ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
29 Mart 2021 Pazartesi - 04:45

Erzurum kamu harcamalarında 2’inci sırada

DOSİAD - .. Erzurum’un kamu harcamaları payı bölge toplamında yüzde 12,1, ülke toplamında yüzde 0,52’lik pay gösterdi. Erzurum kamu hizmet harcamaları tutarı yüksekliği düzeyinde iller sıralamasında 20’inci sırada yer aldı.

Erzurum kamu harcamalarında 2’inci sırada

Erzurum’da bu yılın Ocak – Şubat döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcaması tutarı bin 458 TL oldu.. Erzurum’un kamu harcamaları payı bölge toplamında yüzde 12,1, ülke toplamında yüzde 0,52’lik pay gösterdi. Erzurum kamu hizmet harcamaları tutarı yüksekliği düzeyinde iller sıralamasında 20’inci sırada yer aldı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI OCAK – ŞUBAT VERİLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2021 Şubat dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı. Erzurum’da kamu harcamaları toplamı içinde ilk üç sırayı ekonomik iş ve hizmetler, eğitim ve sağlık aldı. Yılın 2 ayında Kamu harcamaları toplamında sağlık giderleri yüzde 13,46, eğitim giderleri yüzde 33,58, ekonomik iş ve hizmet giderleri ise yüzde 6,28’lik pay oluşturdu.

ERZURUM OCAK - ŞUBAT DÖNEMİ KAMU HARCAMALARI

2021’in Ocak – Şubat ayları düzeyinde Erzurum’da 69,4 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 2,8 milyon TL çevre, 3,8 milyon TL toplum refah ve iskanı, 148,9 milyon TL sağlık, 44,0 milyon TL din ve kültür, 371,4 milyon TL eğitim, 40,4 milyon TL de sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 1,1 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

DOSİAD 2021 ŞUBAT DÖNEMİ DEĞERLENDİRMESİ

Erzurum’da 2 aylık dilimde kişi başına bin 458 TL tutarında kamu harcaması yapıldı. DOSİAD analizlerinde, kişi başına düşen harcama tutarı ekonomik iş ve hizmetlerde 91,5 TL, sağlık hizmetlerinde 196,4 TL, din ve kültür hizmetlerinde 58 TL, eğitim hizmetlerinde 489,8 TL, sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde 53,3 TL olarak kaydedildi.

ERZURUM’UN İLLER SIRALAMASINDAKİ YERİ

Erzurum bu yılın Şubat ayında kamu hizmet ve yatırım harcamaları bakımından Türkiye illeri sıralamasında 20’inci sırada yer aldı. İl sağlık harcamalarında 22, eğitim harcamalarında ise 20’inci oldu. Erzurum bölgede ise kamu harcamalarında 2, sağlık harcamalarında 2, eğitim harcamalarında 2’inci sırayı aldı. İl kamu giderleri ülke toplamında yüzde 0,52’lik pay edindi.

KUDAKA BÖLGESİ ŞUBAT AYI KAMU GİDERLERİ

2021’in 2 ayında KUDAKA İstatistik Bölgesi İllerinde 70,3 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 2,8 milyon TL çevre, 4,7 milyon TL toplum refah ve iskanı, 215,4 milyon TL sağlık, 63,2 milyon TL din ve kültür, 523,6 milyon TL eğitim, 61,0 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 1,6 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

ŞUBAT 2021 KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI

Kuzeydoğu İstatistik Bölgesi İllerinde 85,7 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 4,0 milyon TL çevre, 5,7 milyon TL toplum refah ve iskanı, 1357,2 milyon TL sağlık, 95,8 milyon TL din ve kültür, 973,2 milyon TL eğitim, 117,0 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 3,1 milyar TL tutarında kamu harcaması kaydedildi

ŞUBAT DÖNEMİ DOĞU ANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI

2021 yılının 2 ayında, Doğu Anadolu Bölgesi İllerinde 213,5 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 15,9 milyon TL çevre, 17,2 milyon TL toplum refah ve iskanı, 1,0 milyar TL sağlık250,2 milyon TL din ve kültür, 2,5 milyar TL eğitim, 319,2 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 9,1 milyar TL tutarında kamu harcaması yapıldı.

ŞUBAT AYI ÜLKE GENELİ KAMU HARCAMALARI

Şubat ayında, Türkiye’de 14,1 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 283,4 milyon TL çevre, 603,2 milyon TL toplum refah ve iskanı, 15,9 milyar TL sağlık, 3,5 milyar TL din ve kültür, 29,2 milyar TL eğitim, 50,7 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 210,1 milyar TL tutarında kamu harcaması kaydedildi.

ERZURUM KAMU GİDERLERİNDE 20’İNCİ SIRADA

Erzurum Türkiye illeri kamu hizmet harcamaları yüksekliği bakımından iller sıralamasında 20’inci sırayı aldı. İller kaydında en yüksek değerde kamu hizmet giderlerinin kaydedildiği 20 il; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Şanlıurfa, Kocaeli, Hatay, Kayseri, Gaziantep, Samsun, Van, Balıkesir, Şırnak, Eskişehir ve Erzurum olarak açıklandı.

ERZURUM KAMU HARCAMALARI SIRALAMASINDA 2’İNCİ SIRADA

Erzurum bu yılın 2 ayında kamu harcaması yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde 2’inci sırayı aldı. Dönemde Van’da 1,3 milyar, Erzurum’da 1,1 milyar, Elazığ’da 990,7 milyon, Malatya’da 928,8 milyon, Hakkari’de 921,5 milyon, Ağrı’da 604,8 milyon, Kars’ta 481,7 milyon, Bitlis’te 517,7 milyon, Bingöl’de 506,3 milyon, Muş‘ta 460,7 milyon, Tunceli’de 442,8 milyon, Erzincan’da 385,0 milyon, Iğdır’da 291,0 milyon, Ardahan’da 147,3 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

 
Erzurum’da 2 bin 461 araç devredildi
 
Selçuk’tan yapılandırma uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 2 bin 461 araç devredildi
DOSİAD - Erzurum’da bin 453 otomobil, 46 minibüs, 10 otobüs, 616 kamyonet, ...
Erzurum’un bölgesel teşvik payı yüzde 11’e çıktı
DOSİAD - Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ocak ayı teşvik belgesi ...
KUDAKA’dan termal turizme destek
Olur Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ...
 
Oral'dan Berat Kandili mesajı
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Ramazan-ı Şerif’in ...
KUDAKA’dan yenilenebilir enerji yatırımı desteği
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve “Sektörel Rekabet ...
DAP heyeti sahada incelemelerde bulundu
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman ...
 
Erzurum tarım sektöründe süt mesaisi
Erzurum’da “Süte Değer” projesi kapsamında 14 çiftçiye süt tankı dağıtımı ...
Yıldız, DSİ Erzurum yatırımlarını paylaştı
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Erzurum’a ...
Erzurum’un 5’inci Bölge payı yüzde 6 oldu
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un içinde bulunduğu, 5 coğrafi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva