ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Ocak 2020 Cuma - 15:47

Erzurum’un kar hasreti sürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde çoğunluklu olarak soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı, son yılların en yağışsız dönemini geçiren Erzurum’da ise hava sıcaklığı arttı, kar hasreti ise devam etti.

Erzurum’un kar hasreti sürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde çoğunluklu olarak soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı, son yılların en yağışsız dönemini geçiren Erzurum’da ise hava sıcaklığı arttı, kar hasreti ise devam etti.

SOĞUK HAVA YERİNİ KAR YAĞIŞINA BIRAKTI

Ağrı’da son haftalarda eksi 25 derecenin altında seyreden soğuk hava, son iki gündür yerini kar yağışına bıraktı. Dün öğlen saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı, kentte her yeri beyaza bürüdü. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken bazı vatandaşlar iş yerlerinin önüne biriken karları temizledi.

Öte yandan, bu yıl yeterince kar yağışının olmadığı kentte vatandaşlar uzun zaman aradan sonra kar yağışının olumlu olduğunu dile getirdi.

Ersin Ergül, uzun süren dondurucu soğuklardan sonra gelen kar yağışının iyi olduğunu belirterek, “Ağrı’da çok uzun süredir havalar soğuktu. Deyim yerinde ise evden çıkamıyorduk. Ama iki gündür kar yağıyor. Hava yumuşadı. Bu kar yağışı çok iyi oldu. Bir sürü hastalığa da iyi gelir. Diğer yandan kuraklığa karşı da iyi oldu. Ekinler içinde çok iyi olacak. Bu yıl geç yağmasına karşın umarım yeterince kar yağar” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL’DE KAR 178 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 178 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bingöl’de kar etkisini göstermeye başladı. Meteorolojik uyarının ardından Bingöl şehir merkezi hariç, birçok bölgede kar kalınlığı bazı bölgelerde 1 metreye yaklaştı. Etkili olan kar yağışının ardından 178 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Kapalı köy yollarının açılması için valilik koordinesinde İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabahın erken saatlerinden itibaren 48 araç ve 108 personelle çalışma başlattığı bildirildi.

Bingöl Valiliği, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından bölgedeki son durumu aktardı. Valilik kar kalınlıklarının Sancak Beldesi’nde 23, Karlıova 45, Yedisu 20, Hesarek Kayak Tesisleri 112, Yayladere 71, Yolçatı 67 ve Alatepe’de 25 santimetre olduğunu açıkladı.

Ayrıca bölge genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerektiği bildirildi.

KARLIOVA’DA KAR ESARETİ BAŞLADI, KÖY YOLLARI KAPANDI

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan kar 40 santimi geçti. İlçeye bağlı köy yolları ulaşıma kapanırken, belediye de karla mücadele çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yoğun kar yağışı uyarısının ardından Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçelerinden biri olan Karlıova’da kar etkisini gösterdi. İlçeye bağlı tüm köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenilirken, belediye de ilçe merkezinde karla mücadele çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Sabaha karla uyanan esnaf iş yerinin önünde kar temizliği yaparken birçok araç ise neredeyse kar altında kayboldu.

İlçe esnaflarından Kutbettin Sönmez, “Kar tam anlamıyla yağmaya başladı. Her taraf kapalı, yollar kapalı. Bu sene tam kar yağmayacak dedik ama çok yağdı. Havalar da soğuk. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Karlıova Belediyesi araç sorumlusu Hüseyin Doğan, “Dün akşamdan bu yana etkili olan kar nedeniyle ilçemize yaklaşık olarak 40 santime kadar kar yağdı. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Karlıova belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladık” şeklinde konuştu.

Ayrıca İlçe Özel İdare ekiplerinden alınan bilgilere göre, ilçeye bağlı 40 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenilirken, yol açma çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

YÜKSEKOVA’DA TİPİDE MAHSUR KALAN 3 KİŞİ TRAKTÖRLE KURTARILDI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde tipi nedeniyle mahsur kalan ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu araç, traktör yardımıyla kurtarıldı.

Sabah saatlerinde Yürekli köyünden Yüksekova ilçe merkezine gelmek isteyen ve içinde 3 kişinin bulunduğu araç, tipi nedeniyle köy yolunda mahsur kaldı. Araçta bulunanlar kara saplanan aracı kendi imkanlarıyla çıkartamayınca komşu köy olan Çukurca köyünden yardım istedi. Traktörün gelmesiyle halat bağlanan araç, uzun uğraşlar sonucunda saplandığı yerden çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat boyunca yolda mahsur kalan vatandaşlar, traktör yardımıyla kurtarıldı.

Sabah erken saatlerde yola çıktıklarını kaydeden Mahkum Keği isimli vatandaş, “Ancak kara saplandık ve mahsur kaldık. Komşu köyden yardım istedik, köy sakinleri hemen yardıma geldiler. Allah razı olsun onlardan. Traktör getirdiler ve aracı çıkarabildik. Biz de Yüksekova’ya doğru devam ettik. Çok şükür kimsede sağlık sorunu yaşanmadı, herkesin durumu iyi” şeklinde konuştu.

MUŞ’TA 180 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 180 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Gece saatlerinde başlayan ve sabah etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 180 köye ulaşım sağlanamıyor. Muş İl Özel İdaresi ekipleri, yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezinde de lapa lapa yağan kar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, belediye ekipleri de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Muş Belediyesi kar küreme timleri de kaldırım ve yol kenarlarında biriken karları temizliyor.

TUNCELİ’DE YOĞUN KAR YAĞIŞI, KAPALI KÖY YOLU 200'E ULAŞTI

Tunceli’de dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle il genelinde kapanan köy yolu 200'e ulaştı.Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunda da tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle ekipler yolu açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

Tunceli’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yağış nedeniyle Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunda yoğun tipi nedeniyle ulaşımda sık sık aksamalar meydana geliyor. Pülümür İlçesi Cankurtaran mevkiinde etkili olan yağış ve tipi nedeniyle çok sayıda ağır tonajlı araç ilçe merkezinde bekletilirken daha küçük araçlar ise, karayolunda güçlükle ilerleyebiliyor. İl genelinde kapalı köy yolu sayısı 200’ü bulurken bazı ilçelerde kar kalınlığı bir metreyi aştı.

Yoğun kar yağışının en etkili olduğu ilçelerden Nazımiye’ye dün akşam saatlerinden bu yana elektrik verilemiyor. Kar kalınlığının bir metreyi aştığı Nazimiye’de evler ve arabalar kardan görünmez oldu.

İlçe sakinlerinden Deniz Gündoğan her yıl ilçede 2-3 metre kar yağdığını belirterek, “Araçlarımızı çıkartamıyoruz. Eve giremiyoruz. Şu an ilçede elektrik kesintisi var. Ekipler arızayı gidermek için çalışma yapıyor” dedi.

İlçe sakinlerinden Ali Yıkılmaz, yoğun yağış ve elektrik kesintisi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirtirken, Hıdır Gökbaş ise; “Akşamdan beri sürekli yağıyor. Elektrikler yok. Bir metreye yakın kar var. Yollar kapanıyor elektrikler kesiliyor. Vatandaşlar zor durumda” ifadelerini kullandı.

VAN'DA 14 YERLEŞİM YERİ ULAŞIMA KAPANDI

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 14 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Başkale'de 11 ve Erciş ilçesinde ise 3 olmak üzere toplam 14 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

GÜMÜŞHANE’DE KAR YAĞIŞI

Gümüşhane’de dün gece yarısı başlayan ve sabaha kadar etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 246 köy yolu ulaşıma kapanırken, il merkezinde kar kalınlığı 22 santimetreye ulaştı.

Dün akşam saatlerinde yağmur olarak başlayan yağış gece yarısından sonra yerini etkili kar yağışına bıraktı. Sabaha kadar aralıksız devam eden yağışın ardından il merkezinde kar kalınlığı 22 santimetreye ulaştı.

Yağışla birlikte Kelkit, Şiran, Köse ve Kürtün ilçelerindeki tüm köy yolları başta olmak üzere il genelinde 246 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağışın devam ettiği yerlerde yalnızca acil durumlara müdahale eden İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yağışın durduğu yerlerde karla mücadele çalışmalarına başladı.

Merkez ilçede 65, Kelkit ilçesinde 65, Köse ilçesinde 14, Kürtün ilçesinde 28, Şiran ilçesinde 64 ve Torul ilçesinde 10 olmak üzere toplam 264 köy yolunun kapandığı Gümüşhane’de karayolu yol ağında bulunan Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı geçidinde yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman ulaşımda güçlükler yaşandığı, sürücülerin çekme halatı ve zincirsiz yola çıkmamaları gerektiği bildirildi.

VAUK GEÇİDİ'NDE KAR ESARETİ

Kar yağışı ve tipi yüzünden Bayburt-Gümüşhane karayolu Vauk Dağı Geçidi'nde ulaşımda aksamalar yaşandı.

Bayburt'un yüksek kesimlerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı yerleri beyaza bürüdü. Kar ve tipi yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalara neden oldu. Bayburt-Gümüşhane karayolu Vauk Dağı Geçidi'nde zincirsiz yola giren ağır tonajlı araçlar zor anlar yaşadı. Birçok araç sürücüsü kaygan yolda ilerleyemeyip yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Bölgede güvenlik önlemi alan trafik ekipleri araç sürücülerine dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıda bulundu.

 
Anaların evlat nöbeti 151’inci gününde
 
Aziziye Müftülüğü çocukları ödüllendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 3. Entegre Tıp Sempozyumu tamamlandı
Atatürk Üniversitesi Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ...
Koca’dan korona virüsü açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki şüpheli vakalarda korona virüsüne ...
ERİHDER’den Elazığ’a yardım eli
Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği Elazığ’da ki depremzedelere 20 adet yardım kolisi gönderdi.
 
Biyoçeşitlilik müzesinde geri sayım
Göreve geldikten sonra Biyoçeşitlilik Bilim Müzesini projelendirdiklerini ...
Sömestr tatilinin tadını paten kayarak çıkarıyor
Erzurum’da öğrenciler sömestr tatillerinin keyfini özel olarak dondurulan ...
ER-KADIN depremzedelere yardım malzemesi gönderdi
Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından başlayan ...
 
Horasan'da Veremle savaş eğitimi
Horasan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından "73. Verem savaş eğitimi ve propaganda ...
Oltulu iş adamından örnek yaklaşım
Oltulu iş adamı Mücahit Demir, 24 Ocak Cuma günü Elazığ’da meydana gelen ...
İl Sağlıktan ‘Şehir Hastanesi’ açıklaması
Erzurum Şehir Hastanesi ile ilgili basında yer alan “Dev Hastane Şimdiden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva