ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
8 Haziran 2015 Pazartesi - 01:03

Erzurum siyasette bir ilki yaşadı..

AK Parti’den Fazilet Dağcı Çığlık’ı gönderen Erzurum, bu kez iki kadın milletvekiline temsil görevi verdi. Yine Erzurum tarihinde ilk kez aynı mahallede doğan ve yaşayan 3 milletvekili seçimle temsil hakkı kazandı.

Erzurum siyasette bir ilki yaşadı..

7 Haziran Genel seçimleriyle Erzurum adına da siyasi tarihinde bir ilk yaşandı. Daha önce TBMM’ye 23 ve 24’üncü dönemde AK Parti’den Fazilet Dağcı Çığlık’ı gönderen Erzurum, bu kez iki kadın milletvekiline temsil görevi verdi.  Yine Erzurum tarihinde ilk kez aynı mahallede doğan ve yaşayan 3 milletvekili seçimle temsil hakkı kazandı.  İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu ve MHP’den de Kamil Aydın  Erzurum Yakutiye ilçesi eski adıyla Tosya yeni adıyla Veyisefendi Mahallesi’nin sakinleri.

MİLLETVEKİLLERİMİZ

AK Parti Erzurum’u dört milletvekili ile temsil edecek. 25 dönem milletvekilleri olan Efkan ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, MHP’den Kamil aydın ve HDP’den de Seher Akçınar sonuçların kesinleşmesinin ardından yemin ederek göreve başlayacak.

YILMAZ EN KIDEMLİ MİLLETVEKİLİ

Adnan Yılmaz dışındaki 5 milletvekili ilkez temsil görevine getirilirken, 24’üncü dönemde de milletvekili olan Adnan Yılmaz 2’inci kez Erzurum’u temsil edecek. Seçilen milletvekillerinin 5’i Erzurum doğumlu, HDP milletvekili Seher Akçınar ise Adıyaman Çelikhan nüfusuna kayıtlı.

İŞTE ÖZ GEÇMİŞLER

Erzurum seçmenini 25’inci dönem için TBMM’ye gönderdiği milletvekillerinin öz geçmişleri ise şöyle:

EFKAN ALA

Efkan Ala, 1965 yılında Erzurum, Oltu’da doğdu. Annesi Gönül Ala, babası Temel Ala Oltu’da yaşamaktadır. İlkokulu Çanakpınar köyünde okudu. Ortaokula her gün gidip geldiği Oltu’da devam etti. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1987 yılında bitirdi. 1988 yılında kaymakamlık stajına başladı. İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitimden sonra, iki yıl Trabzon Dernekpazarı ilçesinde, iki yıl Ordu Kabataş ilçesinde kaymakamlık yaptı.

 Tunceli'de vali yardımcılığı yaptı. Ardından İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. 30 Ocak 2003 tarihinde Batman valiliğine atandı. Batman'ın köylerine kadar götürdüğü hizmetlerle halkın sevgisini kazandı. İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) her ay yayımladığı hak ihlalleri raporunu alan Ala, bunlara tek tek cevap verdi. Vali Ala'nın bu tavrı başta İHD olmak üzere sivil toplum kuruluşlarınca takdir edildi. Efkan Ala’nın Batman valiliği sırasında sigaraya karşı tavrı ile bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman ziyaretinde, Ala'dan sigarayı bırakmasını istemesiyle Ala, bir daha sigara kullanmayacağına dair söz verdi, sözünü de tuttu.

Sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atandı. Efkan Ala Diyarbakır Valiliği sırasında, polise, sivil toplum örgütlerinin demokratik etkinliklerine müdahale etmemesi talimatını verdi, terör örgütü sempatizanlarıyla terörist cenazelerindeki gösterilerde sınırın aşılmamasını ve örgütü simgeleyen sarı-kırmızı-yeşil renklere karışılmamasını istedi.

8 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarı oldu. Bu görevine 25 Aralık 2013 tarihine kadar devam etti.

25 Aralık 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hükümet revizyonunda "dışardan", yani milletvekili olmayan tek isim; İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi. Görevi Bakan Muammer Güler’den devraldı.

Efkan Ala, evlidir ve iki çocuğu vardır.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nun 29 Ağustos 2014 tarihinde kurduğu 62. Türkiye Hükûmetinde yine İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için mevzuat gereği Efkan Ala bulunmuş olduğu İçişleri Bakanı görevinden 6 Mart 2015 tarihinde istifa etti. Yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk Anayasa’nın 114. maddesi uyarınca 7 Mart 2015’ten geçerli olmak üzere atandı.

25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili seçildi.

 

ADNAN YILMAZ

Adnan Yılmaz, 29 Ekim 1953'te Erzurum Hasankale'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatime'dir.

 Kamu Yöneticisi; Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

 Erzurum Belediyesinde göreve başladı. 1973'te Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) Ankara Bölge Müdürlüğüne atandı. TZDK Erzurum Bölge Müdürlüğünde Personel Şefi, Bölge Müdür Yardımcısı ve 1992'de Erzurum Bölge Müdürü oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığında uzman, Şube Müdürü, Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı.

 Orta düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk sahibidir.

24. dönem milletvekilliği yaptı ve 25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den yeniden milletvekili seçildi.

 

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU

1972 yılında Erzurum da doğdu. 1995 Uludağ Üniversitesi İ..B.B.F den mezun oldu Aynı yıl Marmara Üniversitesinde İktisat ana bilim dalında mastıra başladı .

1997 yılında Gümrük Birliğinin Otomotiv Sektörüne etkisi tezini hazırlayarak mezun oldu . 1998 yılında Sürekli Eğitim Merkezinden Mezun oldu.

2001 Yılında ABD doktora çalışmalarına başladı halen tez aşamasında dır. 2006 yılında Bahçeşehir Üniversitesin de AB İlişkileri mastırına başladı .http://erzurummedya.com/ Düzenleyici Etki Analizlerinin Müzakere Sürecinde ki Önemi ve Katı Atık Entegre direktifi uygulması konusunda tez çalışmasına devam etmektedir. 2005 yılında ENTO dan Proje Yönetimi Eğitimlerini aldı.

1995 Yılından İtibaren yerel yönetimlerde Çalıştı. İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. yöneticilik yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

1996 HABİTAT 2 zirvesi için oluşturulan organizasyon ekibinde yer aldı.

1997 yılında itibaren AB bölgesel Politikası, Enerji Politikası ve Türkiye’ nin uyumu konusunda çeşitli araştırmalarda bulundu. Akif iş Gücü projesinde danışman olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren Türk Yerel Yönetimlerinde ilk olan Yerel Kalkınma ve AB ilişkileri koordinasyon Merkezini Zeytinburnu’nda kurdu. Bu proje 2006 Nisan Ayında Belediyeler Arası Yapılan yarışmada ödül aldı..

Akif iş Gücü projesinde danışman olarak çalıştı Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye de Sosyal Diyalog Güçlendirilmesi Hibe Programı Çerçevesinde Yürütülen Sosyal Diyaloga Doğru İlk Adımlar Projesinin Koordinatörlüğünü yürüttü.

Türk Psikologlar Derneği tarafından Yürütülen Türkiye Üreme Sağlığı Projesi çerçevesinde Menopoz ve Andropoz Projesinde görev aldı. Dünya Bankası tarafından finanse edilen İSMEP projesinde danışman olarak görev almaktadır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Kamu Kuruluşlarında AB mali Yardımları ve Proje Döngü Yönetimi Eğitimleri vermekte, kamu kuruluşları ve yerel yönetimlere Danışmanlık yapmaktadır.

25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili seçildi.

 

İBRAHİM AYDEMİR KİMDİR?

 1962 yılında Erzurum'da doğdu. Mali Müşavir, Atatürk Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Mali müşavirlik yaptı. Doğu Anadolu Sağlık Hizmetleri'ni kurdu. Erzurum Gazetesi'ni çıkardı. Kanal 25'in kurucu ortağı oldu. AK PARTİ Erzurum il Başkan Yardımcılığı yaptı. Aydemir, İngilizce bilmektedir.

25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili seçildi.

 

PROF.DR.KAMİL AYDIN KİMDİR?

1963 yılında Erzurum’da doğan, ilk ve ortaöğrenimi burada tamamlayan Kamil Aydın, Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi Etik Kurulu Başkanlığı, Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Prof.Dr. Aydın, doktora çalışmalarını ise Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de yaptı

25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde MHP’den Erzurum milletvekili seçildi.

 SEHER AKÇINAR BAYAR KİMDİR?

1982 yılında Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi’nde doğdu. İlk Öğretimini burada, Orta ve Lise öğretimini Malatya'da tamamladıktan sonra 1998 yılında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü kazandı.

 2011 yılındaki 28 Şubat mağduru öğrenciler içini yapılan aftan yararlanarak kazandığı bölüme tekrar devam etti ve bölümü bitirdi. Yaklaşık on yıldır Diyarbakır’da ikamet etmektedir.

25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde HDP’den Erzurum milletvekili seçildi.

 
Erzurum seçimini yaptı
 
Erzurum’da seçim heyecanı doruktaydı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydın Enaniyeti 9 Haziran 2015 Salı 14:35

Recep Akdağ aday olmadığı halde geldi kapı kapı oy istedi cumhurbaşkanı meydanlara indi hdp barajı aşmasın diye uğraştı durdu muhyettin aksak fazilet dağcı çığlık aynen öyle işte milliyetçilik vatanseverlik bu dik duruş bu mukabilinde MHP ne yaptı? Aman oktay öztürk gitsin hoca 1 numara olsun bizden hepten kazanır ne oldu? Aydın enaniyeti kaybettirdi belki milletvekili oldu ama bir ilk yaşandı bu kibir ve hasetlikten ben varsam her şey var ben yoksam hiç bir şey yok mantığı sayesinde kaybediyor aydın.Seçmen görüyor şimdi recep akdağ niçin aylarca çalışmış kamil aydın yıllarca ne için çalışmış..... kazanan enaniyet HDP recep akdağ oktay öztürk oldu Kaybeden MHP gözün AYDIN erzurum gözün AYDIN MHP

Yorumu oyla      9      6  
muhammed taşçı 8 Haziran 2015 Pazartesi 23:50

ertürk çimen magdur değil resmen seçimin ticaretini yapmış ıyı bır ticaretçidir erzurumlu olmayan gumushanelı bırıne neden erzurumlular oy versın abısı gumushane beledıye baskanı degılmı bır elı akp de bır elı mhp de ulkuculer bu adamın neyıne guvenıpte oy versın? kamil aydının sucu halka ınmeyıp kibrine yenılmesıdır uc mılletvekılı cıakrcam dedı 3 mhp li cıkmadı ama onun sayesınde hdpli 1 milletvekılımız oldu hayırlı ugurlu olsun! kamıl aydın horasanlı horasanda akp %61 hdp %17 mhp %15 oy almıs kendı memeleketi bile sahıplenmemıs ingilişçe profesorunu heryerde profesorum deyıp gezersen halktan koparsın mhp 53 mıllet vekılınden 80 e cıktı ama erzurumda hala bırde kaldı ne kadar basarılı bır mılletvekılı secımı oldugu ortaya cıktı helala olsun sıze

Yorumu oyla      12      5  
misafir 8 Haziran 2015 Pazartesi 22:56

kamil aydının ne suçu var hdp yi akp ortaya çıkardı yüzde 3 den yüzde 13 e çıktı.pkk sıradanlaştı.pkk ı olmayan kürtlerde pkk yı destekler oldu.emeği geçenleri tebrik ediyorum.aslında kürtleri hdp ye iten bir sebep de barajdır baraj kadırılmalıdır.destici kamalak ta mecliste olmalıydı.

Yorumu oyla      8      8  
NE SUÇU VAR 8 Haziran 2015 Pazartesi 12:25

Kamil aydının ne suçu var ?Hdp nin oy artısında hangi partinin katkısı olduğu bellidir.Belediye seçiminde Güney ilçelere doğru düzgün aday koymayıp neredeyse ceketimi koysam kazanırım düşüncesiyle konulan adaylar maalesef ki güney ilçelerde başarısız olmuştur ve böylece güney ilçeler hdp nin egemenliğine geçmiştir.Hatta milletvekilli seçiminde karayazı yüzde 90 hdp demiştir.Hdp nin oyunu bölmek amacıyla konulan adaylar bile işe yaramamıştır çünkü oylar bölünmedi.Ayrıca hdp nin toplam 81 il de oylarını arttırdığı da göz önünde bulundurunuz.Türkiye barışı istediği için her kesimden oy gitti hdp ye

Yorumu oyla      10      11  
seçimin mağduru malesef yine ertürk abi 8 Haziran 2015 Pazartesi 09:58

ertürk abim yine harcanan senin paran oldu yine başkası gitti. liste birde sen olmalıydın

Yorumu oyla      6      15  
Yaktın bizi Kamil Aydın 8 Haziran 2015 Pazartesi 01:17

Yaktın bizi kamil aydın sana bir daha güvenirsek etekli olayım oktay öztürk gitsin erzurum da 3 vekil çıkarırız dediniz siyasi ikbalinizi düşündünüz erzurum kaybetti sen kazandın yaktın bizi gözün aydın hdp sayende milletvekili çıkardı

Yorumu oyla      13      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum seçimini yaptı
Erzurum’u TBMM 25’inci dönemde AK Parti’den Efkan Ala, Adnan Yılmaz, ...
Aydemir: 'Yüce Milletimiz için hayırlı olsun'
Aydemir, bir gazetecinin seçim sonuçları beklentisini sorması üzerine, ...
Davutoğlu: ‘Allah hayırlı etsin’
Davutoğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri için oyunu kullanmak üzere merkez ...
 
Ala: ‘Öncelik milli iradedir’
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, memleketi Erzurum’da oyunu kullandı.
Sekmen:‘Erzurum için hayırlısı olsun’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eşi Gülay Sekmen ile ...
Ülkeye ve Millete hayırlı olsun
Erzurum’un Oltu ilçesinde, 2015 Genel Seçimleri kapsamında vatandaşlar oy kullanmaya başladı
 
Altıparmak’tan özgür irade vurgusu
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak 7 Haziran genel seçimleri kapsamında ...
‘Millet iradesi üzerine baskı kurmak alçaklıktır’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, partisinin Karayazı ilçe ...
Tarıkdaroğlu: ‘Erzurum için hayırlısı olsun’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zafer Tarıkdaroğlu, son seçim çalışmasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva