ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
Babalık bu değil!
Babalık bu değil!
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Temmuz 2010 Salı - 07:57

Erzurumlu hattata hayran kaldılar

ERZURUM/CİHAN/Kanada Türk Kültür Vakfı tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Ottawa Türk Festivali'ne yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Hafta başında açılışı yapılan festival kapsamında önceki gün Ottawa Emniyet Müdürlüğü binasına 12 metre uzunluğunda dev bir Türk bayrağı asıldı. Erzurumlu olan daha sonra İzmir'e yerleşen Hattat Murat Çabuk (32) da festivale, ABD'nin New Jersey eyaletinden katıldı.

Erzurumlu hattata hayran kaldılar

Kanada Türk Kültür Vakfı tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Ottawa Türk Festivali'ne yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Hafta başında açılışı yapılan festival kapsamında önceki gün Ottawa Emniyet Müdürlüğü binasına 12 metre uzunluğunda dev bir Türk bayrağı asıldı. Erzurumlu olan daha sonra İzmir'e yerleşen Hattat Murat Çabuk (32) da festivale, ABD'nin New Jersey eyaletinden katıldı. Osmanlı hat sanatıyla yazdıklarına hayran kalan Kanadalılar, uzun süre Çabuk'un mahir eliyle harfleri nasıl kağıda yansıttığını seyretti.
Ottawa Belediyesi'nde verilen resepsiyona katılan Kanada Ulaştırma Bakanı John Baird'ın, "Türkler olarak bu ülkeye çok şey katıyorsunuz. Benim yardımcım bile bir Türk. Hepinize teşekkür ediyorum." diyerek festivali organize edenleri kutladı.
Başkentin en önemli parkı Confederation'da gerçekleştirilen festivale katılım, Ottawa'da yaşayan Türkleri bile şaşırttı. Resmi rakamlara göre, sadece 2 bin 500 Türk'ün yaşadığı başkentteki festivale katılım beklenenin üzerinde oldu. 25 binin üzerinde Kanadalının katıldığı Türk festivaline Ottawa Belediye Başkanı Lary O'Bried'ın bizzat iştirak ederek, "Ottawa'nın renkli kimliğine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Türk kahvesine 'bayıldığını' belirten belediye başkanı, "Uykumu açan tek şey. Starbucks kahvesinden bile güçlü." diyerek, festivale katılmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.
Kanada Türk Kültür Vakfı adına festival hakkında açıklamada bulunan Dr. Yavuz Zeybek, gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, "Festivalimize gösterilen ilgi gittikçe artıyor. Yerel makamlar da bu ilgiden çok memnunlar. Confederation Park, Ottawa'nın merkezi, yaklaşık bir haftadır belediye binası önünde festival için tasarlanmış özel bayrağımız dalgalanıyor. Bugün şehirde üç ayrı festival var, hiçbiri bu kadar yoğun değil." şeklinde konuştu.
//ERZURUMLU HATTAT ZİYARETÇİLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI
Ebrudan, çömlek yapımına, kaligrafiden, Karagöz ve Hacivat'a kadar birçok kültürel aktivenin yapıldığı festival alanında tam bir Türkiye şov vardı. Aslen Erzurumlu olan daha sonra İzmir'e yerleşen Hattat Murat Çabuk (32) da festivale, ABD'nin New Jersey eyaletinden katıldı. Osmanlı hat sanatıyla yazdıklarına hayran kalan Kanadalılar, uzun süre Çabuk'un mahir eliyle harfleri nasıl kağıda yansıttığını seyretti. Her saat başı canlı gösterilerle konukların ilgisini çeken Kanada Türk Kültür Vakfı, her ince ayrıntıyı en iyi şekilde düşünmüş. Kapalı bir çadırda İngilizce ve Fransızca olarak Türkiye'yi tanıtan film gösterileri aralıksız olarak yayınlanırken, alandaki her sanatçı ve yaptığı sanata dair tanıtım broşürleri katılımcılara dağıtıldı.
Festivalde, gözlemeden yaprak sarmasına kadar Türk mutfağının eşsiz lezzetleri de katılımcılara uygun fiyatlara satıldı. Çok uzun bir süre gözleme ve Türk kahvesi standının önünde uzun kuyruklar oluştu. Türk kahvesi standında çalışan beş Ottawalı gönüllüye göre; 2 bin fincan kahve satıldı. Çayı daha çok Türklerin içtiğini söyleyen gönüllüler, "Bu festival sayesinde Türk kahvesi uzmanı olduk." dedi.
Dördüncü Ottawa Türk Festivali'ni birçok yerel gazete ve televizyon kanalı da, sayfa ve ekranlarına taşıdı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilişim Teknolojisinde Fıkra gibi diyaloglar
ERZURUM (İHA) - Bilgisayar şirketlerinin müşterileri için 7 gün 24 saat ...
Oltu taşı Altıneller Festivali’nde tanıtılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde ...
Oltulular ‘dan Akdağ çıkarması
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Oltu ilçesinde bu yıl 8'ncisi düzenlenen ...
 
Sarıkamış şehitlerine kültürel vefa
2009 Aralık ayında düzenlenen “Türkiye Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor” ...
Tarihi Vilayet Binası restore edilecek
Baro Başkanı Turan, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Eski Erzurum Vilayet ...
Yakutiye Medresesi tarihini arıyor
Erzurum’da restorasyonuna uzun süredir devam edilen Yakutiye Medresesi ...
 
Kırdağ Şenlikleri'ne yağmur engeli
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Erzurum'un Oltu ilçesinde her yıl geleneksel ...
İSPA-KALDER’den tanıtım atağı
Selim Karahan (CİHAN)- İspir Pazaryolu Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma ...
“Damat Küçük, gelin büyük” modası
Magazin dünyasında yaygın olan orta yaştaki kadınların kendilerinden küçük ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva