ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Zulmün izleri hala canlı
Zulmün izleri hala canlı
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
HABERLER>GUNCEL
14 Şubat 2022 Pazartesi - 07:52

Erzurum mavi kategori sınırında

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 74,0 olarak bildirildi.

Erzurum mavi kategori sınırında

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 74,0 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 84,77 olarak güncellendi. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Doğu Anadolu Bölgesinde 7 il mavi kategoride yer aldı, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 5 il kaydedildi. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Erzurum, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Van, Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 69,3, Ardahan’da yüzde 83.4, Bingöl’de 64,5, Bitlis’te yüzde 67.6, Elazığ’da yüzde 70,4, Erzincan’da yüzde 76,3, Erzurum’da yüzde 74,0, Hakkari’de yüzde 78.5, Kars’ta yüzde 77,5, Muş’ta yüzde 64,8, Malatya’da yüzde 76,4, Tunceli’de yüzde 80,1, Van’da yüzde 75.2 oldu.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tedavisi devam eden ağır hasta sayısı 1.000 civarında. Vaka sayıları hayli düşükken ağır hasta sayımız bunun üstünde oluyordu. Aşının bu sonuçta etkisi büyük, Omicron’u da hesaba katmalıyız. Şartlar lehimizdeyken, 65 yaş üstünü ve kronik hastaları koruyarak vefatları azaltalım. dedi.

KOCA: "YAKINLARINIZA, ZAMAN KAYBETMEDEN AŞI OLMALARI GEREKTİĞİNİ HATIRLATIN"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yakınlarınıza, zaman kaybetmeden aşı olmaları gerektiğini hatırlatın. Hemen şimdi, bir telefon etmeye değmez mi?" dedi.

Son dönemde Omicron varyantının da etkisi ile artan Covid-19 vakaları hatırlatma dozunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar ağır hasta olan vakaların neredeyse tamamının ya aşısız ya da aşısı eksik kişiler olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevdiklerimizden pozitif test haberi almak hepimizi üzüyor. Hiç aşı olmayanların, günü gelen hatırlatma dozunu yaptırmayanların hastalığı daha da çok üzüyor. Yakınlarınıza, zaman kaybetmeden aşı olmaları gerektiğini hatırlatın. Hemen şimdi, bir telefon etmeye değmez mi? Gücümüzün farkında mıyız? TURKOVAC sizi korumak için şehrinize geldi" ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL VERİLER

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Türk bilim adamlarının 20 aylık çalışmaları sonucunda geliştirilen Türkiye’nin korona virüsle mücadelesindeki yerli ve milli aşısı Turkovac, Aksaray’da yoğun ilgi görüyor.

Türk bilim adamları tarafından geliştirilerek tüm bağımsız sağlık komisyonlarından geçen yerli ve milli aşı Turkovac, Sağlık Bakanlığının acil kullanım onayı ile 81 ilde olduğu gibi Aksaray’da da 1 hafta önce uygulanmaya başlandı. Bakanlık tarafından Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşı Merkezi yetkilendirilirken, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezi vatandaşlara aşı çağrısında bulundu. Müdürlüğün çağrısını duyan vatandaşlar hem randevu alarak hem de randevusuz barkod sistemi ile aşı vurulmak için sıraya girdi. 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulanan Turkovac aşısını bin 500’ün üzerinde vatandaş tercih etti. İlk dozlarda Alman ve Çin aşısı vurulan vatandaşların büyük bir kısmı hatırlatma dozlarında Turkovac'ı seçti. Hastaneye gelen vatandaşların önce aşı kaydı oluşturulurken, sonra barkod sistemi ile dozuna göre Turkovac aşıları yapıldı. Aşı olan vatandaşlar, aşı olacaklara Turkovac’ı önerdi.

12 MOBİL EKİP TURKOVAC İÇİN GÖREV ALACAK

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Zahid Kaya, “81 il ile eş zamanlı olarak 6 Şubat Pazartesi tarihinden itibaren Turkovac aşısını uygulamaya başladık. Bakanlık tarafından belirlenen hastanelerde uygulanmaya başladı. İlimizde de Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu konuda yetkilendirildi. Pazartesi gününden beri Turkovac aşısını uyguluyoruz. Daha önce Sinovac ve Biontech aşılama uygulanan vatandaşlarımız hatırlatma dozlarında Turkovac aşısını uygulayabilirler. Vatandaşlarımızın bu yönde tercihleri mümkündür. Şuan tüm sağlık tesislerimizde aşılarımız yapılıyor. Turkovac’ı özellikle Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapıyoruz. Randevu alarak yapıyoruz ancak, ulaşımda zorlanan yaşlı vatandaşlarımız, yatağa bağımlı vatandaşlarımız, engelli vatandaşlarımız bize talepleri halinde şuan ildeki 12 mobil ekibimizle birlikte direkt adreslere giderek aşılamaları tamamlıyoruz” dedi.

Aşı yaptıran Esnaf Rıza Mutlu (44), “Türk aşısını duyduğum için Çin ve Alman aşısından insanların kaçmasını düşündüğüm için direkt çıktım geldim. Turkovac aşısını oldum. İnşallah bu illet bir an önce biter, herkes eski sağlığına kavuşur. Sağlıkçı arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Sizlerin huzurunda da Aksaray halkına seslenmek isterim. Türk aşısı için bir an önce hastaneye gelmelerini rica ederim” ifadelerini kullandı.

Serbest meslek çalışanı Latif Aktürk (36) ise, “Turkovac aşısını duyunca hemen geldim. Bile bile geldim Türk aşısına, 2 defa Alman aşısı oldum ama Turkovac daha etkili olduğu için Turkovac’ı vurundum. Sağlıkçı arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Çok iyi ilgilendiler. herkese Turkovac aşısını öneriyorum” şeklinde konuştu.

Müslüm Yıldırım (59) da, “Turkovac aşısını vurundum. Herkese de tavsiye ediyorum. Herkes Turkovac aşısını vurunsun. Daha neyi bekliyor bu millet, bir an önce şu illetten kurtulalım. Sağlıkçılara teşekkür ediyorum. Herkesi hastanemize bekliyoruz” diye konuştu.

Eşi ile aşı vurulmaya gelen emekli Öğretmen Müzeyyen Yaylacı (66), “İlk önce Biontech aşımızı yaptırdık. Hatırlatma dozumuzu da Turkovac seçtik. Çünkü bizim milli aşımız, ona güveniyoruz. Bizler için daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Herhangi bir aşı vurulma sırasında sıkıntı yaşamadık “dedi.

Emekli öğretmenin eşi Yunus Yaylacı (66), “Bundan önce 2 sefer Turkovac aşısı çıkmadan önce Biontech Alman aşısı yaptırdım. Şimdi ise kendi milli aşımız olduğu için Turkovac'ın çıkmasını bekledik. ‘ dedi

KIRIKKALE’DE COVİD-19 ALARMI: RİSK HARİTASI KIZARDI

Kırıkkale’de korona virüsü vakaları ciddi oranda artış göstererek uygulamadaki risk haritası yine kırmızıya döndü. Salgın ekiplerince de sıcak hava nedeniyle rehavete kapılarak maskesiz dolaşan vatandaşlar uyarıldı.

Kırıkkale’de korona virüsü (Covid-19) pozitif vakalarında artış endişeye neden oluyor. Aşılama oranı yüzde 82 olan kentte, günlük pozitif vaka sayısı 500’lerin üzerine çıkı. Covid-19 vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığının HES mobil uygulamasına da yansıdı. Risk haritasında kentin neredeyse tamamı yeniden "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı renge dönüştü. Covid-19 salgınıyla mücadele devam ederken vaka sayılarının artışı ve yeni varyantların ortaya çıkması endişe verirken, sıcak hava nedeniyle rehavete kapılan vatandaşların maske takmadığı ve salgın tedbirlerini unuttuğu görüldü. Kentin en işlek bölgelerinden birisi olan Sevgi Yolu’nda oluşan kalabalık görüntüler objektiflere yansıdı. Valilik koordinesinde İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ekiplerince, Covid-19 denetimleri sürüyor. Ekipler, açık ve kapalı alanlarda maskesiz vatandaşları uyardı.

MARMARA BÖLGESİ

Kovid-19 salgınıyla mücadele devam ederken vaka sayılarının artışı ve yeni varyantların ortaya çıkması endişe verirken, sıcak hava nedeniyle rehavete kapılan vatandaşların maske takmadığı ve salgın tedbirlerini unuttuğu görüldü.

Maske takmayan vatandaşlardan kimileri hava sıcaklığını bahane ederken, kimileri ise maskeliyken arkadaşlarının onu tanımamasının arkasına sığınıyor. Edirne’nin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi’nde oluşan kalabalık görüntüler objektiflere yansıdı.

Soğuk ve yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasını fırsat bilen vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti. Kovid-19 salgınının başından bu yana salgın tedbirlerine uyduklarını belirten vatandaşlar ise, maskesiz dolaşan vatandaşların duyarsızlığına sitem etti.

“HAVANIN SICAK OLMASI MASKE TAKMAYA ENGEL DEĞİL”

Havayı sıcak bulup dolaşmaya çıktığını ve maskesiz dolaşanların çok fazla olduğunu gördüğünü söyleyen Vatandaşlardan Berkay Yalçın, “Havanın sıcak olması maske takmaya engel değil bence çünkü maske takmayınca daha büyük sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Özellikle Covid var. Yeni vakalar ortaya çıkıyor. Şöyle bir durumda var ki insanlar maske takmıyor ama bunun bedelini çok ağır şekilde ödüyor. Hala aşısını yaptırmayanlar var. Bu sıcak havalara aldanıp maske takmamak doğru bir şey değil. Aşı olmayanlar neden olmuyor bilmiyorum hala bir doz aşı yaptırmayanlar var. Herkesin aşı yaptırması lazım” dedi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Kilis’te, TURKOVAC aşısının vatandaşlara uygulanmaya başlamasıyla birlikte hiç aşı olmayan çok sayıda vatandaş TURKOVAC aşısı vurulmaya başlandı.

7 Şubat tarihinden itibaren Kilis Devlet Hastanesinde TURKOVAC aşısının vurulmaya başlandığı kentte vatandaşlar, TURKOVAC aşısına ilgi gösteriyor. Şu zamana kadar hiç aşı olmayan çok sayıda vatandaş, TURKOVAC aşısı yaptırmak için hastaneye gelerek aşı vuruluyor. Bazı vatandaşlar ise hatırlatma dozu aşılarına TURKOVAC aşısını tercih ettiği bildirildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Van’daki protokol üyeleri, Türk bilim insanları tarafından geliştirilen yerli korona virüs aşısı Turkovac’ı tercih etti.

Ankara'daki Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu’ndan yurt geneline Turkovac aşısının dağıtımının ardından Van'a gönderilen yerli aşılar, pazartesi gününden itibaren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmaya başlandı. Milli aşının kentte uygulanmaya başlamasıyla birlikte Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetcioğlu da Turkovac’ı tercih ederek aşı oldu.

“TURKOVAC AŞISINA CİDDİ BİR RAĞBET VAR”

Yapılan aşı sonrası konuşan Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van’da pazartesi gününden bu yana Turkovac aşısının uygulanamaya başlandığını hatırlattı. Vali Yardımcısı Balkanlıoğlu, “Vatandaşlarımızdan Turkovac aşısına ciddi bir rağbet var. Bizim de vatandaşlarımıza önerimiz, bu aşıya rağbeti devam ettirmeleridir. Biz de yerli aşımızı olduk. Tüm vatandaşlarımızı da aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

“TEREDDÜT ETMEDEN GELİP AŞIMIZI YAPTIK”

AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas ise Türkiye’nin de kendi yerli aşısını ürettiğini belirterek, “Turkovac, yerli ve milli aşısını milletin hizmetine sundu. Van’a da bu aşı geldi. Hastanelerimizde aşı servisleri var. Aşısını olmak isteyen vatandaşlarımız gelip burada aşı olabilirler. Biz de bugün tereddüt etmeden gelip aşımızı yaptık. Allah milletimizi bu hastalıktan korusun ve aşı yapma konusunda da gayret göstersinler. Van’ın durumu iyi ve çıtamızı hep yüksekte tutalım. Aşımız da hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“TÜRKİYE AŞISINI ÜRETEN 9’UNCU ÜLKE OLDU”

Yerli aşının Van’daki tanıtımını yaptıklarını dile getiren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da, “Van vaka sayısı itibariyle şu an da Türkiye’de en iyi durumdadır. İnşallah biz de bu duyarlılığı devam ettireceğiz. Hatırlatma aşılarımızı yapacağız. Türkiye aşısını üreten 9’uncu ülke oldu. Tüm dünyaya da bu hizmeti sunacağız. Aşı çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“TURNOVAC İÇİN SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZ VAR”

Pandeminin başından bu yana Van olarak büyük mücadele verdiklerini ifade eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ise şunları söyledi:

“Şu an yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın yüzde 95’i 65 yaş ve üzeri vatandaşlardır. Birinci dozu ya da hatırlatma dozu yapmayan tüm vatandaşlarımızın aşılarını yapmalarını öneriyoruz. Özellikle Turnovac aşımızı en iyi şekilde öneriyoruz. Dünyada pandemiyi bitirebilmek için Van olarak bize düşen yerli aşımızı kullanmak ve vatandaşlarımızı davet etmektir. Aşıya ciddi rağbet var. Diğer aşılarda sıra olmadığı halde Turnovac için sıra bekleyen vatandaşlarımız var. Van olarak yerli aşıda iyi gidiyoruz. Vatandaşlarımıza da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Protokol üyelerinin aşı yaptırmasının ardından Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, hatıra özçekimi yaptı.

YERLİ AŞI TURCOVAC’A DAVET

Yeni tip korona virüs vakalarının arttığı Malatya’da vatandaşlar aşı olmaya davet edildi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi sosyal medyasında yapılan paylaşımda, “Yerli aşımız Turcovac, Hastanemizde uygulanmaya başlandı. Turcovac aşısını yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, mhrs.gov.tr sistemi veya Alo 182 üzerinden randevu alarak aşılarını olabilirler” denildi.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi Omicron varyantının yüz bin kişide yaklaşık bin kişide görülmeye başlandığı Malatya’da yerli aşı Turcovac yaptırmak isteyenlerin randevu aldıktan sonra, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmaları istendi.

KARADENİZ BÖLGESİ

3 günde bin 52 kişi 'Turcovac' aşısı oldu

Samsun'da uygulanmaya başlanan yerli Covid-19 aşısı Turcovac'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 3 günde tam bin 52 kişiye Turkovac aşısı yapıldı.

Samsun'da Covid-19 aşısı Turcovac uygulanmasına Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlandı. Aşının yerlisini bekleyenler sabah saatlerinden itibaren hastanenin yolunu tuttu. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ise 3 günün sonunda yerli aşı yaptıranların sayısını paylaştı. Müdürlük tarafında yapılan açıklamada, " Samsun'da 3 günde yapılan Turkovac aşı sayısı bin 52’ye ulaştı. Halkımıza yerli aşımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyor, aşı zamanı gelen herkesi Turkovac aşılarını yaptırmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemize davet ediyoruz" denildi.

 

 
Yücel İldiz: ‘Sonuna kadar mücadele edeceğiz’
 
TBB Erzurum 2021 çek verilerini yayımladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum bir ilke ev sahipliği yaptı
Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan ve beraberindeki encümen üyesi ...
Erzurum aşı oranının en düşük olduğu 17 il arasında
Koca, 'Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Muş, Gaziantep, Mardin, ...
Erzurum 2’inci doz aşı verileri güncellendi
En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da ...
 
Onur anıtı için milli duruş
Samsun’da tüm siyasi parti temsilcileri, büyükşehir belediye ve 17 ilçe ...
Erzurum’da Turkovac uygulaması başladı
Bedir, Sağlık Bakanlığınca koronavirüse karşı Türkiye’de geliştirilen ...
Erzurum’da vaka sayısı 763.57’ye yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 15 -21 Ocak 2022 haftasında 596.08 ...
 
Erzurum’un bölge nüfus payı yüzde 12.53 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi nüfusu ...
Erzurum ilçe nüfusları açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Yakutiye Erzurum’un nüfusu en kalabalık ilçesi ...
Erzurum nüfus büyüklüğüyle 30’uncu sırada
erzurum gazetesi - özel - TÜİK 2021 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva