ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Haziran 2016 Cuma - 21:39

‘Erzurum en güçlü ürün’

Erzurum’un kış turizmi koridoru açısından en güçlü ürün olduğunu vurgulayan Comotti, “Hatta Türkiye’nin bütün kayak merkezleri açısından en ilginç ürün Erzurum diyebilirim. Ama bu destinasyonun bazı acil sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor.’dedi

‘Erzurum en güçlü ürün’

AB ve Türkiye tarafından desteklenen ‘Erzurum-Erzincan-Kars Kış Turizm Koridoru’ projesi Genel Koordinatörü Francesco Comotti, bölgenin yönetim açısından bütünleşmesinin büyük yarar sağlayacağını vurguladı. Comotti, “Biz bilgisayar değil, yazılım hazırlıyoruz. Bazı acil sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Beklediğimiz her gün pazarı kaybediyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin desteklediği ‘Erzurum-Erzincan-Kars Kış Turizm Koridoru’ projesi için istişare toplantısı yapıldı. Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Grand Erzurum Otel’de düzenlenen toplantıya Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Palandöken-Konaklı Kayak Merkezleri İşletme Daire Başkanı Kemalettin Işık, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Hasan Mazlumoğlu, proje uzmanları ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

“İLK AMACIMIZ ÜRÜNÜ BÜTÜNLEŞTİRMEK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve son 6 aydır devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren proje uzmanı Dr. Alex Andreis, ilk amaçlarının Erzurum, Erzincan ve Kars’taki kış turizmi potansiyelini bir bütün haline getirmek olduğunu söyledi. Dr. Andreis, “Projemiz 2023 hedefleri içinde yer alıyor. Genel turizm stratejisi içinde daha çok kış turizmine yönelik bir çalışma. Özellikle Erzurum, Erzincan ve Kars’ı ilgilendiriyor. Ağrı ve Ardahan’ı da kapsıyor. 6 aydır bu bölgedeyiz, analiz yapıyoruz. Tek teker hepsini gezdik her bölgenin kendine has özellikleri var. Çok ilginç bir çalışma alanı. Projemizin sonucunda bu bölgeye yönelik bir yönetim yapısı oluşturulmasını sağlamak istiyoruz. Kış koridoru olarak bu bölgenin pazarlanmasında, tanıtılmasında ve markalaşmasında yapılacak işlerin tarifini yapacağız. Özellikle kayak alanının kalitesini artırıcı faaliyetler bulunmak istiyoruz. Bu hedeflere ulaşabilmek için mevcut durumu analiz etmemiz gerekiyor. Bu nedenle bilgi arayışındayız 6 aydır bu bilgiler depoluyoruz. Teknik ve yönetim anlamında tekil olarak bakarsak Alplerle birbirine benzer durumunda. Mekanik tesisler, oteller birbirine benziyor. Ama iki sorun görüyorum ya birlikte çalışmıyorlar ya da birlikte çalışsalar ne olabilir onu göremiyoruz. Örneğin mekanik tesislerine bakarsak aynı dağda üç farklı mekanik tesis işletiliyor. Şu anda hali hazırdaki ürünü bütünleştirmek ilk amacımız. Sonra bunun ilerisine geçip Alplerdeki durumla burayı özdeşleştirmeye çalışmak” dedi.

DEMİROĞLU: DEĞER ZİNCİRİ ANALİZİ YAPIYORUZ

Proje uzmanlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cenk Demiroğlu da ‘değer zinciri analizi’ yapmaya çalıştıklarını belirtti. Genel ihtiyaçları belirlediklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Demiroğlu şunları söyledi. “Kayak merkezlerinin alt yapı ve yönetim eksikliklerine yönelik tespitlerde bulunduk. Üç vilayetin oluşturduğu bölgeyi dikkate alarak toptan bir turizm ürünü olarak ne tür fazla ve eksikleri var onlara baktık. Sonra da talep analizi yaptık. Kimler geldi, kimler gelmiyor, kimler gelebilir bunu anlamaya çalıştık. Şu anda da değer zinciri analizi çıkarmaya çalışıyoruz. Turistin daha ilk rezervasyon tecrübesinden buraya gelip, kayıp, yiyip, içip, ülkesine dönmesi ve döndükten sonraki hissiyatına varıncaya kadar olan süreç bizim için değer zinciri. Tabi bu değerleri kendinde toplayan en önemli turizm unsuru da destinasyon. Türkiye’de aslında çok fazla üzerinde henüz durulmamış bir konu. Bu bölgede pilot seçilerek turizm tarihinde adını yazdırıyor ve ileride başka birçok bölgeye de model olacaktır. Türkiye’de de denenmemiş bir destinasyon yönetim modeli oluşturmaya çalışıyoruz. Haliyle bu değer zincirinden bir adım daha ileriye gidip süreç analizi de yapmak istiyoruz.”

“ERZURUM EN GÜÇLÜ ÜRÜN”

Projenin Genel Koordinatörü Francesco Comotti de bölgenin yönetim açısından bütünleşmesinin çok büyük fayda sağlayacağını dile getirdi. “Şu anda yapabileceğimiz en iyi şeyi yapmak istiyoruz” diyen Comotti, “Çünkü beklediğimiz her gün pazarın bir kısmını kaybediyoruz. Pazar o kadar hızlı hareket ediyor ki ürünün bizim şu an sunmamız lazım, şimdi hazırlayıp bekletirsek başka bir pazarla karşılaşacağız” dedi. Erzurum’un kış turizmi koridoru açısından en güçlü ürün olduğunu vurgulayan Comotti, şunları söyledi. “Hatta Türkiye’nin bütün kayak merkezleri açısından en ilginç ürün Erzurum diyebilirim. Ama bu destinasyonun bazı acil sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Çünkü herkes pazarın ne kadar hızlı değiştiğinin farkında. Bizim de bu bağlamda yani pazara yönelik hem alt yapı hem de sunum açısından hazır olmamız lazım. Eğer dış pazara hitap etmek istiyorsak en azından pazarlama adına tek bir bölgeyi yaratmış olmamız şart. Böylece üç bölgenin maliyetlerini tek kaleme toplayabiliriz tanıtım, iletişim gücümüz artar ve küresel varlığımızda çok daha belirgin olur. Bunu hızlıca gerçekleştirebiliriz ki şu an görüyoruz yurt dışından buraya turist getirmek isteyen işletmeler var. Ama bizim şimdiden hangi pazara odaklanmamız gerektiğini bilmemiz lazım. Dikkat edin, biz bilgisayar değil yazılım yapıyoruz.”

 
ETÜ - KOSGEB İnovasyon işbirliği
 
5 ayda 567 kadına koruyucu hizmet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GSF, Sanata açılan pencere
DİLEK BAYRAK-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, farklı sanat ...
Şenkaya tanıtımında yeni konsept
Şenkaya Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Gençleşen, Güzelleşen, Sosyalleşen ...
Arkeoloji’de Atatürk Üniversitesi farkı
DİLEK BAYRAK-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi katkılarıyla 2015 ...
 
İspirli Ramazan İklimi’ni paylaştı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şube Başkanı M. Hanifi İspirli, ...
Kültür ve Sanatta 'Mızrap' yaklaşımı
DİLEK BAYRAK-Mızrap Kültür Sanat Evi hizmete açıldı.
Durmuş Filografi Sergisi açtı
Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü bünyesindeki Atatürk Yetiştirme ...
 
Ramazan ikliminde Müzakereler başladı
Erzurum’da Ramazan Ayı’nın ilk sohbetini Vuslat Derneği Onursal Başkanı ...
ATAÜNİ’den Doğu’da bir ilk
DİLEK BAYRAK-2011 yılında Yükseköğretim Genel Kurul Kararıyla Kurulan ...
Duvar minareli cami görenleri şaşırtıyor
Erzurum’da hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Cami’nin, duvara ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva