ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Şubat 2015 Pazartesi - 07:33

‘Erzurum sanatta marka şehir olacak’

Sekmen, 'Erzurum’un Belediye Başkanı olarak istiyorum ki, belediyemizin Şehir Tiyatrosu ekibi, sinema ekibi olsun. Diğer alanlarda da mutlaka birimlerimiz olsun ve siz değerli Erzurumlu hemşerilerime en iyi, en faydalı hizmetleri sunalım.'dedi

‘Erzurum sanatta marka şehir olacak’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in destek ve teşvikleriyle kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Cumartesi akşam Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı, Cem İçyar’ın aynı adlı eserden uyarlayıp, yönetmenliğini yaptığı "Yunus Emre" isimli tek perdelik tiyatro oyunuyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde perdelerini açtı.
Yunus Emre tiyatrosunun prömiyerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmenle beraber Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi ve çok sayıda da seçkin davetli katıldı. Halkın da yoğun ilgi gösterdiği ‘’Yunus Emre’’ oyunu seyreden davetliler Erzurum standartlarının üzerinde bir tiyatro oyunun Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.
ERZURUM SANATTA MARKA ŞEHİR OLACAK
 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği "Yunus Emre" tiyatrosunun prömiyerinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’u marka şehir haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Erzurum’umuzda bir yandan belediye hizmetleri, biryandan kültürel-sportif-sanatsal faaliyetler, biryandan da şehrimizin üretim ve yatırım alanında faaliyet göstermesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bu üçlü olmadan Erzurum’umuzu marka şehir konumuna getirmemiz mümkün değil. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Belediye hizmetlerimiz 5 yıl boyunca dolu dolu olarak sizlerle buluşacak. Biryandan Belediye hizmetlerimiz hızlı ve düzenli bir şekilde devam ederken, bir yandan da şehrimizde yaşayan, eşrefi mahlûkat olan, insanlarımızı eğlendirecek, düşündürecek, yorum yapmaya zorlayacak, eğitecek bir durumda kültürel faaliyetlere devam etmek istiyoruz.
 Erzurum’un Belediye Başkanı olarak istiyorum ki, belediyemizin Şehir Tiyatrosu ekibi, sinema ekibi olsun. Diğer alanlarda da mutlaka birimlerimiz olsun ve siz değerli Erzurumlu hemşerilerime en iyi, en faydalı hizmetleri sunalım. İşte bu akşam Erzurum Büyükşehir Belediyemizin oluşturduğu Şehir Tiyatrosu ekibimizle sizleri hem dinlendirdik, hem bilgilendirdik, biryandan da düşünmeye sevk ettik. İnşallah bunlar diğer alanlarda da devam edecek.
 Bugün şehrimizde uluslar arası düzeyde Short Track Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası yarışları finalleri yapılıyor. 18 Ülkeden 160 sporcu Erzurum’da birincilik için yarışıyor. Biryandan ise burada kültürel bir tiyatro oyunumuz oynandı. Biryandan da diğer hizmetlerimize devam ediyoruz. Siz değerli Erzurumlu hemşerilerimizle beraber şehrimizi çok farklı bir konuma taşıyacağız. Ben şehrimizden yeni sanatçıların çıkmasını bekliyorum. Bu milletin değerlerine inanan, bu milletin temsilcilerini hor görmeyen, aşağılamayan, insanı insan olarak kabul eden ve varlığımızın, bu dünyada bulunuşumuzun sebebini sorgulayan bir nesil istiyoruz. Onun için bu akşam bize başarılı bir tiyatro gösterimi yapan çok değerli sanatçı kardeşlerimi kutluyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı ise ; oyun sonrası gördükleri yoğun ilgiden ekip olarak büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ’’ Erzurumlu tiyatro sanatçıları olarak yıllardır hayalini kurduğumuz profesyonel Şehir Tiyatrosu’nu Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen’in destek ve teşvikleriyle Erzurum’umuza kazandırmanın heyecanını yaşamaktayız. Sahneye koyduğumuz ilk oyunumuzun prömiyerinde gösterilen ilgiden dolayı başta oyunumuzu seyreden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ve seçkin davetlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde, 18 ve 25 Şubat günlerinde saat 19:00’da, 22 Şubat ve 1 Mart Pazar günlerinde ise saat 16:00’da ki oyunlarımıza bütün halkımız ücretsiz olarak davetlidir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak bu ilk oyunumuzda olduğu gibi bundan sonra da kendi köklerimizden beslenen oyunlarımızla huzurunuza çıkacağız. Amacımız, düzenli bir şekilde yeni oyunlar sahneye koyarak Erzurum’u tiyatroya doyurmaktır. Alkışlarınız bizimle olsun.’’ dedi.
 

 
Kartal’dan Çat’a yerel yönetim çıkarması
 
Dengizek güvenoyu aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TYB’den ‘Şiir Dersi’ önerisi
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, Türkiye'de ...
Sekmen Sanat Tarihi’ne geçti
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum Yerel Yönetiminde bir ...
2. Abdulhamit rahmetle anıldı
ll. Abdulhamit Han’ın Erzurum’dan çekilip gönderilmesini istediği fotoğrafların ...
 
25’inci şehir, 25 ülkeye açılıyor
M.AKDAĞ-Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum’un turizm ölçekli ...
Buz Tırmanış Festivali’nin yankıları sürüyor
Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyeleri Erzurum Uzundere’de ...
EDT’den 3’üncü büyük oyun
Erzurum Devlet Tiyatrosu Uçurtmanın Kuyruğu oyununu tiyatro seyircisiyle buluşuyor
 
Genç İletişimciler edebiyata yoğunlaştı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün İlteşim Fakültesi’nden ...
Tarihin Arka Yüzündeki Sarıkamış Harekatı’na övgü
Avukat Necati Bölükbaşı’nın kaleminden çıkan ve ilk baskısı büyük yankı ...
Uzundere yeni logosunu buldu
Uzundere Kaymakamlığı Seçici Kurulu, istediği logoyu "Recep Gürler" isimli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva