ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2020 Perşembe - 05:17

Erzurum’dan 2 ayda 4.5 milyonluk ihracat

ÖZEL - EKONOMİ - Erzurum’dan şubat ayında 2.2 milyon dolar, 2020’nin ilk iki ayı toplamında da 4.5 milyon dolar tutarında ihracat yaptığı bildirildi. Erzurum’un bölge toplamında ihracat değeri payı şubat ayında yüzde 3,79, 2 aylık bazda ise yüzde 3,75 olarak hesaplandı.

Erzurum’dan 2 ayda 4.5 milyonluk ihracat

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Şubat ayı ihracat verilerini paylaştı. Erzurum’dan şubat ayında 2.2 milyon dolar, 2020’nin ilk iki ayı toplamında da 4.5 milyon dolar tutarında ihracat yaptığı bildirildi. Erzurum’un bölge toplamında ihracat değeri payı şubat ayında yüzde 3,79, 2 aylık bazda ise yüzde 3,75 olarak hesaplandı.

ŞUBAT AYI BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

TİM verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen bölgesel analizlere göre, şubat ayında Erzurum’dan 2 milyon 209 bin dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 4 milyon 187 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinden 13 milyon 988 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise 58 milyon 177 bin dolarlık ihracat yapıldı.

2 AYLIK BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

DOSİAD bölgesel analizlerine göre, ocak ve şubat 2020 dönemi toplamında Erzurum’dan 4 milyon 566 bin dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 8 milyon 674 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinden 27 milyon 620 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise 121 milyon 647 bin dolarlık ihracat yapıldı.

ERZURUM’UN BÖLGESEL PAYI

TİM verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre Erzurum’un 2020 yılı iki aylık ihracat değeri toplamı, KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 52.64, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 16.53, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 3.75 oranında pay gösterdi.

BÖLGE İLLERİ İHRACAT DEĞERİ DAĞILIMI

2020 yılının ilk iki ayında Malatya’dan 61.0 milyon, Elazığ’dan 21.8 milyon, Iğdır’dan 10.9 milyon, Ağrı’dan 7.4 milyon, Van’dan 5.7 milyon, Erzurum’dan 4.5 milyon, Erzincan’dan 4.1 milyon, Hakkari’den 3.3 milyon, Bitlis’ten 996.5 bin, Muş’tan 498.4 bin, Bingöl’den 440.2 bin, Ardahan’dan 413.7 bin, Kars’tan 111.1 bin, Tunceli’den 15.5 bin dolarlık ihracat kaydedildi.

ŞUBAT AYI İHRACATINDA CUMHURİYET TARİHİ REKORU

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Türkiye'nin ihracatı 2020 yılı şubat ayında yüzde 2,3 artışla 14,7 milyar dolar oldu.

TİM Başkanı İsmail Gülle, “2019 yılını 180,9 milyar dolarla yeni bir Cumhuriyet tarihi rekoru ile tamamlayan ihracatımız, 2020 yılına da hızlı girdi. Tüm küresel ve bölgesel gelişmeler ve belirsizliklere rağmen, yeni yılın ilk ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat hacmi rekoru kırılırken, şubat ayında da Cumhuriyet tarihinin en yüksek şubat ayı ihracat rekoruna ulaşarak 'Rekorlar Çıtası'nı bir üst basamağa taşıyoruz” dedi.

 TİM VERİLERİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), şubat ayı geçici dış ticaret verilerini açıkladı. Şubat ayında ihracat, Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre yüzde 2,3 artışla 14,7 milyar dolar olarak rekor tazeledi. Son 12 aylık ihracat ise 182,1 milyar dolara ulaşıldı.

Öncelikle İdlib'te gerçekleşen menfur saldırıda şehit olan askerlerin derin üzüntüsünü hissettiklerini belirten TİM Başkanı İsmail Gülle, şunları kaydetti: “Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bugün ve gelecekte, bölgesel ve küresel istikrar adına 'mutlak güç' olduğunu dosta, düşmana tartışmasız bir şekilde kabul ettirdiği, coğrafyası için tarih yazdığı bir dönemdedir. Bölgesinin tartışılmaz gücü olarak Türkiye Cumhuriyeti var olduğu günden bu yana ülkemizin ulusal güvenliği için risk ve tehdit oluşturan her türlü dahili ve harici bedhahla etkin ve kararlı bir mücadeleyi, tüm milli imkân ve kabiliyetiyle başarıyla yürütmektedir.  Ucuz ve alçak hamlelerle, Türkiye'yi mücadelesinden yıldıracağını sananlar, geçmişte nicelerinin olduğu gibi bugün de bertaraf edileceklerdir. Terör örgütünün son hain saldırısında, ülkemizin dış ticaretinin etkin ve hızlı gerçekleşmesi adına, yurdun dört bir yanındaki gümrük kapılarında geceli gündüzlü çalışan, Ağrı Gürbulak'taki personelimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor, şehidimize Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine, tüm Gümrük ve Bakanlık teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Sadece ülkemizdeki terörü değil, dünyadaki tüm terörü hep bir ağızdan şiddetle lanetliyoruz. Milli Egemenliğin, güvenlikten ticarete her kademede vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. İhracatçılar olarak, Devletimizin ve Milletimizin bizlerden beklediği ne varsa, vazife olarak kabul edip, icra edeceğiz.” 

İLK 10 ÜLKEDEN 9'UNUN İHRACATI GERİLERKEN TÜRKİYE'NİN ARTTI

İsmail Gülle, şubat ayı ihracat rakamlarını ise şu sözlerle değerlendirdi: “2019 genelinde net ihracatın büyümeye katkısı 2,3 puan ile GSYH'nin yılı pozitif bir büyüme ile kapatmasına çok değerli bir katkı sağladı. Ülkemiz ekonomisinin 'dengelenme-disiplin' dönemini başarıyla tamamlamasında ve pozitif büyüyemeye bu kadar hızlı dönmesinde ihracatımızın etkili katkısından gururluyuz. 2019 yılını 180,9 milyar dolarla yeni bir Cumhuriyet tarihi rekoru ile tamamlayan ihracatımız, 2020 yılına da hızlı girdi. Tüm küresel ve bölgesel gelişmeler ve belirsizliklere rağmen, yeni yılın ilk ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat hacmi rekoru kırılırken, şubat ayında da Cumhuriyet tarihinin en yüksek şubat ayı ihracat rekoruna ulaşarak 'Rekorlar Çıtası'nı bir üst basamağa taşıyoruz. Dünya Ticaret Örgütü tarafından verisi açıklanan 62 ülke arasında Türkiye, bu denli zorlu bir küresel ve bölgesel gündem ve küresel ticaretteki sıkıntılı tabloya rağmen ihracatını arttırabilen sınırlı sayıda ülke arasında 6. sırada yer alıyor. Küresel ticarete konu olan verilerde dikkat çekici hususlardan biri ise, dünyada en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 ülkeden 9'unun ihracatının gerilemesinin aksine, Türkiye'nin arttırabilme başarısıdır. Küresel ticarette dengelerin değiştiği bu ortamda, Türkiye, nasıl ki 2019 yılında ihracatında artış yaşayan ender ülkelerden biri olma başarısını gösterdiyse, bu başarıyı 2020'de de tekrarlamaya kararlıdır.”

İHRACATININ EN AZ HASARLA BU SÜRECİ ATLATMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ

Şubat ayında yayıldığı alanı genişleterek küresel bir tehdit haline gelen korona virüsü hakkında da değerlendirmelerde bulunan İsmail Gülle, “Virüs şimdiden, küresel ekonomide ve ticarette yavaşlamaya ve tedarik zincirinde bozulmalara yol açmış durumda. Uluslararası kuruluşlar Çin'in 2020 yılında son yılların en düşük büyümesiyle karşılaşabileceğini ifade ediyorlar. Türk ihraç ürünlerimizin pazarlara intikalinin aksamaması adına da Bakanlıklarımızla birlikte proaktif çözümler üzerinde yoğun ve hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Ülkemiz ihracatının en az hasarla bu süreci atlatması için de her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz” dedi.

İHRACAT ORTALAMA MESAFESİNİ EN AZ 2000 KM ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İhracatta mesafe ortalamasının yükseltilmesi ve ölçek kapasitesini arttırmaya yönelik çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten İsmail Gülle, şunları söyledi: “Türkiye olarak ihracatımızda ortalama 2997 km'lik bir mesafe üzerinde hareket ediyoruz. Bu mesafe Çin, İsrail, Hindistan, Japonya, ABD ve Vietnam gibi ülkeler için ortalama 6500 km civarında. Dünya ithalatının ortalama mesafesi ise 5106 km. Böyle geniş bir spektrumdan ithalat gerçekleştiren dünya ülkelerine ulaşabilmemiz adına, ihracat ortalama mesafemizi en az 2000 km daha arttırmamız gerekiyor. Bu nedenle, TİM olarak, Bakanlığımızın koordinasyonunda Afrika Kıtasından başlayarak, 2020'de Türkiye Lojistik Merkezleri'nin açılma sürecine hız vereceğiz ve Türkiye'nin ihracatının ortalama mesafesini Afrika, Latin Amerika ve Asya'ya kadar uzatacağız.”

ŞUBAT'TA 1555 FİRMA İHRACAT AİLESİNE KATILDI

Şubat ayı ihracatına ilişkin detaylara değinen TİM Başkanı Gülle, şu bilgileri verdi: “Şubat ayında ihracat ailemize 1555 firmamızın ilk kez katıldığını bildirmekten memnuniyet duyuyorum. İhracata yeni başlayan bu firmalarımız, şubat ayında 127 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Firma özelinde bakıldığında, şubatta toplam 39 bin 248 firmamız ihracat gerçekleştirdi. İşte bu tablo ihracat farkındalığının ve ihracatın tabana yayılma sürecinin de başarı ile uygulandığının gurur verici tablosudur. TİM de bu büyük ailenin sorumluluk ve bilinci ile çalışıyor. 'Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye' için İhracat Ana Planında işaret edilen yolda kabiliyetlerimizi ve pazarlama becerilerimizi geliştirebilmek adına yeni nesil çalışmaları hayata geçiriyoruz.”

Otomotiv sektörü liderliğini sürdürdü

LİDER OTOMOTİV SEKTÖRÜ

Şubat ayının lideri, 2,52 milyar dolarlık ihracat ile Otomotiv sektörü oldu. Otomotivi, 1,52 milyar dolar ihracat ile Hazırgiyim ve 1,51 milyar dolar ihracat ile Kimyevi Maddeler sektörleri etti. 7 sektörün ihracatında yüzde 10'un üzerinde artış gerçekleşti. Yılın 2 ayında 21 sektör ihracatını artırma başarısı gösterdi. Şubat ayının en güçlü performansına imza atanlar ise yüzde 94,9 artışla 148 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Gemi ve Yat, yüzde 49,7 artışla 372 milyon dolara ulaşan Mücevher, yüzde 23,3 artışla 205 milyon dolara ulaşan Yaş, Meyve ve Sebze sektörleri oldu. Sektörlerin ihracat yaptıkları ülke sayılarına bakıldığında 205 ülke ve bölgeye gerçekleştirdiği ihracatla Kimyevi Maddeler ve Mamulleri birinci, 187 ülke ile Çelik ve Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ikinci, 185 ülke ile Elektrik-Elektronik sektörü üçüncü oldu.

13 ÜLKEYE İHRACAT ARTTI

En fazla ihracat gerçekleştirilen 20 ülkenin 13'ünde ihracat artışı yakalandı

Şubat ayında ihracatçılar, ülkemizin bayrağını 207 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başardı. Bu ülkelerin 122'sine ihracat artarken 80 ülkede artış yüzde 10'un, 38 ülkede ise yüzde 50'nin üzerinde gerçekleşti. En çok ihracat gerçekleştirilen ilk 3 ülke ise 1,3 milyar dolar ile Almanya, 906 milyon dolar ile Irak ve 856 milyon dolar ile Birleşik Krallık oldu. İlk 10 ülkenin ihracattaki payı yüzde 48,9 olurken, ilk 20 ülkede bu pay yüzde 67,1'e yükseldi. En fazla ihracat gerçekleştirilen 20 ülkenin 13'ünde ihracat artışı yakalandı. 5 ülkede ise ihracattaki artış yüzde 10'un üzerinde oldu. En büyük pazar olan Avrupa Birliği'nin ihracattaki payı şubatta yüzde 48,1 olarak gerçekleşti.

EN DİKKAT ÇEKİCİ ARTIŞ YÜZDE 84,3 İLE KASTAMONU'DA YAŞANDI

İllerin ihracatına bakıldığında; şubat ayında 45 il ihracatını artırdı. En çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 il sırasıyla; 5,8 milyar dolarla İstanbul, 1,3 milyar dolarla Bursa ve 1,1 milyar dolarla Kocaeli oldu. En dikkat çekici artışlar ise; yüzde 84,3 artışla 21,9 milyon dolar ihracata imza atan Kastamonu, yüzde 75,3 artışla 63,2 milyon dolara ulaşan Yalova ve yüzde 55,7 artışla 33,9 milyon dolar ihracat yapan Çorum'da yaşandı. Çorum'da Mücevher sektörü ihracatını yüzde 100'den fazla artırırken, Yalova'da Gemi ve Yat sektörü ihracatta öne çıktı.

177 ÜLKEYE 4,2 MİLYAR TL İLE İHRACAT YAPILDI

Ay boyunca 172 ülkeye ihracatta TL kullanıldı, toplam rakam 4,2 milyar TL oldu. 6251 firma şubat ayında beyannamelerinde Türk Lirasını tercih etti.

Paritenin olumsuz etkisi yüzde 55 azaldı

Miktar bazında ihracatta ise şubatta yüzde 8,1 artışla 12,1 milyon tona ulaşıldı. Son olarak, şubat ayında Euro dolar paritesinin etkisi negatif yönlü 271 milyon dolar oldu. Paritenin olumsuz etkisi 2019 şubat ayında ise negatif yönlü 496 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. 2020 yılında paritenin olumsuz etkisinin yüzde 55 ile önemli ölçüde azaldığı görüldü.

TİCARET BAKANI PEKCAN, ŞUBAT AYI İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020 yılının başından itibaren küresel ve bölgesel ekonomide yoğun bir şekilde görülen zorluk ve olumsuzluklara rağmen, Şubat ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,31 artarak 14 milyar 655 milyon dolar, ithalatımız ise yüzde 9,93 oranında artarak 17 milyar 651 milyon dolar olmuştur” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Şubat ayına ilişkin sayısal verileri paylaşan Bakan Pekcan, “2020 yılına hızlı başlayan ihracatımız Şubat ayında da artış gösterdi. 2020 yılının başından itibaren küresel ve bölgesel ekonomide yoğun bir şekilde görülen zorluk ve olumsuzluklara rağmen, Şubat ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,31 artarak 14 milyar 655 milyon dolar, ithalatımız ise yüzde 9,93 oranında artarak 17 milyar 651 milyon dolar olmuştur. Dış ticaret hacmimiz yüzde 6,34 artarak 32 milyar 306 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Şubat ayında ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yüzde 83’e yükselmiştir” ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, GTS’ye göre 2020 Yılı Şubat ayında en fazla ihracat yapılan fasılın “Motorlu Kara Taşıtları”, en fazla ithalat yapılan fasılın “Mineral Yakıtlar” olduğunu kaydetti.

Bakan Pekcan, “Diğer taraftan, aynı ayda en fazla ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Almanya, Irak, İngiltere, en fazla ithalat yapılan ülkeler sırasıyla Rusya, Çin, Almanya olarak sıralanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2020 Ocak-Şubat döneminde ise ihracat, yüzde 4,31 artarak 29 milyar 414 milyon dolar, ithalat yüzde 14,39 artarak 36 milyar 858 milyon dolar, dış ticaret hacmi, yüzde 9,69 artarak 66 milyar 272 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu dönemde ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 79,8’i bulmuştur.”

2019 BÜYÜMESİNE NET İHRACAT 2.3 PUAN İLE EN FAZLA KATKIYI VERDİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Yeni Ekonomi Programı’nda Türkiye’nin 2019 yılı tamamı için GSYH büyüme oranı gerçekleşme tahmini yüzde 0,5 olarak belirlenmişken 2019 yılının son çeyreğinde baz etkisi ile güçlü gelen yüzde 6 büyüme oranı sonrası, yıllık büyüme yüzde 0,9 olarak gerçekleşmiştir. 2019 yılında küresel ve bölgesel ekonomide görülen olumsuzluklara rağmen dış ticarette sergilediğimiz güçlü performansa bağlı olarak net ihracatımız ülkemiz ekonomik büyümesinde önemli rol oynamıştır. 2019 yılında gerçekleşen yüzde 0,9 büyümenin 2.3 puanı net ihracattan kaynaklanmış olup büyümeye en önemli katkıyı net ihracat vermiştir” ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, faizlerdeki aşağı yönlü hareket ile birlikte 2019 yılı büyüme rakamlarında, yatırım kaleminin büyümeye katkısı incelendiğinde negatif seyrin son çeyrekte de devam ettiğini ancak 2019 yılı ikinci çeyreğinden sonra bu negatif seyrin giderek yavaşladığını ve toparlanma sürecinin başladığını ifade etti.

KAPASİTE KULLANIM ORANI

Pekcan, “Diğer taraftan Şubat ayında Kapasite Kullanım Oranının 0.5 puan yükselerek yüzde 76’ya ulaşması ve Ekonomik Güven Endeksi’nde yıllık bazda yüzde 16,7’lik artış, açılan firma sayısında ilk defa 10 bin rakamının üzerine çıkmamız, ekonomik ivmelenmeye yönelik olumlu beklentileri artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, açıklamasını şöyle noktaladı: “Faizlerdeki gerileme trendi ve ekonomideki diğer göstergeler ile 2020 yılında yatırımların ve ekonomik canlanmanın artarak devam etmesini bekliyoruz. Dış talepteki zayıflama, küresel ve bölgesel olumsuzluk, belirsizlik ve risklere rağmen, ihracatımızın artması ihracatçılarımızın dinamizminin ve dünyadaki rekabetçi gücünün önemli bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2020 yılında da hedeflerimize hızla ilerlerken, küresel ekonomideki zorlu koşullara rağmen ihracatçılarımıza göstermiş oldukları çaba ve başarıdan dolayı teşekkür ederim.”

                                              

 

 
Sözeri: “Hatayspor maçı final niteliğinde”
 
Pekcan açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2. OSB’de 33 firma daha faaliyete başlayacak
Özakalın, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tam kapasite ile çalışmaya başladığında ...
Erzurumluluğa yakışmayan görüntü !
Erzurum’da yeni açılan bir mağazadan alışveriş yapmak isteyen yüzlerce ...
Erzurum Şubat TÜFE’si açıklandı
ÖZEL - TÜİK Şubat 2020 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını ...
 
Çoruh Havzasında harika proje
Türkiye’nin vizyon projelerinden Yusufeli Barajı inşaatında çalışmalar ...
66 ilde 73 İş Kulübü hizmet veriyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR’un ...
Karaca, “Yüreğimiz Mehmetçikle”
Karaca Türk Silahlı Kuvvetlerin Suriye’de başlatmış olduğu Bahar Kalkanı ...
 
“Vatan olmadan gelecek olmaz”
Hak Sen Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı İlim Gödekmerdan, Bahar Kalkanı ...
Erzurum SGK’dan örnek duruş
Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ,İdlip de şehit olan 33 Asker için il binasına dev afiş astı.
Erzurum dış ticaretinde yüzde 122’lik artış
EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’dan ihracat ve ithalat odağında gerçekleştirilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva