Turhan Özyazanlar geçti. Erzurumspor sezonu 54 puanla beşici sırada tamamlayarak play off yarı finalinde mücadeleye hak kazandı. Mavibeyazlı ekip evinde oynadığı ilk maçında Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalarak umudu Sakarya’ya taşıdı.

KADROYU SİL BAŞTAN ETTİLER

Erzurumspor dört sezon içinde kayda değer ilkleri Turhan Özyazanlar döneminde yaşadı.  Bir önceki sezonda kadroda yer alan 20’yi aşkın futbolcusuyla yollarını ayıran Erzurumspor, sezon başında olduğu gibi, ilk yarının sonunda da kadrosunun neredeyse tamamını değiştirdi. Fatih arat, Fatih Gültekin, Aykut Çakay gibi önemli isimlerle yollarını ayıran Erzurumspor’da Özyazanlarla birlikte oyun anlayışı da sil baştan oldu.

BERABERLİKLER TAKIMI OLDUK ÇIKTIK

Turhan Özyazanlar yönetimindeki 20 maçında, Erzurumspor beraberlikler takımı haline geldi. Tek forvet anlayışını benimseyen ve bu yüzden takımı hep savunmada tutarak bir puanı garanti etmeyi düşünen Özyazanlar Erzurumspor tarihinde bir ilke imza attı, kazanamayan ama bir puana razı olan bir Erzurumspor görüntüsü oluştu.

TARAFTAR HEP DESTEK, TAM DESTEK VERDİ AMA..

Özyazanlar, özellikle üç maçta 26 bin kişilik stadyumun tamamen dolduğu önemli karşılaşmalarda, taraftar desteğinden de yararlanamadı.  Takım silik bir oyun sergiledi, rakiplerine gol fırsatları sundu, Erzurumspor ise 20 maçında hep bekleyen, gol yedikten sonra açılarak bir puanı kurtaran bir oyun anlayışına mahkum edildi.

ÖZYAZANLAR RİSK ALMAYI SEVMEYİNCE..

Risk almayı sevmeyen, takımın 2’inci lig ufkunu yeterince anlamayan ve taraftarın büyük umutlarını görmeyen Turhan Özyazanlar erzurumspor’u kimliksiz bir oyun anlayışı içinde sahaya sürdü. Bazı maçlarda sağ, bazı maçlarında sol kanat oyuncularını yedekte bekleterek, takımın kanatlardan gol arayışını kısıtlayan Özyazanlar, Oltan Karakullukçu, Seddar Karaman ve Sinan uzun gibi kendi döneminde transfer edilen forvet oyuncularını hemen her maçta kenarda tutarak, tüm gol yükünü Mehmet Albayrak’a yükledi.  Ara transferde Aykut Çakay gibi marka kanat oyuncusunu başka takıma gönderen Özyazanlar, Cebrail Serçek gibi ligin gözde kanat oyuncusunu da çoğu maçta yedekte oturttu, sadece kanatlarda Sefer Sever’e yüklendi, bu oyuncu ise tek kaldığı için yetenek ve performansını yeterli düzeyde ortaya koyamadı.

ÖZYAZANLAR’DAN HEP AYNI NAKARAT

Turhan Özyazanlar önce bir puan anlayışını play off yari finali birinci maçında da sergiledi. 0-0 giden maçta ikinci forvet oyuncusunu 70’inci dakikada oyuna sokan Özyazanlar, maçın bitimine 7 dakika kala üçüncü forvet oyuncusu Seddar Karaman’ı oyuna soktu. Ancak bu iki yıldız oyuncu da kalan sürenin azlığı, maça iyi konsantre olamamaları sebebiyle beklenen gol katkısını sağlayamadı.

 
Fırat: ‘Hep birlikte yeni anayasayı inşa edelim’
 
Ala’dan 2 müjde daha
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret 19 Mayıs 2015 Salı 13:57

Ben bir Sakaryalı olarak Erzurum taraftarı için bir şey diyemeyeceğim ancak Erzurum basının olaylara bakış açısını,soğukkanlılığını ve sağduyulu yaklaşımlarını takdir ediyorum.Bu gerçeği gerek kardelen Tv ve gereksede bu internet gazetesinde gördüm. Bu gördüğümü pekiştiren olayıda editörün notunda görebiliriz. Kardelen TV playof maçlarında Sakaryanın kendilerine rakip olmasının akabinde sipikerlerin Playoff şampiyonun Ya Erzurum yada Sakaryasporun olmasını dilediklerine şahid oldum.Bencede doğrusuda budur.Çünkü seyircisi ve potansiyeli olmayan takımlar amatörde olmalıdır.Sonuç olarak Gerek Sakaryaspor taraftarı ve gereksede Erzurumspor taraftarının bu gerginlikleri ve sonuçlarını hoş görerek asla düşmanlıklara pirim verilmemesi gerçeğini bir kezde bir Sakaryalı olarak dile getirmek istedim. Not:Editörün notuna tek kelimeyle şapka çıkartırım. Saygılarımla.

Yorumu oyla      13      10  
topal ehmet 18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:04

allahın izni keremiyle sakarya sporu sakaryada yeneceyiz inşallah

Yorumu oyla      9      6  
murat taşkesenlioğlu 18 Mayıs 2015 Pazartesi 14:10

EDİTÖR: DEĞERLİ KARDEŞİMİZ,BAHSETTİĞİNİZ OLAYLARI GÜNDEME TAŞIYARAK, ANCAK BİR DÜŞMANLIK VE KİN OLUŞTURURSUNUZ. BUNUN HİÇ KİMSEYE FAYDASI YOKTUR.BİZ SIRF HABERCİLİK ADINA VE HABER OLSUN SANSASYON DOĞSUN DİYE BELİRTTİĞİNİZ HABERLERİ NE SİTEMİZE VE GAZETEMİZE NE DE GÜNDEMİMİZE TAŞIRIZ. GEÇMİŞTE SİVAS VE KAYSERİ ŞEHİRLERİ ARASINDA BİR MAÇ YÜZÜNDEN ÇIKAN VE HEPİMİZİ YASA BOĞAN OLAYLARI HALA HATIRLIYORUZ. MİLLİ BÜTÜNLÜK İÇİNDE SAKARYALILARDA BİZİM AZİZ KARDEŞLERİMİZDİR. İKİ ŞEHİR ARASINDA FİTNE ÇIKARMAYA YÖNELİK ÇABALARI TELİN EDİYORUZ. SANIRIM SİZDE AYNI GÖRÜŞÜ PAYLAŞIYORSUNUZDUR. SAYGILARIMIZLA

Yorumu oyla      9      11  
otorite 18 Mayıs 2015 Pazartesi 13:17

arkadaşım yukarıda yaptığın yorumaun bir çoğuna katılsam da aykut çakay kanat oyuncusu değildi aykut çabuk pivot tarzında bir oyuncuydu erzurumdan ayrılırken gözleri dolu dolu olmuş isyan etmişdi .... tertemiz beyfendi kişiliğ ile gönüllerde taht kurmuştu yazık oldu çocuğa ve de erzurumspor a geçen gün tel. ile görüştüm inşallah takım çıkar diye yorum yaptı... bu seyirciye 3. lig hak olmadığını defalarca belirtti... 2 hocanında kendisini yanlış oynattığını gereksiz işler yaptığını belirtti inş takım çıkar tüm dadaşlara slm

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakarya maçı hakemleri açıklandı
Erzurumspor’un deplasmanda oynayacağı Play Off Yarı finali 2’inci maçını ...
Dursun Krosta birinci oldu
Atletizmi Geliştirme Projesi Kros final yarışmaları Adana’da tamamlandı. ...
Oldu mu şimdi…!
Erzurumspor, Perşembe günü oynanan Play off yarı finali ilk turunda taraftarın ...
 
Uçurtmanı al şenliğe gel
Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Uçurtma Şenliği' düzenleniyor. "Uçurtmanı ...
Merhum Uçar turnuva ile anılacak
Erzurum’un yetiştirmiş olduğu en önemli boksörlerden biri olan ve “Demir ...
Umut Sakarya’ya kaldı
Tur ümidini Sakarya’daki maça bırakan ekip, rövanşta gollü beraberlikler ...
 
Play offta kazanan yok
Spor Toto 3’üncü Ligde 6 Play Off Yarı Final maçında yalnızca iki gol ...
Sertoğlu’ndan karatecilere destek
Bursa’da düzenlenecek olan Karate Şampiyonasına Pasinler’den katılacak ...
Bu kez vatandaş yarışacak
Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katılacağı Bisiklet Halk Yarışı Pazar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva