ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
17 Şubat 2014 Pazartesi - 02:46

Erzurum’da sıradışı şubat..!

DİLEK BAYRAK-Erzurum son yılların en sıcak ve en yağışsız şubat ayını geçiriyor. İlde hava sıcaklıkları bu hafta 52 yıllık ortalamaları geçecek, hava sıcaklık değerleri hafta içi gündüzleri 5 dereceye kadar yükselecek, geceleri ise hava sıcaklığı en düşük eksi 7 derece olacak.

Erzurum’da sıradışı şubat..!

KÜRESEL ISINMA
Küresel ısınmanın bir sonucu olarak görülen hava sıcaklık değerlerindeki değişimlerin en bariz örneği Erzurum’da yaşanıyor. Kar ve kış şehri olan Erzurum bu yıl kar yağışına hasret kalırken, hava sıcaklık değerleri sıradışı bir durum sergilemeye başladı.  Şubat aylarının soğuk ve yağışlı geçtiği Erzurum, bu yıl karla buluşamadı, hava sıcaklığı ise nisan aylarına yaklaşan bir durum sergiledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, erzurum’da bu hafta hava sıcaklık değerleri 5 ile eksi 7 derece arasında değişecek. Hafta boyunca kar yağışının görülmeyeceği kentte Çarşamba gününe kadar sis etkili olurken, Perşembe ve Cuma günü bahar havası yaşanacak.
5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ
Hafta başında sıcaklık değerlerinin 2 ile eksi 7 derece arasında değişeceği Erzurum’da, Salı günü sis etkili olurken hava sıcaklığı en düşük eksi 6, en yüksek ise 3 derece dolaylarında olacak. Çarşamba günü sis etkisini sürdürürken, gece hava sıcaklığı bir derece yükselerek eksi 5 derece olarak hissedilecek, gündüz hava sıcaklığı ise 3 derece olarak seyredecek. Perşembe günü gündüz hava sıcaklığı 5 dereceye kadar çıkacak, gece hava sıcaklığı eksi 6 derece olarak kaydedilecek. Cuma gününe güneşli bir hava ile girileceğinin tahmin edldiği Erzurum’da hava sıcaklığı eksi 5 ile artı 5 dereceler arasında değişim sergileyecek.
KONAKLI BİRİNCİ
Meteoroloji Fenel Müdürlüğü kar kalınlığı verilerine göre Konaklı 91 santimetrelik kar kalınlığı ile liderliğini sürdürdü. Erciyes 86 santimetre ile ikinci sıraya yerleşirken, Kartalyaka 81 santimetreyle üçüncü, Davraz 70 santimetreyle dördüncü, Ilgaz 55 santimetreyle beşinci, Sarıkamış 54 santimetreyle altıncı, Nemrut 48 santimetreyle 7’inci, Palandöken 45 santimetreyle sekizinci sırada yer buldu. Kar kalınlıkları Uludağ’da 34, Hazarbaba’da 28, Yıldıztepe’de ise 25 santim olarak belirlendi.
ERZURUM SEKİZİNCİ
Erzurum kent merkezleri kar kalınlığı sıralamasında ise  8 santimetreyle sekizinci sıraya geriledi . Kent merkezleri kar kalınlıkları,  Hakkari Merkez 34, Bitlis Merkez 34, Muş Merkez 31, Ağrı Merkez 24, Kars Merkez 18, Bitlis Tatvan 13, Ardahan Merkez 9, Erzurum Merkez 8, Bayburt Merkez 1, Van Merkez 1 santim olarak açıklandı.
HAKKARİ’DE 11 KÖY 31 MEZRA YOLU KAPANDI
Hakkari’de kar yağışı nedeniyle il genelinde 11 köy ile 31 mezra yolu ulaşıma kapandı.
Hakkari’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, köy ve mezra yollarını kapattı. Köy ve mezra yollarının yeniden açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin çalışma başlattığı belirtildi. Köylerdeki küçük ve büyükbaş hayvanlar ot sıkıntısı çekmesi üzerine Van ilinden Hakkari’ye kamyonlarla ot takviyesi yapıldığı bildirildi. Sabah saatlerinden itibaren birçok vatandaş ellerine kürek alarak toprak damlarının üzerindeki karları temizleme telaşı içerisine düştü.
Bazı sürücüler son günlerde güneşli havanın tadını çıkarıp bahar sevinci yaşarken aniden bastıran kar yağışının kendilerinde şok etkisi yaptığını ve en çok ticari taksi sürücülerini etkilediğini ifade ettiler.
MUŞ’TA 50 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Muş’ta sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Muş’ta kar yağışı dolayısı ile Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri, ana arterlerde kar küreme çalışması başlattılar. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kar yağışının fazla olmadığını belirterek, tuzlama ve ana arterlerde karla mücadele çalışması başlattıklarını vurguladı. Dede, “Kar yağışının durması ile birlikte ara arterlerde ve mahallelerde de karla mücadele çalışmalarına başlayacağız. Vatandaşların duyarlı olmasını istiyoruz. Hiçbir sıkıntıya mahal vermeden görevimizi yapacağız” dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür ise, kar yağışı nedeni ile 50 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu vurgulayarak, ekiplerin acil olan bölgelerde karla mücadele çalışması yaptığını hatırlattı. Yentür, “Yüksek kesimlerde fırtına ve tipi etkili olduğu için ulaşıma açtığımız yollar yeniden kapanıyor. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgilere dayanarak aciliyetine göre çalışma yapıyoruz. Hafta sonu olması nedeni ile köylerden merkeze ulaşım ihtiyacı fazla olmuyor. Yağışın durması ile birlikte kapalı olan köy yollarımızı ulaşıma açacağız” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Karayolları 113. Şube Şefliği sorumluluğunda olan Muş-Erzurum, Muş-Bingöl , Muş-Diyarbakır ve Muş-Bitlis yol ağlarında herhangi bir sıkıntı olmadığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.
VAN'DA KARLA BİRLİKTE YAĞMUR YAĞIŞI
Van'da akşam saatlerinde karla birlikte yağmur yağmaya başladı.
Uzun süredir Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan soğuk hava, bugün sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte 3 ila 4 dere artan hava sıcaklığından dolayı Van merkezde karla birlikte yağmur yağmaya başladı. Kar yağışı yüksek kesimlerde etkisini sürdürürken, şehir merkezinde bu mevsimde yağmurla birlikte yağması vatandaşı şaşırttı.
BAŞKALE'DEKİ TRAVERTENLERİN KIŞ MANZARASI
Van'ın Başkale ilçesinde Pamukkale’yi andıran ve kükürtlü sudan oluşan travertenler, kışın ayrı yazın ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Yazın vatandaşların büyük ilgi gösterdiği travertenlerin, kışın bir kısmının buz tutması farklı bir güzellik sergiliyor. 1 metre kara rağmen kışın da bölgeye giden vatandaşlara köylüler rehberlik ediyor.
 Başkale ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Dereiçi köyünde Denizli’deki Pamukkale'yi andıran travertenlerin bir kısmı aşırı soğuklardan dolayı donunca ayrı bir güzelliğe büründü. Yazın turistlerin büyük ilgi gösterdiği kükürtlü suyun çıktığı travertenler, kışın da ilgi odağı oluyor. Travertenlerde bir yanda buz sarkıtları bir yanda da kükürtlü sudan oluşan sarkıtlar oluşuyor. Yazın yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından olan travertenler, kışın da yoğun kara rağmen ilgi görüyor. Kışın bölgeye gelen vatandaşlara rehberlik eden köylüler, ulaşım sıkıntısının giderilmesi halinde köylerindeki travertenlere daha çok ziyaretçinin geleceğini söyledi.

 
SP Palandöken adayını açıkladı
 
Bayburt zor da olsa kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ’den engelli sorunlarına bilimsel yaklaşım
DİLEK BAYRAK-Atatürk Üniversitesi 8’inci Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na ...
‘Hayvan Cinayetlerine Dur’ dediler..
Eskişehir’de bir kafeden sahiplendiği kediyi işkence ederek öldürdüğü ...
Bakan annesinden geleneksel uğurlama
İçişleri Bakanı olduktan sonra ilk kez Erzurum’un Oltu ilçesindeki baba ...
 
Hayvan Cinayetlerine Dur De!
Türkiye genelinde son zamanlarda yaşanan hayvan cinayetlerini protesto ...
Pasinler’de 1 kişi yanarak yaralandı
Erzurum’un Pasinler ilçesinde banyo yapan bir kişi devrilen sıcak suyla yandı.
'Soğuk gitsin, kar gelsin'
Yağış bakımından ocak ayından sonra şubat ayının da yağışsız geçmesi ...
 
Çiçekçilerde 14 Şubat yoğunluğu
İHSAN KUMRU-Tüm dünyada Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat nedeniyle ...
Bakan Güllüce'den Çevreci Seçim Genelgesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce tarafından yayımlanan genelgede, mahalli ...
Erzurum İlçeleri göç haritası açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK ADNKS 2013 sonuçları Erzurum ilçelerinin çok az sayıda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva