ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
2 Nisan 2018 Pazartesi - 09:21

Erzurum’dan yüzde 158’lik rekor

MAHMUT AKDAĞ-Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Mart ayı ihracat rakamlarını paylaştı

Erzurum’dan yüzde 158’lik rekor

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Mart ayı ihracat rakamlarını paylaştı. Erzurum’dan bu yılın mart ayında 2.9 milyon dolar, yılın ilk üç ayında ise 5.3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Erzurum’da mart ayında kaydedilen ihracat değeri şubat ayına göre rekor seviye yüzde 158 oranında artış gösterdi.

ERZURUM’DAN MART REKORU

TİM İhracat verilerine göre Erzurum’da bu yılın ilk üç ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen dönem mart ayı oldu. İlden ocak ayında 1.2 milyon, şubat ayında 1.1 milyon dolar, mart ayında ise 2.9 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Erzurum’un şubat ayında yüzde 1.68 olan bölge ihracat payı ise yüzde 4.1’e yükseldi.

DOSİAD ANALİZİ

TİM verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince kaydedilen analizlere göre, şubat ayında Erzurum’dan 2.9 milyon, KUDAKA İstatistik Bölgesi İllerinden 4.3 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 13.5 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinden de 71.4 milyon dolar tutarında ihracat yapıldı.

BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği  Araştırma Merkezince kaydedilen analizlere göre, bu yılın ilk üç ayında Erzurum’dan 5.3 milyon, KUDAKA İstatistik Bölgesi İllerinden 9.4 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 42.4 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinden de 217.2 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. Erzurum’un üç aylık düzeyde bölge ihracat payı yüzde 2.46 olarak hesaplandı.

MART AYI BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI

Erzurum mart ayı ihracat değeri yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 5’inci sıraya yükseldi. Mart ayında Malatya’dan 33.5 milyon, Elazığ’dan 15.6 milyon, Iğdır’dan 7.0 milyon, Hakkari’den 4.5 milyon,  Erzurum’dan 2.9 milyon, Van’dan 2.5 milyon, Ağrı’dan 2.1 milyon, Erzincan’dan 1.1 milyon, Muş’tan 1.2 milyon, Bitlis’ten 435 bin, Ardahan’dan 133 bin, Bingöl’den 144.4 bin, Tunceli’den 34 bin dolarlık ihracat kaydedildi.

ÜÇ AYLIK DÜZEYDE BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI

Bu yılın ilk üç ayında Malatya’dan 93,3 milyon, Elazığ’dan 53,5 milyon, Iğdır’dan 23,6 milyon, Hakkari’den 13,8 milyon,  Erzurum’dan 5,3 milyon, Van’dan 9,9 milyon, Ağrı’dan 8,7 milyon, Erzincan’dan 3,8 milyon, Muş’tan 1.7 milyon, Bitlis’ten 2.0 milyon, Ardahan’dan 362 bin, Bingöl’den 292 bin, Tunceli’den 184 bin, Kars’tan 175 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

TÜM ZAMANLARIN AYLIK İHRACAT REKORU KIRILDI

İhracat rakamları Türkiye'ye moral vermeye devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Mart ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artarak 15 milyar 106 milyon dolara yükseldi. Böylece 2018 Mart ayı, ihracat tarihindeki en yüksek ihracat gerçekleştirilen ay oldu. Ayrıca tarihte ilk defa aylık ihracat 15 milyar dolar barajını aşmış oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mart ayı ihracat rakamlarını Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan ve TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile birlikte Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda açıkladı. Toplantıda konuşan TİM Başkanı Büyükekşi, “Ocak-Mart döneminde ihracatımız yüzde 10,4 artışla 40,7 milyar dolara ulaşırken 12 aylık ihracatımız yüzde 10,5 artışla 160 milyar dolara yaklaştı. Yıl sonunda ise hedefimiz, 170 milyar doların üzerine çıkmak” dedi.

DEĞER ARTTI, MİKTAR AZALDI

TİM Başkanı Büyükekşi, miktar bazında ihracatın ise Mart ayında yüzde 7,6 azalarak 10,5 milyon ton olduğunu dile getirdi “İhracatımız çift haneli artarken, ihracat miktarımızın azalması, aynı malı çok daha yüksek fiyata sattığımızı gösteriyor. Ar-ge ve inovasyona dayalı, markalı, tasarım eli değmiş ürünlerle inşallah ihracat birim fiyatımızı çok daha ileri seviyelere taşıyacağız.” dedi.

Parite değişimlerinin ihracata etkisine de değinen Büyükekşi, “Mart ayında parite etkisi pozitif yönlü olarak 1,1 milyar dolar oldu. Bunda özellikle Euro Dolar paritesinin geçen seneye göre daha yüksek olması etkili. Yıl genelinde paritenin 1,22 seviyelerinde olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ YİNE ZİRVEYİ BIRAKMADI

Sektörel bazda ise; Mart ayında en fazla ihracatı, 3,1 milyar dolarla yine otomotiv sektörü yaptı. Bu sektörün ihracatı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,1 arttı. Otomotiv sektörünü, 1,7 milyar dolarla hazırgiyim ve konfeksiyon ve 1,6 milyar dolarla kimyevi maddeler sektörleri takip etti. Mart ayında en fazla ihracat artışı yaşayan sektörler ise yüzde 53,7 ile Mücevher, yüzde 48,9 ile Zeytin ve Zeytinyağı, yüzde 34,7 ile Yaş Meyve ve Sebze oldu. Genele bakıldığında ise tarım ihracatı yüzde 7,1 ve sanayi ürünleri ihracatı yüzde 12,6 artarken, madencilik ürünleri ihracatı yüzde 1,4 azaldı.

MART AYI İHRACAT RAKAMLARI

Mart ayında 154 ülke ve bölgeye ihracat arttı. En fazla ihracat yapılan ilk 5 ülkeden; Almanya'ya ihracat yüzde 13,6; İngiltere'ye yüzde 19,1; İtalya'ya yüzde 18,1; İspanya'ya yüzde 23,8 artarken, ABD'ye ihracatımız yüzde 1,5 azaldı. En fazla ihracat yapılan 20 ülke arasında ise en yüksek artışı ise yüzde 58,2 ile Rusya'da yakalandı. Ülke grubu bazında ihracat ise şöyle şekillendi: Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre; AB'ye ihracat yüzde 17,7 artış gösterdi. Afrika'ya ihracat yüzde 22,7; Bağımsız Devletler Topluluğu'na yüzde 10,7; Kuzey Amerika'ya ise yüzde 4,8 arttı. Orta Doğu'ya ihracatımız ise yüzde 10,5 azaldı. Mart ayında AB'nin ihracattaki payı 52,1 oldu.

İllerimizin ihracat performansına bakıldığında; Mart ayında 55 ilimiz ihracatını artırırken, 26 ilimizin ihracatı geriledi. En fazla ihracat yapan ilk 5 ilin sıralaması ise şöyle: “İstanbul 6,7 milyar dolar, Bursa 1,4 milyar dolar, Kocaeli 1,3 milyar dolar, İzmir 884 milyon dolar ve Ankara 654 milyon dolar.” İlk 10'da en yüksek ihracat artışını ise yüzde 20,6 ile Manisa gerçekleştirmiş oldu.

EKONOMİNİN TEMELİ GÜVENLİK VE POLİTİK İSTİKRARDAN GEÇER

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ekonominin temelinin sağlam bir güvenlik anlayışı ve politik istikrardan oluştuğunu söyledi. Bu iki unsuru koordine ederek, kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını dile getiren Büyükekşi, “Bugün ülkemizin geleceğini inşa ederken, yakaladığımız sivil-asker işbirliği, ekonomimiz ve üretimimiz açısından son derece önemli. Bu ülkenin ihracatçıları olarak yakaladığımız başarılar, sınırlarımızın ve iç güvenliğimizin sağlamlığıyla paralel. Üretimimiz, yatırımlarımız, ihracatımız ve istihdamımız, tamamen güvene ve güvenliğe bağımlı. Yurtiçi ve yurtdışında bu ülkeye güvenen binlerce yatırımcı, kararlarında iktisadi prensipler yanında güvenlik parametrelerini de değerlendiriyor” dedi.

TÜRKİYE'NİN BEKASI İHRACATTAN ÖNCE GELİR

Artık Türkiye'nin milli kaynaklar ile yerli hava araçları, askeri ekipmanlar, silah ve mühimmat geliştirip ürettiğine ifade eden Büyükekşi, bu sayede hem teröristleri bu topraklardan uzaklaştırıldığını hem de savunma sanayinin ileriye taşındığını dile getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, tarihi bir başarıya daha imza atarak Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Afrin'in terörist unsurlardan arındırıldığını vurgulayan Büyükekşi, “Terör koridoruna geçit vermeyen ülkemiz, bölgenin en önemli oyuncusu olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu. Artık tüm dünya şunu çok net öğrendi: Bu coğrafyanın güç dengesinin merkezi ülkemiz sınırları içerisine isabet ediyor. Siyasi, kültürel ve ticari alanlarda dünyada söz sahibi olan ülkemiz, bölgesinin geleceğine karar verilen masada en baş koltukta oturuyor. Bizler için güvenlik, gelecek, ülkemizin bekası, ihracattan da önce gelir. Bu sebeple, bugün burada 71 bin ihracatçı adına Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz” açıklaması yaptı.

TÜRKİYE BİRÇOK ALANDA KÜRESEL LİGDE YER ALIYOR

2023 hedeflerine giden yolda artık bir dünya markası haline gelen Türkiye'nin bir çok alanda küresel ligde yer aldığını belirten Büyükekşi, tüm gücünü sadece tek bir alana yönlendiren bir ülke olmaktan çıkıp, her alanda ilerleyen bir konuma ulaşıldığını kaydetti. Büyükekşi şöyle devam etti:

“Bir yandan Afrin'de terörle mücadele ederken, diğer taraftan ekonomide rekorlar kırıyoruz. Türkiye 2017'de yüzde 7.4 büyüme yakaladı. Böylelikle, ABD, Almanya, Çin Hindistan gibi devleri geride bırakarak, G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduk. Ülkemizin bu denli başarılı bir büyüme performansı göstermesinde ihracatçılarımızın payı büyük. 2017 yılında yakaladığımız yüzde 7,4 büyümenin 0,15 puanı net ihracattan kaynaklandı. İhracat tek başına büyümeye 2,55 puan katkı verdi.”

BÜYÜKEKŞİ’NİN VURGUSU

Sahada kazanılan zaferleri sürdürülebilir kılmanın en önemli yolunun ekonomiyi güçlendirmekten geçtiğini ifade eden TİM Başkanı Büyükekşi, “Bizler de ihracatçılar olarak, yaptığımız her 1 kuruşluk ihracat ile ekonomimize güç katmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Öncüpınar ihracata katkı sağlayacak

Kilis'in, tarıma elverişli topraklarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güzide illerinden biri olduğunu da hatırlatan Büyükekşi, şehrin ekonomisinin terör saldırılarından olumsuz etkilendiğini kaydetti. Büyükekşi, “Kilis'in ihracatı 10 sene öncesine kıyasla 5 kat daha yüksek seviyede. Sınır bölgemizin artık terörist unsurlardan temizlenmesi ile birlikte, inanıyoruz ki Kilis ekonomisi tekrar canlanma yaşayacak. 2016 yılında yakaladığı 105 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesinin de en kısa sürede üzerine çıkacak. Öncüpınar Sınır Kapısı da ilimizin ihracatına katkı sağlayacak. Bu kapıdan sadece ürünler değil güvenlik, huzur, barış geçecek” açıklaması yaptı.

İHRACATÇILAR REKOR ARTIŞLA HEM MEHMETÇİĞE HEM ÜLKEYE MORAL VERDİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) toplantısı Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı önünde gerçekleştirildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) toplantısında bir konuşma yapan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, istikrarın olduğu hükümetler döneminde ihracatta, yatırımın da fazlalaştığını ifade ederek, “İstikrarlı hükümetlerin olması şarttır. 1994 yılında krizi geçirdik, 1998’de 2001 yılında kriz geçirdik. 2002 yılındaki bu hükümetin gelmesiyle birlikte hem ihracatta, hem yatırımda, daha da ileriye giderek, bugünkü 160 milyar dolar seviyesine geldik. 2 yıldan beri artış sağlıyoruz ama bence, ‘yine patinaj yapıyoruz gibime geliyor’ katma değer yatırımların bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekiyor. Yatırımları ona göre yapmamız gerekiyor. Onun için de istikrarlı hükümetlerin devam etmesinde büyük yarar var diye düşünüyorum” dedi.

ÖNDEŞ’İN SUNUMU

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş de konuşmasında, Kilis’in öteden beri Suriye-Anadolu ticaret yolu üzerinde bulunması nedeniyle her zaman canlı bir ticarete sahip olduğunu ifade ederek, “Hiç sanayiniz yok iken kurduğumuz Organize Sanayi Bölgesinde boş yer kalmadığından genişleme çalışmaları devam ederek, bir yandan da komşum Gaziantepli paydaşlarımızı da yanımıza alarak ülkemizin en büyük ihtisas organize sanayi bölgesini kurma çalışmalarımız tamamlanmıştır. İşte bu sanayileşme ve gelişme hevesi ile hızlı bir şehirleşme yaşayan Kilis 2011 yılında başlayan Suriye’deki olayların giderek iç savaşa dönüşmesi neticesinde büyük bir göç dalgası ile karşı karşıya kalmıştır. Bunun neticesinde Kilis kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafire ev sahipliği yapmaktadır” diye konuştu.

VALİ MEHMET TEKİNARSLAN’IN DEĞERLENDİRMESİ

Vali Mehmet Tekinarslan da, ihracat rakamlarının açıklandığı en farklı mekanlardan birinde bulunduğunu ifade ederek, “TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin 20 gün kadar önce beni arayarak 'ihracat rakamlarını Kilis’te açıklamayı istiyorum' demesi beni memnun etti. Zeytin Dalı Harekatı boyunca 200’e yakın bir heyet ilimizi ziyaret etti. Bu heyetler içerisinde iş adamları, sivil toplum örgütleri, belediyeler, çok farklı sivil toplum örgütleri ilimizi ziyaret etti. Mehmetçiğimize çeşitli hediyeler getirdiler. Öncüpınar Sınır Kapısında ihracat rakamlarının burada açıklanması önemlidir. Burası kahraman ordumuzun, ülkemizin, milletimizin güvenliği, huzuru için sınırları aştığı, çok başarılı harekatlara, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı gibi başarılı harekata, sefere çıktığı kapıdır. Bu kapı aynı zamanda Türk ihracatçısının ordusunun da sefere çıktığı kapıdır” dedi.

BÜYÜKEKŞİ’NİN SUNUMU

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Mart ayı ihracat rakamlarını Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile birlikte Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda açıkladı. Büyükeşki, Mart ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artarak 15 milyar 106 milyon dolara yükseldiğini belirterek, 2018 Mart ayının ihracat tarihindeki en yüksek ihracatın gerçekleştirildiği ay olduğunu ifade etti. Büyükekşi, “Ocak-Mart döneminde ihracatımız yüzde 10,4 artışla 40,7 milyar dolara ulaşırken, 12 aylık ihracatımız yüzde 10,5 artışla 160 milyar dolara yaklaştı. Yıl sonunda ise hedefimiz 170 milyar doların üzerine çıkmak” dedi.

Büyükekşi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihi bir başarıya daha imza atarak Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Afrin’in terörist unsurlardan arındırıldığını belirterek, “Artık tüm dünya şunu çok net öğrendi; bu coğrafyanın güç dengesinin merkezi ülkemiz sınırları içerisine isabet ediyor. Siyasi, kültürel ve ticari alanlarda dünyada söz sahibi olan ülkemiz, bölgesinin geleceğine karar verilen masada en baş koltukta oturuyor. Bizler için güvenlik, gelecek, ülkemizin bekası, ihracattan da önce gelir. Miktar bazında ihracatın ise Mart ayında yüzde 7,6 azalarak 10,5 milyon ton oldu. İhracatımız çift haneli artarken ihracat miktarımızın azalması, aynı malı çok daha yüksek fiyata sattığımızı gösteriyor. Ar-Ge ve inovasyona dayalı, markalı, tasarım eli değmiş ürünlerle inşallah ihracat birim fiyatımızı çok daha ileri seviyelere taşıyacağız. Mart ayında parite etkisi pozitif yönlü olarak 1,1 milyar dolar oldu. Bunda özellikle euro/dolar paritesinin geçen seneye göre daha yüksek olması etkili. Yıl genelinde paritenin 1,22 seviyelerinde olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Programa Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis Belediye Başkan Vekili Ahmet Polat, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Sevengül ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantı sonrası gazetecilerin soruları, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yanıtlandı.

 
Erzurum’un dış ticaret bölge payı açıklandı
 
Rizespor lider gitti, lider döndü: 2 - 3
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un dış ticaret bölge payı açıklandı
Erzurum’un yılın 2 aylık ölçeğinde gerçekleştirdiği dış ticaret değerinin ...
Karaca Üniversiteden beklentilerini paylaştı
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca ...
YZB’de Dadaş girişimcinin başarı hikayesi
YZB 2018’de 91 yıl önce Erzurum'da küçük bir atölyede büyük hayallerle ...
 
Erzurum’un KUDAKA payı yüzde 59’a çıktı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un KUDAKA istatistik Bölgesi teşvikli yatırım payı yüzde 59’a yükseldi.
ETB’de seçim gündemi
Erzurum Ticaret Borsası seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren ...
Milletvekili Aydemir’den Sakalıkesik istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir DSİ 8’inci Bölge Müdürlüğünde ...
 
ETSO Meclisi Teşvik beklentilerini paylaştı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından "Teşvik ve Destekler" konulu toplantı düzenlendi
Erzurum’un yatırım payı yüzde 12 oldu
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un bölge toplamında teşvikli yatırım payı artışını sürdürüyor
Erzurum Teşvikli yatırımda 400 eşiğinde
MAHMUT AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2018 şubat dönemi teşvikli yatırım iller ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva