ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
13 Mart 2017 Pazartesi - 16:04

Erzurumlu Özel Sporcular Olimpiyata hazırlanıyor

M.COŞKUN-Palandöken Kaymakamlığı bünyesinde uygulanan ‘Engelim Siz Olmayın’ projesi kapsamında eğitim alan 60 zihinsel ve bedensel engelli çocuk ve genç olimpiyatlara hazırlanıyor

Erzurumlu Özel Sporcular Olimpiyata hazırlanıyor

Palandöken Kaymakamı Mehmet Yavuz, 2015 yılı SODES Projeleri kapsamında Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına sunulan ‘Engelim Siz Olmayın’ projesi ile engelli çocuk ve gençlerin sportif faaliyetlerine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Kaymakam Yavuz, çocukların belli bir mesafe kat ettiklerine dikkat çekerek, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında düzenlenecek olimpiyatlara yönelik çalışmalarında başlatıldığını aktardı.

Proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Yavuz, “2015 yılı SODES Projeleri kapsamında Palandöken Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından Palandöken Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına sunulan ‘Engelim Siz Olmayın’ projesi engelli çocuk ve gençlerimizin sportif faaliyetlerine yönelik hazırlanmıştır. 60 zihinsel ve bedensel engelli çocuk ve gencimizin yer aldığı projede yapılan etkinlikler 30 öğretmen eşliğinde, 7 branşta; buz pateni, curling, voleybol, atletizm, tekerlekli sandalye basketbol, yüzme ve masa tenisi hafta içi ve hafta sonları olmak üzere iki gün yapılmıştır. Eğitim süresi zarfında ailelerinin el sanatları etkinlikleri yapılmış ve yine ailelere ve çocuklara yönelik, üç Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı tarafından ‘Aile Bilgilendirme’ eğitimi almaları sağlanmıştır. Tekerlekli sandalye basketbol takımı için sporcu lisansları ilimizde ilk defa yapılmış olup Gençlik ve Spor Kulübünden lisanları çıkarılarak Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’ne katılımları sağlanmıştır. Yine Buz Pateni çalışmalarında olan otizmli öğrenciler Kristal Paten Kulübü ile beraber Berko İlaç Firması tarafından finanse edilip Özel Sporcular Federasyonu tarafından yapılacak olan yarışmalara ve akabinde yapılacak olan olimpiyatlara katılmaları yönünde bir yol açılmıştır. Ailelerimizin yaptığı etkinlikler 3 Aralık Engelliler gününde Palerium Avm’de yapılan etkinlikle tanıtımı sağlanmış ilgi görünce Ankara’da yapılan Erzurum tanıtım günlerine götürülerek projenin tanıtımı Ankara’da yapılmıştır. Şimdide çocuklarımız Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu kontrolünde 5’er kişilik gruplarla olimpiyatlara hazırlanıyor. Bu branşlarda 2018, 2019 ve 2020’de düzenlenecek olimpiyatlarda kendilerini gösterecekler. ” diye konuştu.

EĞİTİMLER BAŞARILARINI KANITLIYOR

Engelli çocuklara yönelik verilen eğitimlerin başarılı sonuçlar elde edildiğini aktaran Yavuz, “Engelli çocukların, ailelerin, eğitim kadrosunun bu projede hem duyusal hem de bedensel sağlıkları ile ilgili büyük gelişme ve iyileşme sağlanmıştır. Gerekli görülen malzemeler çocukların ihtiyaçları doğrultusunda alınmış dağıtımı yapılmış ve çalışmaların dinamik bir şekilde devam etmesi sağlanmıştır. Yine yapılan etkinliklerde kullanılmak üzere spor salonu fiziki şartlar açısından engellilerin ihtiyaçlarına göre entegre edilmiş, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait olan spor salonunun tadilatı gerçekleştirilmiştir. Yine bu kapsam altında Çocuk evi merkezi yapılmış, ailelerin ve çocukların bu evde eğitim almaları sağlanmıştır. Down sendromlu ve otistik çocukların hoşça vakit geçirebilmeleri için bahçe düzenlemesi yapılarak ağaç dikimi, çiçek ekimi sulaması gibi etkinlikler yapılmış, çocukların kurulan parkurda yapılan etkinliklerle farkındalık yaşamaları sağlanmıştır. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak engellilerin tüm imkânlardan yararlandırılması gerektiği göz önünde bulundurularak yürütülen proje 12 aylık süresinden sonra 3 aylık uzatma almış, ailelerden gelen talep üzerine devamlılığı sağlanmış önümüzdeki dönemlerde de daha fazla kitlelere ulaşarak proje uygulamalarının devamlılığı konusunda gerekli özenin sağlanacağı belirtilmiştir.” dedi.

 
'Burada yeni Aziz Sancarlar yetişecek'
 
‘Geçmişten Günümüze Erzurum’ Sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azizoğlu’ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Sekmen’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“Havalı” Erzurum için kentsel dönüşüm
NESRİN ÇETİNKAYA-Erzurum’daki hava kirliliği sorununun çözümüne ilişkin ...
 
Erzurum güne karla uyandı
Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle Erzurum ...
Son gün 16 Mart
Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında 2017 yılı Sosyal Destek Projeleri ...
Sağlıkta BEAH farkı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) Yoğun Bakım Ünitesi ...
 
Uzundere'de altyapı seferberliği
Kışın en çetin günlerde yatırım faaliyetlerini aksatmadan yoğun tempoyla ...
Kaymakam Turan'dan sürpriz kutlama
Oltu Kaymakamı Şenol Turan, ilçede 15 yıldır eve yemekleri yapan Hülya ...
Sekmen’den 8 Mart jesti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurumda çalışan bayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva