ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2020 Pazartesi - 11:02

Erzurum sektörel ihracat payları açıklandı

DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Eylül ayında 12, 2020 Ocak – Eylül ayları diliminde ise 17 sektör ihracat gerçekleştirdi. Eylül ayında ve bu yılın 9 aylık diliminde en fazla değerde ihracat yapan 3 sektör Çimento, Kimya ve Madencilik sektörleri oldu.

Erzurum sektörel ihracat payları açıklandı

Erzurum’dan bu yılın Eylül ayında 12, 2020 Ocak – Eylül ayları diliminde ise 17 sektör ihracat gerçekleştirdi.  Eylül ayında ve bu yılın 9 aylık diliminde en fazla değerde ihracat yapan 3 sektör Çimento, Kimya ve Madencilik sektörleri oldu.

SEKTÖREL PAYLAR

9 ayda 22 milyon 259 bin dolar tutarında ihracatın yapıldığı Erzurum’da, ihracat toplamı içinde sektörel paylar çimento cam seramik ve toprak ürünlerinde yüzde 22.74, kimyevi maddeler ve mamullerinde yüzde 21.64, madencilik ürünlerinde yüzde 18.18, otomotiv endüstrisinde yüzde 16.78, demir ve demirdışı metallerde yüzde 8.78 olarak kaydedildi.

5 SEKTÖR İHRACATINDA ARTIŞ

Erzurum’dan bu yılın 9 ayında 6 sektör ihracat değerinde artış, 11 sektör ihracatında ise düşüş kaydedildi. İhracat değerindeki artış oranları Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünlerinde yüzde 141.4, madencilik ürünlerinde yüzde 51.19, iklimlendirme sanayisi ürünlerinde yüzde 31,15, otomotiv endüstrisi ürünlerinde yüzde 28,9, su ürünlerinde yüzde 27,50 ve demir sektörü ürünlerinde ise yüzde 10,44 oldu.

DÜŞÜŞ KAYDEDEN SEKTÖRLER

2019 yılının 9 aylık bölümüne göre bu yılın aynı döneminde Kimya sektörü, mobilya sektörü, Halı sektörü, Çelik sektörü, Hububat sektörü, Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü, Tekstil ve hammaddeleri sektörü, Makine ve aksamları sektörü, Diğer sanayi ürünleri, elektrik ve elektronik sektörü, deri ve deri mamulleri sektörü ihracat değerinde düşüş görüldü.

SEKTÖREL DÜŞÜŞ OIRANLARI

2019 yılının 9 aylık bölümüne göre bu yılın aynı döneminde düşüş oranı; Kimya sektöründe yüzde 14,1, mobilya sektöründe yüzde 20,10, Halı sektöründe yüzde 22.40, Çelik sektöründe yüzde 22,2, Hububat sektöründe yüzde 36.3, Hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe yüzde 35, Tekstil ve hammaddeleri sektöründe yüzde 46,4, Makine ve aksamları sektöründe yüzde 56.60, Diğer sanayi ürünlerinde yüzde 93,6, elektrik ve elektronik sektöründe yüzde 89,7, deri ve deri mamulleri sektöründe ise yüzde 94.1 olarak belirlendi.

ERZURUM’DAN EYLÜL AYINDA 12 SEKTÖR İHRACAT YAPTI

Erzurum’dan Eylül ayında 12 sektör ihracat yaptı. Sektörlerin ihracat değerleri çimento sektöründe 1.4 milyon dolar, kimya sektöründe 993,8 bin dolar, madencilik sektöründe 500,9 bin dolar, otomotiv sektöründe 22,3 bin dolar, demircilik sektöründe 212,3 bin dolar, mobilya sektöründe 96.2 bin dolar, çelik sektöründe 16,9 bin dolar, hazırgiyim sektöründe 3,5 bin dolar, makine sektöründe 27,5 bin dolar, iklimlendirme sektöründe 3,3 bin dolar, tekstil sektöründe 6,5 bin dolar, elektrik ve elektronik sektöründe ise 36,3 bin dolar olarak bildirildi.

OCAK –EYLÜL DÖNEMİ

Bu yılın Ocak - Eylül ayları kapsamında Erzurum’dan; Çimento sektörü 5.0 milyon dolar, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri sektörü 4.8 milyon dolar,  madencilik sektörü 4.0 milyon dolar, Otomotiv Endüstrisi sektörü 3.7 milyon dolar, demir ve demirdışı metal sektörü 1.9 milyon dolar,

Makine ve Aksamları sektörü 968,2 bin dolar, İklimlendirme Sanayii sektörü 412,3 bin dolar, Çelik sektörü 304,2 bin dolar, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektörü 201.2 bin dolar, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörü 181.4 bin dolar, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörü 222,8 bin dolar, Hazırgiyim ve Konfeksiyon  sektörü 121,1 bin dolar, Elektrik Elektronik sektörü 134,2 bin dolar, Tekstil ve Hammaddeleri sektörü 49,7 bin dolar, Halı sektörü 33.2 bin dolar, Deri ve Deri Mamulleri sektörü 7.1 bin dolar ve Diğer Sanayi Ürünleri sektörü 0,19 bin dolar tutarında ihracat kaydetti.

 
Umre ziyaretinde yeni süreç
 
Erzurum’dan 42 ülkeye ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentlerarası Ulaşım’da Yeni Eylem Planı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında ...
DAP İdaresinden Kayısı Protokolü
Merkezi Erzurum’da bulunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Baskil Belediyesi ...
Demirdöğen DAP vizyonunu paylaştı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’ni ...
 
KUDAKA personel alımı yapılacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansına (KUDAKA) 6 uzman personel, 1 iç denetçi ...
Kadın çiftçilere ekipman desteği
Erzurum İl Tarım Müdürlüğünce kırsalda hayvancılık yapan çiftçilere yönelik ...
Erzurum MMO Temsilcisini seçti
Makine Mühendisleri Odası Erzurum il temsilciliğinde seçim heyecanı yaşandı.
 
Erzurum’dan 9 ayda 22.2 milyonluk ihracat
DOSİAD - EKONOMİK ARAŞTIRMALAR - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Eylül ayında ...
Erzurum’da 4 bin 228 araç devredildi
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da 2 bin 764 otomobil, 81 minibüs, 9 otobüs, 976 ...
Teknik Destek Projelerinde imzalar atıldı
KUDAKA 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Erzurum’dan destek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva