ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>EKONOMİ
30 Kasım 2020 Pazartesi - 07:52

Erzurum kamuda ilk 20 il içinde

DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da bu yılın ocak – Ekim döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcaması tutarı 7 bin 153 TL’ye yükseldi. Erzurum’un

Erzurum kamuda ilk 20 il içinde

Erzurum’da bu yılın ocak – Ekim döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcaması tutarı 7 bin 153 TL’ye yükseldi. Erzurum’un kamu harcamaları payı bölge toplamında yüzde 12,9, ülke toplamında yüzde 0,56’lık pay gösterdi. Erzurum kamu hizmet harcamaları tutarı yüksekliği düzeyinde iller sıralamasında 18’inci sıradaki yerini korudu.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI OCAK – EKİM VERİLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2020 Ekim dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı. Erzurum’da kamu harcamaları toplamı içinde ilk üç sırayı ekonomik iş ve hizmetler, eğitim ve sağlık aldı. Yılın 10 ayında Kamu harcamaları toplamında sağlık giderleri yüzde 12,13, eğitim giderleri yüzde 30,35, ekonomik iş ve hizmet giderleri ise yüzde 18,55’lik pay oluşturdu.

ERZURUM OCAK - EKİM DÖNEMİ KAMU HARCAMALARI

2020’nin Ocak – Ekim ayları düzeyinde Erzurum’da 1,0 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 3,1 milyon TL çevre, 25,9 milyon TL toplum refah ve iskanı, 661,4 milyon TL sağlık, 190,2 milyon TL din ve kültür, 1,6 milyar TL eğitim, 195,2 milyon TL de sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 5,4 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

DOSİAD 2020 EKİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRMESİ

Erzurum’da 10 aylık dilimde kişi başına 7 bin 153 TL tutarında kamu harcaması yapıldı. DOSİAD analizlerinde, kişi başına düşen harcama tutarı ekonomik iş ve hizmetlerde bin 327 TL, sağlık hizmetlerinde 868,0 TL, din ve kültür hizmetlerinde 249,5 TL, eğitim hizmetlerinde 2,1 bin TL, sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde 256,1 TL olarak kaydedildi.

ERZURUM’UN İLLER SIRALAMASINDAKİ YERİ

Erzurum bu yılın Ekim ayında kamu hizmet ve yatırım harcamaları bakımından Türkiye illeri sıralamasında 18’inci sırada yer aldı. İl sağlık harcamalarında 22, eğitim harcamalarında ise 20’inci oldu. Erzurum bölgede ise kamu harcamalarında 2, sağlık harcamalarında 2, eğitim harcamalarında 2’inci sırayı aldı. İl kamu giderleri ülke toplamında yüzde 0,56’lık pay edindi.

KUDAKA BÖLGESİ EKİM AYI KAMU GİDERLERİ

2020’nin 10 ayında KUDAKA İstatistik Bölgesi İllerinde 1,0 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 3,2 milyon TL çevre, 45,9 milyon TL toplum refah ve iskanı, 940,0 milyon TL sağlık, 274,4 milyon TL din ve kültür, 2,3 milyar TL eğitim, 303,9 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 7,8 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

EKİM 2020 KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI

Kuzeydoğu İstatistik Bölgesi İllerinde 1,8 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 3,4 milyon TL çevre, 46,8 milyon TL toplum refah ve iskanı, 1.5 milyar TL sağlık, 426,8 milyon TL din ve kültür, 4,3 milyar TL eğitim, 569,5 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 14,9 milyar TL tutarında kamu harcaması kaydedildi

EKİM DÖNEMİ DOĞU ANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI

2020 yılının 10 ayında, Doğu Anadolu Bölgesi İllerinde 4,2 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 19,7 milyon TL çevre, 89,9 milyon TL toplum refah ve iskanı, 4,5 milyar TL sağlık, 1,0 milyar TL din ve kültür, 11,4 milyar TL eğitim, 1,5 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 42,0 milyar TL tutarında kamu harcaması yapıldı.

EKİM AYI ÜLKE GENELİ KAMU HARCAMALARI

Ekim ayında, Türkiye’de 111,1 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 453,8 milyon TL çevre, 7,4 milyar TL toplum refah ve iskanı, 53,8 milyar TL sağlık, 16,9 milyar TL din ve kültür, 134,3 milyar TL eğitim, 254,7 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 967,6 milyar TL tutarında kamu harcaması kaydedildi.

ERZURUM BÖLGEDE KAMU HARCAMALARI SIRALAMASINDA 2’İNCİ SIRADA

Erzurum bu yılın 10 ayında kamu harcaması yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde 2’inci sırayı aldı. Dönemde Van’da 6,4 milyar, Erzurum’da 5,4 milyar, Elazığ’da 4.8 milyar, Malatya’da 4,0 milyar, Hakkari’de 4,0 milyar, Ağrı’da 2,6 milyar, Kars’ta 2,4 milyar, Bitlis’te 2,3 milyar, Bingöl’de 2,2 milyar, Muş‘ta 2,0 milyar, Tunceli’de 1,9 milyar, Erzincan’da 1.6 milyar, Iğdır’da 1,3 milyar, Ardahan’da 671,1 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

ERZURUM KAMU GİDERLERİNDE 18’İNCİ SIRADA

Erzurum Türkiye illeri kamu hizmet harcamaları yüksekliği bakımından iller sıralamasında 18’inci sırayı aldı. İller kaydında en yüksek değerde kamu hizmet giderlerinin kaydedildiği 20 il; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Adana, Konya, Antalya, Mersin, Kocaeli, Samsun, Kayseri, Urfa, Gaziantep, Hatay, Van, Trabzon, Erzurum, Balıkesir, Eskişehir olarak açıklandı.

 

 

 
Erzurum’da Ekim’de 4 bin 530 araç devredildi
 
Erzurum eğitimde bölgede 2, ülkede 20’nci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Ekim’de 4 bin 530 araç devredildi
DOSİAD EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da 2 bin 878 otomobil, 103 minibüs, ...
Erzurum araç sayısı artış seyrinde
DOSİAD EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - TÜİK Ekim 2020 İller Trafiğe kayıtlı Motorlu ...
Erzurum’da sulama sezonu tamamlandı
Erzincan, Erzurum ve Ağrı’da sulama sezonu tamamlandı. 2020 yılı sulama ...
 
Alabilene aşk olsun!
Doğu Anadolu’da kış aylarında erkeklerin vazgeçilmez başlığı olan tiftik ...
Çoruh üzerinde enerji abidesi
Tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü barajı olacak ...
Aydemir Serbest Bölge talebini gündeme taşıdı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ticaret Bakanlığı 2021 ...
 
Aydemir: ‘Ticaret ahlakının temeli Allah Korkusudur’
Milletvekili Aydemir, ‘Biz sözün namus olduğu bir medeniyetin çocuklarıyız. ...
KUDAKA’dan 8 projeye teknik destek
2020 Yılı Teknik Destek Programı Eylül-Ekim dönemi başvuruları değerlendirme ...
Pekcan’dan esnafa müjde
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva