ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Ekim 2010 Perşembe - 06:36

Erzurum yapı denetiminden geçirilecek

Önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye genelinde uygulanmaya başlanacak olan Yapı Denetim Kanunu, Erzurum’u da harekete geçirdi. Kanun kapsamında Erzurum’da kurulması gereken Yapı Denetim Şirketi (YDŞ) sayısı 11 olarak belirlenirken, şu ana kadar yapılan başvuru sayısının ise, 13 olduğu öğrenildi. YDŞ sayısında yılsonuna kadar artışın olabileceği kaydedilirken, başvuru yoğunluğu yaşanan illerde ise, faaliyete geçirilecek YDŞ’ler kurayla belirlenecek.

Erzurum yapı denetiminden geçirilecek

//YASA 2011’DE YÜRÜRLÜKTE
Yapı Denetim Kanunu, önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da yürürlüğe girecek. Yapımı, yatırımcı kuruluşlar dışında yürütülen inşaatların dışındaki tüm yapısal etkinliklerin Yapı Denetim Şirketleri aracılığıyla yürütülmesini öngören kanun, tüm sorumluluğu da, YDŞ’lere yükleyecek. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren uygulanacak olan kanun kapsamında hazırlıklara başlanırken, Erzurum’da kuruluşu için başvuruda bulunulan Yapı Denetim Şirketi sayısının 13’ü bulduğu bildirildi. İllerde kurulacak olan Yapı Denetim Şirketleri’nin sayısı, nüfus ve iş hacmine göre belirlenirken, Erzurum’un kontenjanı ise, 11 Yapı Denetim Şirketi’nden oluşuyor. Başvuru sayısının, sınırlamanın üzerine çıkmış olması nedeniyle Erzurum’da faaliyet gösterecek YDŞ’lerin kurayla belirleneceği öğrenilirken, firmalar arasında Erzurum dışından başvuruda bulunanların da olduğu kaydedildi.
//YAPI DENETİM ŞİRKETLERİNİN ÇALIŞMA SİSTEMATİĞİ
Yapı Denetim Kanunu çerçevesinde kurulan her bir Yapı Denetim Şirketi, bünyesinde çeşitli meslek alanlarında toplam 6 mühendis bulunduracak. Denetlenecek inşaatın evsafı ve büyüklüğüne göre, kadrosuna yeni teknik elemanlar eklemek durumunda kalacak olan Yapı Denetim Şirketleri, proje aşamasından iş bitimine varıncaya kadar, denetleyecekleri her yapıdan bütünüyle sorumlu olacak. Yapı Denetim Şirketleri’nin, yapımı, yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen inşaatlarla TOKİ uygulamaları dışındaki tüm bina ve yapısal etkinliği denetleme yetkisi olacak. YDŞ’lerin çalışma sistemi ise, şöyle olacak: Kooperatif, apartman, işyeri gibi daha birçok yapısal etkinlikte bulunacak olan gerçek ya da tüzel kişiler, kendi illerinde faaliyet gösteren Yapı Denetim Şirketleri ile temasa geçecek ve kanun hükümleri gereğince sözleşme imzalayacaklar. YDŞ’ler, proje aşamasından, inşaatta kullanılacak olan beton ve demire kadar her bir elemanı laboratuar ortamında test ederek kullandıracaklar. Binanın sağlamlığı noktasında yapı standartlarını devamlı göz önünde bulunduracak olan YDŞ’ler, ihmale dayalı yapısal her bir problem karşısında da, idareye karşı sorumlu olacaklar.
//ERZURUM, YAPI DENETİMİYLE 2000 YILINDA TANIŞMIŞTI, AMA…
57. Hükümet döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’ye dahil edilen Erzurum’da, yapıları denetlemek için üç adet yapı denetim şirketi kurulmuş ve tam işbaşı yapacakken çıkarılan yeni yasa, Erzurum’daki yapıların “denetim” hazırlıklarını boşa çıkartmıştı.
AK Parti Hükümeti’nin işbaşına gelmesinin ardından önce Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, ardından Faruk Nafiz Özak tarafından gündeme alınan söz konusu yasal düzenleme, uzun uğraş ve girişimlere rağmen Erzurum için geçerli kılınamamıştı. Daha sonra göreve gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yapılacak yeni bir yasayla Türkiye’deki tüm yapıların denetim altına alınacağını açıklamış, deprem kuşağı üzerinde bulunduğu için Erzurum’un da, halihazırda 19 ilde geçerli olan Yapı Denetim Kanunu’nun kapsamına alınacağını ifade etmişti.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet süyür 15 Kasım 2010 Pazartesi 07:37

lotfen cevap bekliyurum 05357816807

Yorumu oyla      6      4  
ahmet süyür 27 Ekim 2010 Çarşamba 08:38

ben tatvan bitlis yeşil mezra mh çayır üno kasabı çalışyurdum 14 nufusom var ben iflas etım sıze sığınyurum 40 mılyar burcum var allah için yardim edln eskıden arkadeşim çok ama şimdı yok kımse bana selam vırmıyur sizden yardım istlyurum ben bunalıma gırmişım ban yalande konuşmıyurum ben yetımlere bakıyurum allah için sızde allah için bana bana yardım edın ben alaktırık faturasi yatıramıyurum banlm çocuklarım hıç sağlık karanasi yuk baykorum kaydin var yeşilkart vermiyurlar artık ne yapaceğım bilmıyurum hanım çocuklar hapsi bana duşman uldiler artık yuromu sız yapınız sızden rıca edyurum sızın elerınden öperım ahmet sü

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çaresiz Aileye Vançelik sahip çıktı
Palandöken ilçesinde ikamet eden ve parkinson hastalığına benzer bulgularından ...
Pasinler’de şapla mücadele seferberliği
Erzurum Pasinler’de Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından yürütülen ...
Aç bırakılan bebek koruma altına alındı
Karaçoban ilçesinde, işkence gördüğü iddiasıyla bir bebek koruma altına alındı.
 
İl Sağlıkta eğitim açılımı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ...
Buzlanmaya ısıtmalı kaldırım çözümü
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ulu Camii’nin önüne ısıtmalı kaldırım sistemi ...
Tarım’da kurbanlık mesaisi başladı
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Tarım İl Müdürlüğü de kolları sıvadı. ...
 
Sağlık Müdürlüğü vekil hemşire alacak
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün, köy sağlık evlerine çalıştırılmak üzere ...
Fırtına elektrik direklerini vurdu
Erzurum’da yaşanan yağış ve fırtına, elektrik direklerinin tahrip olmasına neden oldu.
Havalar soğudu, soba satışları arttı
Havaların soğuması ve sonbahar yağışlarının başlamasıyla Erzurum'da soba ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva