ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>EKONOMİ
28 Ocak 2012 Cumartesi - 00:21

Erzurum için ‘Meclis Buluşması’

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) düzenlediği ortak meclis toplantısında Erzurum’un sorunları gündeme getirildi.

Erzurum için ‘Meclis Buluşması’

ERZURUM (İHA) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) düzenlediği ortak meclis toplantısında Erzurum’un sorunları gündeme getirildi.
ETSO Konferas Salonu’nda gerçekleştirilen ortak meclis toplantısına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile İTO ve ETSO’nun yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılışını yapan Divan Başkanı Saim Özakalın, Meclis toplantısının her zamankinden biraz daha farklı olacağını belirterek, toplantıda öncelikli olarak Erzurum’un meselelerinin konuşulacağını söyledi. Başkan Özakalın’ın konuşmasının ardından toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Ortak Meclis toplantısına ev sahipliği yapan ETSO adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 2012 yılının ilk toplantısını İstanbul Ticaret Odası ile yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye’nin en büyük ili olan İstanbul’da ticaretin de yaklaşık yüzde 50’sinin döndüğünü dile getiren Başkan Yücelik, “İnşallah bu yaptığımız toplantıda ticaret anlamında bize de bir şeyler sirayet eder” dedi. Konuşmasında, Erzurum’a şehit er Vedat Tetik adına okul yaptıracak olan İTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Yücelik, ETSO’nun geçmişten bu yana İstanbul Ticaret Odası ile hukukun çok iyi olduğunu ve her zaman işbirliği içerisinde bulunduklarını vurguladı. 2011 yılının kış oyunları nedeniyle Erzurum ve bölge açısından olumlu geçtiğini kaydeden Başkan Yücelik, ildeki mevcut yatırımların ve bundan sonra yapılacak olanların özel sektör mantığıyla işletilmesi gerektiğini söyledi.
FRANSA’YA TEPKİ
Konuşmasında Ermeni Soykırımı'nın inkarını cezalandıran yasa sebebiyle Fransa’ya tepki gösteren Başkan Yücelik, 1915-1919 yılları arasında bölgede ve Azerbaycan’da yapılan Ermeni katliamlarında 500 binden fazla insanın öldürüldüğünü söyledi. Ermenilerin Erzurum’da da 50 bin insanı katlettiğini hatırlatan Başkan Yücelik, Fransa’yı kınadıklarını ifade etti.
Toplantıda daha sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuştu. Düzenlenen toplantının birliktelik açısından çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, “Türkiye’de İstanbul’un rolü nasıl büyükse Doğu Anadolu’da da Erzurum’un rolü o derece çok önemli. Biz göreve geldiğimizde Kuzeydoğu Doğu Anadolu Bölgesi refahtan en az pay alan bölgesiydi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak bilinir ama bu yanlış. Tabi bu açık kamu yatırımlarıyla biraz kapatıldı ama daha fazla kalkınma için sanayinin ve ticaretin mutlaka gelişmesi lazım. Erzurum için belirlenen sektörler, turizm, hizmet sektörü, hayvancılık bunlar da önemli ancak tam manasıyla kalkınma için sanayi sektörü ve ticaretin gelişmesi çok daha önemlidir.” diye konuştu.
YALÇINTAŞ’IN SUNUMU
Toplantıda son konuşmayı İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş yaptı. Erzurum’da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten duygulandıklarını dile getiren Yalçıntaş, her iki odanın da köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve her zaman iyi ilişkilerde bulunduklarını söyledi. Erzurum’un ekonomik yapısını yakından bildiğini anlatan Yalçıntaş, “Ticaret Erzurum için fevkalade bir refah kapısı olabilir. Kalkınma için üretimin de rolü büyük ama ilada olacak diye bir şey yok. Ticaret için elbette üretim çok önemlidir, elbette üretim olmalıdır. Ama ticaretin de önemini bilmek gerekli. İthalat ihracat rakamlarına baktım. En fazla ihracat Azerbaycan’a yapılmış. Bunu şunun için söylüyorum. Eğer doğru bir yönlendirme yapılırsa, doğru bir lojistik projesi sağlanırsa Türkiye’nin doğu ülkelerine olan ihracatının merkezi rahatlıkla Erzurum olabilir. Erzurum’un bu altyapısı vardır. Yeter ki bir gerekli alt yapı sağlansın, iki Erzurum insanı üzerine düşeni yapsın”
Toplantının sonunda İTO Başkanı Dr. Murat Yalçın’a günün anısına ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’e bir şilt takdim etti. ETSO Başkanı Yücelik de İTO Başkanı Yalçıntaş’a bir plaket sundu. Toplantının ardından ETSO tarafından İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve İTO Meclis üyelerinin onuruna bir akşam yemeği verdi.

 
DABKON Bilirdönmez’i andı
 
Astsubay evinde ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 27 Ocak 2012 Cuma 21:32

2 oda erzurumun butun sorunlarını halletmiş,kendıleri calmış kendıleri oynamışlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FOREVER Erzurum’da şube açtı
Forever Sağlıklı Yaşam ürünleri Merkezi Erzurum Şubesi düzenlenen törenle ...
AVM’de go-kart coşkusu
18 – 19 Ocak tarihlerinde Aziziye Eğitim Kurumları öğrencilerini , 23 ...
Akdağ şahitlik yaptı
İstanbul Ticaret Odası tarafından Erzurum'da yaptırılacak olan meslek ...
 
Protesto azaldı, itibar yükseldi…
Erzurum 2011 yılını bir önceki yıla göre yüzde 43.8’lik azalma ile 4 bin ...
Erzurum, sanayide geride…
TOBB Sanayi Kapasite Raporu 2011 sonuçları açıklandı. Raporda Erzurum’da ...
Bin 500 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alınacak
Vergi Denetim Kuruluna etap etap olmak üzere toplam 1500 vergi müfettişi ...
 
DAİB ihracatçıları bilgilendirecek
İhracat Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ...
69 projeye 15 milyon TL destek
TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı 28. Yönetim ...
‘Değerlerimizi tanıtamıyoruz’
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ajansı Proje Teklif Çağrısına çıktı. Mali Destek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva