ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
15 Eylül 2014 Pazartesi - 01:12

Erzurumlu en çok bunları konuştu

DİLEK BAYRAK-Erzurum’da Ağustos ayı haber ve gündem en’leri belirlendi. Erzurum’da Ağustos ayına damga vuran ve en çok yoğunlaşılan olay 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Siyasi tarihinde halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olması ve Tarihe geçmesi oldu.

Erzurumlu en çok bunları konuştu

Erzurum’da Ağustos ayı haber ve gündem en’leri belirlendi. Erzurum’da Ağustos ayına damga vuran ve en çok yoğunlaşılan olay 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Siyasi tarihinde halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olması ve Tarihe geçmesi oldu. Erzurum Erdoğan’ın 12’inci cumhurbaşkanı seçilmesini büyük bir coşkuyla kutladı.
AĞUSTOY AYININ HABER EN’LERİ
Atlama Kulesi göçük olayı inceleme süreci, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi, Bilge Seyidoğlu’nun vefatı, Birgün Sönmez’in vurulması, TANAP’ın Pasinler’de şantiye açması, Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park projesiyle ilgili Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği protokolünün imzalanması, Erzurum’un 2019 EYOF’a aday olması, TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kuruluna ait bölgedeki tek çalışma ofisinin  Erzurum’da açılması, Aziziye’de yeni termal yatırım, Kurban bayramı öncesi afrika hastalığı şoku  ve hayvan pazarlarının geçici olarak kapatılması, 62. Hükümet kabinesinde İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yer alması, Büyükşehir Sünnet Şöleni,  Başkan Sekmen’in,  cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindegüney ilçelerinde terör örgütünün baskısına meydan okuması, New City hadisesi Erzurum’da en çok konuşulan ve basında en fazla haberle yer bulan olaylar oldu.
AĞUSTOS AYI SPOR OLAYLARI
Ağustos ayının en fazla konuşulan ve gündeme gelen spor olayları ise B.B.Erzurumspor’un hazırlık dönemi ve transferleri, Buz Pateni Milli takımının Erzurum kampı, Erzurum Yüksek irtifa Merkezi’nin kamp alanında cazibe merkezi olması, Bölgesel amatör Ligde Erzurum’un yer almaması, İsviçre’de yapılan Okçuluk Avrupa Şampiyonası’nda Mix’te altın madalya, takım finallerinde de gümüş madalya kazanan Milli Okçu Doğan Hancı’nın başarısı, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın Kırgızistan’da Türk Dünyası Spor Olimpiyatlarının ilkini gerçekleştireceklerini açıklaması, Atlama Kulesindeki teknik inceleme, atlama kulesindeki yangın, Erzurum’da gerçekleştirilen Türkiye Cirit Şampiyonası çeyrek final müsabakaları, 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası, Türkiye Kızak Federasyonu Başkanlığı seçimi, İşadamı Adnan Polat’ın Erzurumspor’a destek vereceğini açıklaması oldu.
AĞUSTOS AYI ASAYİŞ GÜNDEMİ
Erzurum’da Ağustos ayı bazında en fazla gündemde yer tutan olaylar, 15 ağustosta Erzurum’un Oltu ilçesinde saklambaç oynarken çamaşır makinesinin içerisine saklanan ve 6 yaşındaki ağabeyinin makineyi çalıştırmasıyla hayatını kaybeden 4 yaşındaki çocuğun dramı, 19 Ağustosta Erzurum’un Olur ilçesinde bir grup tarafından çay bahçesine yapılan saldırıda 1’i polis memuru olmak üzere 6 kişi yaralanması, 27 Ağustosta Atlama kulesindeki yangın, 28 Ağustosta meydana gelen Yunus Emre Mahallesindeki doğalgaz patlaması ve 7 kişinin yaralanması, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan “Atlı Polis Birliği” Erzurum’a veda etmesi
 olarak sıralandı.
AĞUSTOS AYI SİYASET GÜNDEMİ
Erzurum’da ağustos ayında en çok ilgi bulan konu 62’inci hükümette İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yer alması oldu. Erzurum’da büyük sevinç oluşturan bu siyasi olay Erzurum basınında geniş yer buldu.  Temmuz ayında Erzurum siyasi gündem haberlerinde İçişleri Bakanı Efkan Ala 7, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 4, Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu  5, Adnan Yılmaz 4, Muhyettin Aksak 4, Oktay Öztürk 3 kez yer aldı. Ağustos ayında siyasi haberler bazında en fazla yer bulan parti 11 haberle AK Parti olurken, MHP 3, CHP 4, SP 2, Merkep Parti 2,BBP 1 haberle gündeme girdi.
BELEDİYE HABERLERİ SAYISI
Ağustos  ayı belediye haberlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 30, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar 7, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut 5, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu 3, Aziziye Belediye Başkanı Orhan 3, oltu Belediye Başkanı İbrahim Seyrek 1, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran 1 kez yer buldu.
EN ÇOK KONUŞULAN BELEDİYECİLİK HABERLERİ
Ayın en çok konuşulan Belediye haberleri arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kent içi toplu ulaşım sorununu çözmek adına başlattığı girişim, Kongre ve Mumcu Caddelerinde yapılan peysaj çalışmaları, ilin tüm ilçelerinde gerçekleştirilen Büyükşehir Sünnet Şöleni, Üç Kümbetler Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait olan arsaların Yakutiye Belediyesine devredilmesi, Aziziye Belediyesi tarafından yaşam merkezi kurulması ve yeni termal yatırım sürecinin başlatılması yer buldu.
SEYİDOĞLU ACISI
Ağustos ayında Erzurum Eğitim ve Kültür alanında büyük bir acı yaşadı. Atatürk üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk edebiyatı A.B. Başkanlarından Bilge Seyidoğlu’nun elim vefatı eğitim camiasında şok oluşturdu. TYB, DOSİAD, İstanbul Erzurumlular Vakfı başta olmak üzere Erzurum’daki sivil toplum kuruluşları yayımladıkları taziye mesajlarıyla Büyük ilim insanı Seyidoğlu’nun kaybından ötürü yaşanan acıyı paylaştı.
AĞUSTOS AYI KÜLTÜR OLAYLARI
Ağustos ayında Erzurum gündemine damga vuran bir diğer olay ise Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park projesiyle ilgili Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği protokolünün imzalanması oldu. TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kuruluna ait bölgedeki tek çalışma ofisinin Erzurum’da açılması, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğretim elamanı Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek’in “Şehir ve Edebiyat” Konulu Şiir Yarışmasında birincilik ödülü kazanması, Erzurum Müftülüğü tarafından “Camiler Yetimlerle Buluşuyor” projesinin hayata geçirilmesi ile  Prof. Dr. Bingür Sönmez’in Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliği için geldiği Kars’ın Sarıkamış ilçesinde eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve yeğeni tarafından silahla yaralanması  olayı kent kültür gündeminde önemli yer tuttu. Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda 1914 yılı Aralık ayında donarak şehit düşen Mehmetçikleri anmak için yaz mevsiminde düzenlenen 'Top yolu yürüyüşü' nün 20 ağustosta Erzurum'dan başlaması da bir diğer önemli kültür olayı olarak değerlendirildi.
ATLAMA KULESİ OLAYI
Erzurum ağustos ayında 15 Temmuz’da meydana gelen Atlama Kulesi göçük olayına yoğunlaştı. İMO’nun göçük olayı ile ilgili olarak hazırladığı ön teknik rapor, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen bilirkişi Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun Atlama Kulesindeki incelemeleri basında vurgu yapılan haberler arasındaydı.
AĞUSTOS AYI EKONOMİ GÜNDEMİ
Temmuz ayı Erzurum ekonomi gündemi haberlerinde Azeri doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan proje kapsamında (TANAP)Türkiye’de kurulacak altı şantiyeden birinin Pasinler ilçesine konuşlandırılması ilk sırada yer aldı. Kurban bayramı öncesinde Erzurum’da büyükbaş hayvanlarda görülen Afrika hastalığı ekonomi gündeminin diğer önemli vurguları arasındaydı. İlde neşredilen ekonomi haberlerinde KUDAKA 2 kez yer alırken, ETSO 9, DOSİAD 5, ETB 2, Bakkallar ve Manavlar Odası 1 haberle ekonomi gündemine girdi
STKLAR
Ağustos ayında Sivil Toplum kuruluşları tespit, öngörü ve değerlendirmeleriyle Erzurum gündeminde yer  tuttular.  Ay içinde Öğder, Memursen, Anadolu Gençlik Vakfı, SMMMO, Özel Halk Otobüsleri Derneği bir, ERVAK 3,  DOSİAD 7, ETSO 9 haberde yer buldu. İsrail'in Filistin'de, Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlar Erzurum’da yapılan yürüyüşle protesto edildi.

 

 

 

 

 

 
Erzurum'dan 8 ayda 26 milyonluk ihracat
 
Arkadaşı tarafından bıçaklanan genç yaşamını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ala Başkent’te dadaşlarla buluştu
Ankara’da,11-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen, “Erzurum Tanıtım ...
Ala: ‘Dadaşın sözü senettir’
Ala, Ankara'da, Erzurum Vakfı, Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF), ...
‘Erzurum’un önemli değerleri var’
“Dadaş” ifadesinin tanımını yapan Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum’un ...
 
Aşkale Çayköy’de hafif şiddetli deprem
Kandilli Rasathanesinden alınan bilgiye göre; bugün sabah saat 07.53 sularında ...
Açıköğretim fakültesi’nde “AÖFCAN” dönemi
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), bu yıl 80 bine ulaşması ...
Karadayı Holding açıklama yaptı
Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, New City ...
 
Karaçoban'da hafif şiddetli deprem
Karaçoban ilçesinde 2,3 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
Tavlı’dan Erzurum misafirperverliğine övgü
Tavlı Erzurum’a geldikleri ilk günden beri kendilerine gösterilen yakın ...
Cheng, Erzurum’un manevi havasına hayran kaldı
Sadece Ekonomik anlamda değil eğitim ve diğer konularda da Erzurum’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva