ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
29 Ocak 2020 Çarşamba - 17:03

Erzurum için 548 proje

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı ilk toplantısı Vali Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Erzurum için 548 proje

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı ilk toplantısı Vali Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi. Erzurum Valilik toplantı salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken, Yakutiye ve Aziziye İlçe Belediye Başkanları, İlçe kaymakamları ile kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum’da devam eden toplam proje sayısının 548 olduğunu belirterek, “Toplam proje tutarı, 15 Milyar 957 Milyon 753 Bin 373 TL. Program yılı ödeneği 1 Milyar 158 Milyon 953 Bin 385 TL. Gelen ödenek tutarı 1 Milyar 317 Milyon 190 Bin 277 TL, Harcama tutarı ise 1 Milyar 210 Milyon 717 Bin 394 TL olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Vali Memiş, inşaat mevsiminin başlaması ile yatırımcıların istenilen seviyeye ulaşması, ayrıca tüm imkanlarını seferber etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Yatırımcı kuruluşların projelerle ilgi bilgi vermesinin ardından Vali Okay Memiş değerlendirme yaptı.

Vali Memiş, “Erzurum Hava limanı benim dönemimde beni dahil etmeden Ankara bu işi takip ederdi, ama ben burada Vali olduğum için bu serzenişler bana kaldı, ben Valiyim ya bana soruldu ben suçlanır gibi oldum, ne yapayım Vali olarak bunu kabul ettim, etmesem mi, hiç bir suçum yok iken, denetim yapan birim olarak Ankara, Devlet işleri henüz bitirilmediği zaman içerisinde Söylemez Barajı bile var, bu konular arasında görevini iyi yapan kurum da var, görevini bir şekilde aksatan kurum da var, her kurum amiri işini kendisi takip edecek, kendisi bizzat konuların başında bulunacak, kendi bulunduğu işini kendisi takip etmez ise vatandaş bunu gözler ve sünger gibi çeker, vatandaş takibini yapar. Siz istediğiniz kadar sosyal medyayı kullanın, yaptığınız işlerde vatandaşla karşı karşıya kalırsınız haberiniz olsun. Herkes özenli davranmalı. Bu bizim için çok önemli. Vatandaş hizmetin en iyisini sever. Bir amir çalışanları ile uyumlu şekilde olmalı” diye konuştu.

Erzurum’da tersine işleyen bir mobbing yaşandığını söyleyen vali Memiş, “Bir de düz mobbing var, yani sen yeterli olmazsan birilerinin emrine girersin, ama sen yeterli isen kimselerin emrine girmezsin. Biler biraz daha sanayi işine girmemiz lazım, bunun içindir ki Tekstil Kenti hayata geçiriyoruz. KUDAKA ile, DAP İdaresi ile bu sanayi sitesini hayatta tutmaya çalışıyoruz. Biz buralarda geçiciyiz. Benim otuz yıla yakın bir Devlet çalışmam var. Her türlü eleştiriye de açığız. İş adamlarınıza sahip çıkın. Sanayicinize sahip çıkın. Tüccarınıza sahip çıkın. İşini yapmayan, dalavereci, tefeci, düzenbaz bunları zaten toplum biliyor ve dışlıyor. Ama helal lokma peşinde olup bunu kazanmaya gayret edenler insanları da koruyup kollamamız lazım. Kamu yöneticilerini elbette eleştireceğiz, ama iyi iş çıkaranları da göz ardı etmeyeceğiz. Ben Erzurum Valisi olarak atandım kimseleri yanımda da getirmedim. Burada sizin ortamınızda bulunan kişilerle çalışmaya başladım. Ceza hukukçularının meşhur bir lafı vardır, derler ki galibi savunmak çok kolaydır, önemli olan beş kişinin katilini savunmak. Karayolları Bölge Müdürümüz iyi bir arkadaş bu kış ayında Tekman yolu sürekli kapalı olurdu, ben Bölge Müdürü olarak o yolu açık tutacağım dedi ve o yol sürekli çalışmalarla açık durumda, kendilerine teşekkür ederim. Millet yapılan hizmetler için dua ediyor. Orman Bölge Müdürümüz söylüyorum sen Erzurumlusun sen ki Palandöken’de 5 milyon fidan dikmez isen benim gözümde Orman Bölge Müdürü değilsin. Bu görev senin ise sen bu görevi yerine getirmelisin. Sen en az 5 milyon fidanı Palandöken’e dikmelisin. Ben dördüncü sınıf kaymakam iken 2 milyon fidan dikmiştim. Yani her kurumun bir hedefi olmalı, bizim bu harcamaları yaparken de bir bütçemiz de yok, ama kurumlarla koordineli olarak işlerimizi devam ettiriyoruz. Her tarafa da yetişiyoruz. Siz yeter ki doğru olun doğru projelere para bulunur. Hayvancılıkta 900 bin civarındayız ama yılsonuna kadar bu rakamı 1 milyon olarak hedeflemişiz. Turizm alanlarını genişletiyoruz. Erzurum Atatürk Üniversitesi 100 bin öğrenci barındırıyor, rektörümüze teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Okay Memiş’in açılış konuşmasından sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Başkan Mehmet Sekmen, Karayolları Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü sırayla yaptıkları çalışmalar ve yatırımlar hakkında sunum yaptılar.

 
Ban ve Aydemir tarım kesiminin nabzını tuttu
 
‘Zimmet’ davasında 2 tahliye
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yusuf gündüz 30 Ocak 2020 Perşembe 15:50

Vali bey işini biliyor ve işini yapıyor. Erzurum''u bir bütün görüyor ve ayrım Yapmıyor.gece gündüz koşturuyor. Sayın valime duacıyız ALlah yardım etsin. Selam ve saygılarımla,

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO’dan depremzedelere 200 Bin TL Yardım
ETSO ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, ETSO adına 200 ...
Ağbal 2023 hedefini paylaştı
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, "11'inci Kalkınma ...
MÜSİAD’dan 2019 değerlendirmesi
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı ...
 
KUDAKA Erzurum’da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 119. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Oltu Tarım Sektöründe Kars Kazı gündemi
Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Proje Uygulama merkezinin 2019 ...
OSB esnafına Başkan Orhan jesti
Erzurum kültürünün zenginlikleri arasında yer alan ve kadınlarımızın yıllarca ...
 
Erzurum’da 2019’da 181 şirket kuruldu
ÖZEL - TOBB 2019 yılı birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı.
Erzurum şirket sermaye verileri açıklandı
ÖZEL - TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin 2019 yılı Sermaye Dağılımı sonuçlarını açıkladı.
DAP’tan çiftçilere “Tarımsal Sulama Eğitimi”
DAP İdaresi tarafından Elazığ’da, “Tarımsal Sulama, Hayvan İçme Suyu Temini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva