ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>SPOR
11 Mart 2019 Pazartesi - 14:30

Erzurum kayak camiasından 2019 INAS tepkisi

Fransa'da düzenlenen 2019 INAS Kayak Dünya Şampiyonası’nda, Türk Milli Takımı'nın Erzurumlu özel sporcuları Aliye ve Muhsin Bingül kardeşler, hem farklı engel gruplarıyla hem de yaşça daha büyük sporcularla yarıştırılarak, daha iyi derece elde etmelerine rağmen haksızlığa maruz bırakıldılar.

Erzurum kayak camiasından 2019 INAS tepkisi

Fransa'da düzenlenen 2019 INAS Kayak Dünya Şampiyonası’nda, Türk Milli Takımı'nın Erzurumlu özel sporcuları Aliye ve Muhsin Bingül kardeşler, hem farklı engel gruplarıyla hem de yaşça daha büyük sporcularla yarıştırılarak, daha iyi derece elde etmelerine rağmen haksızlığa maruz bırakıldılar.

Edinilen bilgiye göre, 5-11 Mart 2019 tarihleri arasında Fransa'da gerçekleştirilen şampiyonada özel sporcu Tuğba Tekin Çelik, GS Büyük Slalom'da bronz madalya alarak dünya 3.'lüğü elde etti. Ancak şampiyonaya 4 özel sporcu ile katılan Türk Milli Takımı için bu başarı buruk bir sevinç olarak kaldı. Şampiyonaya Erzurum'dan katılan 15 yaşındaki Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül isimli ikiz kardeşler, bulundukları Otizm Grubu (113) olarak, Mental Retardasyon (111) Grubu'ndaki yaşça da hayli büyük ve Down Sendromlu (112) özel sporcular ile yarıştırıldı. Değerlendirmede ise Down Sendromlu gruptakiler ayrı değerlendirildi. Böylece otizmli çocuklar madalyadan mahrum kalmış oldu. Otizm Grubu'ndaki Muhsin Murat Bingül, Down Sendromlu Grup'ta üçüncülük elde eden özel sporcudan daha iyi derece almasına rağmen, down dendromlu sporcuların ayrı tutulduğu değerlendirmelerde subjektif tutum yüzünden madalya kazanamadı.

AİLELER DE ÜZGÜN

Bu durum Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) ile birlikte sporcuları ve ailelerini de oldukça üzdü. Erzurumlu özel sporcuların babası Ünal Bingül, sorunun 4 yıldır aynı şekilde devam ettiğini belirterek, "Ortada büyük bir adaletsizlik var. Verilen emeklere yazık" dedi.

Bingül, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız günde 6-7 saat eksi 15-20'lerde antrenman yaptılar. Çok iyi bir hazırlık dönemi yaşadık. Tek amacımız, hakkımızla elde edeceğimiz başarıyla şanlı bayrağımızı dalgalandırmaktı. Büyük bir keyif ve gururla geldiğimiz Fransa'daki şampiyonada ne var ki yine aynı sorunlar yaşandı. En ağır nörolojik bozukluk diye bilinen otizmli sporcularımız, bunun biraz daha iyimseri Down Sendromlu ve daha daha iyimseri Mental Retardasyon (MR) grubundaki nörolojik anlamda normale yakın sporcularla yarıştırıldı. Ayrıca INAS kurallarına göre, yaş kategorisi de yok. Yani 15 yaşındaki bizim çocuklarımız daha üst ve iki kat yaşı bulan sporcularla yarıştırıldı. Akabinde Down Sendromlu grubundakiler ayrı değerlendirildi ve onlar ödüllendirildi. Örneğin, Muhsit Murat Bingül'ün derecesi (1:28,27), dünya üçüncülüğü verilen Down Sendromlu İtalyan Gabriel'den (1:28,52) daha iyi. Otizmli sporcularımız yaklaşık 30 kapı geçiyor. Bu büyük bir başarı. Ama kar sapanı ile yarışan diğer gruptaki sporcular başarılı değerlendiriliyor. Bu nasıl bir kural?."

Ünal Bingül, değerlendirmelerde büyük bir haksızlık yapıldığına dikkat çekerek, "Bu bir adaletsizliktir. Uluslararası spor mahkemelerinde dava açarak konunun takipçisi olacağız" dedi.

FEDERASYON DA TEPKİLİ

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) As Başkanı Ensar Kurt, INAS'ta bu sorunun devam ettiğini, sadece kayakta değil, diğer spor dallarında da benzer problemler yaşandığını söyledi.

Kurt, INAS yetkililerine durumun iletildiğini açıklayarak, "Daha önce de girişimlerimiz oldu, kabul edildi ancak sürdürülebilirliği yok. Kural koyucu onlar. Ama bütün bunlara rağmen federasyon olarak yaşanan sıkıntının takipçisi olacağız. Ekibimiz bizim gönlümüzde dünya şampiyonu. Eğer yarışma hakkaniyet kurallarıyla yapılsa, bizim bu daldaki sporcularımız zaten en iyi. Bu yüzden Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden özel sporcularımızı kutluyor, özellikle ailelerine katkı ve çabalarından dolayı şükranlarımızı iletiyoruz" diye konuştu.

 
EŞT’den “Erzurum sabahı bekliyor”
 
Türkiye göç haritası açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçın: ”Çok daha kolay kazanabilirdik”
Yalçın, ”Takım çok iyi mücadele etti. Çok daha kolay kazanabilirdik. İnanılmaz ...
Hamzaoğlu: ”Bizden daha iyi oynadılar”
Hamzaoğlu, ”Alanyaspor’u da bu anlamda tebrik ediyorum. Bizden daha iyi ...
Alanya – Erzurumspor maçında penaltı fırtınası: 2-1
Hakem Mete Kalkavan karşılaşmada dört kez beyaz noktayı gösterdi. Alanyaspor ...
 
Voleybolda Erzurum damgası
Ağrı Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde organize ...
"Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası" nefes kesti
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca (GSDF) Erzurum'da düzenlenen ...
Erzurumspor’dan Kadınlar Günü mesajı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle spor camiasında yer alan federasyon ...
 
GSİM’den Kadınlar Günü yaklaşımı
Erzurum GSİM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kayak kurslarına katılan ...
Koç ve Çelik Taekwon’da Erzurum’un gururu
Erzurum’un Taekwondaki gurur kaynakları Muhammet Eren Koç ile Ayşenur Çelik, ödüllendirildi.
Erzurumsporlu Sefa Akgün Milli Takımda
U19 Milli Takımı'nın 20-26 Mart 2019 tarihleri arasında Portekiz’de katılacağı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva