ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
28 Ağustos 2012 Salı - 00:34

Erzurum yolu yenilendi

Bayburt Belediye Başkanı Polat, “2009’dan önce Trabzon - Erzurum yolunun orta refüjünde toplam 2 bin 200 metre refüj ağaçlandırması yapılmıştı. 2009 yılından sonra toplam 9 bin 500 metre orta refüj ağaçlandırılması yapıldı. Yani Halep orda ise arşın buradadır. Bunu teyit etmek isteyen, merak etmek isteyen varsa metre metre ölçer ve doğruluğunu görmüş olur. 2 bin 200 metreye 9 bin 500 metre. Biz sadece işimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Erzurum yolu yenilendi

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Ak Parti'nin 11. yıldönümü dolayısıyla verilen iftarda 3 ay içinde Bayburt'ta asfaltlanmamış yol kalmayacağını ifade eden Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat bu kapsamda ilk adımını Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ile beraber attı. Asfaltlama çalışmaları Vali Nihat Üçyıldız caddesinin üst kısmında ve Şehit Osman Sokak’ta başladığını kaydeden Belediye Başkanı Polat, “Şimdi verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz.” dedi.
Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, asfaltlama çalışmalarının ilk durağı olan Vali Nihat Üç Yıldız Caddesi üzerinde ki Şehit Osman Sokak’ta yapılan çalışmalarla ilgili Milletvekili Bünyamin Özbek’le beraber açıklamalarda bulundu.
HİZMETLERİN KÜLFETİ DE VAR
İlk değerlendirme konuşması Milletvekili Bünyamin Özbek’ten geldi. Özbek, Belediye Başkanı Polat’a çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Başkan Polat’ın bayramdan sonra Bayburt’ta ciddi bir değişim yaşanacak dediğini hatırlatan Bünyamin Özbek, “Bayburt’ta asfalt yol ile ilgili olumsuz problemler vardı. Bayburt’un yol sıkıntısının nedeni doğalgazdır. Hizmet gittiği zaman külfette maalesef oluyor, ama 3 ay içerisinde biz Başkanımızla birlikte şunun sözünü veriyoruz; Bayburt’ta kışa girdiğimizde kimse artık yoldan, asfalttan, çukurdan bahsetmeyecek.” dedi. Milletvekili Özbek Bayburt’un bölgedeki 4 il içerisinde yüzde 90’lık kullanım oranına ulaşan tek il olduğunu da sözlerine ekledi.
Başkan Polat’ta çalışmalar hakkında şunları kaydetti:
“Şu anda asfalt serme çalışmasının yanında bulunmaktayız. Ramazan’da sizin de dikkatinizi çeken bir beyanatım oldu. Çok kısa bir zamanda, 3 ay içerisinde Bayburt’ta asfaltlanmamış yolların hepsini asfaltlayacağımızın sözünü verdik. Yaklaşık 20 tane cadde ve sokakta kaldırım çalışması ve asfaltlama yapacağımızı beyan ettik. Şu anda o çalışmanın başlangıcını müşahede etmiş oluyoruz. Biz gerek kendi imkânlarımızla gerek dışardan temin ettiğimiz imkânlarla Bayburt’umuzun şu anda temel sıkıntısı haline gelen yollarının güzelleştirilmesi çalışmasını başlattık. Bu çalışmaların bir kısmı merkezi hükümet tarafından yapılmış olan şehir geçişi projesi içerisinde yapılıyor. Şu anda meyanda çalışmalarımız devam ediyor. Tedaş Kavşağı çalışması başladı, devam ediyor. Kışla Kavşağı çalışması başladı devam ediyor. Hedefimiz gayemiz hükümetimizle birlikte, kamu idarelerimizle birlikte şehrimizi modern bir şehir görüntüsüne kazandırmak.”
“BİZİM SORUMLULUĞUMUZ VE GÖREVİMİZ BUDUR”
Çalışmaların temel hedefinin vatandaşların yaşam standartlarını daha yüksek seviyelere çıkarmak olduğunu bildiren Belediye Başkanı Polat, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Bu konuda ilimizdeki bütün idarecilerle birlikte, Milletvekilimizle birlikte, Valimizle birlikte, il başkanımızla birlikte ve belediye çalışanlarımızla birlikte şehir girişi projesini aynı zamanda Kop Tüneli projesini yapıyor diğer taraftan Kaleden Kop Dağına kadar yolun duble yapılması ve BSK ile kaplanması ihalesini alan Bayburt İnşaatla da bu alanda diyalog içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz onlara yardımcı oluyoruz, onlar bize yardımcı oluyorlar. Bayburt İnşaatında Bayburtlu olması bu manada bizi çok rahatlatıyor. Onlarda kendi memleketlerine hizmet ediyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar onlara yardım etmeye ve katkı sunmaya devam ediyoruz. Hepimizin gayesi Bayburt’u müreffeh hale getirmektir. Gerek içerde sürekli yaşayanla gerekse dönemsel olarak Bayburt’a gelenlere her gelişinde farklı bir Bayburt bulmalarına vesile olmaktır. Bizim sorumluluğumuz ve görevimiz budur.”
“DOĞALGAZ KULLANIM ORANINI YÜZDE 85’E ÇIKARDIK”
Doğalgaz çalışmalarının yollarda büyük tahribata sebep olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Doğalgaz çalışmaları aşamasında özellikle geçtiğimiz yıllarda yollarımız deforme oldu. Biraz da isale hattının şehir içinden geçen hattı üzerinde yapılan çalışmalardan dolayı yolarımız bozuldu. Şu anda gururla söylüyorum. Doğalgaz kullanma oranımız % 85’tir. Ben 2009 yılında görevi devraldığım zaman toplam 50 doğalgaz abonesi vardı, şu anda toplam 8 bin 500 doğalgaz abonesi var. Bu da demek oluyor ki Bayburt’un toplam 10 bin tane abonesi var ve bunun 8 500 tanesi doğalgaza geçti. Bayburt’un şehir içinde şu anda kullanımda olan 119 kilometrelik sokak ve caddelerinin %85’i kazıldı demektir. Biz geçtiğimiz süre içerisinde kendi imkânlarımızla ancak tamir edebildik. Şimdi ise tamir boyutunu geçtik ve trafik seyrini rahat bir şekilde sağlayan yol yapımına başladık ve bunu da devam ettireceğiz” diye konuştu.
ÇALIŞMALAR DÖRT KOLDAN DEVAM EDİYOR
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt’un turizm potansiyeline gönderme yaparak, çalışmaları bu doğrultuda yürüttüklerini söyledi. Başkan Polat, yapılan çalışmaların Bayburt’u âdete bir şantiye haline getirdiğini de sözlerine ekledi.
Kent genelinde Belediyenin yapmış olduğu diğer çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Polat, İmarettepe ve Kent Ormanı çalışmaları hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi.
Başkan Polat, “İmarettepe’de ciddi bir çalışma devam ediyor. Kent Ormanı çalışması ciddi bir şekilde devam ediyor. Çoruh kenarına Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla yapmış olduğumuz çalışma devam ediyor. Bağcılar Belediyesi ile Dede Korkut Şölenlerinde temelini attığımız Baykent Şelalesi çalışmaları çok kısa bir zamanda başlayacak. Bizim ağaçlandırma çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 2009’dan önce Trabzon - Erzurum yolunun orta refüjünde toplam 2 bin 200 metre refüj ağaçlandırması yapılmıştı. 2009 yılından sonra toplam 9 bin 500 metre orta refüj ağaçlandırılması yapıldı. Yani Halep orda ise arşın buradadır. Bunu teyit etmek isteyen, merak etmek isteyen varsa metre metre ölçer ve doğruluğunu görmüş olur. 2 bin 200 metreye 9 bin 500 metre. Biz sadece işimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Polat, yeni hizmetlerin müjdesini de verdi. Daha önce hiçbir şekilde asfaltlanmamış toplam 10 km uzunlukta bir yol ağı olduğunu bildiren Polat, bu yol ağı üzerinde asfaltlama çalışması ve 20 adet cadde ve sokakta kaldırım, aydınlatma ve asfaltlama çalışması yapılacağını dile getirdi.

 
Çelik Erzurum’a veda ediyor
 
Tarihe, tarihi ihmal
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelik Erzurum’a veda ediyor
Giresun Vali Yardımcılığı görevine atanan Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, ...
Pasinler’de trafik kazası: 2 yaralı
Pasinler ilçesine bağlı Demirdöven Köyü yolunda meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.
Türkeş Bulvarı güncelleştiriliyor
Büyükşehir Belediyesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ile ...
 
Asfaltlamada ESKİ özrü
Birçok bölgede ESKİ’nin altyapı çalışmaları nedeniyle çalışmalarını erteleyen ...
İspir’de bir ilk
Erzurum'un İspir ilçesi dernekleri İSPA-DER tarafından düzenlenen şenlikler ...
Hainleri korku sardı...
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ve Zorgeçti köyleri kırsalından ...
 
‘Vatan sana canım feda’
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler ...
Korgeneral Başoğlu Büyükşehir’deydi
9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
Vatan aşkı bu işte
Türkiye Doğu'dan gelen şehit haberleriyle sarsılırken, bir yandan da çiçeği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva