ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
4 Eylül 2019 Çarşamba - 15:06

Erzurum ihracatta 2 sıra atladı

MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL -Temmuz ayında gerçekleştirilen ihracat değeri bakımından bölge illeri sıralamasında 6’ıncı olan Erzurum, ağustos ayı ihracat yüksekliği bakımından 2 sıra atlayarak 4’üncü sıraya yükseldi.

Erzurum ihracatta 2 sıra atladı

Temmuz ayında gerçekleştirilen ihracat değeri bakımından bölge illeri sıralamasında 6’ıncı olan Erzurum, ağustos ayı ihracat yüksekliği bakımından 2 sıra atlayarak 4’üncü sıraya yükseldi.

Erzurum’dan bu yılın ağustos ayında 2.3 milyon, ocak-ağustos ayları kapsamında ise 17,7 milyon dolarlık ihracat yapıldığı bildirildi. İlin bölge toplamında ihracat payı yüzde 3.35 olarak gerçekleşti. Erzurum kaydettiği ihracat değeri yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölge illeri sıralamasında 6’ıncı oldu.

AĞUSTOS AYI ERZURUM VERİLERİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Ağustos ayı ihracat verilerini paylaştı. Erzurum’da Ağustos ayında 2.3 milyon dolar, bu yılın ocak – ağustos ayları toplamında ise 17.7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Erzurum’dan ağustos ayında yapılan ihracat değeri Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 4,02’lik oran oluşturdu.

ERZURUM 8 AYLIK İHRACAT VERİLERİ

Erzurum’dan, Ocak – Ağustos ayları arasında en fazla değerde ihracatın kaydedildiği dönem 3.3 milyon dolarla Mayıs ayı oldu.  İlden ocak ayında 1.3 milyon, şubat ayında 1.8 milyon, mart ayında 2.2 milyon, nisan ayında 2.4 milyon, mayıs ayında 3.3 milyon, haziran ayında 1.5 milyon, temmuz ayında 2.6 milyon, ağustos ayında 2.3 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

AĞUSTOS AYI BÖLGESEL DAĞILIM VE ERZURUM

TİM verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince gerçekleştirilen analizlere göre, ağustos ayında Erzurum’dan 2.3 milyon, KUDAKA İstatistik Bölgesinden 2,7 milyon, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinden 10,7 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinden 57,9 milyon dolar tutarında ihracat yapıldı. Erzurum bölge bazlı ağustos ayı ihracat değeri sıralamasında Malatya, Elazığ ve Iğdır’ın ardından 4’üncü sırayı aldı.

8 AYLIK BÖLGESEL DAĞILIM VE ERZURUM

DOSİAD analizlerine göre bu yılın ocak – temmuz ayları arasında Erzurum’dan 17 milyon 769 bin dolar, KUDAKA İstatistik Bölgesinden 28 milyon 487 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinden 93 milyon 465 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesinden ise 529 milyon 587 bin dolar tutarında ihracat yapıldı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 8 AYLIK DAĞILIM

Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 8 aylık bölümünde en fazla tutarda ihracat mayıs ayında kaydedildi. Bölgeden ocak ayında  54.2 milyon, şubat ayında 60.2 milyon, mart ayında 76.3 milyon, nisan ayında 74.1 milyon, mayıs ayında 83.3 milyon, haziran ayında 48.6 milyon, temmuz ayında 74.2 milyon, ağustos ayında 57.9 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi.

ERZURUM’UN BÖLGE İHRACAT PAYI

Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ihracat payı artışını sürdürdü. TİM verileri üzerinden DOSİAD tarafından yapılan hesaplamalara göre, Erzurum’un bölge ihracat payı; Ocak ayında yüzde 2,52,  şubat ayında yüzde 3,14, mart ayında yüzde 2,91, nisan ayında yüzde 3,27, mayıs ayında yüzde 4,00, haziran ayında yüzde 3,26, temmuz ayında yüzde 3,55, ağustosta yüzde 4.02 oldu.

AĞUSTOS AYI BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

Temmuz ayında Malatya’dan 30,9 milyon, Elazığ’dan 11,6 milyon, Iğdır’dan 5,8 milyon, Van’dan 1,8 milyon, Ağrı’dan 1,9 milyon, Erzurum’dan 2.3 milyon, Hakkari’den 1,8 milyon, Erzincan’dan 380,6 bin, Bitlis’ten 252,5 milyon, Muş’tan 664,6 bin, Ardahan’dan 234.6 bin, Bingöl’den 56,0 bin, Kars’tan 26,9 bin, Tunceli’den 6.9 bin dolarlık ihracat kaydedildi.

OCAK – AĞUSTOS DÖNEMİ BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

Bu yılın ocak – temmuz ayları kapsamında Malatya’dan 234,1 milyon, Elazığ’dan 150,3 milyon, Iğdır’dan 42,4 milyon, Van’dan 30,5 milyon, Ağrı’dan 21,0 milyon, Erzurum’dan 17,7 milyon, Hakkari’den 12,6 milyon, Erzincan’dan 10.4 milyon, Bitlis’ten 3.7 milyon, Muş’tan 3.8 milyon, Ardahan’dan 1.1 milyon, Bingöl’den 620.1 bin, Kars’tan 227,6 bin, Tunceli’den 162,6 bin dolarlık ihracat yapıldı.

İHRACAT AĞUSTOS'TA DA HIZ KESMEDİ

Sivas Kongresi'nin 100. Yılı vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas'ta ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Türkiye'nin ihracatı ağustosta yüzde 1,7 artış göstererek 13 milyar 150 milyon dolar oldu.

GÜLLE’NİN AÇIKLAMASI

TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracatımız başarılı seyrini devam ettiriyor. Nitekim bayram tatiline rağmen, ihracatımızın ağustos ayındaki performansı da beklentilerimizin üzerinde oldu. Mevsim etkilerinin azalacağı yılın son 4 ayında, her ay bir önceki yılın aynı ayın göre en az 500 milyon dolar artış yakalayarak bu hedefi rahatlıkla aşacağız. Kısa vadede, Yeni Ekonomi Programı'nda belirtilen 2019 yılı ihracat hedefini de aşarak, 2019- 2020 döneminde başarmak üzere, 200 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşabilmek adına, aynı kararlılıkla 223 ülke ve bölgede ticaret diplomasisini sürdüreceğiz” dedi.

 AĞUSTOS AYI GEÇİCİ DIŞ TİCARET VERİLERİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla ağustos ayı geçici dış ticaret verilerini, Sivas Kongresi'nin 100. yılı vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas'ta açıkladı.Ağustos ayında ihracat, Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1,7 artışla 13 milyar 150 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk 8 ayında ise ihracat yüzde 2,9 artış ile 117,3 milyar dolara ulaşırken, son 12 aylık ihracatta 180,1 milyar dolar ile Yeni Ekonomi Programı 2019 hedefine daha da yaklaşıldı.

İHRACAT ARTIŞI

Yılın son 4 ayında mevsim etkilerinin azalmasıyla birlikte her ay bir önceki yılın aynı ayına göre en az 500 milyon dolar artış yakalayarak yıl sonu hedefinin rahatlıkla aşılacağını söyleyen TİM Başkanı İsmail Gülle, sözlerine şöyle devam etti:

“2019 yılı küresel ekonomi politikte, özellikle ticaret açısından çok hızlı güncellenen bir gündemi ve değişen pazar dengelerini tecrübe ediyoruz. Buna rağmen ihracatçılarımızın, dinamizmleri ve stratejik kararları sayesinde ihracatımız, doğru rota tespitleri ile ekonomimizi sırtlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün TÜİK'in açıklamış olduğu, 2019 yılı 2. çeyrek büyüme rakamlarımızda da 7,4 puan olarak gerçekleşen net ihracatın katkısı, ekonomik büyümemizde ihracatın önemini bir kez daha öne çıkarmıştır. Bu sene başından beri tahmin ettiğimiz şekilde ihracatımız aylık rakamlarındaki başarılı seyrini devam ettiriyor. Nitekim bayram tatiline rağmen, ihracatımızın ağustos ayındaki performansı da beklentilerimizin üzerinde oldu. Bilhassa katma değerimiz ve fiyat – kalite performansımız arttıkça daha sürdürülebilir başarıları da beraberinde deneyimliyoruz. Firmalarımızın bu başarısını,hepinizin huzurunda takdir ediyorum. “

 İHRACAT ANA PLANI EKONOMİMİZİN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR

İhracat ailesi açısından son günlerin en önemli gündeminin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan İhracat Ana Planı olduğunu söyleyen Gülle, “Ekonomimizin en önemli sacayaklarından olan ihracatın yol haritası niteliğindeki İhracat Ana Planı, sektör görüş ve önerilerini karşılarken ihracat hedeflerimize giden yolda ülkemizin ve ekonomimizin geleceğine ışık tutmaktadır. Dijital dönüşüm, Sanayi 4.0, yeni nesil teşvikler, yatırıma ilişkin yeni yaklaşımlar ve buna benzer atılacak tüm adımlar ihracatımıza çarpan etkisi yaratacaktır. Bu hamlelerin ivedi olarak atılması ve etki analizleri ile güncel olarak takip edilmesi çok daha yüksek ihracat rakamlarına ulaşmamıza vesile olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Pekcan öncülüğünde ihracatta hayata geçirilen reformların rekorlara zemin hazırladığını söyleyen Gülle, TİM olarak “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” misyonu ve 5G vizyonu ile ihracatın önünü açacak devrimsel değişimlere odaklanmaya devam ettiklerini belirterek 2019-2020 döneminde 200 milyar dolarlık ihracat değerine ulaşabilmek adına 223 ülke ve bölgede ticaret diplomasisini sürdüreceklerini vurguladı. Gülle, Yeni Ekonomi Programı ve 11. Kalkınma Planında belirtilen 226,6 milyar dolarlık 2023 yılı ihracat hedefini de rahatlıkla aşacaklarını kaydetti.

2020 yılında e-ticaret piyasa hacminin 1 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini hatırlatan Gülle, Türkiye'nin lojistik konumu ve hava yolu ağı göz önünde bulundurulduğunda İhracat Ana Planının işaret ettiği e-ticaret atılımlarının hedeflere ulaşmada ciddi rolü olacağına dikkat çekti.

 AĞUSTOS'TA BİN 219 FİRMA İHRACATA BAŞLADI

Ağustos ayı ihracatına ilişkin detaylara değinen TİM Başkanı şunları kaydetti:

“Öncelikle, ağustos ayında 1.219 firmamızın ihracata 'Merhaba' dediğini büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum. Sivas ilimizden de HM Sivmad Mobilya Maden firmamız, Gürcistan'a ihracat yapmak suretiyle ailemize katıldı. Hatırlanacağı üzere ilimizin önde gelen firmalarından ESTAŞ da İnovasyon Haftası kapsamında düzenlediğimiz İnovaLİG yarışmamızda, inovasyon sonuçları kategorisinde birinci olmuştu. Bu iki firmamız başta olmak üzere, ilimizin tüm ihracatçılarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Firma özelinde bakıldığında, ağustos ayı içerisinde 35.989 firmamız ihracat gerçekleştirdi. Bu firmaların 1.215 tanesi, geçmiş yıllarda ihracat yapmakla birlikte bu yıl ilk ihracatını ağustosta gerçekleştirdi. Ağustos ayında ihracata başlayan firmalarımızın önemli bir bölümü ilk beyannamelerini Almanya, Irak ve Azerbaycan'a açarken, 40 firmamız ABD'ye, 29 firmamız ise Rusya pazarına açılarak ihracata başlama başarısı gösterdi.”

 LİDER OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ KİMYEVİ MADDELER TAKİP ETTİ

Ağustos ayının lideri, ihracatını yüzde 8,4 artırarak 1,74 milyar dolara ulaşan Otomotiv sektörü oldu. Yüzde 19 artışla 1,63 milyar dolara ulaşan Kimyevi Maddeler sektörü ikinci, yüzde 1,2 artışla 1,4 milyar dolara ulaşan Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörü üçüncü oldu. İhracatını en çok artıran sektörler ise yüzde 46,5 artışla 175 milyon dolara ulaşan Savunma ve Havacılık, yüzde 30,2 artışla 6 milyon dolara ulaşan Süs Bitkileri ve yüzde 29,5 artışla 286 milyon dolara ulaşan Çimento Cam Seramik Toprak Ürünleri oldu.

 132 ÜLKEYE İHRACATIMIZ ARTTI

Ağustos ayında ihracatçılar, ülkemizin bayrağını 223 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başardı. Bu ülkelerin 132'sine ihracat artarken 108 ülkede ise artış yüzde 10'un, tam 56 ülkede ise yüzde 50'nin üzerinde gerçekleşti. En çok ihracat gerçekleştirilen ilk 3 ülke ise 1 milyar 123 milyon dolar ile Almanya, 1 milyar dolar ile İngiltere ve 633 milyon dolar ile Irak oldu. İlk 10 ülkenin ihracattaki payı yüzde 49,2 olurken, ilk 20 ülkede bu pay yüzde 65,7 olarak gerçekleşti. En büyük pazarımız olan Avrupa Birliği'nin ihracatımızdaki payı ağustosta yüzde 48,2 oldu.

 YALOVA İHRACATINI 17 KAT ARTIRDI

İllerin ihracatına bakıldığında: ağustos ayında 45 il ihracatını artırdı. En çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 il sırasıyla; 5,6 milyar dolarla İstanbul, 974 milyon dolarla Kocaeli ve 953 milyon dolarla Bursa oldu. En dikkat çekici artışlar ise; ihracatını 17 katına çıkararak 57 milyon dolar ihracata ulaşan Yalova, yüzde 36,8 artışla 44 milyon dolar ihracata ulaşan Muğla ve yüzde 34,4 artışla 31 milyon dolar ihracata ulaşan Malatya'da yaşandı. Yalova'nın ihracat artışında Gemi ve Yat sektörü etkili olurken, Muğla ve Malatya'da Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektöründeki artış başarıyı getirdi.

 174 ÜLKEYE TL İLE İHRACAT YAPILDI

Ay boyunca 174 ülkeye ihracatta TL kullanıldı, toplam rakam bir önceki yılın ağustos ayına göre yüzde 8 artarak 3,7 milyar TL oldu. 5967 firma ağustos ayında beyannamelerinde Türk Lirasını tercih etti.

Ağustos ayında 13,2 milyar dolarlık ihracat rakamına 344 bin beyanname ile ulaştı. En çok beyanname açılan günler yine Cuma günleri olurken, 91 firma 11-14 Ağustos günlerini kapsayan 4 günlük Kurban Bayramı tatili süresince dahi 65 milyon dolarlık 227 beyanname açarak ihracata devam etti.

 ÇELİK SEKTÖRÜ 54 ÜLKEYE İHRACATTA LİDER SEKTÖR OLDU

Hangi il, hangi sektörde hangi ülkeye ihracat yapıyor diye bakıldığında ise 54 ülkeye en çok ihracat yapan sektör Çelik oldu. 45 ülke ile Kimyevi Maddeler sektörü ikinci olurken, 35 ülkede ise lider sektör Hububat.

İLLER BAZLI VERİLER

İller bazında; 16 il en çok ihracatı Irak'a gerçekleştirdiği görüldü. Irak'ı 12 ille Almanya, 6'şar ille ABD ve Çin takip ediyor. Sivas ili için ise tablo şöyle: Sivas, Ağustos ayında 5 milyon dolar, yılın ilk 8 ayında ise 50 milyon dolar ihracata imza attı. İlin en çok ihracat gerçekleştirdiği ilk 3 sektör 1,8 milyon dolarla Makine ve Aksamları, 1,5 milyon dolarla Madencilik Ürünleri ve 318 bin dolarla İklimlendirme sanayii olurken, en çok ihracat yaptığı ilk 3 ülke ise 804 bin dolarla Çin, 708 bin dolarla ABD ve 324 bin dolarla Suudi Arabistan oldu.

 8 AYLIK PARİTE KAYBI 3,1 MİLYAR DOLAR

Miktar bazında ihracatta ise ağustosta yüzde 17,8 artışla 11,8 milyon tona, yılın ilk 8 ayında 95,6 milyon tona ulaşıldı. Son olarak, ağustos ayında Euro dolar paritesinin etkisi negatif yönlü 190,4 milyon dolar olurken, yılın ilk 8 ayında pariteden kaynaklanan negatif etki 3,1 milyar dolar oldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ağustos'ta ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,69 artarak 13 milyar 150 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, "8 aylık ihracat rakamımız da 117,2 milyar dolarla en yüksek seviyeye ulaşmıştır" dedi.

İHRACAIT ANA PLANI

İhracatçılar başta olmak üzere tüm paydaşlarla istişare ederek hazırladıkları ve 29 Ağustos'ta duyurdukları İhracat Ana Planı'ndan bahseden Pekcan, bu planın hedef ürün, hedef ülke, yeni ve yenilikçi ihracatçı yaklaşımı ve küresel tedarik zinciri bakış açısıyla hazırlandığını aktararak; bu planın, ekonomideki büyük dönüşümü, eğitimli ve küresel becerilerle donanmış bir dış ticaret ailesini Türkiye'ye sunmak üzere hazırlandığını ifade etti.

"TÜRK EKONOMİSİ UZUN YILLAR SONRA İLK DEFA CARİ FAZLA VERDİ"

Küresel ekonomide son dönemde artan korumacılığa bağlı yaşanan ticaret savaşlarını, küresel büyümenin aşağı yönlü revize edilmesini ve çok taraflı ticaretin terk edilmeye başlandığı belirten Ticaret Bakanı, "Türkiye'nin en önemli ihracat pazarları olan AB'nin yüzde 1,3, Almanya'nın yüzde 0,4, İngiltere'nin yüzde 1,3 gibi durgunluk seviyesinde büyümesi bekleniyor. İş insanlarının ve ihracat ailesinin içinden geçilen bu süreç göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gereklidir" dedi.

KÜRESEL EKONOMİ

Küresel ekonomide ve AB'de yaşanan ekonomik belirsizliğe ve Brexit sürecine değinen Pekcan, bu küresel gelişmelerin ışığında Türk ekonomisinde önemli gelişmeler yaşandığını bildirdi.

Zorlu küresel şartlara rağmen hızla daralan dış ticaret açığı ve başarılı bir turizm sezonu sayesinde yılın ilk yarısında Türk ekonomisinin uzun yıllardır ilk defa cari fazla verdiğini vurgulayan Pekcan, "Cari açık hızla daraltan ve cari fazlaya geçen Türkiye, uluslararası piyasalardaki borçlanma ihtiyacının da hızla azaldı. 2018'in tamamında büyümeye net ihracatımızın katkısı 1,9 puan olmuştur. Bu yılın ilk çeyreğinde net ihracatın büyümeye katkısı 12,1 puan, ikinci çeyrekte 7,4 puan olmuştur. Tüm bu gelişmeler ihracatımızın Türk ekonomisi için stratejik önem taşıdığının göstergesidir. Amacımız ihracatımızdaki bu olumlu performansı önümüzdeki yıllara yaymak ve ihracatımızın içerisindeki yüksek teknolojili ve katma değerli ürün ihracatının payını artırmaktır" şeklinde konuştu.

8 AYLIK RAKAM CUMHURİYET REKORU

Pekcan, Haziran ve Ağustos ayladında uzun bayram tatilleri nedeniyle ihracat rakamlarının etkilendiğini ancak buna rağmen 8 aylık rakamın Cumhuriyet rekoru olduğunu belirterek, "Ağustosta uzun süren Kurban Bayramı tatili ve Zafer Bayramı'nın en çok ihracat yaptığımız Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle daha mütevazi bir artış oldu. Haziran'da 9 gün tatil vardı 21 günde ihracatımız yüzde 20 artmasına rağmen Haziran'da eksi 14'ü gördük. Dolayısıyla iki bayram ayı dışında ihracatımızın performansı dünyadaki tüm olumsuz gelişmelere rağmen yüzde 5,8. Ancak Haziran ve Ağustos ayları olumsuz etkiliyor. Ağustos ayında ihracatımız yüzde 1,69 artışla 13 milyar 150 milyon dolar olarak gerçekleşti. İthalatımız da binde 2,7'lik azalmayla 15 milyar 526 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece Ağustos'ta dış ticaret açığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 azalmayla 2 milyar 376 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 84,7 oldu" ifadelerini kullandı.

Pekcan, yılın 8 ayında ihracatın yüzde 2,9 artış gösterdiğini, ithalatın ise yüzde 16,9 azaldığını belirterek, söz konusu dönemde ihracatın ithalatı karşılama oranının geçen yıl yüzde 69,2 iken bu sene yüzde 85,6'ya çıktığını söyleyerek, ihracat rakamının da 117,2 milyar dolarla en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı.

En fazla ihracat Almanya ve İngiltere'ye

Ağustosta en fazla ihracatın Almanya ve İngiltere'ye yapıldığını aktaran Pekcan, "Almanya'ya ihracatımız yüzde 0,95 artışla 1 milyar 210 milyon dolar, İngiltere'ye ihracatımız yüzde 12,43 artışla bir milyar 38 milyon dolar, Avrupa Birliği'ne ihracatımız ise yüzde 7,53 artışla 6 milyar 362 milyon dolar olmuştur" dedi.

Pekcan, AB'nin Türkiye'nin toplam ihracatından aldığı payın yüzde 48,4 pay aldığını söyledi.

Ticaret Bakanı Pekcan, Türkiye'nin ihracatındaki yüksek teknolojili ürünlerin payını yüzde 3-4 bandından daha yukarıya çıkarmak zorunda olduklarını da vurguladı.

 
DAP’tan çiftçilere teknik destek
 
Adli Tıp Kurum Başkanlığına ATAUNİ desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP’tan çiftçilere teknik destek
Çiftçilerin nitelikli tohum ihtiyacının karşılanması amacıyla, DAP İdaresi’nin ...
Erzurumluların araç eğilimleri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurumluların araç tercihinde ilk sırayı otomobil ...
Esnafa indirimli yakıt desteği
ESOB - OPET işbirliğinde yapılan akaryakıt indiriminden yararlanmak isteyen ...
 
Çalışma ve İş Kurumu’ndan işbirliği protokolü
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile QNB Finansbank Erzurum Çağrı ...
Erzurum Ağustos 2019 TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TÜİK Ağustos 2019 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
Erzurum’un teşvik payı yüzde 7’ye yükseldi
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL - Erzurum’un 5’inci bölge teşvikli yatırım payı, bölgesel ...
 
TÜHAD’dan kredi kartı tepkisi
Altay, "Gereksiz kredi kartı kullanımı aşırı tüketimi körükleyerek toplumu ...
Pasinler Yeni Sanayi Sitesinde geri sayım
Pasinler ilçesinde üç yıl önce temelleri atılan Pasinler Yeni Sanayi Sitesi ...
Okuma Kültürü için 5 milyonluk yatırım
2019 yılında DAP İdaresi tarafından desteklenecek Tarihi Kent Bölgelerinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva