ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
29 Ağustos 2019 Perşembe - 10:35

Erzurum marka verileri açıklandı

MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TÜRKPATENT 2019 Temmuz dönemi marka başvuru verilerini paylaştı.

Erzurum marka verileri açıklandı

TÜRKPATENT 2019 Temmuz dönemi marka başvuru verilerini paylaştı. Erzurum’da Temmuz ayında 16, yılın 7 ayında 103 marka başvurusu kaydedildi. İlden temmuz ayında yapılan başvuru sayısı haziran ayına göre yüzde 45.4 oranında artış kaydetti.

ERZURUM AYLIK DAĞILIM

Erzurum’dan Ocak ayında 15, şubat ayında 16, mart ayında 15, nisanda 15, mayıs ayında 15, haziran ayında 11, temmuz ayında 16  marka başvurusu gerçekleştirildi. DOSİAD analizlerine göre, Erzurum’un temmuz ayında bölge başvuru payı yüzde 13,67, bu yılın 7 aylık düzeyinde ise yüzde 13,30 olarak belirlendi

TEMMUZ AYI BÖLGESEL DAĞILIM

TÜRKPATENT verileri kaydında, DOSİAD Araştırma Merkezince gerçekleştirilen analizlere göre; Temmuz ayında Erzurum’dan 16, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinden 21, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 33, Doğu Anadolu Bölgesinden 117, Türkiye’de 9 bin 655 marka başvurusu başvuru yapıldı.

7 AYLIK DİLİMDE BÖLGESEL VERİLER

DOSİAD Araştırma Merkezince gerçekleştirilen analizlere göre; Ocak - Temmuz döneminde Erzurum’dan 103, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinden 140, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 218, Doğu Anadolu Bölgesinden 774, Türkiye’de 63 bin 298  marka başvurusu gerçekleşti. Erzurum’un 6 aylık düzeyde  bölge başvuru toplamındaki payı yüzde 13,3 oldu.

BÖLGELERİN AYLIK DAĞILIMI

KUDAKA istatistik Bölgesinde ocakta 19, şubatta 18, martta 24, nisanda 21, mayısta 22, haziran ayında 15, temmuz ayında 21; Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde ocakta 26, şubatta 23, martta 37, nisanda 38, mayısta 37, haziranda 24, temmuz ayında 33; Doğu Anadolu Bölgesinde ocakta 79, şubatta 96, martta 134, nisanda 115, mayısta 138, haziran ayında 95, temmuz ayında da 774 marka başvurusu gerçekleştirildi.

TEMMUZ AYI BÖLGE İLLERİ MARKA BAŞVURULARI

Temmuz ayında en yüksek sayıda marka başvurusunun yapıldığı il Malatya oldu. TÜRKPATENT verilerinde, Temmuzda Malatya’dan 32, Elazığ’dan 24, Van’dan 17, Erzurum’dan 16, Ağrı ilinden 7, Erzincan’dan 4, Kars’tan 2, Iğdır’dan 1, Bitlis’ten 6, Tunceli’den 3, Bingöl’den 2,  Hakkari’den 2, Ardahan’dan 2 marka başvurunun yapıldığı açıklandı. Temmuzda marka başvurusunun yapılmadığı tek bölge ili Tunceli oldu.

7 AYLIK BÖLGE İLLERİ MARKA BAŞVURULARI

TÜRKPATENT Haziran ayı verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analize göre, bu yılın 7 ayında Malatya’dan 199, Elazığ’dan 156, Van’dan 128, Erzurum’dan 103, Ağrı’dan 31, Erzincan’dan 26, Muş’tan 18, Bingöl’den 19, Kars’tan 21,  Bitlis’ten 22, Muş ve Iğdır’dan 20, Tunceli’den 12, Hakkari’den 11, Ardahan’dan da 6 marka başvurusu kaydedildi.

İLLER SIRALAMASI

Erzurum marka başvuru sayısı bakımından ülke illeri sıralamasında 46’ıncı oldu. Marka başvuri sayısının yüksek olduğu iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Adana, Mersin, Denizli, Muğla, Kayseri, Eskişehir, Balıkesir, Sakarya, Hatay, Manisa, Aydın, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Trabzon, Çanakkale, Mardin, Malatya, Rize, Afyon, Elazığ, Ordu, Isparta, Karaman, Kütahya, Batman, Nevşehir, Bolu, Düzce, Van, Sivas, Aksaray, Çorum, Edirne, Yalova, Erzurum, Kırklareli, Kastamonu, Zonguldak, Tokat olarak açıklandı.

MARKA BAŞVURUSU 61 BİNİ AŞTI

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yılın 6 ayında Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) 2 bin 734 yerli patent ve bin 322 yerli faydalı model, 53 bin 645'i yerli olmak üzere toplam 61 bin 278 marka başvurusu gerçekleştirildiğini belirterek, "İlk 6 aylık veriler, 2019'u sınai mülkiyet başvuruları açısından iyi bir noktada tamamlayacağımıza işaret ediyor." dedi.

Varank, Ocak-Haziran dönemine ilişkin "sınai mülkiyet verileri" ile en fazla yerli patent başvurusu yapan firma ve kuruluşlar hakkında bilgi verdi.

TÜRKPATENT'e yılın ilk yarısında 2 bin 734 yerli patent ve bin 322 yerli faydalı model başvurusu yapıldığını bildiren VARANK, patent başta olmak üzere sınai mülkiyet başvurularındaki gelişimi yakından takip ettiklerini bildirdi.

Varank, ilk 6 aylık verilerin, bu yılın sınai mülkiyet başvuruları açısından iyi bir noktada tamamlanacağına işaret ettiğini söyledi.

Benzer bir tablonun tescil sayılarında da görüldüğüne dikkati çeken VARANK, ocak-haziran döneminde bin 152 patent, 307 faydalı model tescilinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakan Varank, başvuru sayılarındaki gelişimde Ar-Ge'ye yatırım yapan kuruluşların önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Önceki yıllarda büyük sanayi kuruluşlarının ağırlıkta olduğu yerli patent başvuru sayıları, bu yılın ilk 6 ayında özellikle KOBİ'lerin ve üniversitelerin de katkısıyla daha geniş bir tabana yayıldı. Geçtiğimiz yıllarda ilk 10'da yer alan firmaların başvuru sayılarında bir miktar düşüş olmasına karşın toplam başvuru sayısı korundu. Bu durum, daha fazla firmamızın yenilik yapma eğiliminde olduğunu göstermesi açısından oldukça önemli."

Zirvedeki kuruluşlar

En fazla yerli patent başvurusu yapan firma ve kuruluşlara ilişkin bilgileri de aktaran VARANK, yılın 6 ayında, TÜRKPATENT verilerine göre, Arçelik'in 150 başvuruyla birinci, Turkcell'in 70 başvuruyla ikinci sırada yer aldığını, Mercedes-Benz Türk ve Vestel Elektronik'in 30'ar başvuruyla üçüncü sırayı paylaştıklarını ifade etti.

En fazla patent başvurusu yapan ilk 10 firma ve kuruluş arasında beyaz eşya, otomotiv, telekomünikasyon alanında faaliyet gösterenlerin öne çıktığına işaret eden VARANK, bu kuruluşlarca yapılan başvuruların toplam yerli patent başvurularının yüzde 15'ini oluşturduğunu söyledi.

VARANK, ilk 50 kuruluş arasında 21 üniversite bulunduğunu dile getirerek, "Bu durum, üniversitelerimizdeki patent farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalarımızın olumlu etkilerini gösteriyor." diye konuştu.

Sınai mülkiyet başvuruları açısından değerlendirildiğinde de ocak-haziran döneminde, 53 bin 645'i yerli olmak üzere, toplam 61 bin 278 marka başvurusu yapıldığını anlatan Varank, yerli marka başvuru oranının yüzde 87,5 olarak gerçekleştiğini duyurdu. (KAYNAK TÜRKPATENT KURUMU)

 
Ünal: “Artık bittiler”
 
Süt Fabrikasının yenilenme işlemi tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den üstyapı seferberliği
Büyükşehir Belediyesi, şehrin çehresini değiştiren yatırım ve projelerin ...
Erzurum’da 7 ayda 94 şirket kuruldu
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TOBB 2019 Ocak - Temmuz dönemi birikimli kurulan ...
Erzurum şirket sermaye verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ocak-temmuz döneminde kurulan ...
 
Aliağa’da, Erzurumlular dördüncü sırada
İzmir’in ilçesi Aliağa’da il dışı doğumlular arasında Erzurumlular; Sivas, ...
Karaca velileri uyardı
Hikmet Karaca, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için öğrenci velilerinin ...
Malazgirt esnafında Cumhurbaşkanlığı bereketi
Muş’un Malazgirt ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılacağı ...
 
Doğu’ya sulama yatırımı
Metin, barajın yüzde 70 oranında tamamlandığını belirterek, “2020 Nisan’ında ...
DOSİAD ‘Erzurum Haziran Bülteni’ yayımlandı
MAHMUT AKDAĞ - Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Haziran ...
Erzurum farkını korudu
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL-Erzurum’da temmuz ayında 4, bu yılın 7 ayında ise ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva