ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EKONOMİ
29 Kasım 2015 Pazar - 15:38

Erzurum için yatırım seferberliği

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’da yaptığı konuşmada, işadamlarına Erzurum’a yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Erzurum için yatırım seferberliği

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, sigorta ve vergilerin yüksekliğinden bahsederek, “2016 yılında yürürlüğe girecek olan yeni asgari ücret bölgemizde işveren ve sanayicilere yüzde 40 ek maliyet getirecektir” dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu üyeleri onuruna Palandöken Sway otelde akşam yemeği verildi. Program öncesinde bir konuşma yapan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, bölge işadamlarının sorunlarını dile getirdi.

SANAYİCİNİN ÜZERİNDEKİ YÜK HAFİFLETİLMELİ

2016 yılında yeni asgari ücretin özellikle bölgedeki işadamlarının sırtına ekstradan yük olacağına dikkat çeken Ergüney, bu yükün hafifletilmesi gerektiğini söyledi.Bölgedeki işadamlarının zaten zorla ayakta durduğuna dikkat çeken Ergüney, “Sigorta ve vergilerin yüksekliğinden bahsederken, 2016 yılında yürürlüğe girecek olan asgari ücret bizim bölgemizde işveren ve sanayicileri yüzde 40 bir maliyet getirecektir. Asgari ücretten getirecek yük mutlaka ve mutlaka paylaştırılmalıdır. Sigorta ve vergiden zaten bir yük var, ikinci bir yük sırtımıza vurulduğu takdirde haliyle sanayicilerimiz zor bir durumda kalacaktır. Hükümetimizin bu gelişmeleri hesaba katarak sanayicimizin üzerindeki yükü bir miktar alacağı konusunda kanaatimiz tamdır” şeklinde konuştu.

BİZ ORTAK HARAKET EDERİZ

OSBÜK Yönetim Kuruluşu Başkanı Cahit Nakıboğlu ise Erzurum’un OSB konusunda çok geri kaldığını söyledi. Antep’te ortak bir akıl olduğunu dile getiren Nabıkoğlu, “Bizim şehrimize bir devlet büyüğü geldiğinde bizler şehri yönetenler olarak bir madde üzerinde mutabakat sağlayarak yalnızca o madde üzerinde talepte bulunuruz. Gelen devlet büyüğü kime gitse belediye başkanı, STK’lar veya vali yalnızca o ortak sorunu dile getirir ve talepte bulunur. Dolayısı ile istediğimizi alırız. Başka zaman da başka bir sorunumuzu dile getiririz. Çok madde ile gündeme gelip hiçbir şey alamamaktansa tek madde talep edip onu almak daha akıllıcadır. Ancak neyi istediğinizi iyi bilmeniz, istişare etmeniz gerekir” dedi.

İŞADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’da yaptığı konuşmada, işadamlarına Erzurum’a yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Tavlaşoğlu, “Sanayisi bölgede en geri kalmış iller arasında yer alıyoruz. İşadamlarımız batıya yatırım yapıyorlar. Yatırımcının ilimizde kalması konusunda yöneticilerimiz elini taşın altına koymuştur. Hükümetimizde yöneticilerimizi desteklemektedir. Şehrimiz tarım ve hayvancılıkta Türkiye’de en çok büyük ve küçükbaş hayvan barındıran ildir. Et entegre tesisimiz, tarihi ve doğal güzelliklerimizin yanında 2011kış oyunlarının sayesinde spor tesislerimiz mevcuttur. Bu potansiyellerin mutlaka işlenmesi için tüm işadamlarımızı şehrimize yatırım yapmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

ŞEHRİN HİZMETİNDEYİZ

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilacalı, önceliğin Erzurum olduğunu söyledi. Bu konuda ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını dile getiren Ilıcalı, “8 yıl aradan sonra tekrar vekil oldum. Öncelikli işimiz Erzurum’u kalkındıracak potansiyeli bulmak lazım. İşte burada organize tarım ve hayvancılık, kış turizmi termal ile birleştirilip hayatiyete geçirilmeli. Alt yapı çalışmalarını inceleyip, elimizi taşın altına koyalım. Erzurum’a borcumuz var, eli boş dönmeyelim” dedi.

YOĞUN BİR KATILIM OLDU

Erzurum OSB’nin düzenlemiş olduğu yemeğe Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ÖSBÜK Yönetim Kuruluşu Başkanı Cahit Nakıboğlu, yönetimi kurulu üyeleri Nurettin Özdemir, Adem Ceylan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Aziziye İlçe Kaymakamı Zafer Öz, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Kasimi, çok sayıda STK temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Program, konuşmaların ardından folklor gösterileri ve yerel sanatçıların söylediği Erzurum türküleri ile son buldu.

 
Büyükşehir Bütçe maratonu tamamlandı
 
EGC’den termal buluşma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Bütçe maratonu tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyelerin 2016 yılına ilişkin bütçe ...
Büyükşehir’den 2 milyonluk yatırım
Büyükşehir Belediyesi’nin kamu iktisadi teşebbüslerinden biri olan Palandöken ...
Su Ürünleri’nde havyar üretimine başlandı
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde havyar üretimine başlandı.
 
Saka zam gerekçesini paylaştı
M.COŞKUN-Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, ...
ETSO’da yatırımlar konuşuldu
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ...
Büyükşehir’de OSB Zirvesi
Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzurum ...
 
DAİB’ten 2023 Atılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) bölgenin 2023 ihracat vizyonunu belirliyor.
Sadeler’den Osmanlı örneği
Sadeler, ‘Aslında yeni gibi gözükse de tarihimizde de Mentörlük uygulamasını ...
DAP Kapsamında 11 proje tamamlandı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Sınır ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva