ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
15 Şubat 2021 Pazartesi - 01:51

Erzurum’da trafik kazaları 3 ocağı söndürdü

DOSİAD - SOSYAL ARAŞTIRMALAR - Erzurum’da yılın ilk ayında 3 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. İlde aylık düzeyde meydana gelen ölüm ve yaralanmalı trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 11,80, ülke toplamında ise yüzde 0,59’luk oran oluşturdu.

Erzurum’da trafik kazaları 3 ocağı söndürdü

TÜİK 2021 Ocak dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı. Erzurum’da yılın ilk ayında 3 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi.  İlde aylık düzeyde meydana gelen ölüm ve yaralanmalı trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 11,80, ülke toplamında ise yüzde 0,59’luk oran oluşturdu.

ERZURUM OCAK 2021 VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Erzurum’da Ocak ayında 53 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 128 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 3 kişi yaşamını yitirdi. İlde oluşan kazalarda 99 kişi yaralandı. İlde Ocak ayında yaşamını yitiren kişi sayısı bölge toplamında yüzde 33,3, ülke toplamında ise yüzde 2,1’lik oran gösterdi.

KUDAKA BÖLGESİ VERİLERİ

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin bulunduğu KUDAKA istatistik Bölgesinde Ocak 2021 kapsamında 94 ölüm ve yaralanmayla biten, 201 maddi hasarlı trafik kazası belirlendi. Kazalarda 3 kişi yaşamını yitirdi, 161 kişi ise yaralandı. Erzurum’un KUDAKA Bölgesi toplamında ölüm ve yaralanmayla biten kaza sayısı payı yüzde 56,3 oldu.

KUZEYDOĞU ANADOLU İSTATİSTİK BÖLGESİ VERİLERİ

Erzurum ile birlikte 7 ilin bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yılın ilk ayında 180 ölüm ve yaralanmayla biten, 361 maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bu kazalarda 3 kişi yaşama veda etti, 327 kişi ise yaralandı. Erzurum’un Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi toplamında ölüm ve yaralanmayla biten kaza sayısı oranı yüzde 29,4 olarak aktarıldı.

DOĞU ANADOLU OCAK 2021 VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde ocak ayında 449 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 821 de maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bölgede yaşanan kazalarda 9 kişi yaşamına veda etti, 834 kişi yaralandı. Bölgede kaydedilen ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 11,8’lik oran gösterdi.

ERZURUM’UN ORANSAL VERİLERİ

DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analizlere göre; Erzurum’da kaydedilen ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 11,8’lik oran gösterirken, maddi hasarlı trafik kazası oranı yüzde 15,59,  ölüm sayısı yüzde 33,3, yaralı sayısı ise yüzde 11,5’lik oran verdi.

OCAK AYI BÖLGE İLLERİ KAZA DAĞILIMI

Trafik istatistik Bülteni Ocak 2021 sonuçları itibariyle Ağrı’da 43, Bingöl’de 21, Bitlis’te 36, Elazığ’da 51, Erzincan’da 36, Erzurum’da 53, Hakkari’de 8, Kars’ta 18, Malatya’da 76, Muş’ta 12, Tunceli’de 10, Van’da 60, Ardahan’da 8, Iğdır’da 17, Bayburt’ta 5 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

BÖLGE İLLERİ YARALI VE ÖLÜ SAYISI

İçişleri Bakanlığı Trafik Bültenine göre, Ocak 2021 döneminde meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri Bingöl’de 1, Elazığ’da 2, Erzurum’da 3, Malatya’da 1, Tunceli’de 2 kişi yaşamını yitirdi. Kazalarda Ağrı’da 82, Bingöl’de 36, Bitlis’te 77, Elazığ’da 93, Erzincan’da 57, Erzurum’da 96, Hakkari’de 16, Kars’ta 33, Malatya’da 113, Muş’ta 32, Tunceli’de 13, Van’da 135, Ardahan’da 28,  Iğdır’da 23, Bayburt’ta 8 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

ALKOL YİNE OCAK SÖNDÜRDÜ, BİR AYLIK KAZALARDA 137 KİŞİ ÖLDÜ

Yapılan tüm ikaz ve artan denetimlere rağmen kural tanımayan sürücüler can yakmaya devam ediyor. 2021’in ilk ayında Türkiye genelinde meydana gelen 24 bin 89 trafik kazasında 137 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 782 kişi yaralandı. Trafik ekiplerinin bir aylık denetimlerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen 7 bin 321 sürücüye ceza yazıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre kaza sayısında yüzde 31, yaralanan kişi sayısında yüzde 46 azalma yaşandığı bildirildi. Ölen kişi sayısının ise geçen yılın aynı döneminde 115 iken, bu yıl 137 çıkması ise dikkat çekti.

KAZA BİLANÇOSU

İHA muhabirinin, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, geçtiğimiz Ocak ayı dönemine dair kaza bilançosu çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Bir ay boyunca ülke genelinde 24 bin 89 kaza meydana geldi. 15 bin 166’sı maddi hasarlı olan kazalarda 12 bin 782 kişi yaralanırken, 137 kişi hayatını kaybetti. Ölümlü ve yaralamalı kazaların 45’i ‘araçtan insan düşmesi’ şeklinde 59’u ‘park etmiş araca çarpma’, bin 365’i ‘Yayaya çarpma’ bin 110 kaza da ‘takla atma’ sonucu meydana geldi. Yeni yılın ilk ayında meydana gelen kazalardan 9 bin 755’ine sürücü kusuru sebep olurken, 744’üne yayalar, 61’ine yol, 137’sine ise yolcu kusurundan kaynaklandı. Ocak ayındaki kazalardan 282’sine kırmızı ışıkta durmayan sürücüler yüzünden gerçekleşti. Alkol alıp direksiyon başına geçen 117 kural tanımaz sürücü, yaralamalı ve ölümlü kazalara karıştı.

İLLER

Resmi verilere göre, yılın ilk ayında Ankara'da 5, Bursa'da 3, İstanbul'da 6 ve İzmir'de 6 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. 317 yaralamalı kazanın meydana geldiği Bursa'da 430 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin anlaştığı kazaların ise rakamlara dahil olmadığını duyurdu. Geçtiğimiz ay, Türkiye genelinde kuralları hiçe sayan 1 milyon 149 bin 97 sürücü ve yayaya ceza kesildi. Denetimlerde alkollü araç kullandığı tespit edilen 7 bin 321 sürücüye ceza yazıldı. Denetimlerde 110 bin 191 araç ise trafikten men edildi.

 

 

 

 

 
‘Kardeşlik tablosunu hiç kimse engelleyemeyecek’
 
DOSİAD ‘2020 Erzurum’ yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
13 şehitten 10’unun kimliği tespit edildi
28 Temmuz 2015 tarihinde izinli gittiği Erzurum'dan ailesiyle birlikte ...
Kış-2021 Tatbikatı başarıyla icra edildi
Milli Savunma Bakanlığı, 1 Şubat 2021 tarihinde Kars'ta başlayan Kış-2021 ...
Terör operasyonu: 27 gözaltı
Van’da PKK/KCK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ...
 
Ünsal: ‘Medsamor, ölüm bacalarıdır’
Ünsal, ‘Bugüne kadar 150 kez arızalanan Metsamor, havayı ve suyu tehdit ...
Sürücü uyudu, tır dereye uçtu
Aşkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında tır şarampole devrildi.
Uyuşturucuyla mücadelede “UYUMA” başarısı
Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği ...
 
Erzurum’da trafik uygulaması
İçişleri Bakanlığınca 22 bin 881 personelin katılımıyla ülke genelinde ...
Eren-10 Gabar Operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığınca Şırnak ve Siirt illerinde "Eren-10 Gabar Operasyonu" ...
Hainlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi Bölgesi kırsal alanında 129 operasyon ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva