ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
6 Temmuz 2015 Pazartesi - 15:46

Erzurum için ‘Kademli’ adım..

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum İl Temsilciliği, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ve KADEM Erzurum Temsilcisi Ayça Kaşıkcı’nın katılımlarıyla açıldı.

Erzurum için ‘Kademli’ adım..

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum İl Temsilciliği, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ve KADEM Erzurum Temsilcisi Ayça Kaşıkcı’nın katılımlarıyla açıldı.

COŞKULU KARŞILAMA

Bosna Caddesi üzerinde bulunan temsilciliğin açılış töreni için kente gelen Yılmaz ve Erdoğan, halk oyunları gösterisi ile karşılandı. İlk olarak konuşan KADEM Erzurum Temsilcisi Ayça Kaşıkcı, “Türkiye’nin normalleşmesiyle Müslüman muhafazakâr kadın kendi kimliğini rahatça ifade edeceği yeri KADEM’DE buldu. KADEM genelde tüm kadınların özelde İslam kültürünün kaynaklarından içmiş olan Erzurum’un kadınının çağdaşlık perspektifi adı altında tektipleştiren ideolojilere karşı kimlik, kişilik, özürlük ve varoluş mücadelesini destekleyen bir sivil toplum kuruluşudur. KADEM’İN görevi kadının cinsiyetinden dolayı tabi tutulduğu ayrımcılığı engellemek, farklılıklarından doğan mağduriyetini gidermek, şiddet görmüş kadınların hayata kazandırılmasını sağlamak, aile içerisinde alınan eğitimle şiddetin önüne geçmektir. KADEM kadınları bilinçlendirerek onların özgürlüklerinin keyfi bir şekilde kısıtlanmasının önüne geçerek duygusal anlamda kendi hemcinsinin tahribatını engellemek, kadının ötelenmesi ve ikincileştirilmesi amaçlarını önlemek için var.” dedi.

Kadem Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz’da, Gaziantep, Denizli, Ankara, Sakarya, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Antalya ve Elazığ 'da temsilcilikler açtıklarını, Erzurum ile bu sayıyı 10'a çıkardıklarını söyledi.

YILMAZ’IN SUNUMU

KADEM'in 2013 yılında kurulan ve yaklaşık 2 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen ses getiren, dikkat çeken, farkındalık yaratan, çok sayıda faaliyete başarıyla imza atan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Yılmaz, "Dernek, insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz kadın haklarını savunur, toplumda, siyasette ve iş hayatında kadınların güçlendirilmesini hedefler. Bu amaçla söylem ve politikalar üretir, projeler yürütür, kampanyalar düzenler, kadınların geliştirici eğitimler ve çalıştaylarla sosyo-ekonomik ve siyasal statüsünü artırır" diye konuştu.

ERDOĞAN’IN VURGU VE TESPİTLERİ

Son olarak KADEM Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’da, "Vatandaşlar olarak tek başına yapamadığımız çalışmaları, burada yapabiliyor, tek başımıza bazen duyuramadığımız sesi sivil toplum yoluyla karar mekanizmalarına daha kolay duyurabiliyoruz. Siz değerli Erzurumlu kardeşlerimin de bu çabaya katkı vereceğine gönülden inanıyorum" dedi.

KADEM'in en büyük amaçlarından birinin yıllarca dar bir kesimin tekelinde kalan kadın söylemine Anadolu'nun rengini katmak olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hamuru bu toprakların değerleriyle yoğrulmuş bir kadın hareketidir KADEM. Siyasetten akademiye, iş dünyasından medyaya tüm alanlarda daha demokratik bir toplum için, kadının kendi öz değerleriyle var olabilmesi için çalışıyoruz. Kadının da erkeğin de fıtri özelliklerini yok saymadan, adaletle muamele gördükleri ve potansiyellerini gerçekleştirebildikleri bir toplum hayal ediyoruz. Bizler hedefleri sadece bu dünya olan insanlar değiliz. Bir başka alemde hesaba çekileceğimiz bir hayatın olduğu şuuruyla yaşadığımız dünyayı mamur etme gayreti içindeyiz. Ben bu büyük ideal etrafında, sizlerle KADEM çatısı altında, şimdilik 11 temsilciliğiyle çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum."

 
Erdoğan’dan Erzurum’a övgü
 
Orhan: ‘Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEAH’ta 7’den 70’e iftar
Bölge Eğitim ve araştırma Hastanesi’nde düzenlenen iftar yemeğine yoğun ...
Kahvehaneyi temizlerken Gergedan Böceği buldu
Erzurum’da bir kahvehanede dünya genelinde nadir olarak görülen gergedan ...
‘Hayır sofrası kuruldu, gönüller buluştu’
Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde düzenlediği ‘Sokak İftarı’ programıyla ...
 
‘Yüreğimiz kan ağlıyor’
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği’nce Doğu Türkistan’da yapılan ...
Orhan: ‘Hepimiz kardeşiz’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçedeki yetim çocuklar ...
Demirel mevlidle anıldı
9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için Erzurum’da Mevlid-i Şerif okutuldu.
 
Çat’ta doğal yaşam alanı uygulaması
Çat Belediyesi, ilçe girişinde yapımı devam eden park ve doğal yaşam alanını ...
Oltu Belediyesi yetim duası aldı
Oltu Belediyesi ilçe merkezi ve mahallelerindeki yetim çocuklara yönelik ...
Hayır Çarşısı dualarla açıldı
Gülahmet Semti Yeğenağa İş Merkezinde faaliyete sokulan “Hayır Çarşısı”nın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva