ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ASAYİŞ
26 Ağustos 2019 Pazartesi - 08:08

Erzurum kaza istatistikleri açıklandı

MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL- Erzurum, bu yılın 7 ayı kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde maddi hasarlı trafik kazası ve yaşamını yitiren kişi sayısı bakımından 2’inci sırada yer aldı.

Erzurum kaza istatistikleri açıklandı

Erzurum, bu yılın 7 ayı kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde maddi hasarlı trafik kazası ve yaşamını yitiren kişi sayısı bakımından 2’inci sırada yer aldı. Ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan kaza sayısı yüksekliği bakımından Malatya, maddi hasarlı kaza sayısı bakımından ise Erzurum öne çıktı

TÜİK, ERZURUM TRAFİK İSTATİSTİKLERİ

TÜİK 2019 Temmuz dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı. Erzurum’da temmuz ayında 4, 2019’un ocak- temmuz ayları arasında ise 17 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi.  Erzurum’da ocak-temmuz ayları kapsamında meydana gelen trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 14,87, ülke toplamında ise yüzde 0,79’luk oran gösterdi.

ERZURUM OCAK-TEMMUZ VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Erzurum’da temmuz ayında 162 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 166 da maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi yaşamını yitirdi, 319 kişi ise yaralandı. İlde Ocak-Temmuz ayları kapsamında ise 767 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, bin 176 da maddi hasarlı kaza oluştu. Bu kazalarda 17 kişi yaşamını kaybetti, bin 522 kişi ise yaralandı

BÖLGE OCAK-TEMMUZ VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde ocak-temmuz ayları kapsamında 5 bin 155 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 6 bin 87 de maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bölgede yaşanan kazalarda 90 kişi yaşamına veda etti, 10 bin 264 kişi yaralandı. Bölgede kaydedilen trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 5,35’lik oran gösterdi.

ERZURUM’UN ORANSAL VERİLERİ

Erzurum’da kaydedilen ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı bölge toplamında yüzde 14,8’lik oran gösterirken, maddi hasarlı trafik kazası oranı yüzde 19,31,  ölüm sayısı yüzde 24,07, yaralı sayısı ise yüzde 18,88’lik oran verdi. Erzurum’da trafik kazasında kaybedilen kişi sayısı ülke toplamında yüzde 1,26’lık oran oluşturdu.

BÖLGE İLLERİ KAZA DAĞILIMI

Trafik istatistik Bülteni Ocak - Temmuz 2019 sonuçları itibariyle Erzurum’da 767, Malatya’da 865, Van’da 771, Elazığ’da 624, Erzincan’da 405, Ağrı’da 340, Bitlis’te 276, Kars’ta 233, Muş’ta 245, Bingöl’de 218, Iğdır’da 174, Hakkari’de 110, Ardahan’da 80, Tunceli’de 77 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

BÖLGE İLLERİ ÖLÜM SAYISI

TÜİK verilerine göre, Bu yılın Ocak - Temmuz ayları arasında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri Erzurum’da 17, Van’da 27, Malatya’da 9, Elazığ’da 6, Kars’ta 6, Erzincan’da 5, Bingöl ve Bitlis’te 4, Ağrı, Muş ve Ardahan illerinde 3, Iğdır’da 2 kişi yaşamını yitirdi. Kazalarda ölüm olayının yaşanmadığı tek il Tunceli oldu.

BÖLGE İLLERİ YARALI SAYISI

Bu yılın 7 ayında meydana gelen trafik kazalarında, Ağrı’da 691, Bingöl’de 452, Bitlis’te 680, Elazığ’da bin 133, Erzincan’da 741, Erzurum’da bin 522, Hakkari’de 279, Kars’ta 500, Malatya’da bin 480, Muş’ta 473, Tunceli’de 158, Van’da bin 697, Ardahan’da 181 ve Iğdır’da ise 277 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

7 AYDA KAZALARDA BİN 346 KİŞİ ÖLDÜ

Yaz tatiliyle birlikte milyonlar memleketlerine gitmek için yollara düştü. Yapılan tüm ikaz ve denetimlere rağmen kural tanımayan sürücüler ise ocak söndürmeye devam ediyor. 2019'un ilk 7 ayında Türkiye genelinde meydana gelen 234 bin 413 trafik kazasında 157 bin 871 kişi yaralandı, bin 346 kişi hayatını kaybetti.

EMNİYET BÜLTENİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, 2019 Temmuz ayı dönemine dair kaza bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Bir ay boyunca ülke genelinde 37 bin 234 kaza meydana geldi. Kazalarda 29 bin 300 kişi yaralanırken, 290 kişi hayatını kaybetti. Yılın ilk 7 ayında ise Türkiye genelinde meydana gelen 234 bin 413 trafik kazasında 157 bin 871 kişi yaralandı, bin 346 kişi hayatını kaybetti. Kazaların 99 bin 220'ine sürücü kusuru sebep olurken, 9 bin 164 kazaya yaya, 2 bin 218 kazaya araç, 603 kazaya yol, bin 376 kazaya ise yolcu kusuru damga vurdu. Yılın ilk 7 ayındaki kazalardan 2 bin 546'sı kırmızı ışıkta durmayan sürücüler yüzünden gerçekleşti. Alkol alıp direksiyon başına geçen bin 359 kural tanımaz sürücü, yaralamalı ve ölümlü kazalara karıştı.

Bursa'da 35 can kaybı

Resmi verilere göre, yılın 7 ayında Ankara'da 51, Bursa'da 35, İstanbul'da 70 ve İzmir'de 70 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. 3 bin 563 yaralamalı kazanın meydana geldiği Bursa'da 5 bin 618 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin anlaştığı kazaların ise rakamlara dahil olmadığını duyurdu. 7 aylık dönemde Türkiye genelinde 8 milyon bin 442 sürücü ve yayaya 2 milyar 708 milyon 916 bin 118 lira ceza kesildi. 7 aylık dönemde alkol alıp direksiyona geçen 90 bin 483 sürücü hakkında ise yasal işlem uygulandı. Verilerde sadece kaza yerinde hayatını kaybedenlerin esas alındığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan da hayatını kaybedenlerle birlikte bilançonun arttığına dikkat çekiliyor.

 
Erzurum farkını korudu
 
DOSİAD ‘Erzurum Haziran Bülteni’ yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırat Kalkanı Harekatı 3'üncü yılında
Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 3’üncü yıl dönümünde ...
‘Mehmetçik temizlemeyi sürdürüyor’
Pençe-3 Harekatı'yla ilgili de Akar, "Operasyon planlandığı şekilde başarıyla ...
“24 hain etkisiz hale getirildi”
Milli Savunma Bakanlığı, dün icra edilen hava harekatlarında yurt içi ...
 
Sansa Deresinde trafik kazası: 4 yaralı
Erzincan’da bir otomobilin şarampole uçması meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
Bin 226 örgüt üye ve yöneticisi gözaltına alındı
Emniyet Genel Müdürlüğü mafya tipi organize suç örgütlerine göz açtırmıyor. ...
Horasan yolunda tır kazası: 1 yaralı
Erzurum - Horasan karayolu Köprüköy ilçesi yakınlarında meydana gelen ...
 
Valilikte Horasan gündemi
Erzurum Valisi Okay Memiş, iki gün önce Erzurum’un Horasan ilçesinde 2 ...
Kaçak göçmen operasyonunda 2 tutuklama
Van’ın Muradiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı başarılı ...
Tarihi eser kaçakçıları suçüstü yakalandı
Tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslar jandarmanın operasyonuyla suçüstü yakalandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva