ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2015 Pazartesi - 02:15

Erzurum paydasında buluşma

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Orhan Akgüloğlu, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC)’ni ziyaret etti.

Erzurum paydasında buluşma

~~Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Orhan Akgüloğlu, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC)’ni ziyaret etti. EGC yönetimine başarı dileyen Akgüloğlu, EGC Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Şener ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Erzurum’a ilişkin ekonomik konularda istişarede bulundu.
Erzurum paydasında tüm STK’larla ortak hareket ve girişime hazır olduklarını, bunu etkinlikleriyle de ortaya koyduklarını belirten Akgüloğlu, Şener ve ekibinin Erzurum adına önemli hizmetlerde bulunacağı inancını dile getirerek ortak hareket teklifinde bulundu. EGC Başkanı Şener de önceliği Erzurum olanlarla birlikte hareket etmekten büyük mutluluk duyacaklarını dile getirerek, Akgüloğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkürde bulundu.
AKGÜLOĞLU İŞLETME SAHİBİ VE YÖNETİCİLERE SESLENDİ
Karşılıklı fikir alışverişinin ardından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, oda olarak yaptıkları çalışmalara değindi.
SMMMO olarak EGC ziyaretinde önemli bir çağrıyı yapmak istediklerini belirten Akgüloğlu, işletme sahiplerine yönelik olarak Hizmet Sözleşmesi hatırlatmasında bulundu. “Saygı değer işletme sahibi ve yöneticilerimizin dikkatine!” diyerek bilgilendirmesini sunan Akgüloğlu, “Meslek Mensuplarımızın müşterilerine hizmet verirken hizmet sözleşmesi düzenlenmeleri yasal bir zorunluluktur. 13 Aralık 2013 Tarihinde Resmi gazete de yayınlanan Mecburi Meslek Kararımız; ile Sizlere sunmuş olduğumuz hizmetin kalitesinin fiyat ve oranlar yoluyla ayarlanarak düşürülmesi yerine, aldığınız hizmetin niteliğine göre gerekli kalitede olması ve bu kalitenin devamlılığının sağlanması amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için sözleşmelerin Elekronik ortamda Odamıza gönderilmesi ve aşağıdaki kurallara uyulması zorunlu hale getirilmiştir. Bu amaçla sözleşme yapmış olduğunuz Serbest Muhasebeci veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ile ilgili olarak aşağıda konuların bir tarafı olarak siz değerli müşterilerimizi bilgilendirmek istedik. Meslek Mensublarımız; bu kurallara uymadıkları taktir de Meslek yasamız ve ilgili Meslek Kararı gereği yasal kovuşturmaya tabi tutulacaklardır” dedi
UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Hizmet Sözleşmesi ile ilgili olarak hatırlatmada bulunan Akgüloğlu, Hizmet Sözleşmesi şartlarını;  Ücret almadan veya asgari ücret tarifesinin altında iş yapılamaz.Sözleşmeden dolayı ücret borcu olan müşteriye, müşteri bu borcu ödemeden bir başka meslek mensubunun hizmet vermesi yasaktır. Bir önceki Meslek Mensubunun aldığı ücretin altında, düşük ücret teklif edilerek iş alınamaz. Müşteri başka meslek mensubu ile çalışmak istediği zaman yeni meslek mensubu ile birlikte devir teslim tutanağı düzenlenecek ve ödenmemiş bir hizmet bedeli varsa , bu alacak devir teslim tutanağına yazılarak imza altına alınmak zorundadır. Hizmet sözleşmesine son verilmesi tarihinde, sözleşmeden doğan ödenmemiş hizmet alacağının bulunması halinde, bu alacak için yasal yollara başvurulacaktır. Hizmet ilişkin borç ödenmeden başka bir meslek mensubunun işi alması yasaktır.Hizmet sözleşmesi fesih edilmeden, başka bir meslek mensubunun aynı müşteri ile yeni bir sözleşme yapması hem yasak hem de yazılım üzerinden mümkün değildir.Meslek mensubumuz işletme sahiplerinin vergi, SSK vb. ödemelerini yapmak için para toplamaları yasaktır.Meslek mensubu olmayan kişilerin defter tutmaları yasak olup bu kişilere defter tutturulması işletme sahiplerini yasal ve maddi açıdan telafisi zor durumlara düşürecektir. Meslek mensubu 3 ay ücret alamazsa işi bırakmak zorundadır. Borç ödenmeden bir diğer meslek mensubunun işi alabilmesi mümkün değildir. “şeklinde sıraladı

 

 
Termalspor rakipsiz kaldı
 
Sekmen çocukların sevincini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır güvenoyu aldı
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi’nin yapılan ...
TÜMSİAD Kongreye gitti
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin olağan kongresinde, Cafer Burucu yeniden başkan seçildi.
Tarım’da ortak akıl yaklaşımı
Tarım sektörünün sorunlarını yerinde tespit etmek ve paydaşların taleplerini ...
 
‘Doğu, ülke tarımının can damarı’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin ...
Erzurum 2014 konut performansı açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK 2014 yılı Aralık ayı ve ocak-aralık dönemi konut satış istatistiklerini paylaştı.
Oltu Taşı Dünya vitrininde
Erzurum, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz ...
 
Erzurum’un 2014 gelir performansı açıklandı
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2014 yılı iller bazında gelirin gideri karşılama ...
TKDK’dan Yatırım Elçileri açılımı
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü Hemşehri Derneklerinden Erzurum için birer ...
Erzurum’da en istikrarlı 3’üncü dönem
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da protestolu senet sayısı ve tutarı, 2000’li yılların ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva