ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
27 Mart 2015 Cuma - 18:21

Erzurum ülke ortalamasının üstüne çıktı

Erzurum’daki okullarca hazırlanan toplam 9 proje hibe almaya hak kazandı. Erzurum iline 2014 yılında bu projelerden sağlanan hibe miktarı yaklaşık 780 bin Euro ya ulaştı.

Erzurum ülke ortalamasının üstüne çıktı

2014 Yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ERASMUS PLUS projeleri ile 78 öğretmen ve 146 öğrencimiz Avrupa’nın çeşitli ülkelerine alanlarında eğitim almak üzere gittiler.

2014 yılı Erasmus Plus KA1 VE KA2 projeleri kapsamında Erzurum’daki okullarca hazırlanan toplam 9 proje hibe almaya hak kazandı. Erzurum iline 2014 yılında bu projelerden sağlanan hibe miktarı yaklaşık 780 bin Euro ya ulaştı.2014 yılında 81 il içinde Mesleki eğitim öğretmen ve öğrenci hareketliliği projelerinde Erzurum, hazırlanan ve kabul edilen proje oranında Türkiye ortalamasının 3 puan üzerine çıktı.

1 Ekim 2014-20 Mart 2015 tarihleri arasında İlimizdeki okullar tarafından hazırlanan veya koordinatörlüğünü başka bir okulun yapıp ilimizdeki liselerin ortak olarak katıldığı projeler ile 78 Öğretmen ve 146 öğrenci Danimarka, Finlandiya, Almanya , Portekiz, İspanya, İtalya, İrlanda, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Polonya ‘ya gitti.Dedeman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Yakutiye Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi,Yakutiye Rehberlik Araştırma Merkezi,Horasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Pazaryolu Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Lisesi, Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Çat Çok Programlı Lisesi proje sahibi okullar olurken, Erzurum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Hasan Basri İmam Hatip Lisesi,Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi,Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi,Tortum Çok Programlı Lisesi, Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi, Karayazı Anadolu Lisesi ortak okullar olarak yurt dışına öğretmen ve öğrenci gönderdi.

Başvurusu 4 Martta biten 2015 yılı Erasmus Plus KA1 projeleri için ise ilden 31 okul koordinatör olarak müracaat etti,32 okul ise konsorsiyum ortağı oldu.

Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak’ın emirleri ile “Erzurum Avrupa’ya Uçuyor” projesi ile 27 Ocak-8 Şubat 2015 tarihleri arasında Macaristan, Avusturya ve Slovakya ya giden 160 öğretmen, 2014/2015 Eğitim öğretim yılında 238 öğretmen yurt dışı deneyimi yaşadı.

Öğretmenlerden gelen yoğun talep üzerine ise “Erzurum Avrupa’ya Uçuyor” projesinin 2. Etabı hayata geçirilmek üzere İlçe Kaymakamlıkları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile gerekli çalışmalar başlatıldı.

 
Özyazanlar’dan şampiyonluk sözü
 
‘Erzurum’a hayırlı olsun’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Furkan 29 Mart 2015 Pazar 19:24

Erzurum herseyin iyisine layiktir. İmkan saglandigi sure zarfinda basari kacinilmaz olur. Bu haberden de anlasildigi gibi Erzurumumuz Turkiye ortalamasinin uzerinde tebrik ederiz. Basarilar daim olsun. Habere konu resim konuyla alakali. Daha onceki haber ve basliklardaki uyumsuzluk yok. Tesekkurler. EDİTÖR:SAYIN YORUMCU SİTEMİZ GÜNLÜK OLARAK YAKLAŞIK 30 İLE 50 BİN ARALIĞINDA OKUR TARAFINDAN TAKİP EDİLMEKTEDİR. BİZİM HABERLERDE KULLANDIĞIMIZ FOTOĞRAFLARDA AMAÇ, ÖZELLİKLE İL DIŞI TAKİPLER ESAS ALINARAK, İLİN DEĞERLERİNİN TANITIMINI YAPMAKTIR. HABER VE FOTOĞRAF ARASINDA UYUM ARARKEN BUNA DİKKAT EDİLMESİNİ ÖNERİRİZ. BİZ CAZGIRLIK DİYE TABİR EDİLEN YAYGARACI HABERCİLİĞİ REDDEDEN BİR ANLAYIŞTAYIZ. ÖNCELİĞİMİZ VE SONRALIĞIMIZ ERZURUMDUR. İLİN TANITIMI AMACIYLA KULLANDIĞIMIZ FOTOĞRAFLARI BU ÇERÇEVEDE DEĞERLENDİRECEĞİNİZİ UMUYORUZ. NEFSİNİ ERZURUMA ADAMIŞLARIN OLUŞTURDUĞU BU MÜTEVAZİ HABER EKİBİNİN ÇALIŞMALARINI, BİR ERZURUM SEVDASI EKSENİNDE GÖRECEĞİNİZE İNANIYOR SAYGILAR SUNUYORUZ

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Atıklar Enerjiye Dönüşüyor, Erzurum Kazanıyor’
ATA Teknokent bünyesinde açılan TeknoGP Destekleme Projesi Yarışmasına ...
SODES 2015 süreci başladı
Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Pasinler’de 2015 ...
MÜSİAD’tan Anadolu’da Bilişim paneli
MÜSİAD Anadolu’da Bilişim sürecini paylaşacak.
 
Tarihin nabzı Oltu’da attı
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Oltu Yer ...
‘Her zevalin bir kemali vardır’
Görmez: Önümüzdeki yıllarda Müslüman coğrafyasında iç çatışmaların azalması ...
Gazi ve Şehit aileleri için işbirliği
Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, çalışma alanını ...
 
Erzurum’un Aile yapısı nazarlık
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’nin medeni durum haritasını ...
Güllüce, ‘Mesnevi’de Tefsir İncelikleri’ni anlattı
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Güllüce “Mesnevi’de ...
Gaspıralı İsmail Bey eserleriyle anıldı
Güneş Vakfı merkezinde yapılan ve yoğun katılımın yaşandığı konferansın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva