ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SPOR
6 Ocak 2020 Pazartesi - 16:56

Erzurum’dan rekor katılım

Enver Paşa komutasında, 105 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak, şehit olan binlerce Mehmetçik, ‘Gençlik şühedanın izinde yürüyor’ sloganıyla Allahuekber Dağları’nda düzenlenen yürüyüşle anıldı. Erzurum GSİM’de bin 540 kişi ile yürüyüşe katıldı.

Erzurum’dan rekor katılım

Türkiye’nin dört bir yanından gelen, her yaştan yaklaşık 20 bin kişi, şehitleri anmak için Sarıkamış’ın Kızılçubuk köyünde buluştu. ‘Gençlik şühedanın izinde yürüyor’ sloganıyla düzenlenen yürüyüşe; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, valiler, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, bölge komutanları, askerler, polisler, izciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

ERZURUM GSİM 1540 KİŞİ İLE KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Erzurum için ayırdığı 1540 kişilik tüm kontenjanı dolduran Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü şühedanın izinden yürüdü. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Şube Müdürü Letif Arslan, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz,  Erzurum GSİM Organizasyon Komitesinden Spor Uzmanı Çağatay Kasil, gençlik liderleri, gönüllü gençler, vatandaşlar ve GSİM çalışanları katıldı.

VATANIN BEKASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Şühedanın izinde yürüyoruz. Şühedamızın emanet ettiği bu kutsal vatanı yine yarınlara ilelebet taşıyarak payidar kılmak için var gücümüzle gençlerimizle birlikte çalışacağız” dedi.

Kamyonlarla erzak ve Türk bayrağı dağıtılan binlerce katılımcı, saat 10.30’da 105 yıl önce olduğu gibi yürüyüşe başladı. Bölgede askeri helikopterle güvenlik amacıyla uçuş yapıldı. Katılımcılar, dev bayrak ve Atatürk posterleri taşıyarak, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘En büyük asker bizim asker’ sloganları attı. Eksi 9 derece hava sıcaklığında, zorlu yürüyüşe katılanlar, 6,5 kilometrelik ‘Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu’nu izleyerek, Yukarı Sarıkamış Mahallesi’ndeki tören alanında yürüyüşü sonlandırdı.

GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE

‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor, Gençlik Şühedanın İzinde’ yürüyüşünün ardından Yukarı Sarıkamış Mahallesi’ndeki tören alanında şehit anıtına çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından kürsüye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hükümet olarak 2004 yılında Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı olarak ilan ettikleri alana 100 milyon lira yatırım yaptıklarını, 8 şehitliğin ihyasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Pakdemirli, “22 bin 520 hektar alanı Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı olarak ilan ettik. 100 milyon lira yatırım yaptık, 7 şehitliğin ihyası tamamlandı. Bu tarihi gelecek nesillere aktarmak maksadıyla 40 bin metrekare Sarıkamış Harekâtı Tanıtım Merkezinin inşasına başladık. Burada sergi bölümü, panorama çalışmalarını bu yıl tamamlayarak vatandaşların istifadesine sunacağız. İstedik ki gençlerimiz burayı unutmasın her zaman gelip ziyaret edebilsin. Bu dağlar bizimdir diyerek gençler sahiplensin. Bu topraklar bizimdir, gençler vazgeçmesin. Gördüğüm kadarıyla verdiğimiz her emeğe de değmiş. Bu kış gününde bu kadar genç şehitlerine yürüyor, şehitleriyle yürüyorsa o ruh hala dipdiri çap canlı demektir. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

 

KİRLİ EMELLERİNİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, bugün yapılan yürüyüşle ecdadın izinden giderek onların o gün neler yaşadığını neler hissettiğini hep birlikte gördüklerini söyledi. O günkü hissiyatı gençlerle birlikte yarınlara taşıyacaklarını belirten Bakan Kasapoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Birlikte tıpkı bu vatanı ecdadımızın kimseye yar etmedikleri gibi bizde kimseye, hiçbir odağa bu vatanı bu toprakları yar etmeyeceğiz. Onların kirli emellerini her zaman olduğu gibi boşa çıkaracağız. Çanakkale, Malazgirt, 15 Temmuz ruhuyla yarınlara birlikte yürüyeceğiz. Bugün bizlerle birlikte olan tüm kardeşlerimize, gençlerimize şunu ifade etmek istiyorum. Türkiye diğer ülkelerden bir ülke değildir. Türkiye Müslüman coğrafyanın kalbidir, tüm mazlumların umududur ve insanlığın ruhudur. Bu sebeple bu ülkenin hasmı da hısmı da çoktur. Düşmanlarının baskılarına hiçbir surette boyun eğmeyip başı dik bir Türkiye görmek istemiyorlar. Ancak bilsinler ki bu idealden bir adım dahi taviz vermeyeceğiz. Türkiye’nin bekasını, istikbalini, menfaatini gözetirken nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız”

ŞANLI BİR DİRENİŞİN İSMİDİR

TBMM Başkan Vekili, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan da konuşmasına “Sarıkamış hem ciğerimizi yakan ağıt hem de yüreğimizi kabartan destandır. Sarıkamış; kanlı bir yenilginin değil, şanlı bir direnişin ismidir” diyerek başladı.

Adan, “Sarıkamış’ın hikâyesini dinleyen yeni nesiller şu hakikati unutmamalı ve hafızalarına, kalplerine, ruhlarına nakşetmelidir. Sarıkamış; Mehmetçiğin tek kurşun atmadan dağlarda donduğu yer değildir. Çanakkale gibi, Sakarya gibi, Yemen gibi, göğüs göğse düşmanla çarpıştığı yerdir” dedi.

Adan, şunları söyledi:

“Gerçekten Sarıkamış, toprağı sıksanız şehitlerin maneviyatının fışkıracağı bir şehirdir. Her bir köşesinde bizlere ayrı bir ders vermekte; her taşı bize başka bir hakikati aktarmaktadır. Bu hakikatlerin en anlamlısını ise şehitlerimizin mezar taşları ve künyeleri vermektedir. Vatan toprağının tapusu olan o taşlarda şühedanın geldiği memleketler yazmaktadır. İzmir’den Van’a, Urfa’dan Trabzon’a, Diyarbakır’dan Rize’ye uzanan bu geniş coğrafyanın neredeyse her şehrinden bir şehit; Sarıkamış’ta yatmaktadır. Onlar uğruna dövüşüp öldükleri bu toprakta ebedi istirahatlerine dalarken dahi; omuz omuza yaşamanın, omuz omuza mücadele etmenin ve gerekirse omuz omuza ölmenin kıymetini bizlere bir kez daha anlatmaktadır. Bugün de şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için Türkiye’nin pek çok yanından Sarıkamış’a gelenler vardır. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimiz; ecdattan evlada miras kalan sancağın yere düşmeyeceğini bize müjdelemektedir. Sağ olsunlar. Var olsunlar.”

Konuşmalardan sonra 2 F-16 tören alanı üzerinde saygı uçuşu gerçekleştirirken, Jandarma Genel Komutanlığı’na ait ‘Çelik Kanatlar Akrobasi’ ekibi de bir gösteri yaptı.

 

FOTO ERZURUM GSİM WEB SİTESİ

 
Deligöz Ailesi yasta
 
Bilkent Vali Memiş’i ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
71 yaşındaki futbolcu Erzurum’a transfer oldu
Geçtiğimiz sezon Mardin’de Kızıltepe Gençlerbirliği'nde forma giyen 71 ...
Sözeri: “Tek hedefimiz süper lige çıkmaktır”
TFF 1.Lig ekiplerinden B.B.Erzurumspor, İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek’te sürdürüyor.
TFF 1. Lig 18, 19 ve 20. hafta programı açıklandı
2019-2020 Sezonu TFF 1. Lig 18, 19 ve 20. hafta müsabaka programı açıklandı.
 
Üneş: “Hedefimiz yeniden Süper Lig'de yer almak"
BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, TFF 1. Lig'in ilk yarısını ikinci ...
Milli takımının gösterisi nefes kesti
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Kışa merhaba festivali renkli ...
ZTK son 16 turunun maç programı belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turuna kalan Erzurumspor, Beşiktaş’ya 15 ...
 
Erzurum Grubunda yarışacaklar
A Grubunda Ilıca İdmanocağı, Erzurum Harb - İş, Van Yolspor, Siirt üniversitesi ...
Erzurumsporlu Anıl Afjet Afyonspor’da
2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Afjet Afyonspor ilk yarı bitimi ile ...
Oto kayak vizyonunu paylaştı
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva