ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EKONOMİ
23 Mayıs 2016 Pazartesi - 12:24

Erzurum’dan Güneş Enerjisi açılımı

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, 1 megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Projesi’nde büyük verim elde ettiklerini belirterek, “İkinci megavat Güneş Enerjisi Santrali Projemiz bir ay içerisinde hayata geçecek.'dedi

Erzurum’dan Güneş Enerjisi açılımı

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, 1 megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Projesi’nde büyük verim elde ettiklerini belirterek, “İkinci megavat Güneş Enerjisi Santrali Projemiz bir ay içerisinde hayata geçecek. Bizlere destek olan başta Memur Sen İl Başkanımız Abdullah Duman, tüm STK ve siyasilere teşekkür ediyorum” dedi.

Güneş enerjisinde büyük bir potansiyele sahip olan Erzurum, bu imkânı en iyi şekilde değerlendiriyor. Geçtiğimiz yıl bir megavatlık güneş enerji santralı kuran Erzurum OSB Başkanı Zafer Ergüney, bu sene ikinci megavat GES projesinin hayata geçiriyor. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Memur Sen İl Başkanımız Abdullah Duman’a teşekkür eden Ergüney, diğer sivil toplum örgütlerini ve siyasileri bu konuda destek olmaya davet etti.

İKİNCİ MEGAVAT YATIRIM GELECEK AY HİZMETTE

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Erzurum’un güneş enerjisinde çok avantajlı bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerek, ikinci megavat güneş enerjisi santralinin kurulumuna devam ettiklerini dile getirdi. Yenilebilir enerjinin büyük önem taşıdığını ifade eden Ergüney, “Yenilebilir enerji son yıllarda dünyanın gündemine girmiş bulunmaktadır. Biz de Türkiye olarak enerjimizin büyük bir kısmının ithale dayanması nedeniyle hem dışa bağımlılığı azaltmak hem cari açığı düşürmek hem de Enerji Bakanı’mızın bahsetmiş olduğu yenilebilir enerjinin Erzurum’da başarılı olabilirliğini ve örnek teşkil etmesini göstermek amacıyla bu yatırıma giriştik. Şu anda 1 megavatlık yatırımı tamamladık. Çatıya kurduğumuz 30 kilovattan beklenilen randıman alınınca arazi çalışmasını düşündük ve sonucunda bölgede 2 megavatlık yaklaşık 2, 2,5 milyon avro civarında yatırımın temelini attık. Sistemde 1 megavatta 4 bin panel kullanılıyor. Geçen sene sonunda 1 megavatını yetiştirerek sisteme verip üretimi aldık. Enterkonnekte sisteme vermekteyiz. Bu 1 megavatta ki başarıyı görünce ikinci megavat yatırımımız da başladı. Kurulum işlemleri devam ediyor. O da yaklaşık bir ay içerisinde tekrar sisteme vereceğiz” dedi.

500 MEGAVATA TALİBİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yenilebilir enerji konusunda 5 milyar dolarlık yatırımdan Erzurum’a pay istediklerini aktaran Ergüney, “Enerji Bakanımızın müjdesini verdiği 3 bin megavatlık yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırımın en az 500 megavatına Erzurum olarak talip olmak istiyoruz. Bu hem Erzurum ekonomisine ciddi katkı sağlayacak hem de ülke ekonomisini rahatlatacak” ifadelerini kullandı.

CARİ AÇIĞIMIZ DÜŞECEK

Güneş Enerjisi Santrali Projeleri sayesinde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlığının azaltılacağına vurgu yapan Ergüney, “Bizim bir iki yıldır özellikle hem cari açığın düşürülmesi hem de dışa bağımlılığın azaltılması bölgedeki GES projelerinin arttırılmasını savunuyoruz. Enerji Bakanımızın açıklamış olduğu bu proje biz Erzurumluları heyecanlandırdı. Çünkü biz Erzurum’un güneşlenme oranında emsalsiz olduğunu hem de güneşten alınan verimin çok olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORUZ, PROJEYE SAHİP ÇIKALIM

İkinci megavat güneş enerji santrali kurulumunun devam ettiğini aktaran Ergüney, “Bizler Erzurum’un güneş enerjisindeki potansiyelinin çok iyi biliyoruz. Bunu kullanmak, enerjiye çevirmek bizler için çok önemli. Ben buradan sesleniyoruz. Sivil toplum örgütleri, iş adamları, siyasileri gelin bu imkanı beraber değerlendirelim. Şehrimizde olan Avrupa ülkelerinde olmayan bu imkanı yatırıma dönüştürelim. Bu şehir hepimizin” dedi.

MEMUR SEN’E TEŞEKKÜR

Desteklerinden dolayı Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman’a teşekkür eden Ergüney, “Sivil Toplum Örgütleri arasında şüphesiz bizlere desteklerini esirgemeyen Memur Sen’i unutmak olmaz. Başkanımız Abdullah Duman, bizlere çalışmalarımızda gerekli destekleri verdi. Tüm STK’ların bu şekilde desteğe bekliyoruz” şeklinde konuştu

 
Ilıcalı’dan merhamet yaklaşımı
 
Erzurum’da en hızlı çay içen kazanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak TeknoGP-2’yi değerlendirdi
Atatürk Üniversitesi ATA Teknokent ve KUDAKA tarafından organize edilen ...
Nisan’da 22 şirket kuruldu
M.AKDAĞ-TOBB Nisan Ayı Kurulan Ve Kapanan Şirket verilerini paylaştı.
Marka sayımız 62’ye çıktı
MAHMUT AKDAĞ-Türk Patent Enstitüsü (TPE) Nisan ayı Marka başvuru sayıları ...
 
Erzurum’un bölge patent payı arttı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın dört ayında yapılan patent başvuru sayısı ...
Erzurum ilk 10’a girme yolunda
Bayraktar, arıcılığın Türkiye’de dev bir sektör haline geldiğini bildirerek, ...
DAP İdaresi’nden 516 projeye destek
2016 yılında, DAP İdaresi tarafından desteklenecek olan’ Küçük Ölçekli ...
 
Erzurum Ayakkabı Fuarı açıldı
Dağyıkan Ayakkabıcılık , açtığı fuarda 15 bin ayakkabı çeşidini sergiledi.
İl ekonomisinde ‘Ayakkabı Fuarı’ gündemi
M.COŞKUN-2004 yılından beri Erzurum’da ayakkabı fuarı düzenleyen Dağyıkan ...
DAP İdaresi’nden markalaşma desteği
2017 yılında, Erzurum fasulyesinin geliştirilmesi için bir eylem planı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva