ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
16 Nisan 2014 Çarşamba - 13:43

Erzurum’da tarihi toplantı

222’inci Üniversitelerarası Kurul toplantısı Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Erzurum’da yapılacak.

Erzurum’da tarihi toplantı

222’inci Üniversitelerarası Kurul toplantısı Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Erzurum’da yapılacak. Kurul toplantısı 12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yaptığı açıklamada, ‘Üniversitelerarası Kurulun 222. toplantısına ev sahipliği yapacak olmanın kıvancını yaşıyoruz. Gerek üniversite, gerekse şehir olarak değerli bilim insanlarını ağırlamak ve bu önemli toplantıya ev sahipliği yapmak bizler için büyük onurdur. “dedi.

Koçak, Toplantının davet metninde yer alan sunumda, Erzurum’u şyöle tarif etti:“Erzurum kökleri itibariyle bir tarih, kültür ve eğitim şehridir. Medeniyetler beşiği Anadolu’nun sadece üzerinde medeniyetlerin yaşadığı bir toprak parçası değil, aynı zamanda bir ticaret güzergâhında olması dolayısıyla farklı medeniyetlere mensup insanların uğrak yerlerinden biridir. Erzurum eski zamanlardan beri eğitim merkezi olarak kullanılan nadir şehirler arasında yer almıştır. 13. yüzyılda kurulan Çifte Minareli Medrese ile 14. yüzyılda kurulan Yakutiye Medresesi bunun en güzel örneklerindendir. Her iki medrese de dönemlerinde üniversite işlevi görmüş ve sadece Erzurum’daki insanları değil, uzak diyarlardan gelen öğrencileri de eğiterek insanlığın kültür ve eğitim dünyasına katkılar sunmuştur. Onlarca tarihi esere ve zengin maddi kültür varlıklarına sahip olan şehrimiz, özellikle kış turizmi bağlamında Türkiye’nin en önemli merkezlerindendir. Hem kar kalitesi, hem kayak pistlerinin uzunluğu, hem de çok çeşitli modern kış spor tesisleri yönünden dünyanın sayılı şehirleri arasında olan Erzurum’un tarih turizmi, kış turizmi, eko-turizm ve inanç turizmi alanlarında da dikkat çekici bir önemi vardır.”

110 BİN ÖĞRENCİSİYLE SEÇKİN ÜNİVERSİTE

60 yıla dayanan geçmişiyle Türkiye’nin ilk üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin, aynı zamanda Türkiye’nin en seçkin eğitim kurumları arasında bulunduğunu vurgulayan Koçak, ‘110 bini aşkın öğrencisi ve 3 bine yakın akademisyeniyle büyük bir eğitim kurumu olan;  çağdaş eğitimin gerektirdiği yapı ve donanıma sahip Atatürk Üniversitesi ülkemizin eğitim sisteminde her zaman önemli bir rol oynamış, ülkemize ve insanlık ailesine hizmeti her zaman şiar edinmiştir.”dedi.

 

  

 

 

 

 
Hacıcuma’da kentsel dönüşüm
 
Karaçoban’da kutlu coşku
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi-4 17 Nisan 2014 Perşembe 10:39

olmayan,bilimin temellerini sorgulamayan yayınlar yoktur ve itibar edilmez.Avukat efendi, sizin üniversitenizde,öğretim üyelerinin konuları öğrencilere anlatması, daha sonra da anlatılanların sınanması sistemi uygulanmaktadır.Yani pasif öğretme sistemi.Bu yöntem az gelişmiş/gelişmekte olan ülkelerde kullanılan en verimsiz, en az etkili fakat en yaygın kullanılan sistemdir.Ama gelişmiş ülkelerde ise aktif öğrenme sistemi uygulanmaktadır.Yani yaptım biliyorum.Avukat, bilgi çağında yapılan işlere bilgi katmadıkça sürdürülebilir kalkınma hayaldir.Bu da sizde yoktur.Unutma ülkelerin kalkınma stratejisi teknoloji üretimine dayanmaktadır.Teknoloji üretimi sadece ekonomiyi değil,o ülkenin saygınlığını, söz sahibi olmasını ve siyasi gücünü de etkiler.Bütün bunlar sizin saltanat üniversitelerinizde yoktur.Beni daha fazla söyletme.Aklını başına al.Bedava avukatlık yapıp yağcılık yapma.Meşhur sözdür " Diktatörleri,dolayısıyla saltanatı yaratan yağcılardır" sizin gibi.

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi-3 17 Nisan 2014 Perşembe 10:22

getirdi? Kocaman bir hiç.Peki avukat, bu 60 yılda siz dahil, Nobel Ödülü alan bir akademisyen var mı? Yok,yok.Dünya çapında aldığınız bir patent var mı? Yok,yok.Siz bunları yapamıyorsunuz.Ama üniversitelere aile boyu dolmayı çok iyi biliyorsunuz ve iyi bir saltanat sürüyorsunuz.Avukat, üniversiteler,sizin gibi bilgi aktarılan ve belletilen yerler değil, gelişmiş ülkelerdeki gibi, bilgi üreten ve araştırma yapılan yerlerdir.Sizde, tekkeyi bekleyen çorbayı içer zihniyeti var.Ama gelişmiş ülke üniversitelerinde,bilimsellikte liyakat sistemi önemlidir.Unutma avukat,bugünkü küresel dünyada ayakta kalabilmek için,bilime değer verilerek başarılabilir. Bizdeki gibi,gereksiz daha çok üniversite, diplomalı işsizler,beyin göçü,geri kalmışlık ve fakirlik ile değil.Sizde yayın sayısı önem kazanmıştır. Ama gelişmiş ülkelerde kaliteli yayın ön plandadır.Sizde yayın olsun da ne olursa olsun zihniyeti hakimdir.Halbuki avukat bey,çağdaş ülkelerde teknolojiye dönüşmeyen,toplumun gelişmesine katkısı

Yorumu oyla      7      4  
ejeder tepesi-2 17 Nisan 2014 Perşembe 10:06

Ama bilim adın yapılan bir şey yok" diyerek vicdani bir özeleştiri yapıyor. Sizin gibi vicdanı sızlamaynlara da iyi bir ders veriyor.Rahmetli Erdal İnönü de "Bir bilim adamı olarak söylüyorum.Türkiye, üniversitelerinde bilim üretemediği için geri kaldı" demiştir.Bak avukat efendi, siz bugünkü dünya üniversitelerinin baş döndüren çalışmalarını hiç mi hiç görmüyorsunuz.Siz sanıyorsunuz ki üniversite demek,sizdeki gibi,akşam ezberle, sabah yaz- yarın unut olan, ezbere dayalı klasik eğitim sistemi. Bak avukat artık bu klasik eğitim sizin gibi 3. dünya üninersitelerinde var.Gelişmiş, çağdaş, modern üniversitelerde böyle gülünç bir eğitimsistemi yok,yok,yok.Bunu o vicdanınızın saızlamadığı kafanıza bir sokun.Üniversiteler milyar dolarlar harcanıyor,bu fakir halkın paralarının karşılığı sadece saltanat oluyor. Bilim,bilişim vb. adına bir şey yok.Peki avukat,Atatürk Üniversitesi,bu 60 yılda KDV'si yüksek hangi teknolojik eseri geliştirdi, üretti, sattı ve bu ülkeye milyar dolar dovizleri

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi-1 17 Nisan 2014 Perşembe 09:50

saltanatmış yazan yorumcu, hükümet son 12 yılda sadece bu üniversiteye 328.5 milyon TL para verdi. Eğer sizin bir parça vicdanınız varsa bu vicdan sızlar.Peki siz ne yaptınız? Bilim, bilişim, teknoloji,patent, üretim, KDV'si yüksek teknolojik eser olarak neyi yapıp başardınız? Hangi markayı bu şehire veya bu ülkeye hediye ettiniz ? Neyi üretip yapıp sattınız ve bu ülkeye milyar dolarlar dovizi getirip bu halkın hayat kalitesine katkıda bulundunuz? Hiçbir şey.Avukat efendi geçen yıl Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Prof.Dr. Bünyamin Önal " Türkiyedeki üniversitelerin kaynak bulabildikleini,ama üniversitelerde bilim yapılmadığını,bilim adına bir şey yapılmadığını,ama bilim adına bir fayda elde edemiyoruz,bu ülkede üniversitelerde,bilim adına bir şey yapılabilemiyorsa suç bilim adamlarındadır. Türkiye'de bilimsel çalışmalara harcanan para 10-20 kat arttı.Türkiye'de para problemi yok.Bilim yapmak isteyenlerin (bu cümleye dikkatinizi çekerim)bulacağı bir para kaynağı var.

Yorumu oyla      8      4  
saltanatmış 16 Nisan 2014 Çarşamba 20:14

hele haline ya saltanat derken hiç mi vicdanın sızlamıyor.

Yorumu oyla      8      5  
ejder bey 16 Nisan 2014 Çarşamba 18:17

Sizi kadroya alsalar veya çocuğunuzu, eminim hemen atauni yi övmeye başlarsınız.

Yorumu oyla      8      6  
ejder tepesi 16 Nisan 2014 Çarşamba 15:17

Toplansa ne olacak ? Bu üniversiteler,80 yılda bu ülkeye, bilim, bilişim, teknoloji, patent,üretim, yüksek düzeyde araştırma bakımından hiç bir şey vermediler.Zaten bunlardan bu konularda da bir beklentimiz yoktur. Çünkü yaptıkları bir şey yok ki bu, yapacaklarının teminatı olsun.Bu 80 yılda iyi saltanat sürdüler,daha da sürüyorlar.

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencisinden örnek duyarlılık
Fen Bilgisi Dersinden etkilenerek ağaç dikme kampanyası düzenlemeye karar ...
Jandarma’dan üç okula destek
Pasinler Kaymakamlığının başlatmış olduğu “Kardeş Kurum Kardeş Okul” projesi ...
ETÜ, SBL öğrencilerini ağırladı
Erzurum teknik Üniversitesi yönetimi “Yarınları Birlikte Şekillendirelim” ...
 
Erzurumlu öğrencilerden AİHM seyahati
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik programları Başkanlığının ...
’Sen yoksan 1 kişi eksik’
Sen Yoksan 1 Kişi Eksiğiz sloganıyla yola çıkan Düzce Üniversitesi Akçakoca ...
Oltu’dan Tekman’a gönül köprüsü
Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri, Tekman ilçesine bağlı Kırıkhan Köyü İlkokuluna ...
 
Kur’an Kursunda sağlık semineri
Oltu İlçe Müftülüğüne bağlı Ayşe Ana Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda, Diş ...
ETÜ Beyin Fırtınası Takımı kuracak
Erzurum Teknik üniversitesi bir ilke imza atacak.
ETÜ Tanıtım Günleri devam ediyor
Erzurum Teknik Üniversitesi Tanıtım Günleri devam ediyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva