ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
HABERLER>SPOR
3 Temmuz 2013 Çarşamba - 01:15

Erzurumlu sporcular Yaz Oyunları’nda

Erzurumlu sporcular Mardin'de düzenlenen 8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına katıldı.

Erzurumlu sporcular Yaz Oyunları’nda

MURAT AKGÜL

MARDİN (İHA) – Erzurumlu sporcular Mardin'de düzenlenen 8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına katıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan 22 ilden 2 bin 200 sporcu ve spor insanın katılımıyla gerçekleştirilin oyunlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu tarafından Atatürk anıtına konulan çelekle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan katılımcı sporcuların kortej halinde Mardin şehir stadına kadar süren yürüyüşü ile oyunların açılış programı seremonisi ile devam etti. Stada gelişlerinde resmi geçiş töreninin ardından stattaki yerlerini alan katılımcılar, saygı duruşunun ve İstiklal Marşını birlikte okudular.

Folklor gösterisinin ardından oyunların açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu, Mardin'de ilk kez böylesine kapsamlı bir sportif etkinliğin düzenlendiğine dikkat çekti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarının 8.sine Mardin olarak ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kuzu, "Bu etkinliğin Mardin'de yapılacak olmasının haberini oyunların başlangıç tarihinden 20 gün önce bizlere bildirildi. Böylesine ciddi bir etkinlik için Mardin'in oyun görülmesi müdürlüğümüzü hemen harekete geçirdi ve kurumdaki arkadaşlarımızla birlikte Sayın valimizin himayelerinde belediyemizle, diğer ilgili kurumlarımız ve sponsorlarımızla harekete geçtik. Bu süre içerisinde etkinliklerin yapılacağı spor alanlarımızı belirledik. Statlarımızı ve spor alanlarımızı bakımdan geçirerek etkinlikler için hazır hale getirdik.

Bu süre içerisinde bizlere büyük desteği olan bakanlık yetkililerimiz başta olmak üzere Sayın valimizin şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan ise, Mersinde düzenlenen Akdeniz oyunlarının ardından bir büyük etkinliği de Mardin'de gerçekleştiriyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kalkan, centilmenlik içerisinde geçeceğine inandığı oyunların Mardin'in tanıtımına katkıda bulunacağını söyledi.

Etkinliğe katılan şehirlerin isimlerini tek tek anons ederek alkışlatan Mardin Belediye Başkanı Av. Mehmet Beşir Ayanoğlu, çocuklarını etkinliğe gönderen sporcu ailelerine teşekkür ederek, "Sizi büyütüp bugünlere kadar getiren anne ve babalarınız ile öğretmenlerinizin ellerinden öpüyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Centilmenlik içerisinde birbirinizle yenişmeye çalışacaksınız. Ama buradan ayrılırken burada yaşadığınız güzellikleri bir ömür boyu hatırlamanızı ve birbirinizle kuracağınız dostlukları yaşam boyunca sürdürmenizi istiyorum" diye konuştu.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" vecizesini hatırlatarak, "Buraya değişik illerden spor yapmak ve sporda yarışmak için geldiniz. Yapılacak oyunlarda ve yarışmalarınızda kaybeden olmayacaktır. Spor yapan herkes; zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmalıdır. Ben hepinizin ahlaklı birer sporcu olduğunuza inanıyor ve her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum" dedi.Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçılar tarafından verilen konserlerle oyunlara katılan sporcular halaylar çekip, oyunlar öncesi stres atmanın fırsatını buldular.

Atletizm, Badminton, Güreş, Hentbol, Basketbol, Voleybol, Judo, Taekwando, Masa Tenisi ve İşitme Engelliler Futbol branşlarında; Ağrı, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van olmak üzere toplam 22 İlden, 2 bin sporcu Yaz Oyunlarında yarışacak.

Yapılacak yarışmaların sonunda derece giren sporculara ve antrenörlerine Spor Toto’nun sponsorluğunda ödül mevzuatına göre çeşitli ödüller verilecek. Bu ödüller Cumhuriyet Altını karşılığı olarak yaklaşık 400 bin TL tutarına tekabül edecek

 
Başbakan gündemi değerlendirdi
 
‘Millete hizmet bizim için onurdur’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın madalya sözü verdiler
Palandöken Belediyespor Boks Takımı boksörleri Şırnak iline çıkarma yaptı.
Sertoğlu’ndan karakucak teşekkürü
Sertoğlu, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından hafta sonu Erzurum’un Pasinler ...
Bayburtspor şampiyonluğa hazırlanıyor
Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor yeni sezon için ilk resmi yönetim ...
 
Oltu’da Karakucak Şöleni
Oltu Belediye Başkanlığınca organize edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
Tenise ilgi artıyor
Yaz spor okullarının başlaması ile birlikte tenis kortları da şenlendi. ...
200 pehlivan çayıra çıktı
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen “Büyükler Karakucak Türkiye ...
 
15 bin öğrenci Yaz Spor Okullarında
Türkiye’de son yıllarda okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte yeni ...
4 takım playoff için yarışıyor
Erzurum GHSİM ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen ...
Bakır’a davullu zurnalı karşılama
Mersin’de yapılan 17. Akdeniz Oyunları'nda serbest stil 60 kiloda altın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva