ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Mayıs 2017 Cuma - 11:13

“Erzurum mutfağı Türk mutfağının mihenk taşıdır”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda birbirinden maharetli hanımlar birinci olmanın mücadelesini verdi.

“Erzurum mutfağı Türk mutfağının mihenk taşıdır”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda birbirinden maharetli hanımlar birinci olmanın mücadelesini verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Erzurum Turizm Potansiyeli’ne Gastronomi Kültürü ile Katkı Sağlama Projesi” kapsamındaki yarışmada ünlü şef Süleyman Engin ve jüri, kentin leziz yemekleri arasında karar vermekte adeta zorlandı. Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen projenin en önemli sac ayaklarından biri olan ve kent mutfağının tanıtımını amaçlayan yöresel yemek yarışmasının açılış törenine katılan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, söz konusu projenin önemine vurgu yaptı. “Erzurum mutfağı Türk mutfağının mihenk taşıdır” diyen Başkan Korkut, gastronomi yemek bilimini anlattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, projenin ana hatlarından bahsetti. Genel Sekreter Kiremitci, şunları kaydetti: “Erzurum, Türk mutfağının zengin yöresel lezzetlerine sahip kadim bir şehirdir. Büyükşehir Belediyesi olarak köklü geçmişe sahip olan şehrimizin değerlerini gelecek nesillere aktarmak adına Başbakanlık Tanıtma Fonu ile birlikte güzel bir proje hazırladık. ‘Erzurum Turizm Potansiyeli’ne Gastronomi Kültürü ile Katkı Sağlama Projesi’ ile birlikte hem yöresel yemeklerimizi tanıtacağız hem de yöresel yemek yarışması ile yeni yetenekleri şehrimize kazandıracağız. Yöresel yemeklerin kayıt altına alınacağı projede uluslararası tecrübeye sahip gurme ve şefler de tüm hünerlerini sergileyerek kentimizin mutfak kültürüne katkı sağladı. Projemizin en önemli sac ayağını oluşturan bir diğer etapta ise ilimizin yöresel yemek ve ürünlerini araştırarak bir veri analizi yapacağız. İl genelinde var olan yöresel ürünlerin tanıtımını amaçlayan projenin verileri daha sonra kitaplaştırılacak.”
Konuşmaların ardından yaklaşık 50 yarışmacı hünerlerini sergileyerek geleneksel damak tatlarımızı jüri ve diğer davetlilere anlattı.

 
Kazandıkları kupayı Emniyete hediye ettiler
 
Bahar Şenlikleri’nde coşkulu final
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceceli'den ibrahim Erkal'e vefa
Atatürk Üniversitesi 60. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bahar ...
Oltu MEM'den Kültür-Sanat şenliği
Yoğun geçen bir eğitim-öğretim yılının ardından, Oltu İlçe Milli Eğitim ...
'Diriliş Muştusu' beğeni topladı
Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören üniversite öğrencileri tarafından ...
 
1. Medya ödülleri sahiplerini buluyor
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Akıl Fikir Öğrenci Kulübü tarafından ...
Hükümlü ve tutuklulardan el sanatları sergisi
Erzurum’da ‘Hükümlü ve Tutuklu El Sanatları’ sergisi açıldı
EŞT'den “Kadına Şiddete Hayır”
Erzurum Şehir Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla “ Kadına ...
 
Erzurum TYB'de Türkü Gündemi
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesinin mayıs ayındaki misafiri ...
THM Çocuk Korosu’ndan yılsonu konseri
THM Çocuk Korosu Necip Fazıl Kısakürek Salonunda yılsonu konseri verdi.
Halıcılıkta Erzurum farkı
Osmanlı saraylarını da süsleyen el emeği göz nuru Hereke halıları Erzurumlu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva