ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
27 Mayıs 2016 Cuma - 05:52

Erzurum inşaat performansı açıklandı

M.AKDAĞ-Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Mart, 2016 verileri açıklandı.

Erzurum inşaat performansı açıklandı

Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Mart, 2016 verileri açıklandı. Erzurum’da üç aylık dilimde 173 binaya yapı ruhsatı verilirken, 101 binaya da yapı kullanma izni verildi. Erzurum Türkiye illeri sıralamasında yapı ruhsatı verilen bina sayısı bakımından 34, yapı kullanma izni verilen bina sayısı bakımından ise 43’üncü oldu.

ERZURUM YAPI RUHSATI

2016 yılının ocak-mart döneminde ilde 173 binaya yapı ruhsatı verildi. İlde yapı ruhsatı verilen bina yüzölçümü 762.1 bin metrekare, bina değeri ise 504.7 milyon TL olarak kaydedildi. Yapı ruhsatı verilen daire sayısı 2 bin 366, konut kullanım alanı 301.4 bin metre kare, konut dışı kullanım alanı ise 260.1 bin metrekare olarak kaydedildi.

ERZURUM İSKAN İZNİ

Erzurum’da üç aylık bölümde 101 binaya yapı kullanma izni diğer adıyla iskan izni verildi. İskan alan dairelerin alanı 278.4 bin metrekare, değerleri ise 180.5 milyon TL olarak belirtildi.  İskan izni verilen daire sayısı bin 14 olurken, iskana tabi alan  133.0 bin metrekare, iskana tabi konut dışı alan ise 81.1 bin metrekare olarak kaydedildi.

ERZURUM YAPI İZNİNDE 34’ÜNCÜ

Erzurum yapı izni alan bina sayısı bakımından Bölgede ikinci, ülke sıralamasında 34’üncü oldu. Yapı izninin en yüksek olduğu 34 il, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Ankara, Muğla, Antalya, Kocaeli, Aydın, Sakarya, Balıkesir, Denizli, Manisa, Tekirdağ, Adana, Eskişehir, Mersin, Gaziantep, Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Hatay, Afyonkarahisar, Çanakkale, Malatya, Kütahya, Bolu, Trabzon, Düzce, Yalova, Nevşehir, Çorum, Aksaray ve Erzurum olarak aktarıldı.

ERZURUM YAPI KULLANMA İZNİNDE 43’ÜNCÜ

Erzurum Yapı kullanma izni verilen bina sayısında bölgesinde 3, Türkiye illeri sıralamasında 43’üncü sırayı aldı. Yapı kullanma izninin en yüksek olduğu iller,  İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya. Muğla, Aydın, Manisa, Denizli, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Eskişehir, Mersin, Hatay, Samsun, Çanakkale, Afyonkarahisar, Adana, Şanlıurfa, Kütahya, Gaziantep, Kayseri, Yalova, Kahramanmaraş, Ordu, Uşak, Trabzon, Aksaray, Giresun, Kırklareli, Niğde, Osmaniye, Çorum, Düzce, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Tokat, Elazığ ve Erzurum olarak kaydedildi.

YAPI İZİN İSTATİSTİKLERİ, OCAK-MART, 2016

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde. 31,6 arttı. Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların 2016 yılının ilk üç ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 28,0, yüzölçümü yüzde 31,6, değeri yüzde 38,5, daire sayısı yüzde 34,7 oranında arttı.

Yapı ruhsatı verilen binaların 2016 yılı Ocak-Mart ayları toplamında;Yapıların toplam yüzölçümü 52,1 milyon m2 iken; bunun 28,2 milyon m2’si konut, 13,0 milyon m2’si konut dışı ve 10,8 milyon m2’si ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.

KULLANMA AMACI

Kullanma amacına göre 37,9 milyon m2 ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 3,2 milyon m2 ile ikamet amaçlı binalar dışındaki diğer binaları izledi.

Yapı sahipliğine göre, özel sektör 42,5 milyon m2 ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 8,6 milyon m2 ile devlet sektörü ve 978 bin m2 ile yapı kooperatifleri izledi. Daire sayısına göre ise, toplam 248 bin 925 dairenin 223 bin 421’i özel sektör, 21 bin 229’u devlet sektörü ve 4 bin 275’i yapı kooperatifleri tarafından alındı.

İLLER

İllere göre 12,3 milyon m2 ile İstanbul en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u, 4,6 milyon m2 ile Ankara, 3,0 milyon m2 ile İzmir illeri izledi. Yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Tunceli, Ardahan ve Bitlis oldu.

Daire sayılarına göre, İstanbul ili 67 bin 543 adet ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 18 bin 160 adet ile Ankara ve 15 bin 129 adet ile İzmir illeri izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Bayburt, Bitlis ve Hakkari oldu.

YAPI KULLANMA İZNİ

Yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü yüzde 2,2 arttı. Belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların 2016 yılının ilk üç ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 2,6, yüzölçümü yüzde 2,2, değeri yüzde 6,3, daire sayısı yüzde 0,7 oranında arttı.

Yapı kullanma izin belgesi verilen binaların 2016 yılı Ocak-Mart ayları toplamında;

Yapıların toplam yüzölçümü 31,6 milyon m2 iken; bunun 18,4 milyon m2’si konut, 7,7 milyon m2’si konut dışı ve 5,5 milyon m2’si ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.

KULLANMA AMACINA GÖRE İSKAN

Kullanma amacına göre 23,4 milyon m2 ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 2,1 milyon m2 ile toptan ve perakende ticaret binaları izledi.

Yapı sahipliğine göre, özel sektör 27,9 milyon m2 ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 2,7 milyon m2 ile devlet sektörü ve 975 bin m2 ile yapı kooperatifleri izledi. Daire sayısına göre ise, toplam 161 bin 383 dairenin 150 bin 288’i özel sektör, 6 bin 979’u devlet sektörü ve 4 bin 116’sı yapı kooperatifleri tarafından alındı.

İllere göre 6,4 milyon m2 ile İstanbul en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 2,7 milyon m2 ile Ankara, 1,8 milyon m2 ile İzmir izledi. Yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Ardahan, Şırnak ve Gümüşhane oldu.

Daire sayılarına göre, İstanbul ili 39 bin 481 adet ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 11 bin 651 adet ile Ankara ve 9 bin 881 adet ile İzmir illeri izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Ardahan, Şırnak ve Gümüşhane oldu.

 
Erzurum’da Tarım Gündemi
 
Erzurum’da 4 ayda bin 870 konut satıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Tarım Gündemi
26-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında 250 firmanın katılımıyla düzenlenen ...
Narman HEM’den üretim ekonomisine destek
Narman Halk Eğitim Merkezi ve Esmek İşbirliğiyle Narman’da bayanlara yönelik ...
Şed kuşanıp Ahilik yemini ettiler
Ahilik Haftası Erzurum’da yoğun katılım ve coşkuyla kutlandı.
 
Karaca esnafın beklentilerini açıkladı
M.COŞKUN-Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, ...
Teşvikte Erzurum Baharı
M.AKDAĞ-Erzurum’un 15 yıllık ölçekte teşvikli yatırım payı KUDAKA istatistik ...
Altıparmak Erzurum seracılığını değerlendirdi
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Batıdan sebze ve ya meyve gelmediği taktirde ...
 
Erzurum’da ‘Çay Zirvesi’
Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde, ÇAYKUR tarafından ...
DAP’ta seracılık açılımı
Erzurum’un Palandöken İlçesinde, yapımı DAP İdaresi tarafından desteklenen ...
Erzurum’da ihracat gündemi
Ekonomi Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva