ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
12 Nisan 2014 Cumartesi - 14:34

‘Erzurumlu uçan kuşa sahip çıkacağım’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin ekonomik anlamda daha iyi bir konuma gelmesi için topyekün seferberlik ilan edeceğini söyledi.

‘Erzurumlu uçan kuşa sahip çıkacağım’

AÇILIŞA KATILDI

Başkan Mehmet Sekmen, Yenişehir semtinde bulunan Çapa AVM'nin açılışına katıldı. Yeniden restorasyon yapılarak halkın hizmetine sunulan alışveriş merkezinin açılışına Sekmen'in yanı sıra Erzurum Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik,  Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz ve diğer protokol üyeleri katıldı. Çapa AVM Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Taş, açılışta yaptığı konuşmada, 150 çalışana sahip şirketleriyle kentin ticari hayatına katkıda bulunduklarını belirtti. 5. şubeyi baştan aşağı yenilediklerini anımsatan Taş, kentte diğer şubeleri de açarak istihdama katkıda bulunacağını ifade etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, günümüzde artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını kaydetti. Başkan Sekmen, şöyle devam etti:

"Günümüzde artık ülkeler değil şehirler birbirleriyle yarışıyor. Rekabetin, hizmetin ve kalitenin öne çıktığı bir dönemde yaşıyoruz. Tabi yine gerek şehirlerin gerekse de ülkelerin kalkınması hem devlet hem de özel sektörle gerçekleşiyor. Özel sektör cesaret, fedakarlık, gayret ve bilgi istiyor.  Çünkü sonunda kar ve zarar var. Bunun içinde o riski üstlenecek girişimcilerin olması lazım. Erzurum geçmişte bir ticaret merkeziydi. Fuarların alış verişlerin merkeziydi burası... Son 20 yılda hep geriye gitti. Şimdi topyekün seferberlik ilan edeceğiz. Erzurum'u yeniden o konuma taşımak zorundayız. Bunu hep birlikte yapacağız. Bilgi, beceri, deneyim ve imkanımızı buraya sunacağız."

"BU ŞEHRİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Başkan Sekmen, kenti tıpkı 1950'lerdeki gibi bölgenin cazibe merkezine dönüştürüp, şehri yeniden ayağa kaldıracağına dikkati çekti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elimden gelen bütün gayreti, fedakarlığı ve cesareti ortaya koyacağız. Benim burada bulunuş nedenim sadece belediye hizmeti yapmak değildir. Belediye hizmetinin  yanı sıra üretime, ticarete ve istihdama destek vermektir. Bu şehri yeniden ayağa kaldıracağız hatta bu bölgeyi yeniden ayağa kaldıracağız. Bunun için 4 aydır ismim ifade edildiği andan itibaren bu vazifeyi görev adlederek  çalışmaları yürütüyorum."

SEKMEN, ULUSLARARASI YATIRIM FORUMU'NA KATILDI

Sekmen, konuşmasında Uluslararası Yatırım Forumu'na katıldığını hatırlatarak, bu önemli organizasyonda Erzurum'u tanıttığını anlattı. Sekmen, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İstanbul'da önemli bir toplantıya katıldım. Uluslararası Yatırım Forumu'nda yer aldım. Bu önemli toplantıya gelen yatırımcılara şehrimizi anlattım. Erzurum'un bir yatırım cenneti olduğunu, emniyetli ve emin bir bölge olduğunu, insanlarının sıcak olduğunu, kente gelenlere kucak açtıklarını, onlara sevgi ve muhabbet duyduklarını anlattım. İnşallah bu görüşmeler meyvelerini verecektir. Salı günü Ankara'da büyükelçilerle bir araya gelerek Erzurum'a turizm ve ekonomik anlamda neler yapabiliriz bunları görüşeceğiz. Biz yaparız anlayışını memleketimize haiz kılacağız." "Biz Türkiye'nin bir numaralı şehri olmaya namzet bir iliz" diyen Sekmen, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ve vatandaşlara seslenerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Amiyane ifadeyle Erzurumlu uçan kuşa sahip çıkacağım. Biz el ele vereceğiz ve imkanları değerlendireceğiz. En güzel hizmetleri sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Dua ve desteklerinizi bekliyorum. Yarabbi bize bu ürünleri imal etme imkanı ver. Sadece dışarıdan alarak kentte tüketme değil aynı zamanda üreterek başka yerlere gönderme imkanını bizlere nasip eyle." ETSO Başkanı Yücelik de, Başkan Sekmen'in konuşmasından etkilendiğini anımsatarak,  "Biz 1 numara olacağız. Sayın Başkanım Sekmen Beyefendi'nin konuşmasından çok etkilendim, çok heyecanlandım. Gelin hep birlikte el ele vererek, bu kenti Doğu'nun Paris'i yapalım" diye konuştu. Konuşmaların ardından dua sonrası alışveriş merkezinin açılışı yapıldı. Sekmen, Çapa  AVM'yi gezerek vatandaşlarla yakından ilgilendi.

 
Katil zanlısı için kayıp ilanı vermişler
 
ATAÜNİ’den Yaşanabilir Kentler Çalıştayı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hele buna 13 Nisan 2014 Pazar 15:02

hem oy verme hem de akıl ver

Yorumu oyla      6      4  
GÖRÜŞ 12 Nisan 2014 Cumartesi 18:51

Sen önce şu Erzurum bb sporu bir üst lige taşı Mehmet sekmen .Eğer ki bu takım bank asyaya ve süper lige çıkarsa bu ilde kalkınma olacaktır.Esnaf para kazanacaktır.Erzurumspor süper ligde iken erzuruma gelen deplasman takımı taraftarlarının katkısı fazlaydı.Ama ne zaman Erzurumspor küme düştü ise şehirde kaybetmeye başladı.Sadece Erzurum bb spora değil , ilde spor geliştirilmelidir ne kadar geliştirebilirsek gençlerimizi sokaklarda gezmesini veya kahvede oturmalarını önleyebiliriz.

Yorumu oyla      6      4  
SÜHA MÜHÜRDAROĞLU 12 Nisan 2014 Cumartesi 14:59

ERZURUM'UN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ KAÇAK,İMARSIZ,DÜZENSİZ YAPILAŞMA.UMARIM ONLARA DA SAHİP OLUR.TOKALAŞACAK MESAFEDE BİNALARIN YAPILMASINA MANİ OLUR..

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler Meclisi seçime gitti
Pasinler Belediyesi Meclisi ilk toplantısını Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi
CHP Büyükelçi Dr. Jano Hovari’yi ağırladı
Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari ve beraberindeki AB Türkiye ...
Yavilioğlu ‘Parlamento’da konuştu
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, “27 Mayıs darbesi, ...
 
Orhan Emniyet'in 169’uncu yıl coşkusunu paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe ...
Anne Ala’nın hayır duasını aldılar
Gönül Ala, oğluna destek veren herkese minnettar olduğunu belirtti.“Katkı ...
‘Sekmen Erzurum'un çehresini değiştirecek’
Sabah Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ve eşi gazeteci-yazar televizyon ...
 
Palandöken’de tebrik trafiği hız kesmiyor
Palandöken Belediye Başkanlığı görevine ikinci kez seçilen Belediye Başkanı ...
Aziziye’de tebrik trafiği
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın makamı, hayırlı olsun ...
Yılmaz’dan Polis Haftası mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Polis Teşkilatının 169. Kuruluş ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva